راهنمای سفر به استانبول

راهنمای سفر به استانبول در بین ایرانیانی که قصد سفر به خارج را دارند یکی از اولویت‌ها محسوب می‌شود و به همین دلیل دانستن اطلاعات مهم قبل از سفر درباره استانبول می‌تواند برای شما مفید باشد.

استانبول شهر باستانی و مدرن ترکیه، میزبان بیشترین میزان گردشگر در ترکیه و یکی از مقاصد اصلی سفر ایرانیان است. این شهر زیبا که ما بین اروپا و آسیا قرار دارد از جمله زیباترین شهرهای جهان و سومین شهر توریستی جهان است و به عنوان شهری چند فرهنگی با تاریخی غنی شناخته می‌شود.

مواردی که در این مطلب مطالعه خواهید کرد

استانبول، بزرگترین شهر ترکیه و دومین شهر مهم این کشور بعد از آنکارا است و یکی از شهرهای شلوغ و پرهیاهو ترکیه که به داشتن شب‌های هیجان‌انگیز و پر جنب‌وجوش معروف است. استانبول گردشگرپذیرترین شهر ترکیه و میزبان میلیون‌ها گردشگر از سراسر جهان است که سالانه به این شهر سفر می‌کنند. شهر استانبول ما بین دو قاره اروپا و آسیا واقع شده و به وسیله پل معروف بسفر دو قاره را به هم وصل می‌کند. این شهر از دو بخش اروپایی و آسیایی تشکیل شده که بخش اروپایی مدرن و بخش آسیایی قدیمی و دارای محله‌ها و اماکن تاریخی و باستانی بسیاری است.

همچنین استانبول دارای مراکز خرید مدرن و متنوع، بازارهای قدیمی، جاذبه‌های تاریخی و گردشگری، امکانات رفاهی و تفریحی بسیار، طبیعت زیبا و تنوع غذایی بالا است و بدون شک با وجود گرانی بلیط هواپیما و ارز ارزش یکبار سفر کردن را دارد.

مطالب مرتبط: 
بهترین غذاهای خیابانی را در این شهر ها پیدا کنید
راهنمای خرید از نمایندگی های اپل استور در استانبول

شهر استانبول در شمال غربی منطقه مرمر ترکیه قرار گرفته است. مساحت استانبول ۱.۸۳۱ کیلومتر مربع است. بخش قدیمی استانبول روی هفت تپه ساخته شده که همگی در میان دیوار دفاعی شهر قرار‌ داشته‌اند. بلندترین نقطه استانبول تپه کاملیکا (Camlica Hill) یا به ترکی چاملیچا تِپِسی(Çamlıça Tepesi) است که حدود ۲۶۷ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. جمعیت این شهر طبق آمار سرشماری که در  سال ۲۰۱۶ انجام شده، ۱۴۸۰۴۱۱۶ نفر بوده است.

معرفی رستوران نصرت در بازار بزرگ شهر استانبول ترکیه

بوتیک هتل‌های استانبول: راهنمایی برای اقامت در جواهرهای کوچک و لوکس

این کارها را در فرودگاه استانبول انجام ندهید!

شهر استانبول یکی از مهم‌ترین شهرهای گردشگرپذیر خاورمیانه است که قدمت آن به سال‌ها قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد و به چهار دوره باستان، بیزانس، امپراتوری روم شرقی و عثمانی تقسیم‌بندی شده است و تا سال ۱۹۲۳ این شهر به عنوان پایتخت ترکیه شناخته می‌شد. با اینکه از سال ۱۹۲۳ به دستور حاکمیت آن زمان، شهر آنکارا به جای استانبول پایتخت ترکیه اعلام شد، با این حال همچنان استانبول بزرگترین شهر و قطب تجاری ترکیه محسوب می‌شود.

در استانبول تنوع فرهنگی و مذهبی بسیاری وجود دارد، اما اکثریت مردم این شهر را مسلمان تشکیل می‌دهند. مردم استانبول مردمی خونگرم و مهمان‌نواز هستند و به همین دلیل در فرهنگ آن‌ها مهمانی رفتن و مهمانی دادن اهمیت بالایی دارد و مردم در هر فرصتی که پیدا کنند به‌ویژه در اعیاد به دید و بازدید می‌روند.

استانبول یک شهر باورنکردنی و فوق ‌العاده محسوب می‌شود، خانه هایی دارد با معماری های دلفریب، غذاهایی بشدت خوش‌ طعم، مردمانی خوش خلق و جذابیت هایی بی نظیر که تمام این موارد و فاکتور ها شما را مجاب می کنند که حداقل یک بار در طول زندگی به این شهر سفر کنید. این مقاله یک راهنمای سفر به استانبول محسوب می‌شود که اگر برای اولین بار خود را برای سفر به این شهر آماده می کنید، بتواند به خوبی در برنامه ریزی های این مسافرت جذاب شما را راهنمایی کند. اینکه کجا اقامت کنید، چه غذاهایی را در چه رستوران هایی بخورید، از چه مکان هایی بازدید کنید و غیره، همگی در این مقاله به شما ارائه می شوند.

ویزا ندارد
آمبولانس ۱۱۲
آتش نشانی ۱۱۰
پلیس ۱۵۵
کد ترکیه +۹۰
کد منطقه آسیایی استانبول ۲۱۲
کد منطقه اروپایی استانبول ۲۱۶
سبک سفر تاریخی، تفریح، خرید
دین رسمی اسلام
واحد پول ترکیه لیر ترکیه
زبان رسمی ترکی استانبولی

با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر استانبول، آب و هوای این ناحیه دارای تغییرات متعددی است. در این شهر شما می توانید شاهد آب و هوای مدیترانه ای، گرمسیری  و آب و هوای اقیانوسی باشید. گرم ترین ماه سال در این کشور ۲۴ درجه سانتی گراد و سردترین ماه هم فوریه بوده که میانگین دما در این ماه ۶ درجه سانتی گراد است. میزان بارندگی در شهر استانبول ۱۰۰ میلی متر در ماه ژانویه اندازه گیری شده است.

 

ISTANBUL WEATHER

  • سفر به استانبول در فصل بهار

اگر برای تفریح و گردش به استانبول سفر می‌کنید بهترین زمان سفر به استانبول در فصل بهار است. در این فصل منظره پل بسفر چشم‌انداز زیبایی دارد و به دلیل آب و هوای مناسب استانبول در فصل بهار برای گردش و تفریح زمان مناسبی است. به‌ویژه در اواسط بهار اگر به استانبول سفر کردید حتما به تنگه بسفر بروید تا دلفین‌های بازیگوشی که در این ایام به تنگه می‌آیند را ببینید.

همچنین فصل بهار میزبان جشنواره‌های بسیاری مثل جشنواره موسیقی، فستیوال فیلم، جشنواره گل لاله و فستیوال رنگ در استانبول است و شما می‌توانید علاوه‌بر گردش در محله‌ها و مراکز خرید و بازدید از اماکن تاریخی و جاذبه‌های گردشگری از حضور در جشنواره‌های فصل بهار استانبول هم لذت ببرید.

  • سفر به استانبول در فصل تابستان

در تابستان هوای استانبول گرم و مرطوب است و همین امر موجب می‌شود تا گردشگران لذت حضور در ساحل را نداشته باشند. سفر به استانبول در فصل تابستان برای افرادی‌که قصد انجام تفریحات دریایی و رفتن به پارک‌های آبی را دارند توصیه می‌شود. در این فصل از اواسط خرداد تا اواسط شهریور شلوغ‌ترین فصل سال است و یکی از گران‌ترین زمان‌ها برای سفر به استانبول محسوب می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود برای کاهش هزینه‌های سفر در این ایام حتما برنامه‌ریزی درست انجام دهید و سعی کنید در زمان حراج تابستانه که قیمت اجناس مناسب‌تر است به استانبول سفر کنید.

  • سفر به استانبول در فصل پاییز

یکی از بهترین زمان‌ها برای سفر به استانبول در فصل پاییز است که هوا رو به خنکی می‌رود. در این فصل علاوه‌بر کاهش نسبی جمعیت نسبت به تابستان و لذت بردن از سواحل زیبا می‌توانید از جاذبه‌های گردشگری بدون حضور در صف‌های طولانی و گردش و تفریح در این شهر لذت ببرید. اما با این حال ازدحام گردشگرانی که در این فصل به استانبول سفر می‌کنند همچنان زیاد است و بهتر است طوری برنامه‌ریزی کنید که به زمان افزایش قیمت بلیط و هتل نخورید.

