تهران در مرکز شهر خود خیابان انقلاب را دارد که از شرق به غرب کشیده شده است. این خیابان بسیار مهم و پر رفت و آمد است و ۵ کیلومتر طول دارد. خیابان انقلاب تقریباً یک سوم خیابان ولیعصر را در بر می گیرد و مرکز بسیاری از خدمات مهم شهری تهران محسوب می شود. این خیابان از میدان امام حسین شروع شده و به میدان انقلاب ختم می شود. محله انقلاب در قلب طرح ترافیک تهران است و با ماشین به آن دسترسی دشوار است. این خیابان یکی از بزرگترین مراکز فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در کشور است.
تضمین بهترین قیمت بلیط هواپیما، بلیط قطار و رزرو هتل در تمامی نقاط جهان فقط در الی گشت.
تاریخچه خیابان انقلاب در تهران چیست؟
تهران به عنوان مرکز سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایران، بیشترین امکانات را در اختیار دارد. این شهر قدمت زیادی ندارد و از زمان آقامحمدخان قاجار به عنوان پایتخت ایران شناخته شده است. تهران در طول تاریخ خود تغییرات زیادی را پشت سر گذاشته است. در گذشته، تهران تنها شامل بخش های مرکزی و جنوبی بود و مناطق شمالی مثل تجریش به عنوان ییلاق محسوب می شدند. همچنین دروازه های مختلفی تهران را احاطه می کردند که بعضی از آن ها هنوز هم باقی هستند.
خیابان انقلاب یکی از خیابان های معروف و تاریخی تهران است که در دوران پهلوی اول ساخته شد. در ابتدا نام این خیابان «شاهرضا» بود و از میدان فوزیه (امام حسین) شروع می شد و تا میدان ۲۴ اسفند (انقلاب) ختم می شد. دلیل ساخت این خیابان، فراهم کردن دسترسی به دانشگاه تهران بود که جزء نخستین دانشگاه های ایران است. رضاخان برای ساخت این خیابان، از دو تاجر بزرگ تهران زمین خرید و خود را با مشکلات نظام فروش و خرید زمین روبرو نکرد.
علت تغییر نام خیابان انقلاب چه بود؟
خیابان انقلاب امروزی قبل از انقلاب اسلامی به یاد رضاشاه پهلوی، خیابان شاهرضا نامیده می شد. پس از پیروزی انقلاب، با تشکیل شورای نامگذاری شهرداری، نام ۵۰۰ معبر از شهر تهران تغییر یافت و نام خیابان شاهرضا هم به خیابان انقلاب اسلامی تغییر کرد. این تغییر نام با حمایت و همکاری مردم صورت گرفت و نشان دهنده روحیه مبارزه ای و مذهبی آنان بود.
راهنمای کامل حمل و نقل عمومی تهران به همراه نقشه مترو و اتوبوس
محله های خیابان انقلاب در تهران
محله های خیابان انقلاب تهران جزو محله های مرکزی و پرجمعیت شهر تهران هستند که در منطقه ۱۱ شهرداری قرار دارند. این محله ها با خیابان های انقلاب، حافظ، جمهوری اسلامی و کارگر جنوبی محدود شده اند و دارای بسیاری از اماکن تاریخی، فرهنگی، تجاری و تفریحی هستند. بعضی از این اماکن عبارتند از: بوستان دانشجو، پاساژ شانزلیزه، رستوران اکبر جوجه، دانشگاه تهران، سینما استقلال و … . محله های خیابان انقلاب تهران جایگاه ویژهای در تاریخ و فرهنگ ایران دارند و همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده اند.
محله دماوند تهران
محلـه دماوند یکی از محله های شرق تهران در محور خیابان انقلاب است که در منطقه ۷ و ۱۳ قرار دارد. این محله از شمال با خیابان سبلان، از شرق با بزرگراه زین الدین، از جنوب با خیابان انقلاب و از غرب با میدان امام حسین محدود می شود. نام این محله به خاطر کوه دماوند است که در دیدرس آن قرار دارد.
