راهنمای سفر به جزیره موریس

موریس، جزیره چند فرهنگی کوچک است که در جنوب غربی اقیانوس هند در ۹۰۰ کیلومتری شرق ماداگاسکار قرار دارد. این جزیره به داشتن سواحل شنی، آب آبی رنگ، جنگل های انبوه بارانی و جاذبه های گردشگری زیبا معروف است. اگر به این جزیره سفر کنید تفریحات و سرگرمی هایی مثل موج سواری، غواصی و شیرجه، ماهی گیری، سافاری، شنا، تماشای دولفین ها، قایق سواری، اسب سواری و …خواهید داشت، برای این که درباره سفر به جزیره موریس بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم چند دقیقه ای با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

مطالب مرتبط:
سفر به جزایر دیدنی موریس + ویدئو
اطلاعات توریستی سفر به جزیره زیبای موریس
دانستنی‌هایی از موریس؛ سرزمین عجایب

این جزیره با نام رسمی جمهوری موریس کشوری است جزیره ای در جنوب غربی اقیانوس هند که در ۹۰۰ کیلومتری شرق ماداگاسکار قرار دارد. این جزیره بخشی از جزایر ماسکارین به شمار می رود و جزیره فرانسوی رئونیون در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی آن قرار دارد. لازم به ذکر است که دانید پایتخت موریس شهر پورت لوئیس است. جمعیت این کشور ۱٬۳۰۰٬۰۰۰ نفر می‌باشد که از نژادهای مختلف نظیر هندی، چینی، اروپایی و آفریقایی تشکیل شده‌است. مارک توین، نویسنده مشهور آمریکایی، خالق آثاری از قبیل ماجراهای تام سایر، هاکلبری فین، شاهزاده و گدا جزیره موریس را چنین توصیف نموده‌است: «موریس نمونه‌ای از بهشت روی زمین است.»

توجه به آب و هوا در سفر به جزیره موریس یکی از موارد بسیار مهم به شمار می رود. موریس فقط دو فصل تابستان و زمستان دارد و تفاوت دمایی زیادی بین این دو فصل سال وجود ندارد آب و هوا در فلات مرکزی آن خنک تر از مناطق ساحل آن است. از ماه های می تا نوامبر زمستان هایی خشک و گرم و از نوامبر تا می تابستان هایی گرم و مرطوب و بارانی دارد و عملا از اواخر دسامبر تا مارس تندبادهای زیادی در این ناحیه اتفاق می افتد.

  • گرم ترین بخش این جزیره سواحل غربی آن است.
  •  بادخیزترین بخش جزیره سواحل شرقی آن است.
  • دسامبر تا فوریه گرم ترین ماه سال است.
  •  خشک ترین ماه سال اکتبر است.
  • خنک ترین ماه های سال ژوئن تا آگوست است.

اطلاعات کلی جزیره موریس

زبان: انگلیسی، بوجپوری، فرانسوی
قومیت: هندی، چینی، فرانسوی و مهاجرین آفریقای جنوبی
پول رایج: روپیه ی موریس (MUR)
کد تلفن کشور: ۲۳۰+
فرودگاه: فرودگاه موریس (MRU)

نکته جالبی که در خصوص سفر به جزیره موریس باید بدانید این است که تعداد گردشگران در این جزیره از تعداد ساکنان بیشتر است.

جزیره موریس برای اولین بار در قرن نهم توسط دریانوردان عرب کشف شد. در آن زمان کسی در این جزیره زندگی نمی کرد و جنگل های انبوه زیادی در آن وجود داشت. در سالیان بعد دریانورد پرتغالی در سال ۱۵۰۵ این جزیره را پیدا و نام آن را سرنه می گذارد. هلندی ها اولین کسانی بودند که در سال ۱۵۹۸ این جزیره را تصاحب کردند و در سال ۱۷۱۰ در حالی که آسیب های غیر قابل جبرانی را به گونه های گیاهی و جانوری جزیره زده بودند این محل را ترک کردند. پس از آن، فرانسوی ها در سال ۱۷۱۳ به این جزیره آمدند آن ها در بخش شمال غربی جزیره مستقر شدند و در آنجا بندر اصلی خود، بندر لوئیس را تاسیس کردند جایی که امروزه پایتخت موریس است. در دوره فرانسوی ها این جزیره توسعه و پیشرفت زیادی کرد.« لابوردونایس» کسی که مجسمه اش در بندر لوئیس قرار دارد موسس پایتخت است و کسی است که این جزیره زیر نظر دولت او در سال های بین ۱۷۳۵ تا ۱۷۴۶ به پیشرفت رسید. در آگوست سال ۱۸۱۰ انگلیس سعی کرد که این جزیره را تصرف کند اما در جنگی سخت با فرانسوی ها شکست خورد اما دوباره در دسامبر سال ۱۸۱۰ به این محل برگشتند و این بار فرانسه را شکست دادند از آن زمان تاکنون نام این جزیره به موریس تغییر پیدا کرده و تا قبل از استقلال زیر نظر انگلیس یوده است. در ۱۲ مارس ۱۹۶۸ موریس به استقلال رسید و از آن پس پیشرفت های زیادی را به خود دید.