  • سفر به استانبول در فصل زمستان

اگر قصد کاهش هزینه سفر را دارید و به دنبال سفری ارزان به استانبول هستید، بهترین زمان سفر به استانبول در فصل زمستان است. در این فصل میزان گردشگران استانبول نسبت به سایر فصل‌ها کمتر است و یکی از خلوت‌ترین زمان‌ها برای سفر به استانبول با هزینه بلیط و اقامت پایین است. با اینکه در این فصل هوای استانبول سرد و برفی است اما نگران نباشید، زیرا سفر به استانبول در این فصل مزایای خود را دارد و علاوه‌بر سفری مقرون‌به‌صرفه می‌توانید از حراج زمستانه و تزیینات کریسمس و سال نو که در همه جای استانبول قابل مشاهده است لذت ببرید.

سفر به استانبول در فصل خرید

بسیاری از گردشگرانی که قصد سفر به استانبول را دارند علاوه‌بر تفریح و گردش به منظور خرید به این شهر سفر می‌کنند. بهترین زمان در فصل خرید، زمانی است که حراجی‌های مختلف از سوی برندهای معروف ترکیه برگزار شود‌. به همین دلیل ماه آگوست از اوایل تیر تا اواسط مرداد که فصل حراج تابستانه و ماه دسامبر از اوایل آذر تا اوایل دی فصل حراج زمستانه است بهترین زمان برای خرید اجناس برند با قیمت مناسب است.

چطور به استانبول برویم؟

انتخاب نوع و مسیر سفر یکی از مهم‌ترین موارد در برنامه‌ریزی سفر است که براساس مقدار بودجه و نوع سفر انجام می‌شود. سفر به استانبول از دو مسیر هوایی و زمینی امکان‌پذیر است که در سفر زمینی می‌توانید از وسایل حمل و نقل مختلفی مثل قطار، ماشین شخصی و اتوبوس استفاده کنید.

سفر زمینی به استانبول از ایران

برای سفر زمینی به استانبول از ایران می‌توانید با اتوبوس یا ماشین شخصی به شرط داشتن گواهینامه بین‌المللی، بیمه آکسا و پلاک ترانزیت بعد از عبور از مرز بازرگان، مرز رازی یا مرز سرو به ترکیه و از آنجا به استانبول بروید.

چنانچه قصد سفر با اتوبوس به استانبول را دارید بهتر است به تبریز و از آنجا با اتوبوس یا ون‌های ترک به استانبول بروید. یکی از مسیرهای مناسب برای سفر زمینی به استانبول قطار است که در این مسیر می‌توانید از تهران به وان رفته و از وان با استفاده از قطارهای داخلی ترکیه ابتدا به آنکارا بروید و از آنجا با قطارهای سریع‌السیر به استانبول بروید.

سفر هوایی به استانبول از ایران

اگر قصد سفر هوایی به استانبول از ایران را دارید بسته به نوع پرواز، نوع ایرلاین و زمان سفر قیمت بلیط متغیر است و سه کلاس پروازی اکونومی، بیزینس و فرست کلاس به مقصد استانبول وجود دارد. سفر هوایی به استانبول یکی از شلوغ‌ترین مسیرهای هوایی است که از ایران به فرودگاه جدید استانبول و فرودگاه صبیحا پرواز مستقیم برقرار است.

کدام فرودگاه استانبول به مرکز شهر نزدیک تر است؟

نام فرودگاه راه دسترسی فاصله تا مرکز شهر
فرودگاه صبیحا گوکچن مترو، اتوبوس و تاکسی ۳۵ کیلومتر
فرودگاه جدید استانبول اتوبوس، تاکسی فرودگاه و ماشین اجاره‌ای ۴۰ کیلومتر
فرودگاه آتاتورک مترو، اتوبوس و تاکسی فرودگاهی ۲۴ کیلومتر

معمولا گردشگرانی که برای اولین بار قصد سفر به شهر یا کشوری جدید را دارند از نظر مسائل امنیتی مقصد سفر دچار تردید می‌شوند‌. بهتر است بدانید استانبول پرجمعیت‌ترین شهر ترکیه است که معمولا در طول روز مملو از جمعیت و گردشگران است به همین دلیل بهتر است هنگام خروج از هتل مدارک مهم و پول نقد زیاد به همراه نداشته باشید، اگر قصد شب‌گردی دارید در مناطق پر رفت‌وآمد استانبول به گردش بپردازید تا سفری مطمئن و امن به استانبول را تجربه کنید.

در سفر به استانبول بهتر است که حتما لیر های کوچک مانند ۵، ۱۰ و ۲۰ لیری به همراه داشته باشید تا برای کارهای کوچک و حمل و نقل به راحتی از آنها استفاده کنید. اگر تصمیم دارید از کشتی یا مترو استفاده کنید به عنوان راهنمای سفر به استانبول به شما توصیه می کنیم که حتماً استانبول کارت تهیه کنید تا بتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کرده باشید.

در استانبول هتل های متعدد و مختلفی وجود دارند و فراموش نکنید اگر قرار است با تاکسی در سطح شهر تردد کنید لازم است نقشه و آدرس دقیق هتل و همین طور شماره تلفن خود را داشته باشید و آن را به راننده نشان دهید تا شما را از کوتاهترین مسیر و در کمترین زمان ممکن به هتل برساند. نکته آخر اینکه استانبول کارت درست همانند کارت مترو در ایران است که شما می توانید هم در مترو و هم در اتوبوس از آن استفاده کنید و نسبت به پرداخت های نقدی هزینه کمتری را به شما تحمیل می کند.

حتماً می دانید که واحد پول کشور ترکیه لیر است و در قالب راهنمای سفر به استانبول بهتر است بدانید که به راحتی می توان در مناطق گردشگری معروفی مانند بازار بزرگ، میدان تقسیم، سلطان احمد و غیره ارز خود را مبادله کنید. نرخ‌ ها در سلطان احمد و بازار بزرگ مناسب تر هستند اما تفاوت اندک و ناچیزی با سایر مناطق دارند.

  • در استانبول کجا پولمان را چنج کنیم بهتر است؟

همانطور که گفتیم بهترین ارز برای سفر به ترکیه دلار است که اگر زمان کافی داشته باشید بهتر است در ایران پولتان را به دلار چنج کنید، اما اگر قصد دارید بعد از رسیدن به استانبول پول‌های خود را چنج کنید بهتر است در فرودگاه این کار را نکنید. مناسب ترین محل برای تبدیل پول بهترین صرافی های استانبول است و پیشنهاد می‌کنیم به هیچ عنوان پولتان را در هتل یا فرودگاه چنج نکنید، زیرا در قبال آن  کمیسیون سنگینی را درخواست می‌کنند، اما صرافی‌ها با مناسب‌ترین کمیسیون پول شما را تبدیل به دلار می‌کنند. بهترین محل برای پیدا کردن صرافی با کمترین کمیسیون بازار بزرگ استانبول است که به دلیل میزان رقابت بالا می‌توانید ارزان‌ترین صرافی را پیدا کنید.

در حال حاضر واحد پول ترکیه لیر و پول خرد آن کورش نام دارد که هر لیر معادل ۱۰۰ کورش است و در پاسخ به سوال اینکه در سفر به استانبول لیر ببریم یا دلار و بهتر است دلار به همراه داشته باشید. زیرا لیر ترکیه نوسانات زیادی در سال‌های اخیر داشته و بهتر است برای اطمینان بیشتر به مقدار کافی دلار از ایران همراه داشته باشید یا به محض ورود به استانبول پول‌های خود را به دلار چنج کنید.

برای انتخاب رزرو هتل در استانبول باید توجه داشته باشید که اکثر هتل های این شهر در دو ناحیه بی اوغلو و فاتح قرار گرفته اند و دلیل آن وجود جاذبه ها و مراکز خریدی است که در آن محدود وجود دارد.

اگر تصمیم گرفتید که در منطقه بی اوغلو (تکسیم) هتل بگیرید، در نزدیکی خیابان استقلال، میدان تکسیم، برج گالاتا و اسکله کاباتاش خواهید بود. اگر در منطقه فاتح (سلطان احمد) هتل بگیرید در نزدیکی موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، مسجد احمد سلطان، آب انبار بازیلیکا سیسترن، بازار بزرگ و اسکله امینونو خواهید بود.
اگرچه رزرو هتل در مرکز شهر و نزدیک بودن به جاذبه ها و مراکز خرید می تواند شرایط ایده آلی را برایتان به وجود بیاورد اما این نکته را هم توجه داشته باشید که هزینه اقامت در آن ها به نسبت هتلی که از مرکز شهر دور باشد بیشتر است.

