راهنمای کامل سفر به نخجوان

نخجوان از توابع کشور جمهوری خودمختار آذربایجان است که در سده ۸ و ۹ پیش از میلاد مسیح تحت سلطه دولتی بنام اورارتوها بود. این جمهوری بر اساس معاهده معروف ترکمنچای و در سال ۱۸۱۸ میلادی از کشور ایران جدا شد و در سال ۱۹۱۸ نیز به واسطه حضور ارمنی ها از خاک جمهوری آذربایجان جدا شد. در این بین اعلام خودمختاری کرد و در ترکیب آذربایجان قرار داده شد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با خود به نخجوان، یکی از شهرهای زیبای جمهوری آذربایجان ببریم، پس تا انتهای این مقاله جذاب با ما باشید.

شهرت و اصالت نخجوان

نخجوان نام های دیگری نیز دارد مانند ناخ جاوان، ناخ ایجه وان و ناخ ایجاوان که همگی به واسطه نظریه آقای جان هنریش زبان شناس قرن نوزدهم بهنام ناخ ناگان وان که ریشه در زبان ارمنی دارد و معنی آن نخستین استراحتگاه است، بر می گردند. به همین دلیل بود که این نام به گویش ارمنی با ریشه در فارسی پهلوی، به نخجوان تغییر پیدا کرد.

جاذبه های طبیعی و تاریخی، آب و هوایی دلپذیر و مطلوب در کنار فرهنگ غنی کشور آذربایجان سبب شده است تا مسافران و گردشگران فراوانی از سراسر دنیا روانه این کشور شوند. در این بین یکی از شهرهای خاص و منحصر به فرد کشور آذربایجان، شهر نخجوان است که طبیعت بکری دارد و به مرزهای ایران نیز نزدیک است. اگر دوست دارید سفری خارج از کشور داشته باشید که هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد و هم خاطرات و تجربیات فراموش نشدنی را برای شما رقم بزند، توصیه می کنیم نخجوان را انتخاب کنید.

مطالب مرتبط:
راهنمای سفر به باکو
چطور از فرودگاه باکو به مرکز شهر برویم؟

موقعیت جغرافیایی نخجوان

شهر نخجوان از لحاظ موقعیت جغرافیایی بین ایران، ترکیه و ارمنستان در جمهوری خودمختار آذربایجان قرار گرفته که مساحت تقریبی آن ۱۵ کیلومتر مربع است و فاصله آن از شهر جلفا تنها ۴۰ کیلومتر تخمین زده شده است. این شهر بسیار به ایران نزدیک بوده و از لحاظ آب و هوایی بسیار شبیه به مناطق شمال غربی کشور ما است. زبان رسمی مردم در شهر، آذری بوده و واحد پولی که با آن به داد و ستد می پردازند مانات آذربایجان نام دارد. ساعت رسمی شهر نخجوان از ساعت رسمی تهران نیم ساعت جلوتر است.

زمان مناسب سفر به نخجوان

بد نیست بدانید که شهر نخجوان منطقه ای نیمه بیابانی است و بهترین فصل برای سفر به این شهر فصل پاییز است. دمای هوا در نخجوان و در فصل پاییز حدوداً ۲۰ الی ۲۵ درجه سانتیگراد بوده و آسمان آن همیشه آفتابی و صاف است. در فصل پاییز خبری از گرمای طاقت فرسا نیست و مسافران و مهمانان شهر می ‌توانند حداکثر استفاده از مناطق دیدنی روباز این شهر را داشته باشند. اما اگر رابطه خوبی با هوای سرد ندارید و گرمای مناطق کویری را ترجیح می‌دهید توصیه می کنیم در ابتدای فصل تابستان به نخجوان سفر کنید.

دمای هوا در این زمان بین ۳۰ الی ۳۵ درجه متغیر است و آسمان شهر به طور کامل آبی و آفتابی خواهد بود. فصل بهار در نخجوان همانند فصل ‌پاییز است، اما احتمال وقوع بارش باران در این فصل بیشتر از پاییز است. بهتر است فصل بهار را انتخاب نکنید چون به راحتی نمی توانید با وجود بارش به دیدن زیبایی های شهر بروید. اما در فصل زمستان تحمل شهر نخجوان طاقت فرسا است، چون بیشینه و کمینه دما در این شهر ما بین منفی ۳ درجه سانتیگراد و منفی ۶ درجه سانتیگراد خواهد بود. به همین دلیل ما فصل زمستان را برای سفر به این شهر به شما توصیه نمی‌کنیم.

