راهنمای سفر به قزاقستان در سال ۱۴۰۲

سفر به قزاقستان از جمله مقصدهای توریستی محبوب از دیدگاه گردشگران است. این کشور بزرگ‌ترین کشور آسیای میانه شوروی سابق به‌حساب می‌آید که با کشورهای روسیه، چین، ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان مرز مشترک دارد.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید قزاقستان نهمین کشور بزرگ دنیا است که مردم آن با فرهنگ غنی و ریشه‌دار در شهرهای بزرگ‌ و کوچک زندگی می‌کنند. در حقیقت به‌دلیل وجود صنعت نفت در این کشور، در مقایسه با دیگر همسایگان از اقتصاد بسیار عالی برخوردار است.

با مطالعه مطلب راهنمای سفر به قزاقستان می‌توانید در کنار آشنایی با تاریخ و آداب و رسوم این کشور با جاذبه‌های دیدنی، فهرستی از بهترین هتل‌ها، رستوران‌ها و غیره آشنا شوید، بنابراین تا انتها همراه الی گشت باشید.

تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل  در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.

ساکنان اولیه کشور قزاقستان به سکاها معروف بودند که در حقیقت اصلیت آن‌ها ایرانی‌تبار بود و قدمت حضور آن‌ها به دوره هخامنشیان برمی‌گشت.

قزاقزستان از دو بخش قزاق که منظور همان سرزمین قزاق است (در لغت به معنای مردمی است که کوچ می‌کنند) و ستان که یک پسوند فارسی است تشکیل شده است.

 تاریخ کشور قزاقزستان بعد از تصرف کشور به‌دست چنگیزخان مغول وارد مرحله جدیدی شد و مغول‌ها تا مدت زیادی بر این سرزمین حکومت می‌کردند.

پس از انقلاب اکتبر و ایجاد اتحاد جماهیر شوروی، کشور قزاقزستان به یکی از جمهوری‌های این اتحاد تبدیل شد و بعد از فروپاشی شوروی در تاریخ ۱۶ دسامبر ۱۹۹۱ استقلال خود را به‌دست آورد، ازاین‌رو این تاریخ برای این کشور یک روز بسیار سرنوشت‌ساز به‌حساب می‌آید.

یکی از جذابیت‌های سفر به قزاقستان آشنایی با آداب‌ و رسوم مردم این منطقه است. مردم این کشور به زبان‌های قزاقی و روسی صحبت می‌کنند، اما بیشتر ارتباطات در این کشور با استفاده از زبان روسی برقرار می‌شود.

امکان سفر بدون ویزا به کشور قزاقستان

جاذبه های شهر آکتائو یا آق تاو، شهری ساحلی در نزدیکی ایران

قزاقی‌ها مسلمانانی با مذهب حنفی هستند و قزاقزستان از جمله کشورهایی به‌حساب می‌آید که خیلی دیر به اسلام روی آوردند و حتی بعد از پذیرفتن دین اسلام هنوز هم بت پرستی تا مدت زمان طولانی بین آن‌ها رواج داشت.

یکی از رسم‌های عجیب مردم قزاقستان به ازدواج مربوط می‎شود، به این صورت که باید قبل از مراسم رسمی خواستگاری فردی رضایت صددرصدی دختر را بگیرد و در مراسم ازدواج، داماد گوشواره‌ به گوش عروس می‌اندازد.

قزاق‌ها نیز مانند ایرانی‌ها روز اول فروردین را به مناسبت عید نوروز جشن می‌گیرند و لباس‌هایی با طیف رنگی شاد می‌پوشند تا سال جدید را با خوشی و شادی شروع کنند. اگر برنامه سفر به قزاقستان شما در این موعد است، حتما دوربینی با خودتان ببرید؛ چراکه سوژه‌های زیادی برای عکاسی پیدا خواهید کرد.

