راهنمای سفر به زاهدان

استان سیستان و بلوچستان، استانی با جاذبه های تاریخی و طبیعی چشم نواز است که با اینکه مورد کم لطفی گردشگران قرار گرفته اما می تواند تجربه ای خارق العاده از سفر و گردشگری را نصیبتان کند. کافیست کمی جاذبه های این استان و البته شهر زاهدان، مرکز استان ر ا بشناسید تا شیفته ی چشم اندازهای شگفت انگیز این شهر شوید. قبل از سفر به زاهدان نگاهی به راهنمای سفر به زاهدان بیندازید تا اطلاعات خوبی درباره این شهر پیدا کنید. می خواهیم درباره ی راهنمای سفر به زاهدان حرف بزنیم، در ادامه الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
قلعه رستم، بنایی با شکوه از دوره اسلامی در سیستان
دریاچه هامون، زندگی بخش استان سیستان و بلوچستان
قبرستانی برای جن ها در سیستان و بلوچستان

وقتی درباره راهنمای سفر به زاهدان حرف می زنیم موقعیت مکانی این شهر اهمیت زیادی دارد. زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و یکی از کلان شهرهای ایران است. شاید کلمه زاهدان شما را به یاد شهری دورافتاده و فاقد جذابیت های گردشگری بیندازد اما با سفر به این شهر مطمئنا غافلگیر می شود و تمامی تصورات قبلی شما عوض خواهد شد. زاهدان در شمال استان سیستان و بلوچستان و پاکستان، خراسان و کرمان را به هم وصل می کند. فاصله این شهر تا تهران ۱۴۹۴ کیلومتر است و از سطح دریا هم ۱۳۸۵ متر ارتفاع دارد.

زاهدان در بیشتر روزهای سال آب و هوایی گرم و خشک دارد، تابستان های بسیار گرم و زمستان های بدون برف از ویژگی های آب و هوایی این شهر است. خنک ترین ماه های سال دی و بهمن است و بیشترین میزان بارش هم در همین ماه ها و در شهرهای زاهدان و خاش رخ می دهد.

زاهدان هتل های کمی دارد اما همین تعداد هتل هم با امکانات خوبی که دارند حتما شما را راضی خواهند کرد. تعدادی از معروف ترین هتل های زاهدان را معرفی می کنیم:

  • هتل استقلال

هتلی ۴ ستاره که از سال ۱۳۷۷ تا به حال با امکانات مناسب خود از گردشگران و مهمانان پذیرایی می کند. در این هتل امکاناتی مثل سالن ورزشی، کافی نت، فضای سبز، فروشگاه و … اقامتی راحت و بی دردسر را به شما هدیه می دهند.

  • هتل صالح

هتلی دو ستاره در مرکز شهر که دسترسی راحتی به  فرودگاه، جاذبه های دینی و مراکز خرید دارد و با امکاناتی خوب از شما پذیرایی می کند.

  • هتل امین

هتلی دو ستاره که در سال ۱۳۷۲ تاسیس شده و به خاطر موقعیت مرکزی اش به دانشگاه، فرودگاه و ترمینال فاصله ی کمی دارد.

  • هتل جهانگردی

این هتل سه ستاره در فاصله کمی از بازار، فرودگاه و ایستگاه راه آهن قرار دارد و همیشه سعی کرده تا با ارائه ی خدماتی عالی مسافران را راضی نگه دارد.

نمی شود درباره راهنمای سفر به زاهدان حرف زد و اسمی از بهترین غذاهای این شهر نیاورد. فرهنگ خاص و تاریخی پربار به خوبی خود را در جاذبه ها و البته غذاها منعکس کرده است با تعدادی از خوشمزه ترین غذاهای زاهدان آشنا شوید:

  • اوجیزک

این غذا یک جور آبگوشت محلی سیستان است که البته در آن هیچ گوشتی به کار نمی رود و شباهت زیادی به اشکنه دارد. نکته ی خاص این غذا ادویه ی محلی به اسم اچار است که طعم و مزه ای منحصربفرد به غذا می دهد، ادویه ای که از پیاز، آرد گندم و زردچوبه تهیه می شود و در آخر به شکل خمیر دایره‌ای کوچک خشک می شود تا با اضافه شدن به آبگوشت و خورش‌ها طعم غذا را از این رو به آن رو کند!  برای تهیه اوجیزک به غیر از ادویه آچار از موادی مثل گوجه، روغن، پیاز، آب، سیب‌زمینی هم استفاده می شود.