محله دماوند دارای امکانات و دسترسی های خوبی است. در این محله چندین پارک، بیمارستان، مدرسه، دانشگاه، فروشگاه، رستوران و کافه وجود دارد. همچنین این محله توسط خطوط حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس، مترو، تاکسی و باربری پوشش داده شده است. این محله یکی از کهن ترین مناطق تاریخی تهران است که ریشه های آن به دوران ساسانیان بر می گردد. در این محله آثار باستانی مانند قلعه عسگر کیلان، قصر رودخانه، بقعه شاه عباس صفوی و چشمه علا وجود دارد. همچنین در این محله گویش های مختلفی مانند دماوندی و مازندرانی صحبت می شود.
خیابان انقلاب در تهران – محله نظام آباد تهران
نظام آباد یکی از قدیمی ترین محله های خیابان انقلاب تهران است که در جنوب شهر واقع شده است. این محله به دلیل داشتن بازارچه های قدیمی، خانه های تاریخی، مساجد و حسینیه های زیبا و فرهنگ و سنت های مردمش شناخته شده است. نظام آباد نام خود را از نظام الدوله وزیر قاجار گرفته است که در این محله زندگی می کرد و خانه اش همچنان پابرجاست. نظام آباد یک محله پر جمعیت و شلوغ است که با وجود تغییرات شهری، هنوز هویت خود را حفظ کرده است.
مردم نظام آباد معمولاً کارگر، بازاری، صنعتگر و خدماتی هستند که با همکاری و همدلی با یکدیگر زندگی می کنند. نظام آباد یک محله فعال و پویا است که در طول سال میزبان برنامه های مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است. برخی از جاذبه های دیدنی نظام آباد عبارتند از: خانه نظام الدوله، بازارچه سنتی، مسجد جامع، حسینیه علوی، پارک لاله، موزه دفاع مقدس و …
محله پل چوبی
محله پل چوبی یکی از قدیمی ترین و تاریخی ترین محلههای تهران در خیابان انقلاب است که داستانهای زیادی را در خود جای داده است. این محله که در منطقه ۱۲ شهرداری تهران قرار دارد، از محله های خواجه نصیر، حقوقی، بهارستان و دروازه شمیران عبور می کند و به خیابانهای انقلاب، سپاه، ابن سینا، نامجو و طاهریان متصل است.
نام پل چوبی به خاطر پل چوبینی است که در گذشته برای عبور از خندق های پر از آب در اطراف دروازه شمیران تاسیس شده بود. این دروازه یکی از دروازه های دفاعی شهر تهران بود که با توسعه شهر و ساخت خیابان های جدید به مرور از بین رفت. امروزه همچنان نام پل چوبی به عنوان نام محل و خیابان باقی مانده است.
لاله زار، وام دار خاطرات خوش دیروز تهرانی ها
اگر از خیابان سعدی عبور کنید، به خیابان لاله زار می رسید. این خیابان یکی از قدیمی ترین و مشهورترین خیابان های تهران است. در دوران گذشته، این خیابان محل برگزاری نمایش های تئاتر و مرکز کافی شاپ های معروف تهران بود. شاید پدربزرگتان از خاطرات خوش این خیابان برایتان گفته باشد. امروزه این خیابان به عنوان بزرگترین بازار تجهیزات برق و روشنایی در کشور شناخته می شود. بسیاری از کارخانه های تولیدکننده محصولات برقی در این خیابان دفتر دارند. شما می توانید لوسترهای لوکس و لامپ های منحصر به فرد را از این خیابان بخرید. البته قیمت بعضی از محصولات لوکس این خیابان خیلی بالا است، ولی میتوانید تجهیزات ساده مثل لامپ، سیم، تزئینات یا آیفون خانه را با قیمت مناسب در این خیابان پیدا کنید.
خیابان انقلاب در تهران – محله فردوسی، شلوغ ترین محله خیابان انقلاب
وقتی به لاله زار رسیدید، میتوانید به سمت میدان فردوسی بروید که در قلب خیابان انقلاب واقع شده است. این میدان یکی از نقاط عمده تجاری ایران است. از طرف جنوبی میدان، میتوانید به میدان امام خمینی یا توپخانه برسید. از طرف شمالی نیز خیابان کریمخان را خواهید دید. میدان فردوسی پایگاه صرافی های ایران است. در اطراف میدان، دلالهای بازار ارز فعال هستند. همچنین داروخانه رامین، که یکی از شناخته شده ترین داروخانه های تهران است، نزدیک به این میدان قرار دارد.