اگر شما به عنوان اولین سفر خود به این شهر قصد دارید تا از مقاله ما در قالب یک راهنمای سفر به استانبول استفاده کنید باید بگوییم که بعد از رزرو و خرید بلیط هواپیما، رزرو هتل برای شما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ۲ منطقه بی اوغلو و سلطان احمد بهترین گزینه ها برای رزرو محل اقامت شما هستند. در منطقه سلطان احمد که البته بیشتر به دلیل شهرت تاریخی خود معروف است شما با جاذبه های گردشگری زیادی  روبرو هستید.

اما اگر به خرید کردن بیشتر از گشت و گذار و بازدید از جذابیت های گردشگری و تاریخی استانبول اهمیت می دهید، به شما توصیه می‌کنیم منطقه بی اوغلو را برای اقامت خود انتقام انتخاب کنید. در منطقه سلطان احمد شما می‌توانید ایاصوفیه، بازار آراستا، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، میدان اسب دوانی و آب انبار باسیلیکا را ببینید. اما منطقه بی اوغلو درست در بخش اروپایی استانبول واقع شده و پل گالاتا و میدان تکسیم در این بخش قرار دارند.

ناگفته نماند که بهترین مراکز خرید شهر استانبول در خیابان استقلال قرار دارند که منتهی به میدان تقسیم است. بعنوان راهنمای سفر به استانبول باید بگوییم که بهترین ماه های سفر به شهر استانبول برابر با مارچ، آوریل، مِی، سپتامبر، اکتبر و نوامبر هستند یعنی ماه های اسفند، فروردین، اردیبهشت، شهریور، مهر و آبان که از لحاظ آب و هوایی و همینطور فستیوال های متعدد خرید، زمان های مناسبی برای سفر به این شهر محسوب می شوند.

یکی از مهم‌ترین کارها هنگام رزرو هتل، انتخاب بهترین منطقه برای اقامت است که بر اساس فاکتورهایی مثل مسیر دسترسی به خیابان‌های اصلی، نزدیکی به جاذبه‌های گردشگری و بازار و حمل و نقل عمومی انتخاب می‌شود‌. اگر قصد دارید در منطقه قدیمی و نزدیک آثار تاریخی و دیدنی استانبول اقامت کنید بهتر است در منطقه سلطان احمد، بی‌اوغلو، تکسیم، گالاتا، کاراکوی، گرند بازار، بشیکتاش و شیشلی اقامت کنید و می‌توانید هتل‌های متنوع بسیاری را با قیمت‌‌های مناسب و امکانات بالا در این مناطق رزرو کنید.

  • هتل تکسیم نیس

هتل تکسیم نیس یکی از هتل‌های سه ستاره و قیمت مناسب استانبول در منطقه مرمره و در محله فریدیه است که در رتبه‌ ۸.۵ از نظر کاربران قرار دارد و جز بهترین هتل‌های ارزان استانبول است.

  • هتل بیازیت استانبول

هتل بیازیت استانبول واقع در خیابان فاتیح  از دیگر هتل‌های ارزان استانبول است که دارای رتبه ۸.۸ و از بهترین هتل‌های ارزان استانبول برای اقامت است.

  • هتل متاس

از دیگر هتل‌های خوب و ارزان استانبول در منطقه بی‌اوغلو هتل متاس است که در رتبه‌‌بندی بوکینگ با ۸.۸ جز بهترین هتل‌ها به شمار می‌رود.

  • هتل شکرجی

یکی دیگر از بهترین هتل‌های ارزان استانبول هتل شکرجی در منطقه فاتیح است که دارای رتبه ۸.۶ و از بهترین‌ها هتل‌های ارزلن استانبول به شمار می‌رود.

  • هتل دیوان

هتل دیوان که هتلی ۵ ستاره در مرکز استانبول و نزدیک تکسیم است دارای رتبه ۷.۳ و از هتل‌های ۵ ستاره خوب استانبول است.

  • هتل رادیسون بلو

هتل ۵ ستاره رادیسون بلو در منطقه شیشلی استانبول واقع شده که دارای رتبه ۸ از نظر کاربران است و جز بهترین هتل‌های استانبول در بین گردشگران مطرح است.

  • هتل ماریوت شیشلی

هتل ۵ ستاره ماریوت شیشلی که در منطقه شیشلی قرار دارد از جمله بهترین هتل‌های استاتبول است که در رتبه ۸ از نظر کاربران قرار دارد.

  • هتل سی وی کی پارک بسفر

هتل ۵ ستاره سی وی کی پارک بسفر در بی‌اوغلو، میدان تکسیم دارای رتبه ۸.۸ از نظر کاربران است و از جمله بهترین هتل‌های ۵ ستاره استانبول به شمار می‌رود.

  • هتل آوانتگارد

هتل ۴ ستاره آوانتگارد که در میدان تکسیم، خیابان میت قرار دارد و دارای رتبه ۷.۶ از نظر کاربران است و در بین بهترین‌ هتل‌ها قرار دارد.

  • هتل میدتاون

هتل ۴ ستاره میدتاون استانبول در خیابان لامارتین میدان تکسیم قرار دارد و دارای رتبه ۸.۷ و جز عالی‌ترین هتل‌های استانبول است.

  • هتل سام تایمز

هتل ۳ ستاره سام تایمز تکسیم در خیابان کاتیب مصطفی چلبی واقع شده و در رتبه ۹ از نظر کاربران قرار دارد و از جمله عالی‌ترین و بهترین هتل‌های تکسیم است.

خوشمزه ترین غذاهای استانبول به ذائقه ما ایرانی ها

کشور ترکیه دارای فرهنگ غذایی مشابه ایران است و از تنوع غذایی بالایی برخوردار است و غذاهای لذیذ و خوشمزه بسیاری را برای صبحانه، ناهار و شام می‌توانید میل کنید. در سفر به استانبول بهتر است از خوردن غذاهای اصیل ترکی غافل نشوید و غذاهایی مثل دونر کباب، اسکندر کباب، لاهماجون، پیده، چی کوفته، کباب علی نازیک، کمپیر، مانتی، ایمام بایلدی، کورو فاسولیه، بورک، بالیک اکمک، منمن، نخود پلو، تانتونی، میدیه دولما، تاووک پیلاو، کوکورچ، یاپراک سارماسی، ایچلی کوفته، شکمبه چورباسی، گزلمه، کارنی یاریک، سوپ بادام، سوپ عدس و آدانا کباب را امتحان کنید.

  • بورک | Borek

برای صبحانه ترکیه ای ها معمولا بورک میل می کنند. شما هم در سفر به شهر استانبول می توانید در وعده صبحانه خود بورک میل کنید.. بورک در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایه‌های نازک خمیر است که اصطلاحا به آن یوفکا می‌گویند. ترکیب لایه‌های خمیر و پنیر و سبزیجات که تحت حرارت نیز قرار گرفته است.

  • اسکندر کباب | Iskender Kebap

محبوب ترین و معروف ترین غذای ترکیه ای اسکندر کباب است. این غذای ترکیه ای بشقابی است که در آن ورقه های نازکی از گوشت که با چربی گوشت گاو، گیاهان محلی و ادویه جات طعم دار شده اند، به سیخ زده شده و به صورت عمودی کباب می شوند.

  • لهمجون | Lahmacun

پیتزای ترکیه کمی با تمام پیتزاهایی که تا به حال خورده اید فرق دارد، لهمجون یا همان پیتزای ترکی از گوشت قیمه شده، پیاز، و فلفل قرمز تهیه می شود، برای بهبود عطر و طعم آن معمولاً کمی جعفری و آب‌لیمو هم به آن اضافه می‌کنند. پیتزای ترکی را حتما با لیوان دوغ میل کنید.

  • سیب‌زمینی شکم پر | Kumpir

اورتاکوی شناخته‌شده‌ترین مکان برای خوردن کُمپیر یا همان سیب‌زمینی شکم پر پخته‌شده‌ی خودمان است. مواد رنگارنگ تشکیل‌دهنده کمپیر، مانند پنیر کاشار، سوسیس، غلات، سالاد مایونز، نخود و لوبیا، و چندین و چند خوراکی دیگر، ترکیب‌ها و طعم‌های مختلفی را در مقابلتان قرار می‌دهد.

