موزه باستان شناسی استانبول شامل یک مجموعه مهم از آثار باستانی ماقبل تاریخ، یونان، رم و بیزانس است که به طرز زیبایی به نمایش گذاشته شده است و تمام این مجموعه از کاخ توپکاپی (Topkapı Palace ) به این موزه منتقل شده است. این موزه و موزه هنرهای اسلامی و ترکی که در نزدیکی هم قرار دارند، در لیست جاذبه های موزه شهر هستند و لازم است در بالای لیست مکان های مورد بازدید گردشگران تاریخ دوست قرار بگیرد. در ادامه با الی گشت همراه باشید.
مطالب مرتبط: اینها عجیب ترین موزه های جهان هستند بهترین موزه های رایگان دنیا
این موزه در پارک گلهان (Gülhane) در جنوب کاخ توپکاپی قرار گرفته است و شامل سه ساختمان مجزاست. در حالی که ساختمان اصلی با سردر نئوکلاسیکش، جایگاه گنجینه های اصلی است، در داخل حیاط نیز، موزه هنر باستانی شرقی، اشکی سارک ازرلری (Eski Sark Eserleri ) قرار گرفته و به نمایش آثار پیش از اسلام اختصاص داده شده است که آثار هنری بابل باستان، از کارهای برجسته در این بخش هستند.
عمارت کاشی کاری شده
سومین ساختمان مجموعه موزه، عمارت کاشی کاری فوق العاده سینیلی کوشک(Cinili Kösk) است که یکی از قدیمی ترین ساختمان های باقی مانده از دوران عثمانی در استانبول است. با توجه به زمان ساخت یعنی سال ۱۴۷۲، تاثیر هنر فارسی در معماری آن کاملا مشهود است. این موزه در اصل برای سلطان محمد فاتح به عنوان یک مکان مجلل ساخته شده بود تا سلطان بتواند بازی ها و مسابقات ورزشی را از آنجا تماشا کند. کارهای سرامیکی زیبای ساختمان ( به طور عمده کاشی کاری ایزنیک (İznik) در قرن شانزده ) و تزئینات سفالی قرن ۱۲ تا قرن ۱۹ به طور حیرت انگیزی سالم مانده اند.
بهترین بخش موزه
تابوت پادشاهان
در میان گنجینه های اصلی موزه باستان شناسی در استانبول، یافته های باستان شناس عثمانی، عثمان حمدی بیگ (Osman Hamdi Bey.) است که از لبنان آورده شده است. این گنجینه های با ارزش، تابوت هایی هستند که او با حفاری در صیدون (Sidon) در جنوب لبنان ، از گورستان پادشاهان صیدون باستان بدست آورده است.
به طور خاص می توان به تابوت الکساندر (Alexander Sarcophagus) بزرگ اشاره کرد با آن تصویر پیچیده از نبرد سپاه مقدونی در برابر ایرانیان و تابوت عزاداران (Sarcophagus of the Mourners ) با نقش هجده زن سوگوار که نمونه های زیبا از این هنر ارزشمند، در قرن چهارم قبل از میلاد هستند.
علاوه بر بخش صیدون، این مجموعه شامل یافته های سراسر امپراطوری عثمانی نیز می شود. از نمونه های بسیار زیبا می توان به تابوت های ساتراپ (Satrap) قرن پنج قبل از میلاد، تابوت لیسیان(Lycian) چهارصد سال قبل از میلاد و تابوت سیدامارا(Sidamara) متعلق به کنیا (Konya ) در قرن سوم اشاره کرد.
گالری استانبول در طول اعصار
علاقه مندان به تاریخ شهر استانبول مطمئن باشند که این گالری، کاری فوق العاده در پوشش تمام دوران انجام داده است. نمایشگاه داستان این شهر را، از افسانه پیدایش تا عصرعثمانی بیان می کند. راهی فوق العاده که اجازه می دهد ذهن تان چرخی در تاریخ این کلان شهر بزند.
اطراف موزه
بعد از بازدید از موزه وقتی را برای گردش در پارک گلهان بگذارید که زمانی باغ شاهان عثمانی بوده است. این باغ، یک قطعه آرام بخش از فضای سبز، درست در مرکز این شهر قدیمی ؛ با رزهای آراسته و باغچه های گل های لاله ، درختان سایه انداخته و مناظر زیبا از گلدن هرن(Golden Horn) است .
آدرس : پارک گلهان ، سلطان احمد (Sultanahmet)