اگر نمی دانید برای مدت زمان سفر خود چه هتلی را انتخاب کنید ما در این قسمت به شما هتل ها و اقامتگاه های شهر نخجوان را معرفی می کنید. در این شهر هتل ها و اقامتگاه های متنوع و زیادی وجود ندارد. اما شما به راحتی می توانید با یک هزینه معقول یک هتل با کیفیت را انتخاب کنید.

  •   هتل تبریز نخجوان

اقامتگاه هتل تبریز نخجوان در مرکز شهر با پنج ستاره و امکانات متنوع خود اولین هتلی است که می تواند به خوبی پذیرایی شما باشد. مسافران و همچنین گردشگرانی که برای گذراندن مدت زمان سفر خود این هتل را انتخاب کرده‌اند به راحتی و با پای پیاده می تواند به دیدن جاذبه های گردشگری این شهر بروند. مقبره مومن خاتون، مقبره نوح نبی، قلعه قدیمی و بازارهای نخجوان، از جمله دیدنی های جذاب این شهر هستند. هتل تبریز خدمات و تجهیزات مدرنی مانند آبگرم با حمام ترکی، استخر روباز، استخر سرپوشیده، سالن ماساژ، تراس آفتابی و غیره دارد که همگی بهترین و با کیفیت ترین خدمات خود را به مهمانان و گردشگران این هتل ارائه می کنند.

  •   هتل دوز داغ

هتلی پنج ستاره که در فاصله ۱۰ کیلومتری از شهر نخجوان قرار گرفته و در ارائه خدمات و کیفیت خدمات ارائه شده، درست مانند هتل تبریز است. در این هتل مسافران می توانند از چشمه آب گرم برای درمان بیماری های خود و همچنین خدمات پیشرفته و تجهیزات مدرن فیزیوتراپی استفاده کنند. در هتل دوز داغ، یک غار نمکی قرار دارد که از تفریحات و سرگرمی های مسافران ساکن در این هتل است. می‌توانید در رستوران این هتل انواع غذاهای اروپایی دریایی و خوش‌طعم کشور آذربایجان را نیز امتحان کنید.

زبان رسمی: آذری

واحد پول: مانات آذربایجان (AZN)

نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز

پیش شماره کشور: ۹۹۴+

پیش شماره منطقه: ۳۶

اختلاف ساعت با تهران: نیم ساعت جلوتر است.

شماره اضطراری: ۱۱۲

  • اقامتگاه ساعت میدانی نخجوان

هتل اقامتگاه ساعت میدانی نخجوان گزینه دیگری است که پیش رو دارید. محل قرار گیری این هتل در مرکز شهر است و شما به راحتی می توانید از این هتل به مراکز دیدنی و زیبای شهر نخجوان بروید. از جمله امکانات موجود در هتل اقامتگاه ساعت میدانی نخجوان، می‌توان به فواره موزیکال، مرکز خرید، سالن های سرپوشیده، سینما، رستوران با غذاهای بین المللی و غیره اشاره کرد که همگی با بهترین کیفیت و خدمات در اختیار مسافران و گردشگران هتل هستند.

  •   گراند هتل

یکی از هتل های اقتصادی در شهر نخجوان، گراند هتل است که تنها ۳ کیلومتر با فرودگاه این شهر فاصله دارد. این هتل با کیفیت ۳ ستاره دارد، اما در عین حال می تواند خدمات بسیار خوبی را به شما ارائه دهد. در رستوران این هتل شما می توانید با غذاهای خوش طعم و لذیذ از خودتان پذیرایی کنید.

شکم گردی در نخجوان

یکی از جذابیت های انکار نشدنی در هر شهر و در هر قسمتی از دنیا، غذاها و نوشیدنی های آن شهر است. در نخجوان نیز شما با غذاها و شیرینی های بسیار لذیذ و خوشمزه ای رو به رو خواهید شد که لذت سفر شما را صد چندان خواهند کرد. شما با انواع مختلفی از کباب ها در این شهر  مواجه هستید که در میان تمام گردشگران و مسافران طرفداران خود را دارند.