محله ولیعصر، قلب تپنده تهران
در برنامه گشت و گذار در خیابان انقلاب، می توانید از میدان فردوسی به سمت خیابان حافظ بروید. این خیابان دو سر دارد: یک سرش به جمهوری و یک سرش به کریمخان می رسد. دانشگاه امیرکبیر هم در کنار این خیابان قرار گرفته است. همچنین اگر به سمت جنوب بروید، پاساژ علاءالدین و بازار موبایل ایران را خواهید دید. بعد از خیابان حافظ، خیابان ولیعصر که طولانی ترین خیابان ایران است، شروع می شود. چهارراه ولیعصر نقطه ای است که فرهنگ تهران در آن جمع شده است. پارک دانشجو و تئاتر شهر هم در نزدیکی آن هستند. خیابان ولیعصر از یک طرف به میدان راه آهن و از طرف دیگر به میدان تجریش متصل می شود. در این خیابان چندین سینما و مرکز خرید موجود هستند. راهپیمایی در خیابان ولیعصر می تواند بسیار لذت بخش باشد.
در خیابان انقلاب چه تفریحاتی وجود دارد؟
خیابان انقلاب تهران یکی از پر جنب و جوش و پر رفت و آمدترین خیابان های شهر است که در آن می توانید از تنوع زیادی از فعالیت های تفریحی لذت ببرید. در این خیابان، شما می توانید به دیدن مکان های تاریخی و فرهنگی مثل مجموعه سینمایی فردوسی، موزه هنرهای معاصر، کتابخانه ملی و دانشگاه تهران بروید. همچنین می توانید با دوستان خود به کافه ها، رستوران ها، فست فود ها و پارک های زیبای اطراف خیابان سر بزنید و از صحبت کردن، خوردن و نوشیدن و بازی کردن لذت ببرید.
خیابان انقلاب تهران همچنین یک قطب ادبی و هنری است که در آن شما می توانید با شخصیت های معروف و نام آشنای این حوزه ها آشنا شوید و از آثار آنها استفاده کنید. در این خیابان، شما می توانید به بازار کتاب، نمایشگاه های عکاسی، نقاشی، گرافیک و سایر هنرهای تجسمی، کارگاه های شعر، داستان، نمایش نامه و سینما، جشنواره های فرهنگی و هنری و سالن های نمایش و سینما رفته و از آنها لذت ببرید.
خیابان انقلاب تهران نه تنها یک خیابان است بلکه یک فضای زنده و پویا است که در آن شما می توانید با افراد مختلف و با سلایق متفاوت برخورد کنید و از تجربه های جدید بهره مند شوید. در این خیابان، شما می توانید با دانشجویان، استادان، نویسندگان، هنرمندان، فعالان سیاسی و اجتماعی، خبرنگاران، بازارچه داران، رانندگان تاکسی و … صحبت کنید و نظرات، دغدغه ها، خاطرات، داستان ها و شوخی های آن ها را بشنوید.
خیابان انقلاب در تهران – گشت و گذار در پاساژ شانزلیزه
پاساژ شانزلیزه تهران یکی از قدیمی ترین و شناختهشده ترین مراکز خرید در تقاطع خیابان های ولیعصر و جمهوری است. این پاساژ دو طبقه دارد و بورس لباس های زنانه، رسمی، مجلسی و روزانه است. نام این پاساژ از خیابان شانزلیزه پاریس، مرکز مد و فشن جهان گرفته شده است. پس از انقلاب اسلامی، نام پاساژ به میلاد قائم تغییر کرد. این پاساژ با قیمت های مناسب و تنوع بالای لباس ها، همواره جذابیت خود را برای خریداران حفظ کرده است.
