ژاپن کشوری است که فرهنگ و سنتش را به طرز دلنشینی به دنیای مدرن پیوند زده است. حتماً میدانید که کشور ژاپن زمستانهای سرد و پر برفی را سپری میکند. در طول ماههای زمستان خیلی از باغهای این کشور ظاهر عجیب و متفاوتی پیدا میکنند بهطوریکه اگر در ماههای سرد سال گذرتان به این باغها بیفتد با دیدن درختان حتماً تعجب میکنید و این سؤال برایتان پیش خواهد آمد که چرا همه درختان کلاه دارند؟! در این مطلب از مجله گردشگری الی گشت میخواهیم درباره یوکوتسوری یا درختانی که کلاه دارند حقایق جالبی را بیان کنیم، بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
از آنجا که در کشور ژاپن بارش برف بسیار زیاد است، رطوبت بسیار بالای برف و وزن سنگین برفها، سبب پدیده جالبی میشود. ژاپنیها برای اینکه به درختان آسیبی وارد نشود، به فکر چارهای برای حل این مشکل بودند و به این نتیجه رسیدند که برای درختان کلاه درست کنند. هدف از این کلاهها این است که از شاخههای درختان و درختچهها در مقابل حجم زیاد برف مراقبت کنند و نگذارند که شاخههای درختان بشکند. یک کلاه مخروطی شکل که مانند تاج بر سر درختان سبز شده است. این کلاه به یوکوتسوری (Yukitsuri) معروف است و نقش مهمی در محافظت از درختان در ژاپن دارد.
برای خرید بلیط هواپیما و رزرو هتل به الی گشت مراجعه کنید
راههای زیادی برای درستکردن این کلاهها وجود دارد؛ اما معمولاً ژاپنیها برای ساخت این کلاهها یک روش مخصوص دارند. آنها یک چوب بلند بامبو را در نزدیکی تنه درخت قرار میدهند و از بالای این چوب چند طناب را به شاخههای درخت وصل میکنند، البته طراحی این طنابها در نهایت یک ظاهر مخروطی شکل را سبب میشود.
این طنابها نمیگذارند که شاخهها به دلیل حجم زیاد برف خم شوند یا بشکنند. جالب است بدانید برای هر درخت بزرگ حدود ۸۰۰ طناب لازم است. کلاهها جدا از اینکه از درخت محافظت میکنند، زیبایی بصری خاصی را نیز بهوجود میآورند. ۸۰۰ طنابی که از نوک چوبها به پایین میآیند فاصله یکسانی از هم دارند و درست مثل رشتههای زیبایی اطراف درخت را احاطه کردهاند. نکته جالب دیگری که خوب است از آن آگاه باشید این است که اندازه این طنابها نیز با شاخهها در هماهنگی کامل است و این نشان میدهد که برای ساخت کلاه یوکوتسوری ژاپنیها چه دقت و توجهی داشتهاند.
در بعضی از این باغها افراد باسلیقه، در هنگام شب در زیر درختان چراغ روشن میکنند و با این کار نور چراغ در بین شاخهها و طنابها پراکنده میشود که درخشندگی خاصی را به وجود میآورد. وقتی بارش برف شروع میشود برفها بهآرامی در اطراف این کلاهها مینشینند و زیبایی خاصی را به وجود میآورند.
به نظر میآید برای اولینبار درستکردن کلاههای یوکوتسوری در دوره ادو اختراع شده است، البته دقیقاً مشخص نیست. در آن زمان خیلی از کشاورزانی که در بخشهای شمالی جزیره هونشو زندگی میکردند، در اواخر پاییز شاهد برف زیادی بودند به همین دلیل برای محافظت از درختان سیب خود از این کلاهها استفاده میکردند. چندین سال طول کشید تا این روش در شهرها و منطقههای دیگر نیز رواج پیدا کند.
مطالب مرتبط:
حتی به یک کیلومتری این درخت هم نزدیک نشوید!
داستان واقعی دوچرخه ای که داخل تنه یک درخت رشد کرده! + تصویر
اگر در ماههای زمستان به باغهای «کانازاوا» و «کنروکوئن» بروید، حتماً یوکوتسوری یا درختان کلاهدار را میبینید. یکی از زیباییها و جذابیتهایی که مردم را در فصل زمستان به پارک هیبیا، باغ گیاهشناسی جیندای، پارک یویوگی و پارک اینوکاشیرا در توکیو میکشاند همین کلاهها یا یوکوستوری است.
در حال حاضر دیگر مثل گذشته در توکیو برف زیادی نمیبارد، اما این کلاهها را هنوز هم بر روی درختان برپا میکنند، چون نماد آمدن زمستان هستند. پاییز فصل تغییر رنگ برگها است، اما در ژاپن فصل آمادهسازی یوکوتسوری نیز خواهد بود. مردم ژاپن برای درستکردن این کلاهها به یک ماه زمان نیاز دارند، برای همین باید این کار را از اوایل نوامبر (اواسط آبان) شروع کرد که تا قبل از شروع بارش برف کامل شوند.
البته زمان آمادهسازی یوکوتسوری بستگی به تعداد درختهای باغ و پروسه ساخت آنها دارد و برای همه افراد یکسان نخواهد بود. مردم ژاپن در هر کجا باشند با دیدن برپاشدن یوکوتسوری میفهمند که زمستان و برف در راه است و باید خود را آماده زمستان کنند. افراد زیادی در درستکردن این کلاهها با یکدیگر همکاری میکنند و اگر میخواهید این پروسه آمادهسازی یوکوتسوری را ببینید، میتوانید فقط در ژاپن و در اواسط پاییز از این کار سنتی و منحصربهفرد دیدن کنید.
کشور ژاپن از هر لحاظی کشوری پیشرفته و منحصربهفرد است؛ چراکه با بهکارگیری هوش و خلاقیت میتواند با بهکارگیری چیزهای بسیار ساده، شگفتیهای بینظیری را خلق کند. خلق یوکوتسوری نیز از این قاعده مستثنی نیست. اغلب کشورها که زمستان سختی دارند بهوسیله این کار میتوانند از درختان میوه خود محافظت کنند. در این مطلب از مجله گردشگری الی گشت اطلاعاتی درباره یوکوتسوری بیان کردیم امیدواریم که این مطلب برای شما مفید باشد.