قزاقستان یکی از دو کشوری در دنیا است که با خشکی محصور شده و با مساحت ۲.۷۰۰.۰۰۰ معادل با کل اروپای غربی، نهمین کشور بزرگ در دنیا به‌حساب می‌آید. البته در طول سال‌های شوروی، بخشی از قلمرو این کشور به دست چینی‌ها و ازبک‌ها افتاد. کشور قزاقستان از جنوب شرقی با قرقیزستان، از جنوب با ازبکستان و از جنوب غربی با ترکمنستان مرز مشترک دارد.

قزاقستان کشوری با جنگل‌های سرسبز، دشت‌های وسیع، صحرا و کوهستان‌های مرتفع است، ازاین‌رو گردشگران زیادی هر ساله بازدید از این کشور را در برنامه خود قرار می‌دهند. اما برای برخورداری از یک سفر عالی، بهتر است بدانید که برای سفر به قزاقستان چه فصلی بهتر است تا بتوانید بهتر برنامه‌ریزی کنید و سفر خوب و خاطره‌انگیزی را برای خود رقم بزنید.

کشور قزاقستان در فصل زمستان به‌طور میانگین دمای ۵ درجه سانتی‌گراد دارد که در بعضی از روزها به‌‌علت بارش برف و باران، میانگین دمای هوا به منفی ۱۰ درجه نیز می‌رسد. طبیعتا به‌دلیل سردی هوا، گردشگران کمتری این فصل را برای سفر به قزاقزستان در نظر می‌گیرند، اما این مورد را نیز مدنظر قرار دهید که به‌دلیل تعداد کم گردشگر در این فصل، هزینه‌های هتل، حمل‌ونقل، بلیط بازدید از جاذبه‌های دیدنی و غیره بسیار کمتر است.

از آن طرف، در فصل بهار و پاییز میانگین دمای هوا افزایش پیدا می‌کند و دیگر خبری از بارش‌های طولانی نیست، ازهمین‌رو گردشگران زیادی در این دو فصل به قزاقزستان سفر می‌کنند، البته هزینه سفر به قزاقزستان در این دو فصل در مقایسه با فصل تابستان باز هم کمتر است.

بنابراین طبیعتا فصل تابستان بهترین زمان سفر به قزاقستان است؛ چراکه دیگر بارش باران به کمترین میزان خود رسیده و گردشگران می‌توانند به‌راحتی از مکان‌های دیدنی بازدید کنند، اما بهتر است این مورد را مدنظر بگیرید که به‌دلیل تعداد بالای مسافر باید هزینه بیشتری را به اقامت در هتل‌، خرید بلیط و استفاده از حمل‌ونقل عمومی اختصاص دهید.

آستانه پایتخت کشور قزاقستان و از شهرهای دیدنی قزاقزستان است، البته در ابتدا آلماتی پایتخت این کشور بود، اما از سال ۱۹۹۷ به‌ این دلیل که آلماتی به مرزهای مشترک سه کشور همجوار با افغانستان نزدیک بود، رئیس جمهور وقت پایتخت را به آستانه تغییر داد. قبل از آن‌که آستانه به‌عنوان پایتخت این کشور شناخته شود، اصلا شهر خاصی به‌حساب نمی‌آمد، اما امروزه به‌عنوان یکی از مدرن‌ترین شهرهای جهان شناخته می‌شود.

آکتوبه نیز از دیگر شهرهای دیدنی قزاقستان به‌حساب می‌آید که با نماد دو شیر در دنیا معروف است، البته این شهر جاذبه‌های زیادی را در خود جای داده است و فضای سرسبز آن شهرت زیادی در سراسر دنیا دارد. همچنین بیشتر دانشگاه‌های معروف قزاقستان در این شهر قرار گرفته‌اند.

یکی دیگر از شهرهای مهم در قزاقستان آتیرائو است که قطب اقتصادی این کشور به‌شمار می‌رود و از لحاظ امکانات ورزشی نیز در مقایسه با دیگر شهرهای این کشور شرایط بسیار عالی را در اختیار علاقمندان قرار می‌دهد.