مردم افغانستان، بنگلادش، اندونزی، ایران، عراق، کوزوو، لائوس، لیبی، مالی، کره شمالی، پاکستان، فلسطین، فیلیپین، سومالی، سریلانکا، سودان، سودان جنوبی، سوریه، تایوان، ویتنام و یمن باید قبل از سفر به این کشور ویزا تهیه کنند. بقیه کشورها نیازی نیست که از قبل ویزا بگیرند و بسته به ملیت آن ها اقامت ۹۰ روزه بدون ویزا و یا ویزایی در هنگام ورود داده می شود که ۶۰ روزه و یا ۱۴ روزه هستند.

موریس غذاهای متنوع و خوشمزه ای دارد. سنت های آشپزی در این ناحیه از کشورهایی فرانسه، هند، چین و آفریقا گرفته شده است. در این جزیره از ادویه جاتی مثل زعفران، دارچین، هل، میخک و گیاهانی مثل آویشن، ریحان و برگ کاری برای مزه غذا زیاد استفاده می شود.

دال، انواع مختلفی از سوپ عدس است که بسته به نوع عدسی که در آن استفاده ی شود متنوع است ، سبزیحات، لوبیا و ترشیجاتی هم همراه غذا وجود دارد. بریانی از غذاهایی است که مسلمانان استفاده می کنند و ریشه های مغولی دارد در این غذا گوشت را با برنج  و  سیب زمینی مزه دار شده ترکیب می کنند.

جاذبه های گردشگری در سفر به جزیره موریس

  • قصر Eureka

قصری در جنوب کوهستان های پوس قرار دارد که شامل یک ساختمان می شود. این ساختمان در اوایل قرن ۱۹ ترکیبی از سبک های مختلف بود که به عنوان اقامتگاهی برای اشراف زادگان فرانسه و انگلیس مورد استفاده قرار می گرفت. جالب است بدانید که جنس این قصر تاریخی از چوب است و در وسط یک باغ زیبا و وسیع ساخته شده است. کاربری این قصر امروزه به عنوان موزه است و در این قصر آثار هنری مانند اثاثیه ی عتیقه ی منزل، نقشه های قدیمی، عکس ها و ظروف چینی و بلورین به نمایش در آمده اند.

  • باغات سلطنتی Pamplemousses

یکی دیگر از جاذبه هایی که در سفر به جزیره موریس نباید فراموش کنید باغ های سلطنتی Pamplemousses است. این باغ توسط باغبانی فرانسوی به نام Pierre Poivre در اواسط قرن ۱۸ ساخته شده ، در حقیقت باغی است که ساختمان زیبایی به نام « Mon Plaisir» را احاطه نموده است. این باغ یکی از جاذبه های توریستی بسیار جذابی است که در این منطقه وجود دارد.

در این باغ یک سری گیاه غیربومی مثل درختان نخل بسیار نادر، نیلوفرهای آبی عظیم الجثه و چندین درخت بومی و سیاه رنگ نگه داری و پرورش داده می شود.

  • گرند بی

دهکده ای ساحلی در بخش شمالی موریس است که تفریحات و جاذبه های زیادی دارد.بازار پورت لوئیس: در اینجا می توانید انواع اسنک های محلی، میوه های استوایی و ارزان ترین غذاهای پایتخت را پیدا کنید و در آن مغازه های زیادی اجناس هنری سنتی می فروشند.آکواریوم: در کنار پیمنتس قرار دارد و در ان انواع مختلفی از ماهی ها و خرچنگ ها وجود دارد. مخزن بزرگ دیگری در درون آکواریوم هست که در آنجا انواع لاک پشت ها و نهنگ ها دیده می شود.

