متروی مسکو
متروی مسکو در روسیه با زیبایی خاصی که دارد شاید یکی از جاذبه های گردشگری این شهر باشد. این مترو با ۲۰۶ ایستگاه و ۱۳ خط بعد از پکن و شانگهای، لندن و نیویورک پنجمین متروی بزرگ جهان است. طبق تحقیقاتی که درسال ۲۰۱۲ انجام شد این مترو با ۹ میلیون مسافر روزانه و ۶ میلیون مسافر آخر هفته دومین سیستم حمل و نقل شلوغ در جهان بود. اگر می خواهید درباره متروی مسکو بیشتر بدانید الی گشت را همراهی کنید.
مطالب مرتبط: ۲۴ ساعت در مسکو مسکو یا سن پترزبورگ؟
درباره سیستم متروی مسکو
طرح اولیه مترو توسط دو مهندس به نام های «پیوتر بالینسکی» و «اوگنی» در سال ۱۹۰۲ ارائه اما ساخت مترو سال ها بعد در سال ۱۹۳۱ شروع شد. متروی مسکو اولین سیستم متروی اروپایی بود که در سال ۱۹۹۸ از کارت های هوشمند پلاستیکی استفاده کرد، این کارت ها برای سفرهای نامحدود ۳۰، ۹۰ یا ۳۶۵ روزه برنامه ریزی شده بود. برای مسابقات المپیک ۲۰۱۴ چندین دستگاه فروش خودکار در همه ایستگاه های مترو نصب شد که بعد از ۳۰ خرید موفق، به مسافران یک بلیط رایگان می دهند. در ابتدا حزب کمونیست شوروی در سال ۱۹۳۳ ، برای مترو ۱۰ خط با مسیر کلی ۸۰ کیلومتر را به تصویب رسانده بود، امروز مترو به ۳۳۹ کیلومتر گسترش پیدا کرده است. تا سال ۱۹۵۵ متروی مسکو که کل ایستگاه های آن بر اساس معماری استالینیستی ساخته شد به نام «لازار کاگانویچ» ، شخصی که نقشه اولیه خطوط اولیه مترو را طراحی کرد، نامیده می شد. در ابتدا مترو را با هدف آسایش و راحتی مردم درست کردند اما بعد از مرحله دوم ساخت، مشخص شد که مترو تبدیل به نماد سیاسی شده و حتی یکی از ایستگاه ها هم شبیه عبادتگاه کلاسیک ساخته و با بنرها، جا شمعی و عکس های نظامی تزئین شده بود.
اولین خط در سال ۱۹۳۵ افتتاح شد که از ایستگاه «سوکولنیکی» به «ایستگاه اخودنی ریاد» می رفت. این خط ۱۳ ایستگاه و ۱۱ کیلومتر طول داشت. ایستگاه «مایاکوسکایا» اولین ایستگاه ستونی عمیق بود و امروز هم با معماری استالینیستی خود یکی از معروف ترین ایستگاه های جهان است. در این ایستگاه سنگ مرمر و لامپ های خاص استفاده شده و آن را تبدیل به یکی از زیباترین ایستگاه های متروی جهان کرده است. در طی جنگ جهانی دوم عکس های مربوط به جنگ جای خود را به دیگر تصاویر موجود در مترو دادند و استالین گاهی بر روی سکوهای مترو سخنرانی می کرد. ایستگاه هایی که در دوران جنگ سرد ساخته شدند در واقع طوری طراحی شده بودند که در مواقع جنگ های هسته ای به عنوان پناهگاه استفاده شوند. عملیات گسترش مترو تا سال ۲۰۲۰ ادامه پیدا می کند و قرار است که چندین کیلومتر دیگر به آن اضافه شود.
متروی مسکو یکی از عجایب معماری است و گفته می شود که یکی از گران ترین پروژه های تاریخ شوروی بوده است. دیوار همه ایستگاهها از مرمر است و در سقف های بلند خود لوسترهای باشکوه دارند. مواد اولیه ای که برای ساخت این مترو نیاز بود به انقلاب صنعتی در شوروی که جامعه ای کشاورزی بود کمک کرد. استالین حتی تمام مهندسان انگلیسی را که بر روی خطوط مترو کار می کردند را دستگیر کرد تا دانش زیادی را که در زمینه ساخت و ساز مترو پیدا کرده بودند به کسی نگویند که این باعث شد روابط تجاری بین دو کشور قطع شود. در طی دهه ها حوادث مختلفی در متروی مسکو اتفاق افتاده است.
منبع: russianblogger.me