بیشتر جمعیت قزاقزستان در شهر آلماتی ساکن هستند و در حقیقت این شهر مرکز اصلی تجاری این کشور به‌شمار می‌رود. آلمات شهری زیبا و سرسبز که در جنوب شرقی قزاقزستان قرار دارد و ساختمان‌های بلند، خیابان‌های عریض و فواره‌های دیدنی از مشخصه‌های اصلی این شهر به‌حساب می‌آید.

تا قبل از سال ۱۴۰۱ برای سفر به قزاقزستان به اخذ ویزا نیاز بود و گردشگران ایرانی باید برای دریافت ویزا، عکس پاسپورت، رزرو بلیط و همچنین یک دعوت‌نامه از سمت آشنا یا یک شرکت گردشگری ارائه می‌دانند.

اما از تیر ماه سال ۱۴۰۱ دیگر ایرانیان برای سفر به این کشور نیازی به ارائه ویزا ندارند و می‌توانند بدون نیاز به ویزا وارد قلمرو این کشور شده و به مدت دو هفته در این کشور اقامت داشته باشند. در واقع در طول مدت ۱۸۰ روز می‌توانند ۴۲ روز بدون نیاز به اخذ ویزا به این کشور سفر کنند. سفر بدون نیاز به اخذ ویزا برای ایرانی‌ها شرایط عالی‌تری برای کارهای تجاری، گردشگری و اقتصادی بین دو کشور فراهم کرد.

همان‌طور که گفتیم کشور قزاقستان یکی از دو کشور جهان است که تقریبا هیچ مرز آبی ندارد، اما جاذبه‌های دیدنی آن فراوان است که پیشنهاد می‌کنیم حتما بازدید از این جاذبه‌ها در برنامه سفر به قزاقستان قرار دهید.

در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که آلماتی پرجمعیت‌ترین شهر کشور قزاقستان است و معماری با سبک مدرن در جای‌جای این شهر به‌چشم می‌خورد. در این شهر تئاتر، موزه، نمایشگاه، گالری‌‌های هنری و مراکز خرید متنوعی قرار دارد. یکی از معروف‌ترین جاذبه‌های این شهر، کلیسا جامع زنکوف است که در پارک پانفیلوف آلماتی قرار گرفته است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در ساخت این کلیسای چوبی از هیچ میخی استفاده نشده است و برج ناقوس این کلیسا یکی از ۸ ساختمان‌های بلند تمام چوب در جهان است.

اگر اهل ورزش هستید، حتما در برنامه سفر به قزاقستان بازدید از مجموعه Medeu را در برنامه خود قرار دهید، این مجموعه در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهر آلماتی در دره فوق‌العاده زیبا Medeu واقع شده است. این مجموعه یکی از بزرگ‌ترین و خاص‌ترین مجموعه‌های اسکی در جهان به‌حساب می‌آید که در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. همچنین در این مجموعه یک استادیوم بزرگ یخی قرار دارد که پذیرای بیش از ۳۰ هزار تماشاچی است.

آستانا دومین شهر بزرگ قزاقستان که جزو مدرن‌ترین شهرها در دنیا به‌حساب می‌آید و بسیاری از مراکز تجاری، فروشگاه‌ها، کافی‌شاپ‌ها و غیره را در خود جای داده است. از محبوب‌ترین جاذبه‌های آستانا می‌توان به مجموعه تفریحی دومان و برج بایترک اشاره کرد.

پایگاه فضای بایکورور از دیگر جاذبه‌های قزاقستان که برای بازدید از این پایگاه باید از ۴۵ روز قبل از بازدید هماهنگی‌های لازم را انجام دهید، البته در صورت سفر با تورهای گردشگری هماهنگی‌های لازم را مسئول تور انجام می‌دهد. در واقع این پایگاه فضایی یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین مراکز پرتاب موشک‌های فضایی است و بیشتر موشک‌های فضایی روسیه نیز از این پایگاه پرتاب می‌شوند.