  • پارک Mascareignes

در جنوب جزیره موریس پارکی به نام Mascareignes قرار دارد که مکانی معروف برای نگهداری لاک پشت های بزرگ است. اینجا پیرترین لاک پشت به نام دومینو که بیش از ۹۰ سال سن دارد زندگی می کند. به غیر از لاک پش در این پارک حدود ۲ هزار کروکودیل زندگی می کنند، همچنین یک نمایشگاه حشرات مستقر شده که شامل کلکسیون گسترده ای از ۲۵ هزار نوع پروانه و حشره می باشد هم وجود دارد. در این پارک زمین بازی کودکان و موزه ی کوچکی درباره ی لاک پشت ها وجود دارد، حتی قدم در این پارک می تواند گزینه ی بسیار جذابی برای شما باشد.

  • آکواریوم موریس

تماشای دیدن آکواریوم موریس را در سفر به جزیره موریس هرگز از دست ندهید. در این آکواریوم حدود ۲۰۰ گونه جاندار دریایی شامل سنجاب ماهی تاجدار، خرچنگ، مارماهی، شیرماهی و انواع اختاپوس در درون ۵ مخزن عظیم نگهداری می شوند. در بزرگترین مخزن کوسه ها، مارماهی ها و لاکپشت های عظیم الجثه قرار دارند.

بهترین زمان برای بازدید هر روز ساعت ۱۱ صبح است درست زمانی که به ماهی های آکواریوم غذا داده می شود.

  • طبیعت و پارک سرگرمی Casela

یکی از مناطق پر جاذبه ی که در سفر به جزیره موریس می توانید از آن دیدن کنید طبیعت و پارک سرگرمی Casela است که بین ساحل Flic en Flac و تامارین واقع می باشد. این منطقه مساحتی در حدود ۱۴ هکتار دارد و محل زندگی حدود ۱۵۰۰ نوع پرنده در کنار ببر، شیر، چیتا، گورخر، بز کوهی و لاک پشت های عظیم الجثه می باشد. به غیر از بازدید از حیوانات مختلف در این پارک تفریحات دیگری از جمله دوچرخه سواری، پیاده روی، باغ وحش حیوانات اهلی، زمین بازی بچه ها و یک رستوران هم در این پارک در نظر گرفته شده که می توانید از آن ها برای استفاده کنید.

  • ناحیه ی مهاجرین

در سال ۱۸۴۹ یک پناهگاه برای ورود مهاجرین ساخته شد که هدف آن سرو سامان دادن به مهاجرین بود و قانون بردگی از بین برده شود. در بین سال های ۱۸۴۹ تا ۱۹۲۳ حدود ۵۰۰ هزار مهاجر وارد این کشور شده اند و سال ها بعد این راه بسته شد. این بنا در  دهه ۱۹۸۰ به دلیل ساخت خیابان مجاور آسیب دیده اند و بعدها به عنوان یک مقبره ی ملی شناخته شد و تا حدودی بازسازی گردید.

موریس مثل بالی یا تایلند نیست. در این جزیره مغازه دارها به هیچ عنوان از قیمت ها کم نمی کنند و حتی در بازارها هم توقع بیش از ۱۰ تا ۲۰ درصد تخفیف نداشته باشید. این جزیره محل مناسبی برای پیدا کردن جواهراتی با طراحی منحصربفرد و کارهای صنایع دستی مثل گل های مصنوعی و وسایل هنری چوبی است.

اگر خواستید نمادی از این کشور کوچک به یادگار داشته باشید، می توانید مجسمه کوچک و چوبی “دو دو” را بخرید. “دو دو” پرنده ملی موریس است که البته نسلش منقرض شده است!

می توانید با وسایل حمل و نقل عمومی به مرکز خرید اصلی جزیره بروید یا در تورهای خرید یک روزه شرکت کنید که در آن راننده ای شما را به مراکز خرید می برد.

مطالب مرتبط

معبد وات پو | خانه بودای خوابیده و میراث طلایی تایلند

روستای سلین | بهشتی گمشده در دل کوه‌های کردستان

چرا باید در هنگام سفر بیمه مسافرتی داشته باشیم؟