راهنمای سفر به نپال

نپال

راهنمای سفر به نپال

نپال تاریخی زیبا، جذاب و طولانی دارد و مردم نپال به طرزی باورنکردنی مهربان و سرگم کننده هستند. این کشور با کوه های هیمالیای خود بهشت افرادی است که به دنبال ماجراجویی های طبیعی هستند. این کوه یکی از بهترین فرصت های کوهنوردی در قاره آسیا را برای کوهنوردان فراهم کرده است. در حقیقت، هشت قله از ده قله بلند جهان در نپال هستند. خیلی ها به نپال علاقه دارند و دوست دارند که درباره فرهنگ و زبان آن بیشتر بدانند. می خواهیم درباره سفر به این کشور حرف بزنیم، با الی گشت همراه باشید و راهنمای سفر به نپال را مطالعه بفرمایید.

مطالب مرتبط:
هزینه های سفر به نپال
زندگی میان مردم نپال +‌ ویدئو

نپال تاریخی ۲۵۰۰ ساله دارد اما بیشتر تاریخ باستانی این کشور ناشناخته مانده است.با اینکه کشوری در حال توسعه است اما برخلاف دیگر کشورها ۸۰ درصد آن روستایی است و طبق گفته سازمان ملل متحد از کشورهایی در جهان است که کمتر از همه توسعه پیدا کرده است و این بدین معنی است که مسافران در این کشور تفاوت شدیدی  را بین زندگی در شهر و زندگی در روستا حس می کنند. در نواحی روستایی این کشور فقر شدیدی وجود دارد و نبود سواد کافی در بین روستاییان تاثیر منفی مستقیمی را روی حفاظت از منابع طبیعی آن گذاشته است، این کشور نیاز شدیدی به گردشگر دارد تا از این طریق منبع درآمد داشته باشد.

اما نپال مدرن جایی متفاوت و جذاب است، کشورهای همسایه تاثیر خوبی را روی زندگی مدرن در این کشور داشته اند. مسافرانی که به اینجا سفر می کنند تاثیر هند، چین، تبت و حتی مغولستان را بر روی این کشور می بینند. این کشور بیش از ۳۰ گروه قومی نژادی مختلف دارد که همه آن ها دارای مذاهب و لهجه های مختلفی هستند، اما با همه این حرف ها، ترکیب فرهنگ ها در طول سالیان به نپال تاریخی به زیبایی مناظر آن داده است.

واحد پول: واحل پول کشور نپال، روپیه نپال است که در حال حاضر (۱۸ دی ماه ۱۳۹۶) برابر با ۳۵ تومان می باشد.

اختلاف ساعت با تهران: دو ساعت و نیم از ایران جلو تر است.

زبان رسمی: نپالی

کد کشور نپال: ۰۰۹۷۷

شماره های اضطراری: آتش نشانی: ۱۰۱، اورژانس: ۱۰۲، پلیس: ۱۰۰

برق شهری: در این کشور ولتاژ برق شهری ۲۲۰ ولت و فرکانس ۶۰ هرتز است و کسانی که برق شهری آن ها ولتاژ ۱۲۰ ولت است باید از مبدل ولتاژ استفاده کنند.

فرودگاه اصلی: فرودگاه بین المللی تریبهوان در شهر کاتماندو نپال قرار دارد.

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ممکن است آلوده باشد. بهتر است از آب بطری استفاده کنید و یا آب را بجوشانید.

وضعیت اینترنت: کاتماندا و پوخارا که از شهرهای بزرگ نپال هستند دسترسی وسیعی به اینترنت دارند، در رستوران ها و کافه های آن ها می توانید به وای فای رایگان دسترسی داشته باشید، وضعیت اینترنت در این دو شهر که بیشتر مورد اقبال گردشگران است خوب و مناسب است .

سیم کارت محلی: به راحتی می توانید در این کشور سیم کارت و همینطور دیتا خریداری کنید، در هنگام سفر داشتن این سیم کارت مقرون به صرفه است.

ویزا: نپال در هنگام ورود برای شهروندان یارانی در فرودگاه ویزا صادر می کند.

نپال در نقاط مختلف، آب و هوای متفاوتی دارد. شاید به جایی بروید و آب و هوای متعادل و مرطوبی ببینید و در همان زمان در جایی دورتر هوا گرم تر باشد و شاید در همین زمان نقطه ای از نپال سرد و طوفانی دیده شود. در تابستان یعنی تیر تا شهریور باران های شدیدی می بارد و در زمستان معمولا هوا خشک تر است.

باید با توجه به ماجراجویی هایی که می خواهید در این کشور انجام دهید زمان سفر خود را برنامه ریزی کنید. اگر می خواهید در طبیعت گشت و گذار و طبیعت گردی داشته باشید در فصل بارندگی های موسمی از تیر تا اواخر مرداد و اوایل شهریور این راه ها بسته است.

با این حساب بهترین ماه های سفر به نپال مهر تا آذر است، زیرا هوا در این زمان ها صاف می باشد و دید بسیار خوبی از مناظر اطراف خواهید داشت.

