حس لامسه در دستان رباتیکی میسر شد
ظهور لیتوگرافی نرم و چاپ سه بعدی طی بیست سال اخیر به دانشمندان حوزه رباتیک این امکان را بخشیده تا به سادگی حسگرهایی را تولید کنند که می توان از آنها در ربات های نرم استفاده کرد. با الی گشت همراه باشید:
مطالب مرتبط: ربات ها جایگزین نیروی انسانی می شوند روباتی که وعده غذایی بعدیتان را برایتان می آورد
در این راستا، پژوهشگران دانشگاه کرنل طی هفته جاری مقاله ای را به انتشار رسانده اند که به معرفی پیشرفت ها در ساخت دست مکانیکی و شبیه ساختن آن به حس لامسه انسان پرداخته است. این دست مصنوعی که «ربات نرم» لقب گرفته حتی می تواند رسیده ترین گوجه فرنگی را از میان سه مورد تشخیص دهد.
امواج اپتیکی راهنما برای حس کردن تغییرات نوری به کار رفته و به این ترتیب، نیاز به ماده های سنگینی که الکتریسیته را در بخش های مختلف دست منتقل می کنند، از بین می رود. اکنون، تنها به موادی با قابلیت انتقال نور نیاز است
ربات نرم از نوعی از بادکنک که شکلی شبیه به دست انسان داشته و امواج راهنما در داخل آن تعبیه شده استفاده می کند.
امواج راهنمای اپتیکی با قابلیت کشانی و شامل چراغ های LED درست در انگشت های پنوماتیک قرار گرفته اند و قابلیت حس کردن را به آنها می دهند. وقتی این انگشت ها باز شوند، بر میزان نور وارد شده به دستگاه اثرگذار هستند. این تغییرات توسط حسگر نور مورد سنجش قرار می گیرد. سیم های نوری داخلی عملکردی شبیه به عصب ها دارند.
این دست از موتورها برای به حرکت درآوردن مفاصل استفاده نمی کند. این دست دارای حسگرهای زیادی است، چه در سطح و چه در داخل. رباتیک نرم امکان تولید دست نرمی که شباهت بیشتری به دست انسان دارد را فراهم می سازد.
این فناوری در صنایع تولیدی کاربرد دارد. در حال حاضر نیز این ربات ها برای بسته بندی اشیاء شکستنی به کار گرفته می شود. اما دانشمندان اظهار امیدواری کرده اند در آینده اعضای مصنوعی بدن با قابلیت فرمان برداری از مغز انسان تولید کنند. تا تحقق این رویا هنوز راه درازی در پیش است.