شیرینی‌ها و دسرهای لذیذ استانبول که در بین گردشگران بسیار مطرح است، از جمله سوغات اصلی ترکیه محسوب می‌شود که در سفر به استانبول می‌توانید تهیه کنید. از معروف‌ترین شیرینی‌ها و دسرهای لذیذ استانبول می‌توان به باقلوا، لوکوم، کونفه، شکرپاره، آشوره، دوندورما، لوکا، قرابیه، کادایف، روانی، کاتمر، حانیم گوبیی، زرده، گولاچ، کاباک تاتلیسی، کالبورا باستی، کازان دیبی و تاووک گوکسو اشاره کرد که بهتر است حتما در استانبول امتحان کرده و به عنوان سوغات برای عزیزانتان تهیه کنید.

بهتر است قبل از سفر به استانبول علاوه‌بر آشنایی با غذاهای ترکی، بهترین رستوران‌های استانبول را بشناسید و براساس بودجه و منطقه اقامت خود در استانبول رستوران مورد نظر خود را برای خوردن غذاهای ترکی انتخاب کنید. رستوران‌های استانبول به ۴ دسته رستوران‌های لوکس، متوسط، ارزان و غذاهای خیابانی تقسیم‌بندی می‌شوند که از جمله بهترین رستوران‌های استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رستوران لوکس

رستوران‌ نیکول، رستوران نصرت و رستوران ۳۶۰ و رستوران میکلا و رستوران ایکس

رستوران متوسط

رستوران پهلوان، کافه رستوران پارول، رستوران هاتای، رستوران روملی حصار و رستوران فیش

رستوران ارزان

رستوران اچ دی اسکندر، پاتتوس، کساب دونر، مک دونالد، پیتزا هات، برگر کینگ و کی اف سی، رستوران سلطان احمد کوفته‌سی، ضیا بابا تورک موتفاقی و تراس العماد

یکی از رستوران های فوق العاده در شهر استانبول رستوران اولوس ۲۹ استو دکوراسیون این رستوران بسیار زیبا بوده و منوی این رستوران شامل غذاهای ترکی، بین المللی و دریایی می شود.

شماره تلفن: ۰۰۹۰۲۱۲۳۵۸۲۹۲۹

وب سایت: www.ulus29.com

آدرس: Kuruçeşme، Yol Sk. No:۳، ۳۴۳۴۵ Beşiktaş/İstanbul، Turkey

یکی از مشهورترین رستوران های استانبول در منطقه امین اولو قرار گرفته است. این رستوران یاکا بالک نام دارد و دارای منوی غذایی مطابق با ذائقه ایرانیان است.

شماره تلفن: ۰۰۹۰۲۱۲۵۲۷۳۸۸۹

وب سایت: www.yakabalik.com

آدرس: Rüstem Paşa، Galata Köprüsü، Fatih/İstanbul، Turkey

از رستوران های قدیمی شهر استانبول که سال تاسیس آن ۱۹۰۱ میلادی است رستوران پندلی می باشد. این رستوران در نزدیکی بازار مصری ها و پل گالاتا قرار گرفته است. این رستوران به خاطر قدمتش و طعم و کیفیت خوب و قیمت مناسب غذاهاش مشتری های بسیار زیادی دارد از مشتریان صاحب نام میشه به بازیگران هالیوودی قدیمی و جدید مانند ادری هپورن ، رابرت دنیرو، برت لنکستر ، دنیل د لوییس وگروه عظیم دیگر تا شخصیتهای سیاسی قدیم و جدید مانند رییس جمهور ترکیه ملکه ثریا و غیره نام برد که میتوان عکسها و نظراتشونو در رستوران مشاهده کرد.

وب سایت: www.pandeli.com.tr

آدرس: Demirtaş، Tesviyeci Sk. No:۷، ۳۴۱۳۴ Fatih/İstanbul، Turkey

همانطور که از اسم این رستوران پیداست، یکی از رستوران های کاملا ایرانی با منویی ایرانی در شهر استانبول است که در منطقه دیوان یولو قرار گرفته است. کسانی که به جزء غذاهای ایرانی هیچ غذایی را دوست ندارند میل کنند رستوران خراسانی بهترین گزینه است.

شماره تلفن: ۰۰۹۰۲۱۲۵۱۹۵۹۵۹

آدرس: Alemdar Mh.، Ticarethane Sk. No:۱۰، ۳۴۱۱۰ Fatih/İstanbul، Turkey

کافه‌گردی از جمله تفریحات خوشمزه بین مردم ترکیه است و به همین علت کافه‌های بسیاری در سطح شهر استانبول برای کافه‌گردی فراهم شده که از جمله آن‌ها می‌توان به کافه پیر لوتی، کافه فور وتر ورلد، کافه گالاتا کوناک، کافه خانه استانبول، دریپ کافی ایست، کافه کاپ آف جوی، کافه آرا و کافه دم کاراکوی اشاره کرد، که دارای مناظر زیبای ساحل استانبول و سبک معماری زیبایی هستند.

یک صبحانه ویژه و فوق العاده در بهترین کافه های استانبول

  • کافه رومیست استانبول | Cafe Rumist

آدرس: Cankurtaran Mh.، Adliye Sk. No:۵، ۳۴۱۲۲ Fatih/İstanbul، Turkey

  • کافه پریواتو | Cafe Privato

آدرس: Şahkulu، Tımarcı Sk. No:۳، ۳۴۴۲۱ Beyoğlu/İstanbul، Turkey

  • کافه روملی | rumeli cafe

آدرس: Alemdar Mh.، Ticarethane Sk. No:۸، ۳۴۱۱۰ Fatih/İstanbul، Turkey

  • د هاوس کافه اورتاکوی | The House Cafe Ortakoy

آدرس: Mecidiye، Vapur İskelesi Sk. No:۱۱، ۳۴۳۴۷ Beşiktaş/İstanbul، Turkey

  • کافه پییر لوتی | Pierre Loti Cafe

آدرس: Eyüp Merkez، Balmumcu Sk. No:۳، ۳۴۰۵۰ Eyüp/İstanbul، Turkey

  • کافه اسک (Assk Kahve) | Assk Cafe

آدرس: Kuruçeşme، Muallim Naci Cd. ۶۴-۳، ۳۴۳۴۵ Beşiktaş/İstanbul، Turkey

  • چطور حمل و نقل عمومی ارزان در استانبول داشته باشیم؟

یکی از مسائل مهم در سفر استفاده از وسایل حمل و نقل است که در کاهش یا افزایش هزینه سفر تاثیر مستقیم دارد‌. در استانبول شما می‌توانید از انواع وسایل حمل و نقل عمومی با استفاده از کارت‌های دولتی هزینه گشت‌وگذار در شهر را به طور چشمگیری کاهش دهید.

حمل و نقل ارزان با استانبول کارت

استانبول کارت یا کارت گردشگری استانبول را می‌توانید از کیوسک‌های سطح شهر تهیه و برای کاهش هزینه حمل و نقل عمومی، بازدید از جاذبه‌های گردشگری، راهنمای شبانه روزی آنلاین، اینترنت رایگان و تخفیفات تعریف شده در کارت استفاده کنید. استانبول کارت را می‌توانید در ایستگاه‌های مترو شارژ کنید و تا زمانی که در استانبول هستید از آن برای سوار شدن به تمام وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید.

مترو سواری در استانبول

یکی از وسایل حمل و نقل عمومی پرطرفدار استانبول مترو است که با ۵ خط به همه جای استانبول تردد دارند. خطوط مترو استانبول از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب فعال است و می‌توانید با هزینه پایین و با استانبول کارت به راحتی به همه جای شهر سفر کنید.

حمل و نقل آبی با کشتی در استانبول

اگر قصد سفر دریایی بین مناطق اروپایی و آسیایی استانبول را دارید می‌توانید از اتوبوس‌های دریایی که در طول آبراه بسفر و جزایر پرنس در تردد هستند استفاده کنید‌. هزینه حمل و نقل با اتوبوس دریایی به صورت نقدی یا با استانبول کارت قابل پرداخت است.

