راهنمای سفر به تبریز

راهنمای مسافرتی تبریز

تبریز با جاذبه های تاریخی و طبیعی، غذاهای سنتی و زبان و لهجه ی شیرین مردمانش همیشه از مقاصد اصلی گردشگری در ایران بوده است. شهری با آب و هوایی خاص که سفر به آن می تواند تجربیاتی ناب را برایتان به ارمغان بیاورد. قبل از سفر به تبریز بهتر است کمی این شهر را بهتر بشناسید و برای این کار هیچ چیز بهتر از خواندن راهنمای سفر به تبریز نیست، الی گشت را همراهی کنید.

موقعیت جغرافیایی

مطالب مرتبط:
گشتی در بازار تاریخی تبریز
۲۴ ساعت گشت و گذار در تبریز

تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی قرار دارد و از شمال به کوه های پکه چین و عون ابن علی، از شرق به گردنه پایان و از جنوب به دامنه های رشته کوه سهند می رسد.

مختصری از تاریخ

نزدیکی جغرافیایی این شهر به غرب و ارتباط آن با جنبش های روشنگری کشورهای نزدیک باعث شد که تبریز در سال های ۱۹۰۵ تا ۱۹۱۱ مرکز جنبش های انقلاب مشروطیت باشد، جنبش هایی که منجر به شکل گیری مجلس و اصلاح قانون اساسی شد. ستارخان و باقرخان دو اصلاح طلب تبریزی که رهبری مردم تبریز را بر علیه سلطنت مطلقه بر عهده داشتند نقش مهمی را در رسیدن به اهداف انقلاب مشروطه ایفا کردند.

آب و هوا

تبریز تابستان های خنک و زمستان های بسیار سرد دارد. نزدیکی به کوه سهند و وجود باغ های زیاد در اطراف شهر دمای هوای تابستان را کاهش می دهد.

بهترین زمان سفر

بهترین زمان برای رفتن به تبریز، فصل تابستان است زمانی که خنکای نسبی هوا و آب و هوای ملایم تابستانی امکان گشت و گذار در میان طبیعت بینظیر این ناحیه را فراهم می کند.

جاذبه های مهم گردشگری

بازار تبریز نمونه ای عالی از همان بازارهای سرپوشیده ی سنتی ای است که جان می دهد برای گشت و گذار و خرید چیزهای ارزان. این بازار تاریخی در قرن ۱۵ ساخته شده پس می توانید در آن هم خرید کنید و هم محو تماشای معماری جذاب اطراف شوید.  این بازار در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده ایران و آسیاست.

در تبریز خانه ای هست که بوی تاریخ و گذشته های دور این شهر را می دهد، خانه ای که روزگاری مردان سرنوشت ساز این مرز و بوم در آنجا جمع می شدند و برای انجام کارهای مهم با هم مشورت می کردند. اینجا در سال ۱۸۶۸ ساخته شد و به غیر از تاریخی بلند معماری جذابی هم دارد.

در میان آثار تاریخی، طبیعت این شهر هم بیهتاست. در میدان هنرستان تبریز پارکی تفریحی هست که با استخرها و چمن کاری های جذابش محیطی مناسب را برای تفریح و استراحت فراهم کرده است.

حتما تعجب می کنید اگر بگوییم تبریز کویری به اسم قوم تپه دارد، کویری با تپه های شنی و وزش های همیشگی باد که محیطی متفاوت از دیگر قسمت های شهر ایجاد کرده است.

تبریز پارکی ملی به اسم کنتال دارد که پر از گونه های گیاهی و جانوری متنوع است. در میان طبیعت بکر این ناحیه آسیاب هایی سنگی هم به چشم می خورد که تاریخ را به وسط طبیعت آورده است.

برای دیدن مسجد تاریخی تبریز که قدمت آن به قرن ۱۵ میلادی برمی گردد باید به خیابان امام خمینی بروید. مسجدی که کاشی های آبی رنگش به آن لقب فیروزه ی اسلام داده است.

ارگی تاریخی در تبریز که زمان ساختش قرن ۸ هجری است. هرچند که امروز بخش هایی از این ارگ خراب شده اما همچنان باشکوه و زیباست و ارزش بازدید دارد.

هزینه های کلی در سفر

هر چه هتل به مرکز شهر نزدیک تر باشد قیمت یک شب اقامت در آن بیشتر است. به طور کلی برای ماندن در یک اتاق دوتخته در روزهای شلوغ و پرسفر باید بین ۱۲۰ تا ۴۰۰ هزار تومان هزینه برهید.

تبریز غذاهای خیلی خوشمزه ای دارد و رستوران ها و فست فودهای زیادی در سطح شهر پراکنده هستند. برای خوردن یک پرس غذا به همراه مخلفات باید حدود ۵۰ هزار تومان هزینه کنید. برای  غذاهای سنتی تبریز مثل کوفته و دلمه هزینه حدود ۸ تا ۱۶ هزار تومان می شود.

تبریز هم مثل تهران بی آر تی دارد که بیشتر مسیرهای شهر را پوشش می دهد و رفت و آمد را در تبریز بسیار آسان کرده است. بی آر تی در تبریز دو خط مختلف دارد و حداکثر با ۷۰۰ تومان شما را به قسمت های مختلف شهر می رساند. تاکسی برای مسیرهای مختلف کرایه های مختلفی دارد و اگر بخواهید یک مسیر مستقیم را بین دو چهاراه بروید کرایه حدود ۵۰۰ تومان می شود. متروی تبریز در حال درست شدن است و حدود ۲ سال قبل چند ایستگاه آن شروع به کار کرده است.

شکم گردی در تبریز

کوفته تبریزی

کمتر کسی پیدا می شود که اسم کوtji تبریزی را نشنیده باشد. کوفته ی معروف و خوشمزه ی این شهر با گوشت چرخ کرده، گردو، زرشک، پیاز سرخ شده و آلو درست می شود و عطر و طعم بینظیری دارد.

خورش هویج

خورشی خوش رنگ ودر عین حال خوش طعم، البته عده ای هم هستند که عطم هویح پخته را در خورش نمی پسندند. در این غذا هویج های خورده شده با پیاز سرخ می شود سپس به آن گوشت و در نهایت هم آلو اضافه می شود.

دویماج

دویماج از آن غذاهایی است که برای صبحانه و عصرانه خورده می شود. با اینکه دویماج در شهرهای دیگر هم پیدا می شود ولی این دویماجی که در تبریز هست با جاهای دیگر فرق دارد! چون تبریزی ها برای درست کردن آن دستورالعمل ویژه ای دارند آن ها از مواد لازم نان خشک تبریزی، کره، پنیر محلی، گردو و سبزی هایی مثل تره، جعفری، ترخون و پونه استفاده ی کنند.

کوکوی لوبیا سبز

اگر بخواهیم اسم یکی از قدیمی ترین کوکوهای تبریز را بیاوریم کوکوی لوبیا سبز در اولویت قرار دارد، کوکویی که بیشتر در مهمانی ها و افطاری های ماه رمضان استفاده می شود. برای پختن این کوکوی خوشمزه باید از لوبیا سبز، گوشت چرخ شده، سیب زمینی، هویج، پیاز، تخم مرغ و زعفران استفاده کنید.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز