راهنمای سفر به زنجان برای افرادی که قصد سفر به این شهر را دارند میتواند بسیار مفید باشد. شهر زنجان ممکن است که اندازه شهرهای دیگر ایران از جمله شیراز و اصفهان پر مسافر نباشد، اما جاذبههای گردشگری و نقاط دیدنی بسیاری دارد که میتواند یک سفر خوب و بهیاد ماندنی را برایتان رقم بزند. در ادامه این مقاله از الی گشت با ما همراه باشید تا سری به استان زنجان بزنیم و جاذبههای مختلف آن را به همراه هم بررسی کنیم.
رزرو هتل زنجان با ارزانترین قیمت در الی گشت
فهرست مطالب
استان زنجان یکی از مناطق شمال غربی کشور است و جزو مناطق آذربایجانی بهشمار میرود. مرکز استان زنجان نیز خود شهر زنجان است. این استان از سمت شمال به استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی، از سمت جنوب به استان همدان، از سوی شرق به استان قزوین و از سمت غرب به استان کردستان منتهی میشود. در ادامه مطلب میخواهیم این شهر را از نظر موقعیتهای مختلف بررسی کنیم و مناطق توریستی و تفریحی آن را به شما عزیزان معرفی کنیم.
تاریخ زنجان به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد و نام این شهر از قدیم زنگان بوده است، هنوز هم مردم منطقه آن را به همین نام می خوانند که پس از آن معرب شده و به زنجان تغییر نام یافت. از سال های دور این شهر با قرار گرفتن در جاده ابریشم که مهم ترین راه ارتباطی بین چین و هند و اروپا بود دارای اهمیتی خاص گشته بود. این استان در مقطعی در زمان قاجار با نام ایالت خمسه خوانده می شد. برای سفر به این شهر تاریخی راهنمای سفر به زنجان را ادامه دهید.
در این بخش از راهنمای سفر به زنجان به بررسی موقعیت قرار گرفتن آن می پردازیم. استان زنجان در شمال غرب کشور با هفت استان دیگر همسایه است. از شمال با استان اردبیل و استان گیلان، ازشمال شرقی و مشرق با استان قزوین ، از جنوب با استان همدان، از جنوب غربی با استان کردستان و از مغرب با استان آذربایجان غربی واز شمال غرب با استان آذربایجان شرقی هم مرز هستند. وسعت این استان بیش از ۲۲ هزار کیلومتر مربع است و حدود ۱.۴۳ درصد از خاک کشور به آن تعلق دارد. دارای مناطق کوهستانی و جلگه ای (دشت) می باشد.
از جمله مهم ترین ارتفاعات در رشته کوه های شمالی می توان قله گلاس قله دگاه و قله چله خانه را نام برد که در شمال غربی شهرستان بهم پیوسته رشته کوهای البرز غربی را تشکیل داده اند. از مهمترین ارتفاعات رشته کوهای زنجان جنوبی می توان به قله قیدار، قلعه خور جهان قله علم کندی ،قلعه سپهسالار، قله جهان داغ و قله رستم اشاره نمود.
این استان یک میلیون و پانزده هزار نفر جمعیت دارد. رودهای مهم در این استان قزل اوزن، زنجان رود، شورکات (رود کبیر یا ابهر رود) است. بلندترین نقطه استان در ارتفاعات تخت سلیمان (بیش از ۳۰۰۰ متر) و کمترین در قزل اوزن در گیلوان (بیش از ۳۰۰ متر) می باشد. زنجان در مسیر ارتباطی به سمت غرب کشور قرار گرفته است.
آب وهوای کوهستانی با زمستانی بسیار سرد و برفی و تابستانی دلپذیر و فصول بهار و تابستان بهترین زمان برای گذراندن اوقات فراغت در این استان هستند. میزان بارندگی در بهار و زمستان نسبت به سایر فصول در این استان بیشتر است.
-
سفر به زنجان با هواپیما
در زنجان یک فرودگاه بینالمللی وجود دارد که روزانه پروازهای متعددی به مقصد زنجان وارد آن میشوند. اگر به سفرهای هوایی تمایل داشته باشید، میتوانید با هواپیما به این شهر سفر کنید.