اگر به آشنایی با تاریخ این سرزمین علاقه‌مند هستید، حتما از شهر تاریخی طراز با قدمت بیش از ۲۰۰۰ سال بازدید کنید. این شهر در فهرست آثار باستانی یونسکو به ثبت رسیده است.

استان مانغیستاو در جنوب غربی قزاقستان قرار گرفته است و از نظر ذخایر نفت و گاز جزو غنی‌ترین بخش‌های این کشور به‌حساب می‌آید. این استان یکی از بهترین قطب‌های گردشگری این کشور به‌شمار می‌رود که زمینه انجام فعالیت‌های تفریحی بسیار متنوعی را در خود جای داده است.

یکی از اصلی‌ترین موارد در سفر، داشتن اقامتی دلنشین در اقامتگاه‌های باکیفیت است که در این بخش از مطلب راهنمای سفر به قزاقستان قصد داریم به معرفی بهترین هتل‌های این کشور بپردازیم.

  • هتل کازول آلماتی
  • هتل قزاقزستان
  • هتل رکسوس واتر ورلد آکتائو
  • هتل رکسوس پرزیدنت آستانا
  • هتل رکسوس هدیشا چیمکند
  • هتل رکسوس بوروئه
  • هتل رکسوس آلماتی

یکی از بیشتر هزینه‌های سفر به بحث حمل‌ونقل اختصاص پیدا می‌کند، اگر به‌جای استفاده از تاکسی، از حمل و نقل عمومی در قزاقستان استفاده کنید، طبیعتا می‌توانید در هزینه‌های سفر صرفه‌جویی کنید. در ادامه به معرفی وسایل حمل‌ونقل عمومی در این کشور می‌پردازیم.

  • مارشروتکا: برای سفرهای داخلی بین شهری، البته بین شهرهای نزدیک، از این سرویس حمل‌ونقل عمومی در قزاقستان استفاده می‌شود.
  • اتوبوس: برای جابه‌جابی بین شهرهای بزرگ و کوچک می‌توانید از اتوبوس استفاده کنید، اما طبیعتا در مقایسه با قطار راحت نیستند و قیمت‌های ثابتی نیز ندارند.
  • تاکسی‌های اشتراکی: از آن‌جایی که سرویس حمل‌ونقل عمومی منظمی در این کشور وجود ندارد، استفاده از تاکسی‌های اشتراکی نیز گزینه خوبی است، به‌خصوص اگر از مناطقی بازدید می‌کنید که تعداد گردشگران زیاد است؛ چراکه به سرعت تاکسی پر شده و هزینه نیز بر سر چهار تقسیم می‌شود.
  • قطار: یکی از بهترین گزینه‌ها برای جابه‌جایی در سفر به قزاقستان استفاده از قطار است که قیمت نسبتا ارزانی دارد و برای جابه‌جایی بین شهر آلماتی با دیگر شهرهای این کشور می‌توانید از قطار استفاده کنید.

بعد از معرفی حمل‌ونقل عمومی، حال به یکی از بخش‌های جذاب مطلب راهنمای سفر به قزاقستان، یعنی غذاهای محلی می‌رسیم که در ادامه می‌توانید معروف‌ترین غذاهای محلی این کشور را شاهد باشید:

  • از جمله غذاهای ملی کشور قزاقزستان است. بیش برمک در لغت به معنای پنج انگشت و این غذا را نیز باید با دست خورد. این غذا ترکیبی از گوشت خرد شده با رشته و پیاز است که همراه با شوربا (آب گوشت) سرو می‌شود.
  • یک نوع سوسیس محبوب در قزاقستان است که از گوشت اسب درست می‌شود. در حقیقت یکی از خوشمزه‌ترین غذاها در بین قزاق‌ها همین کازی است که به روش‌های مختلف مثل آبپز و سرخ‌شده میل می‌کنند. همچنین می‌توانید کازی را به‌عنوان سوغاتی به شهر خود بیاورید و در منزل سرخ و نوش‌جان کنید.
  • یا همان پلو با گوشت قرمز یکی از غذاهای معروف در کشور قزاقستان است که بسیار به ذائقه ایرانیان خوش می‌آید. برای تهیه گوشت بیشتر از گوشت بره استفاده می‌کنند که برای طعم‌دار کردن آن از پیاز، هویج و برگه زردآلو استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم حتما در سفر به این کشور این غذا را امتحان کنید.
  • از دیگر غذاهای محبوب برای قزاقی‌ها است که برای پخت آن از گوشت، جگر، دل، قلوه و پیاز استفاده می‌کنند. همچنین گاهی به این ترکیب سیب‌زمینی و هویچ نیز اضافه می‌شود که طعم خوبی به غذا می‌دهد.
  • یک نوع نان سنتی است که از میان‌وعده‌ها‌ و حتی غذاهای اصلی محبوب بین قزاقی‌ها به‌شمار می‌رود. این نان خوش‌طعم را که از ترکیب خمیر مایع، شیر، آرد، شکر و نمک درست شده و سپس در روغن سرخ و نوش‌جان می‌کنند.
  • یکی از غذاهای محبوب قزاقی‌ها است که با استفاده از خمیرهای مخصوص درست می‌شود. بعد از آماده‌سازی خمیر ترکیبی از گوشت بره یا گوشت گاو را به‌همراه ادویه‌‌جات به ترکیب اضافه کرده و بخارپز می‌کنند. این غذا در کنار سبزیجات تازه سرو می‌شود.

برای تجربه یک سفر دلنشین و راحت، امتحان غذاهای خوشمزه در رستوران‌های باکیفیت و مشهور یکی از تجربه‌های خوشایند در سفر به‌شمار می‌رود که در ادامه می‌توانید با معروف‌ترین رستوران‌های این کشور آشنا شوید.

  • رستوران آسورتی یکی از معروف‌ترین رستوران‌ها در این کشور است که شعب متعددی دارد. در این رستوران متناسب با هر نوع سلیقه‌ای و ذائقه‌ای غذا پیدا می‌شود. یکی از پرطرفدارترین پیش‌غذاهای این رستوران که در کنار غذاهای بین‌المللی و قزاقی سرو می‌شود، سالاد سزار است.
  • یکی دیگر از رستوران‌های محبوب که می‌توانید در سفر به قزاقستان غذاهای آن را امتحان کنید، رستوران تندرو است. در این رستوران انواع غذاهای بین‌المللی و قزاقی با بالاترین کیفیت سرو می‌شود. اگر به این رستوران رفتید، حتما از نوشیدنی‌های خوشمزه آن سفارش دهید.
  • این رستوران از آن دسته رستوران‌های کشور قزاقستان است که معماری بسیار زیبایی دارد و کارکنان مهمان‌نواز، محیط دنج و آرام و منوی متنوعی از انواع غذاهای بین‌المللی و قزاقی از بهترین طعم و مزه یک وعده غذایی متفاوتی را برایتان رقم می‌زند.
  • این رستوران نیز یکی از رستوران‌های معروف در این کشور است که بیشتر غذاهای موجود در منوی آن هندی است، بنابراین اگر عاشق غذاهای هندی هستید، به این رستوران سر بزنید.
  • این رستوران با سبک معماری مدرن فهرست متنوعی از انواع غذاهای قزاقی و بین‌المللی را در دسترس مشتریان قرار می‌دهد. در کنار سفارش غذا می‌توانید از منوی بار آن نیز نوشیدنی مورد علاقه خود را سفارش دهید.

یکی از معروف‌ترین بازارها و مراکز خرید قزاقستان، مرکز خرید مگا سنتر است که می‌توانید در کنار خرید، گردش و تفریح را در آن تجربه کنید. مرکز خرید مگا سنتر بزرگ‌ترین مرکر خرید در قزاقستان است که در چندین شهر این کشور از جمله آستانا، شیمکنت و آکتوبه شعبه دارد و شعبه اصلی آن در شهر آلماتی است.