در کنار کباب، غذاهای دیگری مانند دلمه، دوشبارا، لویلا یا لوله کباب، خورشت لاوانگی، قطاب (نوعی غذا در آذربایجان است) و غیره وجود دارد که در تمام کافه ها و رستوران های شهر نخجوان پخته شده و به گردشگران و مسافران ارائه می شوند. در کنار تمامی غذاهای لذیذی که نام بردیم از شیرینی های نخجوان غافل نشوید. شیرینی هایی مانند انواع کیک ها، شکربورا، بوکمالار، باقلوا و غیره که در کنار چای داغ می توانند یک عصرانه یا میان وعده دلچسب و دلخواه باشند.

حمل و نقل در نخجوان و هزینه ها

بهترین وسیله حمل و نقل در شهر نخجوان تاکسی بوده که از نرخ کرایه ای مناسبی نیز برخوردار است. توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از بروز هر مشکلی زبان‌ آذری را بلد باشید تا بهتر بتوانید مسیر خود را برای راننده توضیح داده و هزینه ها و کرایه را حساب کنید.

جذابیت های گردشگری شهر نخجوان

به طور حتم می‌دانید که نخجوان یک شهر با قدمت تاریخی بسیار زیاد است که به زمان حضرت نوح علیه السلام برمی‌گردد. مکان های دیدنی و جذاب گردشگری در این شهر کم نیستند. مکان‌هایی مانند غارهای نمکی و چشمه‌های معدنی که همگی از مناطق پرطرفدار برای مهمانان و مسافران بوده و توانسته‌اند یک جاذبه بسیار مهم در گردشگری سلامت شهر نخجوان باشند. در این قسمت ما شما را با مکان های دیدنی این شهر آشنا خواهیم کرد.

  •   مقبره حضرت نوح (ع)

بر طبق یک افسانه در این مکان که یک زیارتگاه در شهر نخجوان است حضرت نوح به خاک سپرده شده اند. قدمت این زیارتگاه به قرن هشتم تا دوازدهم میلادی برمی گردد که به واسطه وجود یک ستون بزرگ در مقبره، مردم معتقد هستند پیکر حضرت نوح علیه السلام در زیر این ستون دفن شده است. بر اساس مدارکی که از گذشته باقی مانده و همگی تاریخی هستند ارتفاعی که برای مقبره حضرت نوح علیه السلام در نظر گرفته شده ۸ متر است که با گذر زمان و به دلیل اتفاقات طبیعی که پیش آمده، قسمت‌های زیادی از آن فرو ریخته و فقط طبقه پایینی آن بر جای مانده است. در سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ این مقبره به طور کامل مرمت و بازسازی شد.

  •   موزه مرد شناسی نخجوان

موزه مردم شناسی شهر نخجوان در سال ۱۹۲۴ افتتاح شد و در آن اشیائی مانند سفال، سکه، اشیاء قدیمی و همچنین ابزارآلات کهن وجود دارد، که همگی قدمت دیرینه شهر نخجوان را به گردشگران نمایش می دهند.

  •   غاری تاریخی موسوم به غار اصحاب کهف

در سراسر دنیا غار های زیادی وجود دارند که آنها را منتسب به اصحاب کهف می دانند. یکی از این غارها که در فاصله ۱۸ کیلومتری از شمال شرق شهر نخجوان واقع شده است، غاری بنام اصحاب کهف است که در شهرستان بابک قرار گرفته. این شهرستان نام خود را اصالتاً از بابک‌ خرمدین که یک سردار شجاع سپاه ایران بود برگرفته است. غار اصحاب کهف سالانه زائران زیادی را به خود می بیند که برای ادای نذر و زیارت کردن به آن می آیند.

ورودی این غار مسیری پلکانی است و در میانه های مسیر شما با مسجدی که آجرهای سرخ رنگ دارد روبرو می شوید.  زائران در این مسجد نماز خوانده و نذورات خود را ادا می کنند. در فضای داخلی غار، سنگ هایی بر روی هم قرار گرفته اند که برای آرزو و یا طلب حاجت مسافران و زائران اینگونه قرار گرفته اند. در محوطه غار اصحاب کهف شما می توانید امکانات و خدماتی مانند رستوران، چایخانه و غیره را مشاهده کنید که همگی در حال خدمت رسانی به گردشگران و مسافران می باشند.