خرید بلیط هواپیما زنجان با ارزان ترین قیمت در الی گشت
-
سفر به زنجان با قطار
یکی دیگر از راههای سفر به به این شهر که راهنمای سفر به زنجان آن را به مسافران و گردشگران پیشنهاد میدهد، سفر با قطار است که از اکثر خطوط راهآهن امکانپذیر است. راهآهن تهران- تبریز نیز یکی از خطوطی است که از این شهر گذر میکند.
-
سفر به زنجان با اتوبوس
اگر جزو افرادی هستید که عقیده دارید نباید هزینه زیادی برای رسیدن به مقصد خرج کرد، راهنمای سفر به زنجان به شما سفر با اتوبوس را پیشنهاد میدهد. خوشبختانه اکثر شهرهای کشور بلیط مستقیم اتوبوس به زنجان را دارند و دسترسی به اتوبوسهای مسافرتی در اکثر استانها و شهرهای کشور خوب است. همچنین افرادی که از مبداء تهران قصد سفر به زنجان را دارند، میتوانند با اتوبوسهایی که از این شهر به مقصد سمت شهرهای شمال غربی، حرکت میکنند برای سفر به زنجان استفاده نمایند زیرا تمامی این اتوبوسها از زنجان میگذرد.
-
سفر به زنجان با خودروی شخصی
راهنمای سفر به زنجان یکی دیگر از بهترین وسیلهها برای سفر به این شهر را خودروی شخصی میداند و پیشنهاد میکند یکی از لذتبخشترین قسمتهای سفر که مسیر سفر است را با خودروی شخصی خود طی کنید و از تماشای مناظر جاده شهر مقصد، نهایت لذت را ببر
در این بخش از راهنمای سفر به زنجان نوبت به انتخاب اقامتگاه میرسد. اگر از آن دسته مسافرانی هستید که فقط از زنجان عبور میکنید و قصد اقامت یک شبه در این شهر را دارید، شهرداری زنجان اسکانهای موقتی را برای این مسافران تدارک دیده است که در ورودی و مرکز شهر قرار داده شدهاند. استراحتگاه اول، در ورودی شرقی شهر و کنار هتل بزرگ زنجان قرار دارد. در این استراحتگاه شما میتوانید در کنار پارک جنگلی ملت، چادر و کمپ خود را برقرار کنید. امکانات ابتدایی از جمله سرویس بهداشتی و فروشگاه نیز در این محل در دسترس است. همچنین چندین فروشگاه، برای تهیه صنایع دستی زنجان از جمله، چاروق، چاقو، ظروف مسی و… نیز وجود دارد.
استراحتگاه دوم کمی جلوتر در ورودی شرقی شهر قرار دارد و برای ورود به آن باید وارد کمربندی جنوبی شوید، سپس تا پایانه مسافربری مسیر را ادامه دهید تا به این مکان برسید. این استراحتگاه بهتازگی افتتاح شده و دارای آلاچیقهایی برای استراحت گردشگران و مسافران نیز است.
بعد از معرفی استراحتگاههای عمومی، نوبت به هتلهای زنجان میرسد. با توجه به اینکه زنجان، به نسبت دیگر مراکز استانها شهر کوچکی است، به همان میزان دارای مکانهای اقامتی کمتری نیز میباشد. با اینحال در این بخش بهترین هتلهای شهر را به شما معرفی میکنیم.
-
هتل بزرگ زنجان
هتل بزرگ زنجان ۴ستاره است و در سال ۱۳۸۵ در زمینی با زیر بنای ۱۰۰۰۰ متر مربع بنا شد. این هتل دارای ۵ طبقه مشتمل بر مجموعا ۴۸ باب اتاق می باشد، که واحدهای اقامتی آن در طبقات دوم تا چهارم پراکنده شده اند. هتل بزرگ در ورودی شهر زنجان و خارج از محدوده ترافیک واقع است، که موجب آسایش مهمانان عزیز می شود.
