پل راما
در حماسه ی هندی رامایانا که هزاران سال پیش نوشته شده است، نویسنده ای به نام Valmiki از پلی صحبت می کند که بر بالای اقیانوس ساخته شده است و دو کشور هند و سریلانکا را به هم متصل می کند. این شعر حماسی حدود ۲۴۰۰۰ مصرع دارد و زندگی شاهزاده راما و چگونگی مبارزه ی او برای پس گرفتن همسرش سیتا از چنگ شاه ستمگر راوانا را روایت می کند. شاید از خودتان بپرسید ربط این پل به میمون ها چیست؟ در واقع میمون های به راما کمک می دهند تا این پل ساخته شود و او بتواند خواسته اش را عملی کند. آثار به جا مانده از کمک این میمون ها در دل صخره ها، به یکی از جاذبه های گردشگری جالب دنیا تبدیل شده است. چکونگی ساخت این پل داستان جالبی دارد، با الی گشت همراه باشید:
مطالب مرتبط: ۵ حقیقت جالب در مورد امپراتوری بیزانس (روم شرقی) رسم و رسوم جالب مردم ترکیه
راما شاهزاده ی هندی که در هزاران سال قبل زندگی می کرده است، به اجبار تاج و تخت را واگذار کرده و به مدت ۱۴ سال تبعید به جنگلی می شود. در طول تبعید او، پادشاه ستمگری به نام راوانا، همسر او را به اسارت می گید و به سریلانکا می برد. راما ارتشی از میمون ها را تشکیل می دهد و به سمت سریلانکا می فرستد و در آن جنگی طولانی رخ می دهد. بعد از کشمکش های فراوان، در آخر راوانا شکست می خورد و راما به همراه همسرش به خانه شان برمی گردد تا تاج گذاری شود.
در این داستان وقتی ارتش راما به اقیانوس در نزدیکی سریلانکا می رسند، با نوشتن نام راما روی سنگ ها و انداختن آنها در آب، پل معلقی به سمت سریلانکا می سارند. طبق افسانه ها، این سنگ ها به زیر آب فرو نمی روند و غرق نمی شوند چرا که نام راما روی آنها نوشته شده بوده است. بعد از ساخت آن، ارتش راما از این پل استفاده کرده و خودشان را به سریلانکا می رسانند.
جالب است بدانید که اگر امروزه به عکس های ماهواره ای این ناحیه نگاه کنید، می توانید اشاره ای ضعیف از ارتباط بین این دو کشور ببینید. پل راما (Rama’s Bridge) که به عنوان (Adam’s Bridge) هم شناخته می شود، از شن و ماسه و سنگ هایی شن مانند تشکیل شده است که جزیره ی هندی Rameswaram را به ساحل شمال غربی سریلانکا متصل می کند.
این پل حدود ۵۰ کیلومتر طول دارد و بیشتر آن در زیر آب قرار گرفته است. هم کشور هند و هم سریلانکا به وجود این پل و داستان آن باور دارند و خیلی از هندوها وجود این پل را مدرک مهمی از وجود خو د رامایانا و داستان های پشت او می دانند. با این حال دانشمدان زیادی سعی کرده اند تا ساخت پل راما را دست بشر بدانند اما هنوز هم بحث های زیادی در باره ی طبیعت و منشا این پل وجود دارد.
همانطور که در تصویر زیر می توانید ببینید، روی یکی از سنگ های صومعه ی Prambanan در جزیره ی جاوای اندونزی، میمون های حک شده اند که در حال کمک به راما برای ساخت پل هستند.
در تصویر زیر مم می توانید یک عکس هوایی از پل راما را ببینید.