باورتان می‌شود که این نقاط از فضا هم دیده می شوند؟

زمین از فضا

برای مدت هایی طولانی بر اساس اخبار منتشره از حوزه ی هوا و فضا، اکثر مردم دنیا فکر می کردند که تنها چیزی از فضا بر روی کره ی زمین قابل رویت است، دیوار چین است. این موضوع حتی تا مدت هایی طولانی زبانزد خاص و عام شده بود. دیوار چین پدیده ای دست ساز بشر است و مسافتی طولانی دارد اما به جز این دیوار فکر می کنید که چه چیزهای دیگری را می توان از مسافت و فاصله ای طولانی از فضا دید؟ ما به شما می گوییم که با توجه به یافته ها و دیده های کسانی که به فضا سفر کرده اند و یا عکس های ارسالی از فضاپیماها، مکان های دیگری هم بر روی کره ی زمین وجود دارد که بتوان از فضایی خارج از جو زمین آن ها را دید! این دیدنی ها علی الخصوص در زمانی که ماهواره ها و ایستگاه های فضایی بین المللی در مدار پایینی زمین قرار دارند، بیشترند. در ادامه با ما درالی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم دیدنی های زمین از فضا را بشناسیم.

مطالب مرتبط:
چرا تاج محل از عجایب جهان است
می توانید عجایب هفت گانه جدید جهان را نام ببرید؟

خب! همانطور که گفتیم و حدس می زنیم که شما هم نیز می دانید، تا به الان این مسئله رسانه ای شده است که دیوار چین در فضایی خارج از جو زمین قابل رویت است.

اما مکان های دیگری هم هستند که قابل رویت باشند، علی الخصوص در جایی که ISS و یا همان ماهواره ها و ایستگاه های فضایی بین المللی فعالیت می کند.

با این حال با نگاهی از بالای جوها به کره ی زمین‌ بی شک می تواند وسعت دیدی جامع ‌تر نسبت به هر آن چه که بر روی کره ی زمین در حال رخ دادن است به ما ساکنان این کره ی دایره ای شکل بدهد.

یکی از این اطلاعات مفید، تغییرات محسوسی است که بر روی فضای سبز و پوشش گیاهی کره ی زمین رخ داده است.

چیزی که شاید از ما ساکنان زمین که بر روی آن زندگی می کنیم، کمتر به چشم آمده باشد اما بی شک دیدن و مقایسه کردن عکس های مختلف از زمان های مختلف، ما را دچار اطلاعات دقیق تر و محیرالعقولی می نماید.

با بررسی دقیقی که از تصاویر ارسال شده از حدود ۴۰ سال از ماهواره ی‌ لندست شماره ی ۱ سازمان ناسا، می‌توانیم به این نتیجه نائل آییم که به طور مثال بخشی از جنگل ‌های بارانی آمازون که یکی از مهم ‌ترین نقاط جهان برای تولید اکسیژن بر روی زمین است، تغییرات قابل توجهی از نظر پوشش گیاهی داشته باشد.

مجموعه عکس هایی که از سال‌ های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ از این جنگل و در فضایی خارج از جو گرفته شده است، جنگل‌ها را می توانید به صورت پراکنده مشاهده کرد.

در این عکس ها به وضوح می توانید اثر قطع درختان برای جاده سازی، کشاورزی و دیگر امور را که از سال ۱۹۸۰ تا به الان صورت گرفته است و در نتیجه ی آن بیش از ۳۶۰ هزار کیلومتر مربع از جنگل‌های آمازون از بین رفته است را دید!

به وجود آمدن توفان شن، دلایل مختلف و گوناگونی دارد که در نهایت مهم ترین آنان، باد، شن و خشکسالی است.

ترکیبی از این عوامل می شود توفان شن. این توفان ها گاهی می ‌توانند به قدری بزرگ و مهیب باشند که اثری به غایت بزرگ داشته باشند و حتی دوربین های ایستگاه‌های فضایی بین‌المللی نیز با وجود فاصله ای فراوان، این مورد را ببینند و آن را ثبت نمایند.

یکی از این توفان ها توسطی یک فضانورد در فضا شکار شد.

این توفان سهمگین شن همانطور که در تصاویر دیده می شود، از خاک کشور مصر عبور می کند و در حال حرکت به سمت دریای سرخ است.

به طور معمول توفان های شن معمولا در سواحل آفریقا و یا صحراهایی که با وزش باد، این توانایی وجود داشته باشد که جا به‌ جایی ذرات را تا ۱۰۰۰ کیلومتر وجود داشته باشد نیز، به وقوع می‌ پیوندد.

اما جالب است بدانید که این طوفان ها همانقدر که می توانند مخرب باشند، می توانند برای همین جنگل های آمازون که بالاتر گفتیم، مفید باشند.

یکی از پدیده هایی که بر روی زمین وجود دارد و تنها حاصلی از قراردادهای انسانی است، مرزهای کشورها هستند.

برخی از مرزها حاصل این قرارداد بشری و برخی ناشی از برخی قراردادهای اضافه بر مرزبندی ها هستند.

یکی از این مرزهای ایجاد شده، مرز بین دو کشور همسایه در قاره ی آسیا یعنی هند و پاکستان است.

این دو کشور آسیایی برای این که از برخی از مشکلات پیش آمدی همچون: برخی تحرکات، ورورد غیر قانونی و برخی حرکات مشکل آفرین، مرزهای بین خود را کاملا مشخص می نمایند.

به طور مثال مرز هند و پاکستان را با نور‌افکن‌ هایی نورانی، روشن نگه می ‌دارند و این نور نارنجی رنگی که با امتداد ۲۹۰۰ کیلومتر می باشد، به راحتی از ایستگاه‌ های فضایی قابل رویت است.

این خط روشن با این که گستره ای خاص را تحت پوشش نورانی خود قرار می دهد اما با این حال، محیط اطراف خود را تحت تاثیر قرار می دهد.

یکی از زیبایی های بصری که شاید خیلی از ساکنان زمین شانس دیدن آن را نداشته باشند، تغییرات فصلی کره ی زمین است که به جای تمام ساکنان کره ی زمین، کسانی که در ایستگاه‌ های فضایی سکونت داشته باشند، شانس دیدن و حتی پیگیری فصل های مختلف سیاره ی زمین را بر اساس تغییرات آشکار توپوگرافی خواهند دید.

تنها امکانی که از طرف ما برای بازدید از این پدیده ها وجود دارد، تصاویر ماهواره ای هوانوردان سازمان ناسا است که به لطف تکنولوژی های موجود به زمین مخابره می شود. این تصاویر همانند تایم لپس و یا انیمیشن هایی دیدنی در اختیار عوام مردم قرار می گیرد.

هنگامی که این تصاویر به دست ساکنان کره ی زمین می رسد، تازه می توان به تغییرات یخ‌های قطبی، خشک و مرطوب بودن مناطق استوایی و تغییر پوشش های گیاهی جهان را مورد بررسی قرار داد و مشاهده کرد.

بیشترین نکته ای که شاید به چشم بیاید این است که چقدر یخ های قطبی در حال ازبین رفتن هستند و حجم آن ها کم شده است.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