هتل بزرگ زنجان که لوکسترین هتل زنجان محسوب میشود و در ورودی شرقی شهر و در میدان بسیج، ضلع شمالغربی قرار دارد. از امکانات این هتل میتوان به یخچال، تلویزیون، سوئیت، رستوران، اینترنت، سرویس فرنگی، پارکینگ، نمازخانه، لابی، فروشگاه و غرفه، کافیشاپ، اینترنت در لابی و … اشاره کرد.
شماره تماس: ۰۲۴۳۳۷۸۸۱۹۰
وب سایت: www.zanjangrandhotel.com
آدرس: هتل بزرگ زنجان در ورودی شرقی شهر زنجان جنب میدان بسیج واقع شده است. در مجاورت هتل، پارک جنگلی شهربازی زنجان واقع است.
-
هتل قصر زنجان
هتل سه ستاره قصر در سال ۱۳۸۴ ساخته شده است و دارای دو طبقه و ۲۰ باب واحد اقامتی می باشد. لازم به ذکر است هتل فاقد آسانسور می باشد. موقعیت مکانی مناسب و قرارگیری هتل در مرکز شهر زنجان، دسترسی آسان به هتل را برای مهمانان گرامی به وجود آورده است. این هتل دارای اینترنت در اتاق، پذیرش ۲۴ ساعته، خشکشویی و صندوق امانات می باشد.
هتل یا مهمانسرای جهانگردی در بلوار خرمشهر، جنب سازمان صدا و سیمای مرکز زنجان واقع شده است. مهمانسرای جهانگردی دارای ۲۴ اتاق دوتخته و رستوران است. این مهمانسرا، یک کیلومتر از اماکن دیدنی نظیر رختشورخانه، بازار سرپوشیده قدیم زنجان، کاروانسرای سنگی و ۴۵ کیلومتر ازسلطانیه و ۱۶۵ کیلومتر با غار کتله خور فاصله دارد.
شماره تماس: ۰۲۴۳۳۷۷۱۹۳۰
آدرس: بلوار خرمشهر، جنب سازمان صدا و سیما
-
هتل سپید
این هتل در مرکز شهر و در چهارراه انقلاب زنجان قرار دارد. نزدیکی به مراکز خرید و دیدنی، امکانات خوب در کنار قیمتی مناسب، این هتل را به مکانی مناسب برای اقامت تبدیل میکند.
-
هتل سپهر
این هتل در ابتدای جاده گاوازنگ واقع شده است. هتل سپهر نیز مانند دیگر هتلهای زنجان، دارای یخچال، تلویزیون، رستوران، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، پارکینگ، نمازخانه، لابی، اینترنت در لابی است. ویژگی مثبت این هتل نزدیکی آن به اماکن تفریحی گردشگری گاوازنگ و ائلداغی است.
شماره تماس: ۰۲۴۶۶۴۱۰۳۶۰
آدرس: زنجان – ابتدای جاده گاوازنگ
در این بخش از مقاله راهنمای سفر به زنجان، به یکی از خوشمزهترین بخشهای سفر به این استان میرسیم. غذاهای محلی زنجان بسیار خوشطعم و بینظیر هستند که در ادامه هر یک از آنها را معرفی خواهیم کرد.
-
خورشت آلو با مرغ
یکی از اصیلترین غذاهای زنجان، خورشت آلو با مرغ است که طعم بسیار لذیذی دارد. زنجانیها برای تهیه این غذا ابتدا مرغ و پیاز را با هم تفت میدهند و سپس هویج و آلو قیسی را در ماهیتابه جداگانه سرخ کرده و به مرغ و پیاز تفت داده شده، اضافه میکنند و در نهایت با افزودن رب به آن، غذایی خوشمزه آماده سرو کردن است.