برای رفتن به پاساژ شانزلیزه تهران، می توانید از وسایل نقلیه عمومی مانند مترو، اتوبوس، تاکسی و یا خودروی شخصی استفاده کنید. پاساژ شانزلیزه در تقاطع خیابان های ولیعصر و جمهوری، جنب سینما آسیا قرار دارد. برای استفاده از مترو، می توانید از خط ۱ مترو به سمت ایستگاه جمهوری سوار شوید و از خروجی شمال غربی به سمت پاساژ برسید. برای استفاده از اتوبوس، می توانید از خط های اتوبوس BRT ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶ و ۷ استفاده کنید که همگی در تقاطع ولیعصر و جمهوری توقف دارند. اگر با تاکسی یا خودروی شخصی بخواهید به این منطقه بروید، می توانید از خیابان های جمهوری، ولیعصر، رودکی و کارگر جنوبی به پاساژ دسترسی داشته باشید. به دلیل شلوغ بودن منطقه، پارک خودرو ممکن است کمی سخت باشد.
سینماهای خیابان انقلاب در تهران
خیابان انقلاب تهران یکی از محل های پر رفت و آمد و پر جاذبه شهر است که دارای بسیاری از سینماهای قدیمی و معروف است. برخی از این سینماها عبارتند از:
سینما بهمن: این سینما با نام پیشین کاپری در سال ۱۳۴۴ با یک سالن افتتاح شد و پس از انقلاب به سینما بهمن تغییر نام داد. در حال حاضر دارای دو سالن با گنجایش های ۵۹۰ و ۵۸۰ صندلی است و در مجاورت دانشگاه تهران قرار دارد.
سینما سپیده (دیانا): نام قدیم این سینما دیانا بوده است و پس از انقلاب به سینما سپیده تغییر نام داد. این سینما حدود ۲۵ سال است که در اختیار حوزه هنری است و بیشتر به نمایش های موج نو و تئاتر تجربی اختصاص دارد. دارای دو سالن با ظرفیت های ۶۰۴ و ۸۴ صندلی است.
سینما شهر تماشا: این سینما در سال ۱۳۵۲ با ظرفیت ۶۴۰ نفر و در دو سالن افتتاح شد. در حال حاضر سالن های این سینما به سالن های ۴ و ۵ سینما مرکزی تبدیل شده اند.
سینما مرکزی: این سینما در خیابان جمهوری قرار دارد و دارای پنج سالن با ظرفیت های مختلف است. این سینما درجه کیفی ممتاز دارد و معمولا فیلم های جدید را به نمایش می گذارد.
سینما پارس: این سینما در خیابان آزادی قرار دارد و دارای چهار سالن با ظرفیت های ۴۰۰، ۳۰۰، ۲۰۰ و ۱۰۰ صندلی است. این سینما درجه کیفی خوب دارد و فضای مناسبی برای تفریح خانوادگی فراهم می کند.
سینما آسیا: این سینما در خیابان جمهوری قرار دارد و دارای یک سالن با ظرفیت ۶۰۰ صندلی است. این سینما درجه کیفی یک دارد و فیلم های محبوب را به نمایش می گذارد.
بهترین کافه های خیابان انقلاب در تهران
خیابان انقلاب تهران، یکی از پرترددترین و پرفرهنگترین خیابانهای پایتخت است که در آن اماکن فرهنگی، آموزشی، کتابفروشیها و دانشگاه تهران قرار دارند. این خیابان همچنین محلی مناسب برای علاقه مندان به کافهگردی است که می خواهند در یک فضای دوستانه و گرم، نوشیدنی و خوراکی مورد علاقه خود را لذت ببرند. در ادامه، سه تا از بهترین رستوران ها و کافه های خیابان انقلاب را به شما معرفی می کنیم:
کافه باکارا
کافه باکارا یکی از زیباترین و قدیمی ترین کافه های خیابان انقلاب است که در یک ساختمان با معماری نوستالژی قرار دارد. این کافه حیاطی بزرگ و دلباز دارد که در آن حوض فیروزه ای، گلدان های سفالی، شمعدان ها و ماهی های قرمز به چشم می خورند. در بخش سرپوشیده کافه نیز مبل های راحت و تزئینات ساده و شیک وجود دارد. کافه باکارا منوی کامل و متنوعی دارد که شامل انواع نوشیدنی، دسر، سالاد، ساندویچ و غذاهای سنتی ایرانی است. قیمت های این کافه نسبت به کافه های دور اطراف مناسب است.