  •   آرامگاه مومنه خاتون

اگر به نخجوان سفر کردید توصیه می‌کنیم حتماً مقبره و آرامگاه مومنه خاتون را ببینید. یک بنای هشت ضلعی که درست در جهت غرب این شهر برپا شده است. خاتون، همسر موسس سلسله اتابکان آذربایجان یعنی شمس الدین الدنیز بود که در سال ۱۳۸۶ به فرمان همسرش مقبره ای به نام این بانو برای ایشان برپا کردند. قدمت مقبره تقریباً به قرن دوازدهم میلادی برمی‌گردد که با کاشی های فیروزه ای نقش شده به خطوط کوفی، یک شاهکار معماری بی‌نظیر را به وجود آورده است.

  •   موزه ای با نام قوچ های سنگی

این موزه در کنار مقبره مومنه خاتون واقع شده و در یک فضای روباز پذیرای مسافران و گردشگران است. برخی معتقد هستند که قوچ سنگی قدرت باروری را برای انسان به ارمغان می آورد و نصب این قوچ ها بر روی مزار اشخاص باعث می شود که ارواح شیطانی از روح مردگان دور باشند. در این موزه شما می توانید یک چشم انداز بسیار زیبا از کوه آرارات را در مقابل خود ببینید که زیبایی فضای اطراف موزه قوچ های سنگی را صد چندان کرده است.

  •   برج ساعت شهر نخجوان

در شهر نخجوان پارکی با وسعت ۸ هکتار وجود دارد که برج ساعت آن در سال ۲۰۱۳ در این پارک نصب شده است. این برج ساعت یکی از جذابیت های دیدنی شهر نخجوان است. هوای این پارک بسیار تمیز و دلچسب است و امکانات تفریحی و رفاهی فراوانی برای استفاده مردم و گردشگران در این شهر طراحی شده است. برج ساعت با ارتفاع ۲۱ متری خود به راحتی از تمام اطراف شهر قابل دیدن است.

  •   مسجد جامع شهر نخجوان

تاریخ ساخت مسجد جامع به قرن هجدهم میلادی برمی‌گردد. باید گفت که این مسجد سال‌های سال محل عبادت اصلی مسلمانان در نخجوان بوده است. ارتفاع تقریبی مسجد ۱۱ متر است و جالب است که بدانید کاشی های خوش رنگ و لعاب ایرانی، زیبایی و جلوه بصری این مسجد را هزار برابر کرده‌اند.

  •   موزه فرش نخجوان یا خان سارای

اگر به شهر نخجوان سفر کردید، بازدید از خوان سارایی یا موزه فرش نخجوان را فراموش نکنید. قدمت بنا به قرن هجدهم میلادی بر می گردد که سبک معماری آن معماری شرقی است. از سال ۱۹۹۸ این بنا را با کاربری موزه فرش نخجوان، مورد بهره برداری قرار دادند. در این موزه شما با ۳۰۵ تخته فرش در کناره گلیم، جاجیم، مفرش، پالاز، شماخ، خورجین، ورنی و انواع و اقسام فرش های دیگر روبرو می شوید، که دیدن آنها به هیچ وجه خالی از لطف نیست. سایت اطراف موزه با وسعت ۳۶۰۰ متر مربعی پر از سبزی کاری ها، درخت کاری ها و گل کاری های زیبایی است که جلوه ای بی نظیر به بنای موزه بخشیده‌ اند.

  •   برج آلینجا

در ارتفاعات کوهستانی نخجوان و درست در غرب روستایی به نام خانقاه، شما با قلعه ای تماشایی و بسیار زیبا به نام برج آلینجا روبرو می ‌شوید. ارتفاع این برج ۱۸۱۱ متر از سطح دریا می‌ باشد که گردشگرانی با سابقه کوهنوردی  را به سمت خود جذب می کند. این برج معماری بسیار دیدنی و منحصر به فردی دارد و مسیر صعود آن یک مسیر شیب دار است. اگر قصد دیدار از این برج را داشته باشید باید بدانید که ۳۰ دقیقه زمان خواهد برد تا شما به بالای آن برسید.