-
بوغدا آشی
یکی دیگر از غذاهای محلی زنجان که راهنمای سفر به زنجان آن را معرفی میکند، بوغدا آشی است. ترک زبانها به گندم، بوغدا میگویند و بوغدا آشی به معنای آش گندم است. اهالی زنجان معمولا این غذا را به عنوان شام در شبهای سرد زمستان میل میکنند. طرز تهیه بوغدا آشی به این صورت است که ابتدا گندم و حبوبات را خیسانده و پس از آن که این حبوبات آرامی در حال پخته شدن هستند، اسفناج را به همراه ادویههای لازم داخل دیگ اضافه میکنند.
-
جغور بغور
یکی دیگر از غذاهای محلی منحصربهفرد زنجان، جغور بغور نام دارد. اهالی زنجان به این غذا، علاقه زیادی دارند و دلیل آن هم این است که علاوهبر خوشمزه بودن طرز تهیه آسانی هم دارد. اگر به دنبال چشیدن غذاهای جدید هستید، راهنمای سفر به زنجان به شما توصیه میکند که حتما در سفر خود به این شهر این غذا را سرو کنید.
طرز تهیه جغور بغور به این صورت است که ابتدا جگر سیاه و سفید را خرد کرده و سپس با پیاز و سیبزمینی، سرخ میکنند. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و در برخی از مواقع، رب انار نیز به آن اضافه میکنند. جالب است بدانید که محلیهای زنجان، معمولا این غذا را در وعده صبحانه میل میکنند.
-
آش شیر
آش شیر یکی دیگر از آشهای خوشمزهای است که در شهر زنجان طبخ میشود. مواد اولیه لازم برای تهیه این نوع آش، گندم، حبوبات خیسانده شده، شیر و نخود میباشد.
از دیگر غذاهای محلی خوشمزه و معروف زنجان میتوان به کشک بادمجان، حلیم، کله جوش، شش انداز، آش ترش و … اشاره نمود.
پس از رسیدن به زنجان و گشت و گذاری در شهر نوبت به انتخاب یک غذای خوب و یک رستوران باکیفیت برای صرف آن است. در ادامه راهنمای سفر به زنجان میخواهیم معروفترین رستورانهای شهر زنجان را با هم مشاهده کنیم و با آنها آشنا شویم. بهترین رستورانهای زنجان عبارتند از:
-
رستوران پلو
اگر علاقهمند به غذاهای اصیل ایرانی هستید، راهنمای سفر به زنجان پیشنهاد میکند که در سفر خود به این شهر حتما به رستوران پلو مراجعه نمایید و خاطرات خوشی را همراه با خانواده و یا دوستان خود به یادگار بگذارید.
لازم به ذکر است که این رستوران در میان اهالی زنجان نیز بسیار معروف است و در اکثر روزهای تعطیل، شاهد صفهای طولانی در مقابل این رستوران خواهید بود.
شماره تماس: ۰۲۴۱۴۲۲۲۱۳۷
آدرس: زنجان خیابان خرمشهر، خیابان معلم، روبروی کوچه اول
-
دیزی سرای عابدینی
دیزی سرای عابدینی یک پیشنهاد فوقالعاده برای دیزیخورها و علاقهمندان، به غذاهای سنتی است. البته این رستوران فقط ناهار سرو میکند اما باز هم رفتن به این رستوران به شما توصیه میشود.
آدرس: چهارراه امیرکبیر، میدان ورک چی ها
شماره تماس: ۰۲۴۳۳۳۲۴۲۶۰
-
ناصر جگرکی
اگر جزو طرفداران جگر هستید، حتما سری به بازار جگرکیهای زنجان بزنید و از طعم بینظیر جگرهای این بازار کیف کنید. یکی از معروفترین جگرفروشیهای این بازار رستوران ناصر جگرکی است. سابقه این رستوران سنتی زیاد است و همین امر باعث شده تا مشتریان بتوانند با خیال راحت انواع غذاهای این جگرکی را سفارش دهند و لذت ببرند.