خطوط اتوبوس استانبول

دو نوع اتوبوس بی آر تی و اتوبوس معمولی در استانبول فعالیت می‌کنند و به همه جای استانبول تردد دارند. هزینه اتوبوس‌های معمولی مشخص است، اما هزینه اتوبوس‌های بی آر تی براساس تعداد ایستگاه‌های طی شده محاسبه می‌شود که فقط با استانبول کارت قابل پرداخت هستند.

مسیرهای تراموا در استانبول

ترامواهای قرمز رنگ استانبول یکی از وسایل حمل و نقل معروف در سطح شهر هستند که از میدان استقلال عبور می‌کنند و می‌توانید برای رفتن به جاذبه‌های گردشگری در بخش اروپایی با استفاده از استانبول کارت از آن‌ها استفاده کنید.

دولموش های استانبول

ون‌های عمومی زرد رنگ استانبول معروف به دلموش‌ از دیگر وسایل حمل و نقل ارزان قیمت در استانبول هستند که می‌توانید برای تردد در سطح شهر استفاده کنید. کرایه دلموش‌های استانبول نسبت به اتوبوس کمی بیشتر است اما در عوض در مسیرهای متنوع‌تری نسبت به اتوبوس تردد دارند.

ترفندهای تاکسی سوار شدن در استانبول

تاکسی‌های استانبول با رنگ زرد مشخص شده‌اند و کرایه آن‌ها بر حسب تاکسی‌متر محاسبه می‌شود. اما به این نکته توجه داشته باشید که اکثر رانندگان تاکسی بعد از سوار کردن مسافر تاکسی‌متر را خاموش می‌کنند و هزینه را به صورت آزاد می‌گیرند، در ترفندهای تاکسی سوار شدن در استانبول بهتر است کرایه تاکسی را به لیر بپردازید، هزینه تاکسی در روز نسبت به شب متفاوت است، هنگام سوار شدن به تاکسی گوگل مپ را روشن کنید و از طولانی کردن مسیر توسط راننده جلوگیری کنید.

یکی از راه‌های جابه‌جایی راحت در سفر به استانبول اجاره ماشین است که می‌توانید هنگام ورود به استانبول از فرودگاه برای رفتن به هتل یا جاذبه‌های گردشگری به صورت آنلاین و بدون نیاز به کارت اعتباری بین‌المللی اجاره کنید. اما برای اجاره کردن ماشین در استانبول نیاز به گواهینامه بین‌المللی با تاریخ معتبر دارید که بهتر است قبل از سفر دریافت کنید.

شرایط اجاره خودرو در ترکیه

  • برای اجاره ماشین به گواهینامه بین المللی ، کپی پاسپورت و آدرس محل اقامت شما احتیاج می باشد.
  • هر شرکت اجاره ماشین ممکن است شرایط خاصی برای خود داشته باشد؛ اما مهم ترین شرایط اجاره خودرو در ترکیه داشتن حداقل ۲۱ سال سن و گواهینامه بین المللی است.
  • لازم است بدانید که تمام جاده های ترکیه مجهز به دوربین هستند و کوچک ترین تخلف رانندگی ثبت می شود. از طرفی، با وجود بیمه بودن ماشین های اجاره ای اگر شخص در حال مستی مرتکب تخلف شود، بیمه نامه اعتبار خود را از دست داده و تمامی هزینه ها به عهده مشتری خواهد بود.
  • برای اطلاعات بیشتر و همینطور اجاره خودرو می توانید به سایت www.cizgirentacar.com/ir/ مراجعه کنید.

دریافت ارز مسافرتی

برای کاهش هزینه‌های رفت و برگشت سفر به استانبول اگر از راه هوایی اقدام به سفر کنید امکان گرفتن ارز مسافرتی وجود دارد. اما اگر از راه زمینی به ترکیه سفر کنید ارز مسافرتی به شما تعلق نمی‌گیرد اما هزینه سفر زمینی با هوایی ارزان‌تر است.

استفاده از استانبول کارت

از استانبول کارت که در کیوسک‌های سطح شهر ارائه می‌شود خریداری کنید تا از کاهش هزینه حمل و نقل و سایر امکانات آن مثل اینترنت رایگان، سرویس رایگان از فرودگاه به هتل، تفریحات رایگان که در کارت تعریف شده و بسیاری موارد دیگر بهره‌مند شوید.

چگونه استانبول کارت تهیه کنیم؟

نحوه تهیه  از این کارت به این صورت که پس از پایان فرآیند خرید در وب سایت، یک ایمیل به خریدار ارسال می گردد، که در آن لینک و کد جهت فعالسازی کارت قرار گرفته است.

برای خرید این کارت می توانید به سایت آن ” istanbultouristpass.com ” مراجعه نمایید.

راه دیگری که برای تهیه استانبول کارت وجود دارد به این ترتیب است

به منظور تهیه استانبول کار می توانید به باجه های فروش در ایستگاه های حمل و نقل در فرودگاه ها نظیر سلطان احمد، تکسیم و Eminönü بروید و بگویید که استانبول کار می خواهید و به همان اندازه که می خواهید هم کارت خود را شارژ نمایید.
به منظور شارژ مجدد می توانید به دکه های روزنامه فروشی یا مغازه های کوچکی که این خدمات را ارائه می دهند بروید. (برای اینکه بدانید کدام مراکز این خدمات را ارائه می دهند به دنبال عبارت Akbil Dolum Noktası بگردید)

استفاده از کارت موزه استانبول

شما با استفاده از این کارت می توانید با کمترین هزینه از معروف ترین جاذبه های گردشگری در استانبول دیدن فرمایید. باید بدانید که بسیاری از ساختمان ها و بناهای تاریخی استانبول امروزه به موزه بدل شده اند و بنابراین با تهیه این کارت، امکانش را دارید تا مکان های مختلفی را از نزدیک ببینید. جالب است بدانید کارت موزه استانبول ۵ روز اعتبار دارد و زمان شروع آن دقیقا از همان زمانی است که برای اولین بار از کارت موزه استفاده می کنید. با داشتن کارت موزه استانبول نیازی نیست در صف بایستید و می توانید بدون معطلی وارد موزه مورد نظر شوید.

  • باید بدانید که هر کارت موزه مخصوص یک نفر است.
  • نیازی نیست برای کودکان زیر ۱۲ سال کارت موزه استانبول را تهیه کنید.

با کارت موزه تنها یک بار می توانید از هر جاذبه بازدید کنید و حتی در صورتی که موزه را ترک کنید، نمی توانید دوباره به آن وارد شوید.

۲۰ درصد تخفیف برای تورهای کروز بسفر از سایت شهیر هاتلاری ۱۵ درصد تخفیف برای خرید از مغازه های صنایع دستی سنتی و کتابفروشی ها (GES Stores)
۳۶ درصد تخفیف برای ورود به باغ وحش بسفر ۲۰ درصد تخفیف برای بلیت ورودی موزه نظامی استانبول
۳۰ درصد تخفیف برای استفاده از ترانسفر فرودگاه ۱۰ درصد تخفیف برای دوره یک روزه مدرسه آشپزی استانبول
۱۵ درصد تخفیف برای استفاده از اسپا و رستوران تمام هتل ها ۲۰ درصد تخفیف برای ورود به موزه رحمی ام کوچ
۱۵ درصد تخفیف برای خرید تورهای استانبول واک ۱۰ درصد تخفیف برای ورود به موزه ساکیپ سابانجی
۱۵ درصد تخفیف برای استفاده از هتل الیت ورلد استانبول ۲۰ درصد تخفیف برای استفاده از سرویس های بلوشاتل (حمل و نقل افراد کم توان جسمی)


چطور کارت موزه استانبول را تهیه کنید!

  • تهیه کارت موزه استانبول به صورت حضوری
  • تهیه کارت موزه استانبول به صورت اینترنتی

برای اطلاعات کاملتر مطلب کامل کارت موزه استانبول را مطالعه کنید.

خرید در سفر به استانبول

اگر در سفر به استانبول قصد خرید دارید بهتر است به فروشگاه‌های اوت لت که حراجی‌ هستند مراجعه کرده و با ارزان‌ترین قیمت اجناس مورد نیاز خود را خریداری کنید.

کاهش هزینه‌ های خورد و خوراک

سعی کنید را به جای رستوران های پر رنگ و لعاب شهر که اغلب پاتوق خارجی ها و افراد پولدار است خودداری نمایید، و به جای آن از رستوران ها و غذافروشی های خیابانی در این شهر غذا تهیه کنید.