توصیه ما این است که برای بازدید از این برج در صبح خیلی زود و قبل از حضور بقیه گردشگران و مسافران به این برج رفته تا بتوانید از ارتفاع بلند آن بالا بروید و آرامش عجیب آن را لمس کنید. جالب است که بدانید الگوی طراحی این برج از روی باغ های اروپایی برداشته شده که توانسته زیبایی چشم نوازی را به آن ببخشد.

  •   چشمه سیراب

در کنار اماکن تفریحی و جاذبه های تاریخی و گردشگری نخجوان، بازدید از اماکن طبیعی و جاذبه های زیبای طبیعت در این شهر را فراموش نکنید. یکی از این جاذبه های طبیعی چشم سیراب نام دارد که در شمال شرق نخجوان و درست در روستای سیراب شهربابک قرار گرفته. در آب این چشمه املاح و مواد معدنی مفید وجود دارند که به واسطه این موضوع، در سال ۱۹۵۱ اولین کارخانه آب معدنی این منطقه با عنوان سیراب ساخته شد و به بهره‌ برداری رسید. در سال ۲۰۰۳ بود که تجهیزات این کارخانه منطبق با تکنولوژی روز دنیا، بروزرسانی شدند و تا به امروز این کارخانه به کار خود که تولید آب معدنی بسته‌بندی است ادامه می دهد. محصولات این کارخانه به کشورهای زیادی در سراسر جهان صادر می شوند.

  •   دریاچه باتابات

مهمترین جاذبه گردشگری طبیعی در شهر نخجوان دریاچه باتابات است که موقعیت جغرافیایی آن در فاصله ۶۲ کیلومتری شمال شرق کوه‌ های قفقاز قرار دارد. این دریاچه املاح فراوانی داشته و آب آن شیرین است که برای بیماری های گوارشی بسیار مفید می باشد. مسیری که شما را به این دریاچه می رساند پوشش های گیاهی جذاب و متنوعی دارد که در کنار مناظر زیبا و بکر منطقه، یک جذابیت گردشگری دیگر به حساب می‌آید. در این منطقه شما با یک دشت وسیع و بسیار سرسبز روبه‌رو هستید که درختان و گل های کمیابی در آن دیده می شوند.

در این منطقه به طور کلی آب و هوا معتدل است و تابستان و زمستان بسیار ملایم و مطبوعی دارد. ناگفته نماند که به واسطه وجود این دریاچه یک مجموعه تفریحی در نزدیکی آن طراحی شده که از سال ۲۰۱۰ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است. در این مجموعه شما با رستوران هایی متعدد، هتل های با کیفیت و غذاهایی بسیار لذیذ و خوشمزه رو به رو می شوید که در کنار آب درمانی و کافه های موجود در آن خدمات بسیار خوب و مناسبی را به شما ارائه خواهند داد. توصیه می کنیم اگر قصد سفر به نخجوان و بازدید از دریاچه باتابات را دارید فصل بهار و خصوصا ماه های اردیبهشت و خرداد را برای بازدید از این قسمت انتخاب کنید.

غذا یکی مهمترین عناصر در مردم کشور جمهوری آذربایجان محسوب می شود که نخجوانی ها هم از این قاعده خارج نیستند. اغلب غذاهای این کشور همسایه، به سبب سبزیجات تازه و فصلی اش شهرت دارد. از همین رو در این قسمت از راهنمای سفر به نخجوان می خواهیم به چند مورد از محبوب ترین غذاها در این کشور اشاره کنیم.

  • دلمه | Dolma

غذایی مشابه با غذای خودمان در جمهوری آذربایجان به نام دلمه وجود دارد که انواع مختلفی نیز دارد.

  • دوشبارا | Dushbara

دوشبارا یک نوع غذای سنتی در جمهوری آذربایجان است که ظاهر آن شبیه پیراشکی هایی است که در ایرا ن می پزیم.

  • لاوانگی | Lavangi

یک نوع خورشت آذری است که مواد تشکیل دهنده ی آن مرغ یا ماهی شکم پر است.

