راهنمای تردد بین دو بخش اروپایی و آسیایی استانبول

تنگه بسفر استانبول

رفت و آمد در استانبول

چه به استانبول رفته باشید و چه در ذهنتان این باشد که سفری به آن داشته باشید، حتما می دانید که این شهر جایی است که قاره اروپا و آسیا را با هم دارد. پس یکی از کارهای جالبی که در شهر استانبول می توانید بکنید، این است که از قسمت اروپایی به بخش آسیایی بروید. در این حالت می توانید به همه بگویید که من با یک سفر هم به اروپا رفتم و هم آسیا را دیدم. اما این کار چه فایده ای دارد و رفت و آمد در استانبول بین این دو بخش چگونه است؟ همراه الی گشت باشید تا پاسخ این سوال را پیدا کنید.

یکی از مزیت هایی که دیدن بخش آسیایی دارد این است که شما کمی از بخش توریستی استانبول خارج شده و با حالت معمولی تر استانبول آشنا می شوید. همچنین در آن بخش جاذبه هایی نیز وجود دارند که دیدنشان خالی از لطف نیست. مثلا یکی از بلندترین خیابان های خرید در اروپا به نام خیابان بغداد در بخش آسیایی استانبول وجود دارد.

یکی از چالش برانگیزترین های رفت و آمد در استانبول نیز همین تردد بین بخش آسیا و اروپا است. روش های زیادی برای این وجود دارد که این کار را انجام دهید: کشتی ها، قایق ها و دیگر وسایل نقلیه. شما تنها باید با توجه به زمان تان، هزینه ای که می خواهید بکنید و دیگر عوامل مورد نظر از بین آن ها یکی را انتخاب کنید.

اصلی ترین قسمت های بخش آسیایی استانبول، کادیکوی (Kadıköy) و اسکودار (Üsküdar) هستند که بیشتر جاذبه ها در آن جا قرار دارند و نقطه ورود به آسیا محسوب می شوند. پس برای رفت و آمد در استانبول بیشتر روی این دو منطقه تاکید می کنیم و راه هایی که از دو قسمت معروف آسیایی یعنی تکسیم و سلطان احمد به آن جا می رسند را بررسی می کنیم.

اولین چیزی که برای رفت و آمد در استانبول بین دو منطقه آسیایی و اروپایی به ذهن می رسد استفاده از لنج یا کشتی هایی است که به این منظور فعالیت می کنند. اسکله های متفاوتی در قسمت آسیایی هستند که دو موردی که پیش تر ذکر شد، کادیکوی و اسکودار نیز در بین آن ها هستند.

لنج هایی از بشیکتاش، کاباتاش و امینونیو به کادیکوی می روند.

از سلطان احمد: راحت ترین راه برای رسیدن به خطر کشتی کادیکوی این است که توسط تراموای T1 Bağcılar-Kabataş به آن جا دسترسی پیدا کنید.

از تکسیم: یکی از راه های رفت و آمد در استانبول بین دو بخش آسیایی و اروپایی از تکسیم، استفاده از کشتی های کادیکوی-بشیکتاش است. شما اول باید سوال مینی بوس های زرد رنگ دولموس (dolmuş) بشوید که به بشیکتاش می روند. هزینه این قایق ها حدود ۳ لیره ترکیه است.

البته اگر اول سوار قطارهای کابلی بین تکسیم و کاباتاش بشوید و سپس کشتی های کادیکوی-کاباتاش را سوار شوید، احتملا برایتان ارزان تر خواهد شد.

همچنین کشتی هایی هستند که از مبدا امینونیو (Eminönü) و بشیکتاش به اسکودار می روند.

از سلطان احمد: می توانید تراموای T1 خط باغچیلار-کاباتاش را به امینونیو سوار شوید و در آن جا توسط کشتی های اسکودار-امینونیو به بخش آسیایی بروید.

از تکسیم: می توانید توسط مینی بوس های dolmuş به بشیکتاش برویمد و از آن جا سوار کشتی های اسکودار-بشیکتاش شوید.

سریع ترین راه تردد در بسفر توسط این موتور هاست.

از مبدا امینونیو و کاراکوی برای کادیکوی این موتورها وجود دارند که قیمت آن ها حدود ۴ لیره توسط Istanbulkart می باشد.