استفاده از کشتی های معمولی به جای کشتی کروز

سعی کنید به جای اینکه از کشتی های کروز استفاده کنید، سوار کشتی های معمولی بشوید. از جمله مناطقی که می توانید کشتی سواری کنید در ناحیه تنگه بسفر است که یکی از بهترین تفریحات آبی در این شهر به شمار می رود.

استفاده از تورهای دوچرخه‌سواری

یکی از بهترین روش‌ها برای گشت و گذار در خیابان‌های قدیمی شهر و سر زدن به جاذبه‌های مختلف، استفاده از دوچرخه است. برای اجاره دوچرخه می توانید به سایتمراجعه کنید. شما هم می توانید از تورهای دوچرخه سواری (که شامل مسیرهای گردشگری در شهر استانبول+ ناهار+راهنما) می باشد، استفاده کنید و هم می تونید دوچرخه را اجاره کنید و خودتان در شهر به گشت و گذار بپردازید قطعا هزینه خیلی کمتری باید بابت دوچرخه به نسبت مترو و تاکسی می پردازید.

از جمله مهم‌ترین دلایل سفر به استانبول وجود تفریحات بسیار در این شهر است که برای گردشگران و مردم ترکیه فراهم شده است. در سفر به استانبول می‌توانید از انجام تفریحاتی مثل غواصی در سواحل استانبول، رفتن به دلفیناریوم، مینیاتورک،ویالند، لگولند، پارک برفی توریم، آکواریوم استانبول، حمام ترکی، مراسم سماع در استانبول، تفریح در قایق‌های کروز در تنگه بسفر، تپه چاملیجا، تپه پیر لوتی لذت ببرید.

همان‌طور که گفتیم استانبول شهری باستانی و زیبا با تاریخ غنی است و اماکن، محله‌ها و جاذبه‌های بسیاری از دوره‌های مختلف در این شهر به جا مانده که در همه فصل‌ها مملو از توریست‌هایی است که به استانبول سفر می‌کنند. منطقه اروپایی و آسیایی فضایی متفاوت از هم دارند و با استفاده از کشتی می‌توان به دو قسمت اروپایی و آسیایی دسترسی داشت و لذت گردش و تفریح در هر دو منطقه را تجربه کرد.

منطقه آسیایی

منطقه قدیمی و خوش آب و هوای استانبول از مناطق پرطرفدار و توریستی استانبول است و از جمله دیدنی‌ترین مناطق آسیایی استانبول می‌توان به منطقه آتاشهیر،  اسکودار، خیابان بغداد، جزایر پرنس، بیکوز، کارتال، چکمه‌کوی، کادیکوی، مال تپه، شیله، توزلا، عمرانیه، اشاره کرد.

منطقه اروپایی

منطقه اروپایی با اینکه مدرن است اما بیشترین آثار تاریخی را در خود جای داده که از جمله دیدنی‌ترین مناطق اروپایی استانبول می‌توان به منطقه ببک، شیشلی، آوجیلار، آرناووت کوی، پل بسفر، باکرکوی، میدان تکسیم، باغجیلار، ساری‌یر، فاتیح، باشاک شهیر، کادیکوی و بایرام پاشا اشاره کرد.

استانبول شهری تاریخی و مدرن است که دارای جاذبه‌های باستانی، طبیعت زیبا، موزه‌های متنوع و بازارهای بسیاری است که می‌توانید در سفر به استانبول از دیدن آن‌ها لذت ببرید. اما به دلیل زمان‌بر بودن و زیاد بودن این جاذبه‌ها بهتر است بهترین و مهم‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید و به دیدن آن‌ها بروید. از جمله جاذبه‌ های گردشگری استانبول که حتما باید از آن‌ها دیدن کنید می‌توان به مسجد ایاصوفیه، مسجد سلطان احمد، جزیره بیوک آدا، کاخ توپکاپی، کاخ دولما باغچه، بازار بزرگ استانبول، تنگه بسفر، آب انبار باسیلیکا، موزه باستان شناسی، پارک امیرگان، محله ببک، چشمه سلطان احمد، موزه معصومیت، حمام خرم سلطان، کاخ بیلربی، کلیسا بلغاری، موزه ثاقب صابانجی، موزه مادام توسو و موزه شکلات پلیت اشاره کرد.

یکی از هیجان‌انگیزترین تفریحات در فصل تابستان رفتن به پارک آبی است. اگر در فصول گرم به استانبول سفر کردید حتما به پارک‌های آبی که دارای امکانات متنوع هستند بروید. از جمله هیجان‌انگیزترین پارک‌ آبی‌های استانبول برای فصول گرم می‌توان به پارک آبی کلاب دلفین استانبول که دارای آبشارهای بلند، سونامی، استخر واترپلو، والیبال ساحلی و زمین تنیس است، پارک آبی آکوا مارینا که دارای انواع سرسره، موسیقی زنده با حضور دی جی، سیاه چاله، رودخانه دیوانه، سقوط آزاد و حمام تفریحی است و پارک آبی ویالند که دارای شهربازی، ترن ماجراجو، چرخش ۳۶۰ درجه، برج عدالت،رودخانه وحشی و جهانگرد کوچک است، اشاره کرد.

هر سال فستیوال‌ها و جشنواره‌های جالب بسیاری در فصل‌های مختلف سال در استانبول برگزار می‌شود که مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. از مهم‌ترین جشنواره‌های استانبول می‌توان به جشنواره موسیقی، فستیوال فیلم استانبول، فستیوال چیل اوت استانبول، جشنواره گل لاله استانبول، جشنواره قهوه، فستیوال جاز، جشنواره دوسالانه بین‌المللی و هنری، مسابقات شنا در بسفر، جشنواره هیدیرلس، جشنواره فتح، جشنواره راک اند رول و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد‌.

  • مراکز خرید لوکس و گران قیمت استانبول

استانبول پایتخت اقتصادی ترکیه است و انواع مراکز خرید با تنوع بالا را در این شهر مشاهده خواهید کرد. از مراکز خرید پرطرفدار در استانبول مراکز خرید لوکس و گران قیمت هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به ایستینیه پارک، استانبول مال، مرکز خرید زورلو، مرکز خرید پالادیوم، مرکز خرید جواهر، مرکز خرید کانیون، مرکز خرید فروم استانبول، آکوا فلوریا استانبول، آکمرکز استانبول، سیتیز نیشان تاشی، مرکز خرید توریوم اشاره کرد.

مراکز خرید و اوت لت های استانبول

اوت لت‌ها به حراجی‌هایی گفته می‌شود که اجناس را با ارزانترین قیمت ارائه می‌دهند و اگر در سفر به استانبول هزینه زیادی را برای خرید در نظر نگرفته‌اید بهتر است سری به مراکز خرید ارزان و اوت لت‌ها بزنید که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مرکز خرید اوت لت آسیا پارک، اوت لت ایرپورت، اوت لت کاله، اوت لت ویاپورت، اوت لت دیپوسایت، اوت لت اپتیموم و اوت لت استار سیتی، اوت لت فلکس سیتی، اوت لت اولیویوم و اوت لت ۲۱۲ اشاره کرد.

  • بازارهای سنتی استانبول

بازارهای سنتی استانبول، بازارهای هفتگی و روزانه از جمله مراکز خرید سنتی پرطرفدار هستند که محصولات متنوع در این بازارها فروخته می‌شود. بازارهای معروف استانبول بازار بزرگ (کاپالی چارشی)، بازار ادویه (بازار مصر)، بازار بشیکتاش، بازارهای خیابان بغداد، بازار کادیکوی، شنبه بازار باکرکوی، جمعه بازار فیندیک زاده، هستند.

  • برای خرید لوازم خانه در استانبول کجا برویم؟

لوازم خانه برندهای ترک از جمله معروف‌ترین برندها در دنیا هستند که می‌توانید در سفر به ترکیه لوازم خانه و آشپزخانه را از فروشگاه‌های میگروس، فروشگاه کارفور، فروشگاه ایکیا، مرکز خرید هدف، بازارهای محلی و اسکیجی بازارها، فروشگاه‌های کوچتاش، مرکز خرید ماسکو و فروشگاه‌های مودوکو تهیه کنید.

