دیدنی هایی از دهلی نو

gurudwara bangla sahib

پیشنهادهایی برای گشت و گذار در دهلی

در دهلی، این شهر پر جنب و جوش، نقاط برجسته و جاذبه های بسیاری برای گردشگران و بازدیدکنندگان وجود دارد که شامل؛ صنایع دستی و هنری گوناگون، بناهای باشکوه، هنرهای نمایشی بی شمار، غذاهای فوق العاده از همه بخش های مختلف هند می شود.  علاوه بر این موارد، دهلی بهشتی از بازارها و مراکز خرید بی شمار  است که چاندنی چواک (Chandni Chowk) معروف ترین منطقه تجاری کشور هند، در این شهر قرار دارد. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
سه بنای یادبود در هند را بشناسیم
آشنایی با سه موزه مهم دهلی

 

قلعه سرخ (The Red Fort)

قلعه بسیار زیبای سرخ در دوره شاه جهان و در سال ۱۶۴۸ میلادی ساخته شده و تا سال ۱۸۵۷ میلادی مقر قدرت مغولان هند به حساب می آمده است. این بنای حیرت انگیز با بلندای خیره کننده، دیوارهای ساخته شده از سنگ قرمز مساحتی بیش از دو کیلومتر را پوشش می دهد که دارای شکلی هلالی است که توسط خندقی در اطراف آن احاطه شده است. این قلعه دارای یک دروازه اصلی با نام دروازه لاهور بوده که در جهت لاهور در پاکستان بوده در دوره خود، دروازه مهمی محسوب می شده است در حالی که دروازه بزرگ تر این قلعه با نام دروازه دهلی برای تشریفات توسط امپراتور و تشکیلاتش مورد استفاده قرار می گرفته است. بازدیدکنندگان از دروازه لاهور وارد قلعه می شوند و از طریق این دروازه می توانند به چاتا چواک (Chhatta Chowk)، بازاری از سده هفدهم میلادی دسترسی پیدا کنند. در این بازار می توان کالاهایی چون؛ ابریشم، جواهرات، طلا، سنگ های قیمتی و آثار نقره ای خریداری کرد . علاوه بر آن در این بازار می توان سوغاتی خاص هند و غذاها و مواد غذایی متنوع نیز تهیه کرد.

در ورودی بین حیاط های بیرونی و درونی قلعه سرخ، خانه درامی با نام نوبت خانا (Naubat Khana) وجود دارد که موسیقی دانانی که برای امپراتور نوازندگی و فعالیت می کردند، در آن ساکن بودند. در حال حاضر این خانه درام دارای گالری های هنر موسیقی بوده که در آنها می توان آلات موسیقی قدیمی همچون دهل، ناقوس و سنج را مشاهده کرد. ساختمان دیوان عام (Diwan-i-Am) یا سالن ملاقات رسمی عامه جایی که امپراتور با مردم ملاقات داشته و سخنان آنها را می شنید. این بنا از سنگ مرمر ساخته شده و بسیار خیره کننده است.

آدرس: Netaji Subhash Marg, Chandni Chowk, New Delhi, Delhi 110006

قطب منار (Qutub Minar)

بنای قطب منار در سده دوازدهم میلادی تکمیل شده که به عنوان بلندترین منار هند شناخته می شود. بازدیدکنندگان خارجی بسیاری مشتاق هستند تا از این جاذبه گردشگری زیبا بالا رفته تا بتوانند چشم اندازی هیجان انگیز از اطراف منطقه را مشاهده کنند.  این منار که برجی ۵ طبقه با ۷۰ متر ارتفاع است، با کنده کاری های پیچیده با ترکیبی از تاریخ قطب (Qutub) و کتیبه هایی از قرآن تزئین شده است. این منار از ساختار ساختمانی بسیار برجسته با سبک های متفاوت برخوردار است به طوری که سه طبقه اول این بنا از ماسه سنگ قرمز ساخته شده در حالی که طبقه های چهارم و پنجم از سنگ مرمر و ماسه سنگ ساخته شده اند. می توان گفت که قطب منار یکی از بناهای مجموعه ای بزرگ  به نام مجموعه قطب است. این مجموعه شامل مسجد قوت الاسلام (Quwwat-ul-Islam) که در پایه برج ساخته شده، یک دروازه ساخته شده در سال ۱۳۱۰ میلادی و آرامگاه های التمیش (Altamish)، علاء الدین خلجی (Alauddin Khalji) و امام زمین (Imam Zamin)، یک ستون آهنی قدیمی مربوط به حدودا دو هزار سال پیش و منار علائی (Alai Minar) است.

گورو وارا بنگالا صاحب (Gurudwara Bangla Sahib)

گورو وارا بنگالا صاحب مهم ترین بنای مذهبی سیک ها بوده که در قرن هجدهم میلادی ساخته شده که در نزدیکی محلی به نام Connaught  (یکی از بزرگ ترین مراکز مالی، تجاری و بازرگانی در دهلی نو) قرار گرفته و از مناطق دیدنی دهلی محسوب می شود. از نکات برجسته این مجموعه می توان به حوض باشکوه و عالی ، حوض سارووار (Sarovar) و گنبد طلا مشهور و یک میله پرچم که در قلب آن قرار گرفته، اشاره کرد. از دیگر بخش های مهم این مجموعه می توان به ساختمان بزرگ این بنای مذهبی به همراه گالری هنری آن اشاره کرد. در این جاذبه تاریخی – مذهبی ، گردشگران و بازدیدکنندگان همیشه با احترام مورد استقبال قرار می گیرند. در این محل آشپزخانه ای به نام  گرو وارا (Gurdwara Kitchen) وجود دارد که بهترین غذاها به طور رایگان در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد. لازم به ذکر است که در این محل از بازدیدکنندگان درخواست می شود تا موهای خود را پوشانده و بدون کفش وارد محوطه شوند. (به همین دلیل در این محل روسری ها و شال های رایگان و محلی برای نگهداری کفش ها وجود دارد.)

آدرس: Ashoka Road, Hanuman Road Area, Connaught Place, New Delhi, Delhi 110001

دروازه هند (India Gate)

دروازه هند در واقع نمونه شبیه و کوچک تر طاق پیروزی (Arc de Triomphe) پاریس بوده که به همان اندازه موثر و باشکوه است. این دروازه به عنوان یک بنای یادبود از سربازان هندی که در جنگ جهانی اول کشته شده اند، ساخته شده است. در زیر ساختار عظیم این بنا یک شعله ابدی می سوزد و بر دیوارهای آن نام بیش از ۹۰ هزار سرباز که در این درگیری کشته شده اند، حک شده است.این بنا بر پایه ستون قرمز ساخته شده و دارای یک گنبد کاسه ای کم عمق است. گاهی اوقات (معمولا فقط در جشن های سالانه مهم) آتشدان این بنا با نفت قابل اشتعال پر می شود. این بنا بر پارک اطراف و محوطه های دور بر مسلط است و همیشه محلی شلوغ و پر از گردشگر و افراد محلی بوده که برای بازدید، پیک نیک و یا کسب آرامش به این محل می آیند. بهترین زمانی که برای بازدید از دروازده هند پیشنهاد می شود، شب هنگام است که فواره ها با نور افشانی خود محیطی زیبا را خلق می کنند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