البته هوا تقریبا تا فروردین ماه خشک خواهد ماند. دی و بهمن هوای سردی پیش رویتان است، اما اگر این هوا را تحمل کنید، منظره های زیبایی به همراه گردشگران کمی انتظارتان را خواهد کشید.

اواخر بهار نیز به دلیل شکوفه های مناطق مختلف زمان خوبی است.

در نپال اقامت گاه های متفاوت زیادی وجود دارند. شما می توانید در یک هتل اقامت داشته باشید و یا یک اتاق مشترک در هاستلی را اجاره نمایید. در تاریخ امروز، هزینه اقامت در هتل به شرح زیر می باشد:

هتل های ۳ ستاره: شروع قیمت از ۷۰ هزار تومان

هتل های ۴ ستاره: شروع قیمت از ۱۹۵ هزار تومان

هتل های ۵ ستاره: شروع قیمت از ۵۰۰ هزار تومان

از هتل های پرفروش کاتماندو، پایتخت نپال می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • De LAnnapurna (5 ستاره)
  • Yak and Yeti (5 ستاره)
  • Vaishali (4 ستاره)
  • Shambala (4 ستاره)
  • Malla (4 ستاره)
  • Crowne Plaza Kathmandu Soaltee (4 ستاره)
  • Radisson Kathmandu (4 ستاره)
  • World Heritage Hotel and Aparments (سه ستاره)
  • Hotel Karma (سه ستاره)

از هاستل های معروف این شهر نیز می توان موارد زیر را نام برد:

  • Kathmandu Madhuban Guest House
  • Andes House
  • Famous House Kathmandu (Hostel)
  • The Sparkling Turtle Backpackers Hostel
  • Elbrus Home
  • The Happily Ever After Hostel
  • Hostel Himalaya

مینی بوس (Micro Bus): این نوع حمل و نقل اخیرا بسیار جذاب شده است. در این مینی بوس ها ۱۰ تا ۱۲ صندلی جا گرفته که سرعت شان هم خوب است. در حال حاضر در بسیاری از نقاط کشور این گزینه وجود دارد که هزینه آن ها کمی از اتوبوس ها بیشتر است اما به دلیل سرعت بیشترشان، ارزش این اختلاف هزینه را دارند.

اتوبوس محلی: با اینکه سیستم این اتوبوس ها کمی گیج کننده است، اما ارزان هستند. البته شلوغی این ها را در کنار مردمی که حیوانات شان را هم مانند بز و اردک سوار اتوبوس کرده اند، باید جا دهید.

اتوبوس توریستی: این اتوبوس ها را می توانید چند روز قبل از سوار شدن یا خودتان یا توسط هتلی که اقامت دارید رزرو کنید. این نوع اتوبوس ها گران تر هستند، اما خب در آن ها خبری از ازدحام و شلوغی و حیوانات محلی نیست و البته ارزان تر هستند. معروف ترین و قابل اعتمادترین شرکت اجرایی این اتوبوس ها «Greenline» می باشد.

ریکشا: گزینه دیگر استفاده از ریکشاها هستند که البته جای کمی دارند. قبل از اینکه سوار این ریکشاها بشوید حتما سر قیمت چانه بزنید و اگر قیمت بالایی به شما گفتند، به راحتی یکی دیگر را امتحان نمایید.

تمپو: این وسایل نقلیه به دو نوع موجود می باشند. نوع اول شبیه اتوبوس هستند اما سه چرخ دارند و بین ۱۰ تا ۱۳ نفر را سوار می کنند. هزینه آن ها بین ۵ تا ۱۲ روپیه نپال است. نوع دوم که جدیدتر نیز می باشند، ون های تویوتا هستند که با قیمتی بالاتر و سریعت از نوع اول موجود می باشند.

تاکسی: ۲ نوع تاکسی در نپال وجود دارد. ۱. خصوصی: که از فرودگاه می توانند شما را به هتل ببرند و در سطح شهر هم موجود هستند اما قیمت گران تری دارند. ۲. تاکسی «۱۰ روپیه ای»: این نوع تاکسی ها، تا زمانی که پر نشوند حرکت نمی کنند.

تراموا: اتوبوس های برقی قدیمی نپال از کاتماندو (نزدیک استادیوم) به باکتاپور می روند که البته در بسیاری از مواقع به دلیل خراب بودن، کار نمی کنند.

موتورسیکلت: شما می توانید از شرکتی به نام Heart and Teart در پخارا موتور سیکلت هایی اجاره نمایید.

موتورسیکلت محلی: این یکی دیگر از گزینه های اجاره موتورسیکلت است که می توانید در محله تامل آن ها را بیابید. این مورد برایتان هزینه بیشتری به دلیل قیمت بنزین خوهد داشت.