  • دوغ برک

در فرهنگ غذایی سیستان دوغ نقش مهمی ایفا می کند به طوری که وقتی به خانه ی افراد محلی می روید احتمال اینکه از شما با دوغ پذیرایی کنند بسیار زیاد است پس تعجب برانگیز نیست که با این نوشیدنی غذاهای خوشمزه ی زیادی درست شود. اسم یکی از این غذاها دوغ برک است که با دوغ، آرد، زردچوبه، فلفل، نمک و روغن آماده می شود.

  • املت سوزی

این غذای سنتی با گیاه «سوزی» درست می شود البته در مواردی می‌توان اسفناج را جایگزین سوزی کرد هرچند که خوشمزگی این املت به خاطر گیاه سوزی آن است. این املت با پیاز، سیب زمینی، تخم مرغ، سیر، نمک، فلفل و روغن درست می شود و طعمی خارق العاده دارد.

لنجو

در راهنمای سفر به زاهدان جاذبه های این شهر اهمیت زیادی دارند. در میان بهترین غذاهای زاهدان غذاهای دریایی هم جایگاه ویژه ای دارند یکی از این غذاهای دریایی لنجو است که در واقع یک جور ماهی آب پز به شمار می رود. برای درست کردن این غذا از دوغ محلی، پیاز، روغن، ماهی، زردچوبه، فلفل، نمک و آچار استفاده می شود و در واقع ماهی به همراه دوغ و مواد دیگر آب پز می شود.

سیستان و بلوچستان استانی جذاب اما ناشناخته است که به خاطر ناآگاهی، کمی تصویر آن مخدوش شده اما کافیست سفری به این استان و البته شهر زاهدان ترتیب دهید تا تحت تاثیر جاذبه های منحنصربفردش قرار بگیرید، تعدادی از جاذبه های زاهدان را در زیر معرفی می کنیم:

  • مسجد زرنج زاهدان

قدمت این مسجد به قرن اول هجری قمری برمی گردد و این طور که می گویند توسط عبدالرحمن بن سمره از حاکمان وقت عرب، در رو‌به‌ روی زندان زرنج ساخته شده است. این مسجد دو مناره دارد که یکی از آن ها کهن و دیگری از مس پوشیده شده است و یکی از دیدنی ترین جاذبه های تاریخی زاهدان به شمار می رود.

  • مسجد شاه علی

ساخت این مسجد به اواسط قرن نهم هجری قمری برمی گردد، مسجدی تاریخی با معماری جذاب و دیدنی. در این مسجد دو لوح وجود دارد که بر روی یکی از آن ها نام بانی سازنده‌ ی مسجد، شاه علی حکاکی شده و دیگری هم یادبود فوت امیرغیاث‌الدین محمد کیانی، از خاندان ملوک سیستان است.

  • خانه ایوبی

این خانه تاریخی در سال ۱۳۱۱ ساخته شده و امروز آینه ای تمام نما از سبک زندگی و معماری گذشتگان است. امروز دیگر کسی در این خانه زندگی نمی کند و بعد از مرمت های بسیار به کارگاه هنرهای سنتی زاهدان تبدیل شده است.

  • کاروانسرای نصرت آباد

در جاده‌ شهرستان زاهدان به شهرستان بم، بقایای کاروانسرایی قدیمی به چشم می خورد، کاروانسرایی با معماری جذاب که به کاروانسرای نصرت آباد معروف است و گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.

  • تالاب هامون زاهدان

در مرز استان سیستان و بلوچستان و کشور افغانستان، تالابی فصلی دیده می شود که به تالاب هامون پوزک معروف شده است. این تالاب حدود ۱۶۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد اما فقط ۳۵۰ کیلومتر آن در کشور ایران است و یکی از دیدنی ترین جاذبه های طبیعی زاهدان است. این تالاب از ترکیب سه تالاب هامون پوزک، هامون صابری و هامون کوه خواجه، شکل می گیرد.