تقریبا قدمت این مرکز خرید به ۳۰ سال می‌رسد و از نظر معماری ظاهر مدرن و به‌روزی دارد و کاملا مطابق با استاندارهای جهانی ساخته شده است. از جمله بخش‌های این مرکز خرید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیش از ۱۲۰ بوتیک فروش لباس و پوشاک از برندهای متنوع
  • هایپر مارکتی با وسعت تقریبی ۶۰۰۰ متر
  • هایپر فروش لوازم الکترونیکی به وسعت ۱۸۰۰ متر
  • هایپر فروش اسباب‌بازی کودکان به وسعت ۲۵۰۰ متر
  • فودکورت با ظرفیتی بالغ بر ۷۰۰ نفر
  • بیش از ۲۰ کافی‌شاپ و رستوران
  • بخش مخصوص بازی کودکان با وسعت تقریبی ۵۰۰۰ متر
  • هشت سالن سینما
  • هشت دیوار برای دیوارنوردی
  • پیست اسکیت
  • هپیلون سرزمین سحر و جادو
  • پارکینگی با وسعت ۱۳۵۰۰ با ظرفیت ۱۱۰۰ جایگاه

بهترین روش برای سفر به قزاقستان سفر هوایی است؛ چراکه مدت زمان کمتری را در راه هستید و دیگر از خستگی‌ و کلافگی در مسیر خبری نیست. برای سفر به این کشور با هواپیما مدت زمان تقریبی ۱۰ ساعت را برآورد کنید، البته امکان دارد هواپیما یک یا چند توقف نیز در مسیر داشته باشد.

راه زمینی برای سفر به کشور قزاقستان با توجه به مسافت طولانی آن، انتخاب مناسبی نیست و معمولا ایرانی‌ها با همان هواپیما به این کشور سفر می‌کنند، اما در هر حال برای راه زمینی باید از سرخس وارد کشور ترکمنستان شوید و بعد از عبور از ازبکستان و قرقیزستان به قزاقستان برسید. این مسیر حدودا ۳۰۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود که باید حدوداد ۵۰ ساعت رانندگی کنید.

در این بخش از مطلب در یک جدول، اطلاعات موردنیاز در سفر به کشور قزاقزستان را در دسترستان قرار می‌دهیم.

تنگه

۷+

۲.۵ ساعت

۱۱۲

آستانا

در این مطلب سعی کردیم به اطلاعات بسیار کاملی در خصوص سفر به قزاقستان بپردازیم تا تمام سوال‌های شما را در خصوص سفر به این کشور پاسخ دهیم. امیدوار هستیم که این مطلب برای شما مفید باشد و بتوانید با اطلاعات موجود در این مطلب، سفر دلنشین و دلچسبی را در قزاقزستان برای خود رقم بزنید.

در این بخش از مطلب راهنمای سفر به قزاقستان به پاسخ سوالات متداول می‌پردازیم.

برای آشنایی با فرهنگ و آداب‌ و رسوم این منطقه و همچنین بازدید از جاذبه‌های دیدنی یک هفته را به گشت‌وگذار در قزاقستان اختصاص دهید.

بهترین زمان برای سفر به قزاقستان در فصل‌‌های بهار و تابستان است.

بله، این کشور جزو ده کشوری است که می‌توانید با صرف بودجه‌ای معقول، سفری دلنشین و باکیفیتی را تجربه‌گر باشید.

  • آستانه (یک شهر مدرنیته در آسیای مرکزی)
  • آلماتی (بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی قزاقستان)
  • آکتائو
  • تاراز (شهر باستانی در جنوب قزاقستان)
  • دریاچه Balkhash (پانزدهمین دریاچه بزرگ جهان)
  • بایکورور (شهر موشک‌ها و سفینه‌های فضایی)

مطالب مرتبط

ایستگاه راه آهن ساری | دسترسی ها و مسیرهای ریلی

معرفی مرکز خرید سوریا کی ال سی سی کوالالامپور

برای گردش در کردان کجا بریم؟