کافه بازی شبدیس
کافه بازی شبدیس گزینه مناسب برای کسانی است که علاقمند به بازی و سرگرمی های جمعی هستند. در این کافه، شما می توانید با دوستان خود از بازی های مختلف لذت ببرید. از جمله بازی های موجود در این کافه مسابقات بیلیارد، ps4، لودو، مونوپل، لیرد و … هستند. همچنین شما می توانید در لیگ مافیا شرکت کنید و جایزه ببرید. کافه بازی شبدیس فضای صمیمی و دوستانۀ دارد و پرسنل آن نیز بسیار مودب و خوش برخورد هستند. منوی کافۀ بازی شبدیس شامل نوشیدنی های گرم و سرد، دسر، پیتزا، ساندویچ و سالاد است.
رستوران انقلاب
رستوران انقلاب یکی از معروف ترین و قدیمی ترین رستوران های خیابان انقلاب است که از سال ۱۳۲۵ تاکنون در حال فعالیت است. این رستوران در یک ساختمان دو طبقه قرار دارد که طبقه بالا آن برای خانواده ها و طبقه پایین آن برای مردان است. رستوران انقلاب با توجه به قدمت خود، دارای مشتریان ثابت و وفاداری است که برای خوردن غذاهای خوشمزه و با کیفیت آن مراجعه می کنند. منوی این رستوران شامل انواع کباب، خورش، پلو، آش، سوپ و سالاد است. قیمت های این رستوران نسبت به کیفیت غذاهای آن منطقی است.
بیمارستان های خیابان انقلاب
خیابان انقلاب تهران یکی از مهمترین خیابان های شهر است که از میدان انقلاب تا میدان ولی عصر امتداد دارد. در این خیابان، چندین بیمارستان و درمانگاه وجود دارد که خدمات درمانی مختلفی را به مردم ارائه می دهند. برخی از این بیمارستان ها عبارتند از:
بیمارستان اسماعیلی: یک بیمارستان روانپزشکی است که در میدان انقلاب، خیابان جمالزاده جنوبی قرار دارد. این بیمارستان در سال ۱۳۲۵ تاسیس شده و دارای ۲۰۰ تخت بستر است. شماره تماس آن ۶۶۹۲۴۲۱۴ است.
بیمارستان حضرت رسول اکرم: یک بیمارستان عمومی است که در خیابان ستارخان، خیابان نیایش واقع شده است. این بیمارستان در سال ۱۳۵۷ با هدف خدمت رسانی به جانبازان و آزادگان جنگ تحمیلی افتتاح شده و دارای ۱۰۰۰ تخت بستر است. شماره تماس آن ۶۶۵۱۵۰۰۰-۹ است.
بیمارستان حضرت فاطمه: یک بیمارستان تخصصی فک و صورت و جراحی پلاستیک است که در خیابان ۲۱، جنب پارک شفق، یوسف آباد قرار گرفته است. این بیمارستان در سال ۱۳۷۷ با هدف ارائه خدمات در حوزه ترمیم و زیبایی فک و صورت راه اندازی شده و دارای ۱۵ تخت بستر است. شماره تماس آن ۸۸۷۱۳۸۸۳-۷ است.
بیمارستان دکتر شریعتی: یک بیمارستان علوم پزشکی است که در خیابان کارگر شمالی، خیابان جلال آل احمد قرار دارد. این بیمارستان در سال ١٣٣٧ به عنوان یک کلینیک کوچک با نام کلینیک پروفسور حکیم شروع به کار کرده و سپس به یک بیمارستان عامل تبدیل شده است. این بیمارستان دارای ١٠٠٠ تخت بستر و ٣٠ واحد درمانی است. شماره تماس آن ۸۸۲۰۶۰۰۱-۱۹ است.
بیمارستان مدائن: یک بیمارستان خصوصی است که در محله انقلاب، خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، خیابان کاگر شمالی واقع شده است. این بیمارستان در سال ۱۳۹۵ با هدف ارائه خدمات درمانی با کیفیت و مدرن راه اندازی شده و دارای ۲۰۰ تخت بستر و ۱۵ واحد درمانی است. شماره تماس آن ۶۶۹۲۴۲۱۴ است.
