داستان چای در سریلانکا!

سفری چند روزه به سریلانکا

سریلانکا جزیره ای به شکل یک قطره آب است که در اقیانوس هند در جنوب شرقی هندوستان قرار دارد. این کشور که پایتخت و پرجمعیت ترین شهرش کلومبو است حدود ۲۱ میلیون جمعیت دارد و از چندین طایفه تشکیل شده است. نام این کشور از زبان هندی آمده و در آن «لانکا» به معنی جزیره و سری به معنی «ارزشمند» است. با سفرنامه چند روزه به سری لانکا، الی گشت را همراهی کنید.

روز اول- ورود به کشور سریلانکا

مطالب مرتبط:
بازدید از قلعه سیگیریا در سریلانکا
طبیعت زیبای سریلانکا

هواپیما ساعت ۴:۲۰ دقیقه صبح از فرودگاه امام خمینی بلند شد، مدتی در قطر توقف کردیم و ساعت ۱۵ به وقت محلی به شهری در نزدیکی پایتخت سریلانکا رسیدیم. با پرداخت ۳۰ دلار، ویزای بدو ورود و با ۱۲۰۰۰ تومان یک سیم کارت به همراه ۱.۵ گیگابایت اینترنت یک ماهه گرفتم. از فرودگاه به سمت شهر ماشین کرایه و در راه هم هاستلی به قیمت شبی ۲۰ دلار رزرو کردیم.
با اینکه در تهران برف زیادی می بارید اما اینجا هوا گرم و شرجی بود وسایل را در هاستل گذاشتیم و برای گشت و گذار به مرکز شهر رفتیم. یک ریکشا کرایه کردیم و به ساحل هتل تاج که از لوکس ترین هتل های سری لانکاست رفتیم. از تمیزی خیابان های این شهر تعجب کرده بودم چون در نظرم اینجا را مانند محله های شلوغ هند می دانستم.

روز دوم – تجربه فیل سواری و رفتن به مزرعه های ادویه

ساعت ۸ صبح به سمت شهر Kandi راه افتادیم، پس از سه ساعت به جایی رسیدیم که فیل های آسیب دیده و یتیم در آنجا نگهداری می شدند. در این مرکز بود که فیل سواری را تجربه کردم، عرض زیاد بدن فیل حسابی عضله های پایم را کش آورده بود. قسمت جالب ماجرا وقتی بود که فیل به رودخانه رفت، خرطومش را پر از آب و همه آب ها را با فشار روی ما خالی کرد.

در ادامه مسیر به یک باغ گیاهان دارویی و ادویه رسیدیم. این باغ پر از گیاهان و درختان مختلف بود و فردی درباره چگونگی کشت آن ها برایمان توضیح می داد و در آخر هم به فروشگاهی پر از گیاهان دارویی رفتیم.  مسیر را به سمت شهر کندی ادامه دادیم و حدود ساعت پنج بعدازظهر به این شهر رسیدیم و به هاستل رفتیم. شهر کندی دریاچه معروفی دارد که در کنار آن در بعضی از روزهای هفته نمایش اجرا می شود، دیدن نمایش های سنتی گروه های مختلف از لذت بخش ترین تجربه سفر به این شهر بود.

روز سوم- بازدید از صخره تاریخی سیگیریا

ساعت ۸ صبح  به سمت صخره باستانی سیگیریا که قدمتش به ۲۰۰۰ سال قبل برمی گردد رفتیم. بعد از سه ساعت به محوطه ای زیبا با جویبارها و درختان سرسبز رسیدیم که در مرکزش صخره ای بزرگ با ارتفاع حدود ۲۵۰ متر وجود داشت، پس از پرداخت ۳۰ دلار به داخل رفتیم، از ۸۶۰ پله بالا رفتیم تا به بالای صخره رسیدیم. چشم انداز آن بسیار تماشایی بود اما از کاخ ها و قصرهایش فقط ویرانه هایی از زیرسازی هایش مانده بود.

روز چهارم- داستان زیبای چای

۸ صبح پس از صبحانه به سمت شهر Nuwara Elia که به شهر چای معروف است رفتیم. قسمت مرکزی کشور سریلانکا کوهستانی است و در آن مزارع چای زیادی وجود دارد، به مزرعه چای رسیدیم و پس از کمی گشت و گذار در میان درخچه ها به کارخانه چایی که در همان نزدیکی بود رفتیم. سریلانکا رتبه چهارم تولید چای را در دنیا دارد و چای از مهمترین صادراتش است. کارخانه ای که به بازدیدش رفتیم در سال ۱۸۷۱ توسط انگلیسی ها در این محل ساخته شده بود، در آنجا مراحل خشک شدن چای را دیدیم و راهنمای کارخانه درباره تفاوت انواع مختلف چای برایمان صحبت کرد.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