آدرس: زنجان – بازار جگرکی های زنجان
-
سفره خانه سنتی کاروانسرای سنگی
اگر دوست دارید که در یک رستوران سنتی، غذای مورد علاقه خود را میل کنید، راهنمای سفر به شهر زنجان به شما سفرهخانه سنتی کاروانسرای سنگی را پیشنهاد میدهد که قدمت زیادی هم دارد. طراحی داخلی سفرهخانه سنتی کاروانسرای سنگی به شکل چهار ایوان است و سقفهای آن، قوسی شکل میباشد. دلیل شهرت این بنا به کاروانسرای سنگی این است که یکی از مصالح اصلی برای ساخت آن سنگ بوده است.
آدرس: زنجان ،خیام جنوبی روبروی ایستگاه راه آهن
شماره تماس: ۰۲۴۳۳۳۶۳۱۵۰
زنجان یکی از شهرهای مملو ازجاذبههای متنوع طبیعی و تاریخی است که در این بخش از راهنمای سفر به زنجان آنها را معرفی خواهیم کرد.
-
مسجد جامع زنجان
مسجد و مدرسه جامع زنجان معروف به مسجد سید که در قلب بافت قدیمی شهر و در مکان مناسبی از نظر دسترسی قرار گرفته و از سمت غرب با بازار قیصریه، از سمت شرق با کوچه مسجد سید و از سوی شمال با خیابان امام خمینی و سبزه میدان در ارتباط است. این مجموعه تاریخی که در شمار بزرگترین و زیباترین مساجد و مدارس دینی زنجان است، یکی از بناهای ارزشمند ساخته شده بر اساس طرح مساجد چهار ایوانی است. ایوانهای چهارگانهای که در چهار ضلع مسجد بهشکل قرینه قرار گرفتهاند، بیشتر از هر چیزی در صحن مسجد خودنمایی میکند. صحن این مسجد مانند سایر مساجد چهار ایوانی، بهشکل مربع مستطیل است و ۴۸ متر طول و ۳۶ متر عرض دارد. توصیه میکنیم در سفر خود به زنجان حتما از این مسجد دیدن کنید.
-
مسجد چهلستون زنجان
مسجد چهلستون زنجان از مساجد تاریخی و جاذبههای دیدنی مذهبی زنجان است. این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته حجتالاسلام قرار دارد. این مسجد یکی از مهمترین و معروفترین حوزههای علمیه ایران در دوره قاجار بوده و توسط یکی از علمای معروف آن زمان بنام ملا علی قارپوز آبادی ساخته شده است. طبق کتیبهای که روی پیشانی ورودی بنا نصب شده، این بنا در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته شده است. این مسجد دارای صحن و شبستانهای بزرگی است که طاق و تویزههای ضربی آن بهصورت متقارن روی ۳۲ ستون قطور استوار شده است. محراب این مسجد با رسمیبندی و کاشی معقلی آرایش شده و ازارههای آن نیز مزین به کاشیهایی با طرحهای گل و بوته (طرح گلدانی) است که متأثر از مکتب کاشیکاری دوران قاجار است.
-
موزه باستانشناسی و مردان نمکی
مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشفشده در زمستان سال ۱۳۷۲ (۱۹۹۳ میلادی) در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده است. در میان آنها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامه کار معدن با بولدوزر، بهشدت آسیب دیدهاند.
در سال ۲۰۰۸ بهرهبرداری از معدن متوقف شد و جسد ششمین مرد نمکی بهدلیل کمبود امکانات لازم برای نگهداری از آن، دستنخورده در معدن باقی ماند. از میان مردان نمکی یافت شده، سه مرد نمکی مربوط به زمان هخامنشیان (حدود ۴۰۰ پیش از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر نیز مربوط به اواخر دوران ساسانی (حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰بعد از میلاد) هستند. اگر تمایل دارید تا این مردان نمکی را ببینید، میتوانید به موزه مردان نمکی واقع در سبزهمیدان، خیابان زینبیه بروید.