  • لوله کباب | Lyula-kabab

این غذا نوعی کباب است که شباهت زیادی به کباب کوبیده خودمان نیز دارد. ماده اولیه کباب را با ترکیبی از گوشت بره، سبزیجات معطر و ادویه تهیه می کنند. سپس آن را به سیخ کشیده و بر روی ذغال کباب می کنند.

  • قطاب | Qutab

بله درست خواندید، قطاب نوعی غذا است در جمهوری آذربایجان که شبیه به پیراشکی است. خمیر قطاب آذربایجان را با استفاده از آرد، آب، تخم مرغ و نمک تهیه می کنند و سپس شکلی هلالی به آن می دهند.

  • رستوران نوح یوردو نخجوان | Nuh Yurdu Restaurant

رستـوران نوح در خیابان اصلی شهر نخجوان قرار دارد و یکی از بهترین و شلوغ ترین رستوران هایی است که در این شهر وجود دارد. از دور که رستوران را می بینید، فکر می کنید که یک کشتی است که بر روی آب قرار گرفته است. آلاچیق های زیادی بر روی آب دارد و طبقه بالای آن نیز بر روی پشت بام بوده و منظره ای زیبا رو به طبیعت دارد.

آدرس: جمهوری آذربایجان – نخجوان ۲ Heydər Əliyev küçəsi، Naxçıvan، Azerbaijan

  • رستوران سویودلوک آیله نخجوان | Soyudluk Aile Restaurant

رستورانی که باغ کوچک و آلاچیق دارد و در منویش نوعی کباب ترکیبی از گوشت و مرغ وجود دارد. نکته ای که در مورد سویدولوک وجود دارد، این است که حجم غذاها مقداری کم و قیمت، کمی زیاد است.

آدرس: جمهوری آذربایجان – نخجوان Şəkərabad Yolu، Naxçıvan، Azerbaijan

  • رستوران میلی یمکلر نخجوان | Milli Yemekler

رستورانی دنج و شیک همراه با غذاهای آذربایجانی خوشمزه که بیشتر آن ها، شباهت زیادی به غذاهای ایرانی نیز دارند و به همین دلیل، باب طبع ایرانیانی هستند که به نخجوان سفر می کنند. مکان رستوران، تقریبا نزدیک مرکز شهر است، غذاها قیمت مناسبی دارند و کارکنان، خوشرو و مودب هستند.

آدرس: جمهوری آذربایجان – نخجوان ۱ Nizami Gəncəvi، Naxçıvan، Azerbaijan

در شهر نخجوان بهترین وسیله حمل و نقل تاکسی است. نرخ کرایه تاکسی در این شهر ثابت بوده و تفاوت چندانی با شهر باکو در آذربایجان ندارد، برای همین احتمال این‌ که از شما کرایه‌ی نامعقول بگیرند در حد صفر است. هزینه‌ی تاکسی در یک مسیر تقریبا دو مانات می‌شود. برای خروج از شهر حتما با راننده بر سر کرایه به توافق برسید، سعی کنید کمی زبان آذری بلد باشید و همینطور نحوه چانی زنی تا هزینه هایتان در سفر به این شهر پایین بیاید.

  • مرکز خرید جهان ای وی ام نخجوان | Cahan AVM

آدرس: جمهوری آذربایجان – نخجوان E۰۰۲، Naxçıvan AZ۷۰۰۰، Azerbaijan

  • مرکز خرید TsUM

آدرس: جمهوری آذربایجان – Ali Bairamov St., 5, Baku

  • مرکز خرید Mall 28

آدرس: جمهوری آذربایجان – Azadlig avenue 93, Baku 1014,

برای سفر به نخجوان راه زیادی در پیش رو دارید، یکی از راه ها این است که از تهران به سمت تبریز حرکت کنید و سپس به سمت نخجوان راهی شوید، راه دیگر این است که با قطار به سمت این شهر بروید. البته راه های هوایی هم وجود دارد اگر نخواهید زمینی به این شهر بروید. به طور کلی سفر به نخجوان یکی از راحت ترین سفرهای خارج از ایران است.

برای مسافرت رفتن به خارج از کشور با ماشین شخصی خود به موارد زیر نیاز دارید:

  • مجوز خارج کردن ماشین از کشور (کاپوتاژ)
  • دفترچه بین المللی ماشین (سند)
  •  گواهینامه بین المللی
  • نمره بین المللی

برای گرفتن مجوز گمرکی خودرو (کاپوتاژ) باید در شهرستان ها به گمرک مرکز استان آن شهر یا به گمرک تهران و یا به گمرکات مرزی مراجعه کرد .