  • برای خرید لباس و کیف و کفش در استانبول کجا برویم؟

برای خرید لباس و کیف و کفش که عمده‌ترین محصولات خریداری شده گردشگران در سفر به استانبول است بهتر است به مرکز خرید گراند بازار، مرکز خرید اولیویوم، استانبول مال، آکمرکز، باکرکوی، بیمن، ایستینیه پارک و آنیون بروید و از اجناس برند و محصولات متنوع و باکیفیت دیدن کنید. همچنین اگر این مراکز خرید از نظر قیمت مناسب نبودند می‌توانید سری به اوت لت‌های استانبول بزنید.

  • برای خرید شکلات و خوراکی در استانبول کجا برویم؟

کشور ترکیه از جمله کشورهایی است که در زمینه تولید و صادرات شکلات پیشرفت چشمگیری داشته و به دلیل کیفیت بالا، شکلات در ترکیه بسیار پرطرفدار است. اگر شما هم در سفر به استانبول قصد خرید شکلات و خوراکی‌های خوشمزه ترکیه را دارید بهتر است به بازار بزرگ استانبول، فروشگاه دکان شکلات و شکلات روملی در کادیر کوی و محله جعفرآقا، شکلات جادور و شکلات بی‌اوغلو در منطقه بی‌اوغلو، کارخانه شکلات، ماریانا آنتوانت، فروشگاه‌های شکلات دست ساز باترفلای و شکلات بیند در ایکی‌تللی بروید.

  • برای خرید وسایل سفر کوهنوردی و ورزشی در استانبول کجا برویم؟

اکثر ورزشکاران و کوهنوردانی که قصد خرید لوازم باکیفیت و خارجی را دارند به دلیل مشکلات گمرک و ورودی یا باید هزینه بالایی برای لوازم باکیفیت پرداخت کنند یا از خیر خریدن آن‌ها بگذرند. به همین دلیل کوهنوردان و ورزشکاران حرفه‌ای که برای خرید لوازم ورزشی و کوهنوردی به استانبول سفر می‌کنند به فروشگاه‌های دکاتلون که معروف‌ترین فروشگاه‌های لوازم ورزشی و کوهنوردی است می‌روند. شعب دکالتون یکی در شیشلی و دیگری در مرکز خرید فروم واقع شده که علاوه‌بر انواع لوازم ورزشی، لوازم  کوهنوردی، کمپینگ و طبیعت‌گردی را می‌توانید در این فروشگاه با کیفیت بالا و از برندهای مطرح که در دکالتون ارائه می‌شوند خریداری کنید.

فارسی ترکی
متشکرم Teşekkür ederim
سلام Selam/ marhaba
خداحافظ hoşçakal
خوش آمدید hoşgeldiniz
می‌تونید انگلیسی صحبت کنید؟ İngilizce biliyor musun
متوجه نشدم anlamadım
ممنون sağolun
ببخشید pardon
معذرت می‌خوام Özür dilerim
اسم من… هست Benim adım…
از آشنایی با شما خوشوقتم Memnun oldum
لطفا lutfan
کمک imdat
قیمتش چنده؟ Ne kadar?
مال من benim ki
چقدره؟ kaç?
تخفیف indirim
شماره اتاق Oda numarasi
تاکسی می‌خوام Taksi istiyorum

جهت آشنایی به جملات کاربردی بیشتر می توانید مطلب جملات کاربردی ترکی در سفر به ترکیه در مجله گردشگری الی گشت مطالعه کنید. 

برای استفاده از تلفن همراه اگر به سفر توریستی به ترکیه ای رفته ای می توانید دو راه پیش رویتان است. اول این که دارندگان خطوط همراه اول و ایرانسل می توانند از خدمات رومینگ اپراتورهای خود استفاده کنند، اما خوب خدمات رومینگ هزینه بالایی دارد و برای اصلا مقرون به صرفه نمی باشد. برای همین راه حل دوم که پیش رویتان است، خرید سیم کارت در ترکیه است.

  • خرید کدام سیم کارت ترکیه برای گردشگران به صرفه تر است؟

در سفر به ترکیه حتما نیازی به خرید سیم کارت ترکیه نیست و با استفاده از اپراتورهای همراه اول، رایتل و ایرانسل به راحتی می‌توانید از سرویس رومینگ استفاده کنید. اما برای کاهش هزینه رومینگ بهترین راه، خرید سیم کارت ترکیه است که معروف ترین آن‌ها ترکسل، ترک تلکام وودافون هستند که می‌توانید به راحتی با ارائه پاسپورت از فرودگاه استانبول خریداری کنید.

در سفرتان به ترکیه حتما سعی کنید که یک، پک وای فای از مراکز مربوط اجاره کنید. زیرا اگر شما بخواهید به تنهایی در استانبو به گشت و گذار بپردازید اگر زبان استانبولی هم بلد نباشید کارتان کمی سخت می شود. از همین رو با داشتن اینترنت در این شهر می توانید به راحتی در اینترنت راهنمای سفر به استانبول را سرچ کنید و اطلاعات لازم برای گردشگری در این شهر را بدست آورید.
جهت اجاره این پکیج که یک کیف شامل مودم، یو اس بی، آداپتور و پاور بانک است، از سایت alldaywifi.com می توانید استفاده کنید.

  • بیمارستان خصوصی Amerikan Hastanesi

تلفن: ۰۰۲۱۲۴۴۴۳۷۷۷
وب سایت: www.amerikanhastanesi.org
آدرس: Teşvikiye, Güzelbahçe Sk. No:20, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey

  • بیمارستان خصوصی Alman Hastanesi

تلفن: ۰۰۲۱۲۲۹۳۲۱۵۰
وب سایت: www.uhg.com.tr
آدرس: Cihangir Mahallesi, Sıraselviler Cd. No:69, 34433 Beyoğlu/İstanbul, Turkey

  • بیمارستان خصوصی İstanbul Medipol Hastanesi

تلفن: ۰۰۲۱۶۳۲۷۹۶۹۶
وب سایت: www.medipol.com.tr
آدرس: E-5 Harem Yolu Üzeri, Koşuyolu / Kadıköy 34718 Istanbul

  • اگر قصد گردش با تاکسی در استانبول را دارید بهتر است از تاکسی اینترنتی به جای تاکسی خطی استفاده کنید.
  • یکی از بایدهای لذیذ سفر خوردن غذاهای اصیل ترکی است.
  • هنگام بازدید از مساجد استانبول حتما روسری به همراه داشته باشید و یک لباس پوشیده به تن کنید.
  • لذت نوشیدن چای خیابانی و قهوه ترک را در خیابان‌های ترکیه فراموش نکنید.
  • اگر قصد خرید دارید، از اطراف جاذبه‌های گردشگری خرید نکنید و از بازار استانبول یا مجتمع‌های تجاری خرید کنید.
  • حتما در شب سری به منطقه تکسیم بزنید و از شب‌گردی در این منطقه لذت ببرید.

سوالات رایج مسافران درباره سفر به استانبول

  • آیا ایرانی ها و اتباع افغانستانی برای سفر به استانبول نیاز به ویزا دارند؟

خیر،ایرانی‌ها برای سفر به استانبول نیازی به ویزا ندارند و با ارائه پاسپورت سفر به ترکیه امکان‌پذیر است. اتباع افغانستانی که قصد سفر به استانبول را دارند به راحتی می‌توانند ویزای الکترونیکی ترکیه را از سفارت ترکیه در ایران دریافت کنند.

  • محدودیت های کرونا برای سفر به استانبول چگونه است؟

در دوران کرونا افرادی که قصد سفر به استانبول را دارند با ارائه کارت دیجیتال واکسیناسیون کرونا یا انجام تست PCR که در آزمایشات مورد تایید انجام شده باشد امکان سفر به ترکیه را خواهند داشت.

  • سفر به ترکیه با تور بهتر است یا شخصی؟

بسته به نوع سفر افراد می‌توانند با تور یا به صورت انفرادی به استانبول سفر کنند. اما پیشنهاد می‌کنیم اگر برای اولین بار قصد سفر به استانبول را دارید بهتر است با یکی از تورهای مسافرتی به استانبول سفر کنید. اما اگر قبلا تجربه سفر به استانبول با تور را دارید برای کاهش هزینه سفر می‌توانید به صورت شخصی به استانبول بروید.