-
بازار زنجان
بازار زنجان در دوران آقا محمدخان قاجار آغاز و در سال ۱۲۱۳ در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافته و مساجد و سراها و گرمابهها در سال ۱۳۲۴ به آن اضافه شده است. مجموعه بازار قدیمی بهصورت یک خط مستقیم بهعنوان بازار بالا و پایین به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است. گستردگی جغرافیایی بازار زنجان و تنوع راستهها، تعدد سراها و کاروانسراهای درون شهری در راستههای فرعی که هر کدام به نامی و به فعالیتی خاص اختصاص یافته و وجود مساجد فراوان گویای پویایی این مجموعه در طول زمانهای گذشته و شرایط حاکم بوده است.
-
بنای رختشویخانه ( موزه رختشویخانه )
بنای رختشویخانه یا مجموعه تاریخی رختشویخانه در قلب بافت تاریخی شهر زنجان که منطبق بر حصار قدیمی شهر است و در یک منطقه پرتراکم مسکونی احداث شده است که در گذشته مردم شهر لباس و رخت خود را در آن محل میشستهاند. چنین کاربری برای یک بنای عمومی در جهان مشابه ندارد یا کمنظیر است. این بنا در حال حاضر تعمیر و مرمت شده و بهعنوان موزه مردمشناسی مورد استفاده قرار میگیرد و عموم مردم میتوانند از آن بازدید کنند.
این بنا در سالهای گذشته به جهت وجود هوای سرد در زمستانها برای بانوان زنجانی ساخته شده است. سبک و سیاق معماری این بنا را میتوان به شیوه اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی نسبت داد. دسترسی به بنای رختشویخانه از خیابان سعدی از طریق کوچه فرهنگ امکانپذیر است.
-
حمام حاجداداش ( چایخانه سنتی حاج داداش )
بازار قدیمی شهر زنجان و روبهروی مسجد میرزایی حدود یکصد سال پیش بهعنوان حمام احداث گردید و امروزه با حفظ بافت حمام با اندکی تغییر و ایجاد تزیینات زیبای سنتی بهعنوان سفرهخانه، محل پذیرائی گردشگران و اهالی شهر مورد استفاده قرار میگیرد. این بنای تاریخی با کاشیهایی به رنگ فیروزهای، آبی روشن، آبیسیر و زرد تزئین شده است. فضای بینه، زیباترین بخش این حمام سنتی است که طاق اصلی روی چهار ستون سنگی مزین به سرستونهای مکعبی شکل و بدنه مارپیچی (از نوع ستونهای ترکیبی) قرار دارد. گنبد اصلی حمام حاج داداش قدیمیترین بناهای تاریخی شهر زنجان و تنها حمام ستون سنگی این شهر روی چهار ستون سنگی است و این ستونها در زمان خود توسط هنرمندان همدانی تراشیده شده است.
-
گرمابه حاج ابراهیم
این گرمابه سنتی در بازار زنجان در کوچه سقالر واقع شده است. روزهای شنبه گرمابه مختص بانوان است و در سایر روزها به آقایان اختصاص دارد. در قسمت مرکزی این فضا گنبد بزرگ بر جرزهای جانبی استوار شده و در مرکز این گنبد نیز یک نورگیر قرار گرفته که در سه جنب آن (شرقی، جنوبی و غربی) روی ساق گنبد سه نورگیر کوچکتر تعبیه شده است. این بنا از ساروج ساخته شده و دارای یازده ستون است که بهجای بتون داخل آنها سرب ریخته شده تا مانع از تخریب بنا شود.
-
خانه ذوالفقاری
خانهی ذوالفقاریهای زنجان که قریب به صد سال از احداث آن میگذرد یکی از آثار ارزشمند شهر زنجان است که در یاد مردمان این شهر جایگاه مهمی دارد. این مکان در روبهروی موزه مردان نمکی و در سبزهمیدان واقع شده است.
-
سد گاوازنگ و مجموعهی ائلداغی
در قسمت شمالی شهر زنجان، مجموعه تفریحی گاوازنگ و ائل داغی قرار دارد که از آن با عنوان بامزنجان نیز یاد میشود. این مجموعه به دو قسمت تقسیم میشود. قسمت اول مجموعه تفریحی ائلداغی که در دارای پارک و آلاچیق، رستوران، مراکز تفریحی و البته قله کوه برای کوهنوردی است و قسمت دوم نیز شامل سد گاوازنگ است؛ در گاوازنگ میتوانید به رستوران و کافیشاپ بامشهر بروید، در آب سد قایقسواری کنید و در نمایی زیبا، کل شهر را نظارهگر باشید.