هتل های خیابان انقلاب تهران
خیابان انقلاب تهران یکی از معروف ترین و پر رفت و آمد ترین خیابان های پایتخت است که دارای بسیاری از مکان های تاریخی، فرهنگی، آموزشی و تجاری است. این خیابان از میدان انقلاب شروع شده و به میدان ولیعصر ختم می شود. در طول این خیابان، چندین هتل واقع شده اند که می توانند گزینه های مناسبی برای اقامت مسافران باشند.
برخی از هتل های خیابان انقلاب تهران عبارتند از:
هتل رودکی تهران: این هتل ۳ ستاره در خیابان شهریار واقع شده است و دارای ۵۰ اتاق با امکانات رفاهی است. صبحانه، پارکینگ، رستوران، کافی شاپ، سالن کنفرانس و سرویس روم جزو خدمات این هتل است. نظرات میهمانان نشان می دهد که نظافت، برخورد پرسنال و غذای رستوران از نقاط قوت این هتل است.
هتل بهار تهران: این هتل ۲ ستاره در نبش خیابان بهار قرار دارد و دارای ۴۰ اتاق با ظرفیت ۸۰ نفر است. صبحانه، پارکینگ، رستوران، کافی شاپ، سالن کنفرانس و سرویس روم از جمله خدمات این هتل است. نظرات میهمانان نشان می دهد که موقعیت مکانی، نظافت و قیمت مناسب از نقاط قوت این هتل است.
هتل تابان تهران: این هتل ۱ ستاره در کوچه شاهرود بین ویلا و میدان فردوسی قرار گرفته است و دارای ۲۰ اتاق با ظرفیت ۴۰ نفر است. صبحانه، پارکینگ، رستوران، کافی شاپ و سرویس روم جزو خدمات این هتل است. نظرات میهمانان درباره این هتل محدود بوده است.
هتل تهران درسا: این هتل ۳ ستاره در نبش خیابان شهید موسوی واقع شده است و دارای ۳۰ اتاق با ظرفیت ۶۰ نفر است. صبحانه، پارکینگ، رستوران، کافی شاپ، سالن کنفرانس و روم سرویس جزو خدمات این هتل است. نظرات میهمانان نشان می دهد که نظافت، برخورد پرسنال و موقعیت مکانی از نقاط قوت این هتل است.
هتل آپارتمان پارس: این هتل آپارتمان ۳ ستاره در خیابان انقلاب واقع شده است و دارای ۲۰ آپارتمان با ظرفیت ۶۰ نفر است. صبحانه، پارکینگ، رستوران، کافی شاپ، سالن کنفرانس و سرویس روم جزو خدمات این هتل است. نظرات میهمانان نشان می دهد که نظافت، برخورد پرسنل، غذای رستوران و دسترسی به بیمارستان و فرودگاه از نقاط قوت این هتل است.
هتل آپارتمان رازی: این هتل آپارتمان ۳ ستاره در خیابان قدس واقع شده است و دارای ۱۰ آپارتمان با ظرفیت ۳۰ نفر است. صبحانه، پارکینگ، رستوران، کافی شاپ و روم سرویس جزو خدمات این هتل است. نظرات میهمانان نشان می دهد که تمیزی، برخورد کارکنان و موقعیت مکانی از نقاط قوت این هتل است.
چطور به خیابان انقلاب در تهران برویم؟
برای رفتن به خیابان انقلاب در تهران، می توانید از چندین راه استفاده کنید. یکی از راهها استفاده از مترو است. خط ۴ مترو تهران دارای ایستگاه مترو میدان انقلاب است که می توانید با تغییر خط در هر جای تهران و یا شهر کرج به آن برسید. همچنین می توانید از خطوط اتوبوس و بی آرتی که مسیر آزادی- تهرانپارس را دارند، استفاده کنید. خیابان انقلاب از سمت غرب از میدان آزادی شروع شده و در سمت شرق در میدان امام حسین و آغاز خیابان دماوند پایان می یابد. در طول خیابان انقلاب، تقاطع های مهم و معروفی وجود دارد که عبارتند از: پل چوبی، پیچ شمیران، دروازه دولت، میدان فردوسی، چهارراه کالج، چهارراه ولی عصر و در نهایت میدان انقلاب. خیابان انقلاب بهعلت جایگرفتن دانشگاه تهران، کتابفروشی های بزرگ و نشریات در کنار آن، یکی از پر رفت و آمدترین مناطق تهران محسوب می شود.