  • نخجوان از امنیت نسبتا خوبی برخودار است، اما حتما هنگام عبور از خیابان های این شهر دقت کامل را به عمل بیاورید.
  • حتی الامکان سعی کنید که از آب معدنی در سفرتان استفاده کنید.
  • دولت آذربایجان امتیاز ویژه دریافت ویزای ۱۵ روزه یکبار ورود جمهوری نخجوان را به محض ورود در اختیار شهروندان ایرانی قرار داده است. هزینه دریافت این ویزا ۱۰ یورو است.

نکته: با ویزای نخجوان امکان سفر به کشور آذربایجان وجود ندارد، ولی با ویزای آذربایجان می‌توانید به نخجوان سفر کنید.

  • برای کسب اطلاعات لازم درباره ویزای آذربایجان می توانید راهنمای سفارت این کشور را مطالعه نمایید.

امنیت در شهر نخجوان

شهر نخجوان به دلیل گردشگر پذیر بودن، شهری امن به حساب می‌آید. در این شهر شما به ندرت می توانید یک مجرم پیدا کنید و این یعنی در هر ساعتی از شبانه روز می توانید به راحتی در این شهر قدم بزنید و از دیدنی های آن لذت ببرید. در شهر نخجوان و در ایام نوروز و در فصل تابستان، کنسرت های زیاد و متنوعی با حضور خوانندگان ایرانی و آذربایجانی برگزار می‌شود که اگر فصل مورد نظر شما برای سفر به این شهر تابستان باشد، علاوه بر جاذبه های تفریحی، تاریخی و گردشگری با سرگرمی های متنوع و جذابی نیز رو به رو خواهید شد.

سفری ارزان و پر هیجان

برای سفر به شهر نخجوان شما باید از تهران به سمت تبریز حرکت کنید و از آنجا راهی شهر نخجوان بشوید. البته می توانید برای رفتن به این سفر از قطار نیز استفاده کنید اما به نظر من بهترین و راحت ترین گزینه سفر هوایی است که میتواند شما را با صرف مدت زمانی بسیار کوتاه، به مقصد زیبایی که انتخاب کرده اید برساند. ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با زیبایی های طبیعی، تاریخی، فرهنگی و گردشگری شهر نخجوان آشنا کنیم. شهر نخجوان به کشور ایران نزدیک است و به همین دلیل انتخابی مناسب و اقتصادی محسوب می‌شود که در عین زیبا بودن مقصد مورد نظر شما، تجربه ای ناب و جذاب برای شما رقم خواهد زد.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۱۴ نظرات