-
سلطانیه
شهر سلطانیه یکی از شهرهای استان زنجان است که در ۴۳ کیلومتری شهر زنجان واقع است. گنبد سلطانیه و مقبره اولجایتو دو جاذبه گردشگری زنجان هستند که در این استان قرار دارند. از دیگر آثار تاریخی این شهر میتوان به آرامگاه ملا حسن کاشی و خانقاه حسامالدین حسن چلبی (معروف به چلبی اوغلی) اشاره کرد.
گنبد سلطانیه مقبره در ۱۳۰۲ تا ۱۳۱۲ میلادی در شهر سلطانیه (پایتخت ایلخانیان) ساخته شد و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی از شیوه معماری آذری بهشمار میرود. گنبد سلطانیه در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیده است. گفته میشود در ساخت گنبد بزرگ شهر فلورانس از این گنبد الگوبرداری شده است. بنای این گنبد که بعد از گنبدهای سانتاماریا دلفیوره و ایاصوفیه سومین گنبد بزرگ دنیاست.
-
شهرستان طارم
طارم، به هندوستان ایران مشهور است. طبیعت سرسبز، آبشارهای زیبا و مردمانی خونگرم طارم را به یک قطب گردشگری مبدل کرده است. آبشار هشترخان طارم در درهای سرسبز میان کوههای ناحیه طارم، در شرق شهر زنجان در نزدیکی روستای لار واقع است. ارتفاع آبشار حدود ۳۰ متر است. برای دیدن آبشار زیبای هشترخان باید از جاده زنجان-طارم وارد راه خاکی و ناهمواری شد و پس از عبور از امامزاده حسن مثنی و روستای امام بهآبادی لار رسید و از آنجا تا آبشار را حدود دو ساعت پیاده پیمود.
کوههای بلند و سرسبز، درهای بسیار عظیم، رودخانهای خروشان و پرآب، جنگل درختان فندق، هوای خوب و طبیعت بکر، آبشار و ناحیه هشترخان یا هشت چشمه را به یکی از نواحی زیبا و مناسب برای گردشگری، کوهنوردی و دوچرخهسواری در کوهستان تبدیل کرده است. این آبشار حاصل تلاقی هشت چشمه جوشان است که منظره زیبایی را به وجود آورده است. در طول مسیر، جنگل درختان فندق متعلق به روستاییان، زیبایی خاصی به منطقه داده است. منظره عمومی رودخانه قزل اوزن و باغهای زیبای زیتون از جاده زنجان به طارم و قبل از سرخه دیزج، بسیار جذاب و دیدنی است.
نتیجهگیری
شهر زنجان سرشار از جاذبههای زیبای گردشگری و تفریحی است که هر مسافری را مجذوب خود کرده و باعث ایجاد اوقات خوشی برای افراد میشود. اگر تا به حال به زنجان سفر نکردهاید، پیشنهاد میکنیم که حتما سفر به این شهر را در لیست سفرهای خود قرار داده و مطابق مطالب ارائه شده در راهنمای سفر به زنجان، جاذبههای معرفی شده را از نزدیک مشاهده کنید.
-
غذاهای معروف استان زنجان چیست؟
جغور بغور، خورشت آلو با مرغ، بوغدا آشی، آش شیر و کلهجوش از غذاهای معروف استان زنجان هستند.
-
بهترین رستورانهای زنجان کدامند؟
رستوران پلو، جگرکی ناصر، دیزیسرای عابدینی و سفرهخانه کاروانسرای سنگی جزو رستورانهای معروف زنجان هستند.
-
جاذبههای دیدنی اطراف زنجان در کجا قرار دارند؟
شهرستان طارم و شهرستان سلطانیه دو مقصد خوش آب و هوا و تاریخی در نزدیکی شهر زنجان هستند.
۱ نظرات