رامبلا، خیابانی در بارسلونا که دوست ندارید به انتهایش برسید!

گل فروشی

معروفترین خیابان بارسلونا، رامبلا

خیابان لاس رامبلاس که لا رامبلا هم خوانده می‌شود یکی از معروف‌ترین پیاده روهای شهر بارسلونا است. لا رامبلا از میدان پلازا کاتالونیا تا بندرگاه ول هاربور بارسلونا ادامه دارد و با مناطق گوتیک و راوال در شهر قدیمی هم مرز است. با الی گشت همراه باشید تا با هم سری به این خیابان بزنیم.

مطالب مرتبط:
خیابان های مشهور بارسلونا
کلیسای جامع لاسئو، یکی از بهترین های بارسلونا

لا رامبلاس به لحاظ قرار گرفتن در مرکز شهر و فضای سرزنده آن یکی از مناطق محبوب گردشگران در بارسلونا محسوب می‌شود. حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون عابرپیاده، خیابان لارامبلا را برای قدم زدن انتخاب می‌کنند. برای اقامت از میان هتل‌های خیابان لارامبلاس دست به انتخاب بزنید. شاعر اسپانیایی با نام فدریکو گارسیا لورکا در مورد لا رامبلا گفته بود: “این تنها خیابانی در دنیاست که هرگز دوست ندارم به انتهای آن برسم”. این اظهار نظر مدتها پیش مطرح شده و این خیابان در حاضر تغییرات زیادی کرده است. این خیابان بسیار شلوغ، مملو از فروشگاه‌های باب میل گردشگران است. اما در هر حال لا رامبلا جایی است که حتما باید به آن سر بزنید در غیر اینصورت نمی‌توانید ادعا کنید که بارسلونا را دیده‌اید. اگر از بالای میدان کاتالونیا به لا رامبلا نگاه کنید شبیه دریایی پر از آدم به نظر می‌رسد اما نگران نباشید چون حتما جا برای یک نفر بیشتر هست. بنابراین قدم زدن در لا رامبلا را برای تجربه کردن فضای مشهورترین خیابان بارسلونا از دست ندهید.
گمان می‌رود که نام لا رامبلا از ریشه کلمه عربی “راملا” به معنی “زمین شن ‌پوش” گرفته شده باشد. این نام برگرفته از نام یک راه آبی یا زهکش بارش در تپه‌های تیبیداکو است که آب باران پس از یک بارندگی سنگین از آنجا به سمت دریا سرازیر می‌شود. این راه آبی خارج از نخستین دیوار قرون وسطای بارسلون قرار دارد. در اواخر قرن هجدهم، دیوارهای قدیمی قرون وسطی فرو ریخت و نخستین ساختمان‌ها در رامبلا سر برآوردند و تغییر آن به صورت خیابانی با درختان صف کشیده آغاز شد. هر چند که در حال حاضر این خیابان رسما لا رامبلا خوانده می‌شود اما در مجموع از ۶ گذرگاه تشکیل شده که هریک نام خود را دارند. به همین دلیل شما معمولا نام آن را با اسم جمع لاس رامبلاس می‌شنوید.

امروزه لا رامبلا یکی از بزرگترین جاذبه‌های گردشگری شهر بارسلون و قطعا شلوغ ‌ترین خیابان شهر است. لاس رامبلاس سرشار از هیجانات ناشی از مناظر، صداها و بوی قهوه، مغازه های گل‌ فروشی، هنرمندان خیابانی، گردشگران و محلی‌ها است که هر یک جزئی از تار و پود زندگی این خیابان مشهور از بارسلونا هستند. اما متاسفانه برخی از رشته‌های این تار و پود به واسطه حضور افراد جیب ‌بر در خیابان لاس رامبلاس گسسته شده‌اند. بنابراین لازم است که هنگام قدم زدن در این خیابان، حسابی حواستان به کیف و متعلقات تان جمع باشد.

لا رامبلا از سمت میدان پلازا کاتالونیا به ۶ بخش تقسیم می‌شود.

رامبلای کانال‌‌ها (La Rambla de Canaletes)

نام گذاری رامبلای کانال‌ (یا رامبلا د کانالتس) براساس نام دیوار شمالی شهر قدیمی در قرن ۱۴ ، یعنی کانالتس صورت گرفته است. از دیوارهای قرون وسطایی بارسلون به جز بخش ناچیزی که در خیابان پارالل بر جای مانده چیزی وجود ندارد. در واقع در قرون وسطی لوله‌های آب جهت تامین آب آشامیدنی شهر بارسلونا از دیوار کانالتس رد می‌شده‌اند. در این بخش از لاس رامبلاس چشمه‌ معروف آب آشامیدنی فونت د لس کانالتس (Font de les Canaletes) قرار دارد. چشمه کنونی به هیچ وجه منحصر به فرد نیست اما افسانه ای وجود دارد که می‌گوید هر کس از آب فوت د لس کانالتس بنوشد دوباره به بارسلون باز می‌گردد. رامبلای کانال بخشی از خیابان لا  رامبلا است که طرفداران تیم بارسلونا از قدیم و از زمانی که بارسلونا برنده عناوین بزرگ شد دور چشمه کانالتس گرد هم می‌آمده‌اند.