از سلطان احمد: خط تراموای T1 باغچیلار-کاباتاش را به امینونیو سوار شوید و در آن جا توسط موتورهای کادیکوی-امینونیو به بخش آسیایی بروید.

از تکسیم: می توانید توسط تونل تکسیم-کاراکوی به کاراکوی برویم و از آن جا موتورهای کادیکوی-کاراکوی را سوال شوید.

موتورهایی از امینونیو، کاراکوی، بشیکتاش و کاباتاش نیز به اسکودار می روند.

از سلطان احمد: خط تراموای T1 باغچیلار-کاباتاش را به امینونیو سوار شوید و در آن جا توسط موتورهای اسکودار-امینونیو در توریول این رفت و آمد در استانبول را انجام دهید.

از تکسیم دو راه وجود دارد: یکی اینکه اول سوار مینی بوس های زرد dolmuş به مقصد بشیکتاش شوید و یا توسط قطارهای کابلی بین تکسیم و کاباتاش خط F1  به موتورهای اسکودار-کاباتاش دست پیدا کنید.

موتورهای اسکودار-بشیکتاش از ۶:۲۰ صبح تا ۱ نیمه شب کار می کنند.

موتورهای اسکودار-کاباتاش بین ۷ صبح تا ۹ شب فعالیت دارند. آخر هفته ها شروع کاری آن ها ۷:۱۵ صبح خواهد بود.

از سال ۲۰۰۷ که این نوع وسایل حمل و نقل برای رفت و آمد در استانبول به کار گرفته شد، در بین مردم و گردشگران به محبوبیت خوبی رسید. توسط خط متروباس که به ۳۴Z نیز شناخته می شود، رفتن به بخش آسیایی بسیار راحت خواهد بود. این متروباس‌ها بین زینسیرلیکویو (Zincirlikuyu) و کادیکوی (نام اصلی ایستگاه کادیکوی Söğütlüçeşme است) حرکت می کنند و برای ۴ تا ۹ ایستگاه قیمتی حدود ۲.۶۵ لیره دارند.

بهترین مزیت متروباس های این است که ۲۴ ساعته کار می کنند.

از تکسیم: متروی M2 تکسیم-ینیکاپی (Taksim-Yenikapı) را سوار می شوید و در ایستگاه Gayrettepe پیاده می شوید. از آن جا تقریبا باید ۳۰۰ متر پیاده روی کنید تا به ایستگاه متروباس Zincirlikuyu برسید.

از سلطان احمد: از این منطقه کمی رفتن به بخش آسیایی سخت است. اما اگر اواخر شهر باشد، شاید بتوانید تاکسی هایی به Zincirlikuyu سوار شوید و از آنجا همان متروباس ها را که هر ساعتی کار می کنند، استفاده کنید.

نکته آخر: متروباس های بین ساعات ۵ تا ۸ عصر بسیار شلوغ هستند و ازدحام جمعیت زیاد است.

یادآوری: اگر در Mecidiyeköy هستید، می توانید توسط متروباس شماره ۳۴ را به مقصد Zincirlikuyu بروید و سپس سوار خط ۳۴Z شوید.

خط ISTANBUL CARD توکن یا ژتون

 (لیر)

 

استانبول کارت کامل

 (لیر)

استانبول کارت تخفیف دار برای دانش آموزان

(لیر)

کارت های تخفیف دیگر

 (لیر)

KARAKÖY – BOSTANCI ۴ ۱,۲۵ ۱,۸۵ ۵
KARAKÖY – KADIKÖY ۳ ۱,۲۵ ۱,۸۵ ۵
EMİNÖNÜ – KADIKÖY ۵
BEŞİKTAŞ – KADIKÖY ۲,۹۵ ۱,۲۵ ۱,۸۵ ۵
ÜSKÜDAR – EMİNÖNÜ ۲,۷۰ ۱,۲۵ ۱,۸۵ ۵
GOLDEN HORN LINE ۲,۶۰ ۱,۲۵ ۱,۸۵ ۵
ÜSKÜDAR – ORTAKÖY ۵
BOSPHORUS LINES ۵

منبع:‌ atdaa.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!