گیاهخوران سفر به نپال را دوست دارند چون غذای ملی این کشور سوپ عدس است که به طور سنتی با برنج و سبزیجات سرو می شود. توجه داشته باشید که نباید فکر کنید که غذاهای این کشور شیبه غذاهای هندی ست، نپالی ها برعکس بیشتر قسمت های هند، گوشت هم می خورند. دامپلینگ غذایی خوشمزه و خوراکی اولیه همه رژیم های گیاهی در نپال است. بهتر است که مراقب مشکلات گوارشی باشید و از خوردن میوه های پوست نشده و سالاد اجتناب کنید.

به جز وعده های اصلی غذا در نپال، میان وعده های زیادی وجود دارد.

چای به همراه شیر و شکر یکی از محبوب ترین های بین غذایی است.

ذرت نیز در نپال داغ می شود و به طور نیمه پف می کند که البته شبیه پاپ کورن های معروف نیستند اما طعم خوب و متفاوتی دارند. این غذا با نام «خا جا» شناخته می شود که معنی تحت الفظی آن خوردن و فرار کردن است.

برنج نیز حرارت داده شده و کوبیده می شود که به نام چیورا «Chiura» خوانده می شود این نوع برنج معمولا با ماست، شیر گرم و شکر و … سرو می شود.

به دلیل اینکه نپال کشوری چند فرهنگی محسوب می شوند، برخی از غذاهای آن ممکن است شبیه به کشورهای دیگر مانند هند باشد. پس در نظر بگیرید که غذایی که می خورید شاید آن چنان تند باشد که نتوانید آن را تحمل کنید و یا اصلا تند نباشد.

برخی از غذاها مخصوصا در منطقه هیمالیایی نپال، تبتی هستند که اصلا تند نیستند. Momos، یکی از این هاست که داخل آن گوشت یا سبزیجات است. نان و عسل تبتی نیز یک نان پف و سرخ شده به همراه عسل است که برای صبحانه بسیار خوب می باشد.

یکی از غذاهای خوشمزه ای که راهنمای سفر به نپال می گوید که نباید از دستش دهید گوشت خشک است.

کاتماندو: پایتخت و مرکز فرهنگی نپال

بختاپور: شهر تاریخی به خوبی حفظ شده، مرکز ساخت گلدان نپالی

بیراتناگار: این شهر در شرق نپال در نزدیکی دوران است.

بیرگون: دروازه تجارت بین هند و نپال

جاناکپور: یک مرکز مذهبی تاریخی

پاتان: منظره ای زیبا دارد و میدان تاریخی پاتان دوربر به عنوان یک میراث جهانی توسط یونسکو در سال ۱۹۷۹ ثبت شد

پوشکا: شهر زیبایی در کنار دریاچه، با توجه به مناظر، ورزش های ماجراجویی، رستوران ها، هتل ها و … به سرعت به عنوان مقصد برتر مسافران شناخته شد.

تا اینجای راهنمای سفر به نپال در مورد اطلاعات کلی، هزینه های اقامت، نوع خوراک و … اطلاعات خوبی کسب کرده اید. مطمئنا نمی شود همه جاذبه های کشور را در این متن گنجاند، پس ما برخی از آن ها را در ادامه به شما معرفی می کنیم.

سواحل پخارا: سواحل سرسبز بخارا یکی از بهترین جاذبه های نپال هستند که برخی آن را دروازه ورود به منطقه آناپورنا در شمال غرب نپال می دانند.

پارک ملی چیتوان: گونه های نادر و حیات وحش خوبی را می توانید در این منطقه ببینید. از جمله آن ها ببر بنگال، کرگدن تک شاخ و … می باشد و همچنین حیواناتی نظیر فیل و گاومیش هندی نیز در اینجا دیده می شوند.

روستای ناگارکوت: مناظر دیدنی این روستای مرتفع، جاذبه آن می باشند. کوه های هیمالیا از این روستا، چشم انداز بسیار خوبی دارند.

آناپورنا: منطقه مخصوص طبیعت گردی

هالشی: منطقه ای که کوه Padmasambhava را می بینید.

کوه اورست

مشکلات احتمالی: خانوم ها بهتر است شرایطی تنها در این کشور طبیعت گردی نکنند و با راهنما یا همراه باشند. مشکلات حمل و نقل در این کشوربرخی مواقع دیده می شود که ماشین ها و یا وسایل نقلیه دچار خرابی می شوند و در وسط جاده چند ساعت زمان تان شاید تلف شود.

ایمنی: یکی از متداول ترین مسائلی که مسافران در این کشور با آن مواجه می شوند مشکلات گوارشی است. وضعیت بهداشتی در این مکان ضعیف است به همین دلیل باید در مصرف غذا و آب آشامیدنی دقت کنید، باید همراه خود کیت پزشکی، آنتی بیوتیک و نمک متبلور خوراکی داشته باشید چون در صورت بیماری های گوارشی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟

۱ نظرات

محمد 1397-02-07 - 11:23 ب.ظ
سلام خدمت دوست عزیز؛مطالبتون جالب ومفیدمخصوصا فصل گردشگری یه مقداربرای استفاده موبایل وفصل صعود وسفرانفرادی می خواستم حمل پول وامنیت برام بفرستین.
افزودن نظر