استانبول، یک تجربه بی نظیر سفر به اروپا و آسیا بصورت همزمان

سفر به استانبول می تواند یک تجربه جالب، به یاد ماندنی و تکرار نشدنی باشد. این مقاله یک راهنمای سفر به استانبول جامع است که به شما کمک می کند تا در زمان سفر بتوانید بهتر برنامه ریزی کنید. ضمن اینکه  هزینه های خود را مدیریت کرده و سفری  پرخاطره و به یاد ماندنی خواهید داشت.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۲۵ نظرات

sahra 1396-11-14 - 4:39 ب.ظ
الی گشت مرسی راهنمای می گذارید واقعا این کار به درد بخوره
یوسف اسکندری 1396-11-20 - 6:21 ب.ظ
مرسی خوب بود
شريفبان 1396-11-20 - 8:54 ب.ظ
اطلاعات بسيار جامع و عالي بود سپاسگزارم
سپیده 1396-11-21 - 1:13 ب.ظ
سلام وقت بخیر آیا غذاهای ترکیه حلال است ؟ مثلا اسکندر کباب با تشکر برقعی نژاد
پري 1397-01-04 - 5:51 ب.ظ
بسيار عالي☘️
فراز 1397-01-16 - 2:27 ب.ظ
حتما توصیه های زیر را به هموطنان بفرمائید تا بلائی که به سر ما آوردند به سر اونها نیارن. یک شب با تکسی از میدان تکسیم به هتل محل اقامتمون که 7 کیلومتر فاصله داشت اومدیم و بعهد موقع پیاده شدن با ترفندهای تردستی آقای راننده تاکسی ترکیه ای تمام کیف ما از لیر و دلار خالی شد. 1- پول زیاد همراه نداشته باشید و پولهایتان در جای مطمئن نگهدارید. 2- از تاکسی های آژانس ها بیشتر استفاده کنید نه از تاکسی های عبوری. 3- حتما عقب تاکسی بنشینید نه جلو تاکسی. 4- حتما جلو هتل ها پیاده بشن نه با فاصله زیاد. 5- اگر کوچکترین احساس نامعقول در رفتار راننده داشتید با احتیاط فراوان وبرخورد کنید و سعی کنید در مقابل هتل و نگهبانهای هتل تسویه حساب کنید. 6- حتی الامکان با همسفرهاتون گردش کنید. این تجربه 400 دلار مالباخته به هموطنان عزیز هست.
حمید اسکات 1397-03-06 - 3:35 ق.ظ
سلام و عرض تشکر از الی گشت محترم و تشکر از آقا فراز عزیز در زمینه راهنمائیت متشکر ولی من به تمام دوستان توصیه اکید دارم که در ترکیه حدالمقدور از تاکسی استفاده نکنید بهترین وسیله ایاب ذهاب در شهرها تراموا و مترو اتوبوس و دولموش (یا ون ) هست و بهترین وسیله بین شهری راههای دور هواپیما و شهرهای نزدیک قطار یا اتوبوس هستش در کشور مطبوع ترکیه در اتوبوس و قطار های اتوبوسی همانند هواپیما سرویس داده و پذیرائی میشوید حتی بیشترشون vip هستند
beni 1397-07-04 - 10:36 ق.ظ
دقیقا این اتفاق برای ما هم افتاد. آقای راننده عزیز با داد و فریاد وانمود میکرد که کرایشو پرداخت نکردیمو دست کرد تو کیف ما از تو کیف ما پولامونو ور داشت. ما انقد گیج شدیم اون لحظه کلا تو چند ثانیه این اتفاقا افتاد. هیجوره هم نتونستیم ثابت کنیم. خواهشا حواستون خیلی جمع باشه کیفتون رو اصلا جلوشون باز نکنید. راننده تاکسیاشون واقعا خطرناکن
سمیرا 1397-05-15 - 1:52 ب.ظ
سلام خیلی ممنون از راهنمایی هاتون ، نحوه استفاده از دستگاه ATM در ترکیه رو میشه توضیح بدین لطفا؟
تیم خبری الی گشت 1397-07-12 - 2:03 ب.ظ
سلام دوست عزیز برای این کار شما می توانید از کارت خوان هایی که در مغازه های استانبول است استفاده کنید و معادل مبلغی که نیاز دارید کارت بکشید و لیر دریافت کنید. اما مطمعن ترین برای این کار این است که شما با مشاوران آژانسی که با آن سفر گرفته اید تماس بگیرید تا مشکلتان را رفع کنند و همینطور از راهنماهای سفری که همراهتان هستند هم می توانید کمک بگیرید. اگر هم خواستید از دستگاه های ATM که در ترکیه وجود دارد استفاده کنید می بایست MasterCard’s ATM locator یا Visa’s ATM locator را تهیه کنید و از آن ها برداشت پول از ATM استفاده کنید.
نجمه 1397-05-25 - 11:10 ق.ظ
از توضیحات کامل شما ممنونم. هیجان سفر رو برام بیشتر کرد علاوه بر اینکه مقدار زیادی از استرس هام رو کم کرد.
بهزاد 1397-06-04 - 2:07 ق.ظ
سلام توضیحاتتون خیلی کامل بود ممنون که اینقدر دقیق در باره همه چی صحبت کردید.
علی کیوان 1397-06-04 - 7:15 ق.ظ
عالی بود. واقعاً خاطرات سفر به استانبول با خوندن این متن مثل یک فیلم جلوی چشمم مجسم میشد.
ثریا مجیدی 1397-07-18 - 10:53 ب.ظ
سلام واقعا کامل و واضح بود ممنون
علی بزرگتر 1397-07-23 - 11:44 ق.ظ
عالی حرف نداری
فرهاد 1398-02-04 - 9:30 ق.ظ
عالی بود مرسی
محمد 1398-02-09 - 5:47 ب.ظ
آقا فقط مواظب دزدای ایرانی که درمیدان تکسیم تور میفروشند باشید تامثل من فردی به اسم علیرضا800لیر به بهونه بردن کلاپ ازتون ندزد خیلی مواظب باشید
مجید 1398-02-17 - 1:19 ب.ظ
سلام .من میخوام با ماشین برم ترکیه. ماشینم بنزینیه و دوگانه سوز کارخونه نیست.اگه به صورتی دستی گازسوز انجام بدم . برای خروج از مرز جلوگیری میکنن ؟
مرتضی 1398-02-28 - 12:10 ب.ظ
بهترین وسیله برای سفر داخل شهری البته اگر تعداد افراد بالای 4 نفر است از تاکسی اینترنتی اوبر هست که قیمتش عالیه و اگر راننده خطا کنه کافی هست یک ایمیل به شرکت زد تا از حساب راننده کم کنه و به اعتبار شما اضافه. مادر سفر قبلی 7 نفر بودیم از مترو هم ارزونر در میود و همیشه هم یک انعام 5 لیری بهشون میدادیم
رضا 1398-05-21 - 0:16 ق.ظ
خیلی ممنون از اطلاعات بسیار خوبتون برای ما که در ترکیه هستیم خیلی کمک خوبی بود
علب 1398-10-22 - 6:51 ب.ظ
سلام دوستان یه کلکی هم ما خوردیم میگم شاید براتون مفید باشه تو اتوبوس هیچ وقت کارتتون رو به کسی ندید بزنه و پول نقد بهتون بده جاش ما اینکارو کردیم بعد چند ساعت فهمیدیم طرف کارت ما که 50 لیر توش بود رو با یه کارت خالی عوض کرد و پسمون داد
پیمان 1399-11-13 - 7:17 ب.ظ
خیلی ممنونم از راهنماییتان
سمیه 1400-06-20 - 7:56 ب.ظ
مقاله عالی بود
علی 1402-03-22 - 9:05 ب.ظ
سال ۱۳۶۲ من و دوستم استانبولربودیم، مینی‌بوس گرفتیم فاصلهدحدکدا پانصد متر و طی کردیم ده هزار لیر ترک، وقتی رسیدیم راننده و شاگردش گفتند صد هزار لیر، دوستم گفت صبر کن الان میام، رفت داخل هتل و میخاستهدزنگ بزنهدپلیس که بادهتلدار اومدن بیرون و با راننده صحبت کرد مسئول هتل و دهدهزار تا دادیم ک قضیه تمام شد با این حال فکر کنم سرمون کلاه گزاشتند
مهتاب خالدی 1402-06-26 - 9:46 ب.ظ
سلام مطالبتون عالیه ممنون از توضیحاتتون، من یه رپورتاژ خوندم توی اقتصاد آفرین نوشته بود با چک صیادی و سفته تور اقساطی ترکیه میشه رفت. خواستم بدونم شما از این سرویس ها ارائه میکنید؟ آیا روش مناسبی هست؟
افزودن نظر