رامبلای دانشگاه (La Rambla dels Estudis)

این بخش در اواسط قرن پانزدهم و پس از ساخت بنایی با نام دانشگاه دولتی یا استودی جنرال (Estudi General یا Universitat) به این نام خوانده شد. این ساختمان در سال ۱۸۴۳ ویران شد اما نام آن باقی ماند. زمانی بیش از ۱۴۰ نوازنده خیابانی دارای مجوز در لا رامبلا فعالیت داشتند. امروزه این تعداد به ۱۲ نفر در زمان های متفاوت رسیده است. در واقع این نوازندگان، ملحقاتی رنگارنگ و پرهیجان برای فرهنگ امروزی خیابان لا رامبلا محسوب می‌شوند.

رامبلای گلها (La Rambla de les Flors)

در قرن نوزدهم تنها جایی در بارسلون که می‌توانستید از آن گل بخرید بخش رامبلای گل بود. اکنون شما می‌توانید در هر جایی از بارسلون گل بخرید اما در رامبلای گل یا رامبلا د لس فلورز غرفه‌های گل ‌فروشی بسیاری یافت می‌شوند. یکی از اسامی این قسمت که امروزه چندان معمول نیست رامبلای سنت جوزف یا رامبلا د سنت جوزف به سبب نزدیکی به  میدان سنت جوزف است. از جاذبه‌های این بخش از لا رامبلا می‌توان به فروشگاه مواد غذایی لا بوکواِریا (La Boqueria) و قصر سابق و مرکز هنری کنونی با نام پالائو د لا ویرینا (Palau de la Virreina) اشاره کرد.

رامبلای کاپوچین (La Ramble dels caputxins)

رامبلای کاپوچین یا لا رامبلا دلس کاپوزینس تحت نام لا رامبلا دل سنتر نیز معروف است. این نام برگرفته از نام صومعه قدیمی راهبان کاپوچین است که در پلازا ریئال واقع بود. اگر به سمت چپ نگاه کنید ورودی پلازا ریئال را می‌بینید که یکی از مهم ترین میادین در منطقه بری گوتیک است. این بخش از خیابان لا رامبلا در واقع نخستین قسمتی بود که به فضای پیاده راه تغییر کرد. در این بخش شما می توانید از خانه اپرا و آمفی تئاتر بزرگ لیسئو (Liceu)  و پیاده راهی منقش به هنر موزاییک که در اواسط لا رامبلا قرار دارد و توسط هنرمندی اهل کاتالان به نام جان میرو طراحی شده است دیدن کنید.

 رامبلای سانتامونیکا (La Rambla de Santa Monica)

این بخش از لا رامبلا در بارسلون، ما را به کرانه لنگرگاه و یادمان کریستف کلمب (کریستوفر کلمبوس در زبان انگلیسی و کریستوفر کولوم در زبان کاتالانی) هدایت می‌کند که در سال ۱۸۸۸ برای برگزاری نمایشگاه جهانی ساخته شد. نام این بخش از لا رامبلا برگرفته از نام کلیسای سانتا مونیکا است که اکنون به مرکز هنری سانتا مونیکا تبدیل شده و پیش از آن از سال ۱۶۲۶ صومعه آگوستین دکالکوس (آگوستین پابرهنه) بوده است. یک بازار دائمی از کارهای هنری در این قسمت برقرار است که غالبا به هنر و صنایع دستی اختصاص دارد. همچنین مجسمه هایی از انسانها در این بخش از خیابان لا رامبلا قرار داده شده اند. اگر در اینجا به سمت چپ نگاه کنید موزه شمعی بارسلونا را خواهید دید.

رامبلای دریا (Rambla de Mar)

در سال ۱۹۹۲، ششمین بخش از لا رامبلا با نام رامبلای دریا یا لا رامبلا د مار به این مجموعه اضافه شد که پیاده راهی در بیرون مرکز خرید ماریماگوم است. در نزدیکی فروشگاه بزرگ ماریماگوم می توانید از آکواریوم پرطرفدار بارسلونا که یکی از بزرگترین آکواریوم های اروپاست دیدن کنید.

منبع: www.barcelonayellow.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

سورنا 1397-08-08 - 6:32 ب.ظ
سال 2016 یه سفر به بارسلونا داشتم. واقعا شهر زنده و زیبایی بود. مردمش هم بسیار مودب و مهربان بودن. مردمی خونگرم مشابه مردم آسیا ،،،نه اروپا دیدن این شهر را به همه توصیه میکنم.
افزودن نظر