محمد تبریزی 1400-04-05 - 11:34 ب.ظ
با سلام عرض به حضورتان که در کل زبانی به اسم آذری اصلا وجود ندارد .و مردم نخجوان به زبان تورکی آذربایجانی تکلم میکنند و عاجزانه تقاضا دارم که منت بر سر این بنده حقیر قرار دهید و متن موجود را ویرایش بفرمائید از کلمه آذری به تورکی آذربایجانی بینهایت سپاسگزارم و ممنون
امیر 1400-07-06 - 8:22 ق.ظ
با سلام. زبان مردم نخجوان و کشور آذربایجان آذری و زبان مردم کشور ترکیه ترکی استانبولی است. لطفا در املای کلمه جعلی جدایی طلب تورک هم دقت کن برادر
مریم 1401-05-19 - 1:40 ب.ظ
عالی بود برادر عالی
علی 1402-06-20 - 8:52 ب.ظ
دوست عزیز زبانی به نام زبان اذری نداریم همشون ترکی هستن که توسط ترک ها وارد ایران وترکیه شدن لطفا اول مطالعه کن بعد..
علی 1400-09-10 - 10:46 ب.ظ
زبان رسمی نخجوان آذربایجان ترکی است . نه آذری پان فارس
علی 1400-10-15 - 6:37 ق.ظ
سلام شما نوشتین ویزای ۱۵ روزه ۱۰ یورو ولی دوستان که رفته بودند میگن نخحوان بدون ویزاست
ابراهیم مصدق 1401-03-06 - 6:11 ب.ظ
ظاهرا از سال 1398 ویزا برای ایرانیان برداشته شده است .
محمد 1401-02-15 - 1:39 ق.ظ
با سلام. لطفا حداقل در تبلیغات سفر دست از تحریف تاریخ و جعل اسامی سایرین بردارید، ارمنیهایی که الان ایروان ترک را تصاحب کردند کل تاریخشان به دو قرن نمیرسد ارمنیهای ساکن در آن مناطق که ترک آلبان بودند و تمدن ارمنی مربوط به آنهاست نه مهاجرانی که بنام ارمنی خاک آذربایجان را تصاحب کردند و الان شما سنگ آنها را به سینه میزنید.نخجوان نامی که نه به ارمنی مربوط است نه فارسی پهلوی،نخجوان همان نوح چیخان یعنی جاییکه نوح از آنجا ظهور کرده. در ضمن خود اسم ارمنی هم کلمه مرکب ترکی است، ار+ من (ار یعنی قهرمان و من یعنی قابل احترام، یعنی قهرمانان قابل احترام. قومی که برای خود اسمی به زبان خود ندارد چگونه صاحب تاریخ است؟
امیر 1401-04-07 - 3:51 ب.ظ
سلام. اگر شما فکر میکنید که قدمت زبان ترکی از زبان تاتی و پهلوی در آن اقلیم بیشتر است ، سخت در اشتباهید. زبان ترکی بسیار قابل احترام و عزیز است . ولی زبان مردم این دیار تا حدود هفتصد سال پیش ترکی نبوده است. زبان تاتی یا اذری که از شاخه های پهلویست و به کردی بسیار قرابت دارد هنوز در برخی روستاهای ورزقان و هریس و خلخال و ...تکلم میشود. ترکی که الان زبان مردم عزیز آذربایجان است ، از زمان اتابکان و ایلخانان مغول تا صفویان به تدریج زبان غالب آن دیار شد. یا حق . فرزند تسوج.
م 1401-12-13 - 2:53 ب.ظ
سلام وقت بخیر من چطور میتونم از باز بودن مرز زمینی جلفا به نخجوان مطلع بشم. فقط پاسپورت داشتن کافی هست؟ ممنون میشم زودتر پاسخ بدید
آذر 1402-06-15 - 10:26 ق.ظ
ارمنی کلمه ای ترکی است وارمنی ها که در زمان ساسانیان هم در این نواحی بودند ترک آلبان بودند؟لابد آذربایجان هم کلمه ترکی است و آذر هم در زبان ترکی به معنی آتش است؟ اگر می خواهید بگویید که ساسانیان هم ترک بودند که پس کلا مشکلی با هم نداریم ترکها از دوهزارسال پیش در ایران زندگی می کردند!
مهروش 1402-11-12 - 3:35 ب.ظ
وای ایرانی ها همه جا الکی بحث می کنند......
قورابیه 1403-01-06 - 3:11 ق.ظ
سلام مطالب عالی بود ولی اینو در نظر داشته باشید که مواظب باشید لابلای مطالب عادیتون اسیر دست پانفارسیسم و نژادپرستی نشید ... زبانی به نام آذری کاملا جعلی بوده و وجکد خارجی ندارد و زبانی که در آذربایجان چه اینور آراز چه اونور آراز تکلم میشه تورکی آذربایجانی میباشد. لطفا مطالب تون رو با توجه به حساسیت ویژه این منطقه به درستی و از منابع معتبر انتخاب کنید با تشکر
مصطفی 1403-01-13 - 10:35 ق.ظ
سلام زبان رسمی ایران از 2500 سال پیش تا الان فارسی بوده و هست و خواهد بود .ارومیه و کلا اذربایجان از 2500 سال پیش مال ایران بوده و هست و خواهد بود .ما هم افتخار میکنیم که از نسل کوروش هستیم و فارس زبان.حالا اگه شماها دوس دارین خودتونو به ترک های عثمانی و مفولا بچسبونین و خیلی تعصب دارین روش،این دیگه مشکل خودتونه.شایدم واقعا از نسل عثمانی ها و مفولا باشین
افزودن نظر