  • روستای تمین زاهدان

روستایی با چشم اندازهای جذاب، آب و هوای عالی، تاریخی بلند و آب و هوایی خوب که یکی از محبوب ترین جاذبه های زاهدان است. معماری صخره ای این روستا را تبدیل به جاذبه ای منحصربفرد کرده که نمونه ی آن در کمتر جایی از ایران پیدا می شود.

  • موزه پست و ارتباطات زاهدان

ماجرای ساخت بنای این موزه به سال ۱۳۱۱ برمی گردد در آن زمان با استفاده از خشت خام و آجر عمارتی به سبک و معماری بومی کویری ساخته شد. این بنا که در ابتدا اداره پست و تلگراف سیستان و بلوچستان بود امروز بعد از مرمت به موزه پست و ارتباطات تبدیل شده است.

  • بازار رسولی

این بازار که معروف ترین بازار زاهدان است خیابانی باریک با ردیفی از مغازه هاست که در پشت آن ها بازارچه ها و دالان هایی پر از حجره به چشم می خورد. در این بازار می توانید اجناسی مثل  شلوار لی، ، شال و روسری، کت و کاپشن مردانه، چای، بدلیجات و … تهیه کنید که واقعا قیمت مناسب و ارزانی دارند  اما معمولا مغازه هایی که در انتهای بازار قرار دارند اجناسی با قیمت های ارزان تر ارائه می دهند.

  • مجتمع تجاری هامون

اینجا بورس کامپیوتر است و هر نوع خریدی که در رابطه با تجهیزات کامپیوتری داشته باشید را می توانید از این مرکز تهیه کنید.

  • علی ابن ابیطالب

آدرس: بزرگراه خلیج فارس-بلوارسلامت

  • خاتم الانبیاء

آدرس: بلوارجام جم- بیمارستان خاتم الانبیاء(ص)

  • تامین اجتماعی

آدرس: انتهای‌ بلوار بهداشت‌، میدان ‌پرستار

  • بوعلی

آدرس: خیابان امیرالمومنین ، بیمارستان بوعلی

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟

۲ نظرات

محمد 1397-09-11 - 8:55 ب.ظ
من خودم اهل زاهدانم ومیخوام چندتا جاذبه دیگه از شهرمون رو هم خدمت هموطنان عرض کنم: -مسجد جامع مکی زاهدان 7امین مسجد بزرگ جهان واولین مسجد بزرگ ایران با ظرفیت70هزار نفر از جاذبه های منحصر بفرد زاهدان بشمار میره. -دانشگاه بلوچستان(دانشگاه ملی زاهدان)زیباترین دانشگاه خاورمیانه با جمعیت20هزار دانشجو -بازار سیک ها(هندوها واقع در چهارراه چه کنم) -مجتمع تفریحی براسان ک یک مجتمع تفریحی سنتی باغذاهاو معماری منحصر بفرد -محتمع تفریحی گردشگری لادیز زاهدان واقع در بولوار جمهوری ک از بزرگترین مجتمع های تفریحی گردشگری کشورمحسوب میشه ودرحال ساخته وفاز یکش به بهره برداری رسیده ک بزرگترین آبنمای موزیکال کشور روداره -بازار محلی وبازارچه سرپوش واقع در خیابان شریعتی -بازار بزرگ حافظ واقع درخیابان طالقانی -پارک ملت واقع در بزرگراه خلیج فارس -پارک کوهستان واقع در بولوار خرمشهر -بازار رسولی زاهدان ک ازشیر مرغ تاجون ادمیزاد توش پیدا میشه،یه بازار منحصر بفرد وخاص برای سفر به زاهدان میتونین ازطریق هوایی یاریلی یازمینی سفر کنین ک پیشنهاد من سفر ریلی وهوایی هستش بهترین زمان سفرهم نوروز درخدمتتو هستیم.
مریم 1397-10-18 - 3:04 ب.ظ
سلام یه سوال داشتم زاهدان خوابگاه ارزان نداره؟
افزودن نظر