آذربایجان، سرزمینی که دیدنش درست مثل پرسه زدن در تاریخ، تمدن و فرهنگ چندین و چند کشور است
در امتداد جاده ابریشم، در شمال آب های همیشه خروشان رودخانه ارس، در جنوب غربی دریای خزر و در قسمت شرقی جنوب منطقه قفقاز سرزمین آتش، جمهوری آذربایجان قرار دارد که بزرگ ترین کشور بین سه کشور منطقه قفقاز می باشد. کشوری که قرن ها با دشت های سرسبز، کوه های استوار، رودهای خروشان، با تاریخ، فرهنگ، تمدن و هنری پربار تا به امروز ایستاده و با دنیای مدرن امروزی پیوند خورده . سرزمینی که نوروز سرآغاز روز نواش، دمیدن روح نو در دل و جان مردم این کهن سرزمین است و جشنی به بزرگی و شکوه تاریخ سرزمینش دارد .
مطالب مرتبط: راهنمای سفر به باکو با تجربه ی تمام لذت هایش توسعه روابط گردشگری میان ایران و آذربایجان
دشت های سبزش که از دیربازتا به امروز قدمگاه مردان و زنانش با گام های رقصانشان بوده و هست. سرزمینی که رقصشان، ساز و آوازشان و آیین ها و سنت هایشان میراثی درخشان برای این سرزمین کهن به یادگار گذاشته اند. همچنان که دشت های آذربایجان را سبزه ها و گل ها فرش کردند، از صدها سال قبل با هنر دستان زنان این سرزمین فرش هایی به زیبایی طبیعتش خلق و به جا مانده است. فرشی که با زیبایی و طرح های منحصر به فردش جاودانگی جهانی دارد.
جمهوری آذربایجان به لحاظ میراث فرهنگی و طبیعی یکی از غنی ترین کشورهای منطقه می باشد. هم جواری شهر باکو با دریای خزر، وجود پوشش های گیاهی متنوع، تاریخ باشکوه و آثار دیدنی و به جا مانده از دوران های مختلف و متاثر از هنرهای ایرانی، ترک و روسی و همچنین همگامی با دانش ، فناوری و پیشرفت های شهری به همراه برج های بلند و مدرنش چهره ای دیدنی به این کشور داده است.
شهر باشکوه باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان و شهرهای نخجوان، شیروان و گنجه از دیگر شهرهای مهم این کشور هستند که با طبیعتی زیبا و تاریخی پربار، شکوه این سرزمین را امانت داری می کنند.
همچنان که تماشای آثار برجسته به جامانده از تاریخ هزاران ساله این سرزمین ، دیدنی و جذاب است هم آواییش با روزگار پیشرفته امروز نیز ، تاریخ و تجدد را به گردشگران هدیه می دهد. از جمله پیست فرمول یک جمهوری آذربایجان که در شهر باکو ساخته شده و آماده است که هیجانی بزرگ را در کنار آرامش طبیعت این کشور بی نظیر در سفر به باکو عرضه کند. همچنین در تابستان سال ۲۰۱۵ جمهوری آذربایجان و شهر باکو برگزار کننده اولین دوره بازی های اروپایی و میزبان هزاران گردشگر مشتاق رویداد های ورزشی بودند.
در پایان می توان گفت که آذربایجان سزرمینی است بدون مرز بین اروپا و آسیا، اسلام و مسیحیت، روسیه، خاورمیانه، ترک ها و همچنین ایرانی ها دانست، سرزمینی که دیدنش درست مثل پرسه زدن در تاریخ، تمدن و فرهنگ چندین و چند کشور است.
این کشور از شمال با بلندترین کوه های منطقه قفقاز که در امتداد دریای کاسپین کشیده شده اند با روسیه (داغستان) مرز مشترک دارد و از شمال غربی از طریق کوهستان های صعب العبور با گرجستان هم مرز است. جنوب جمهوری آذربایجان، از طریق مرز جمهوری خودمختار نخجوان و در امتداد رودخانه ارس با جمهوری اسلامی ایران هم مرز می باشد.
این کشور از غرب و جنوب غربی نیز با کشورهای ارمنستان و ترکیه همسایه است. همچنین جمهوری آذربایجان با کشورهای ایران، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان مرز آبی دارد.
جمهوری آذربایجان در اکتبر سال۱۹۹۱ میلادی در پی یک همه پرسی استقلال کشور را از اتحاد جماهیر شوروی اعلام کرد. بالاترین مقام سیاسی جمهوری آذربایجان مقام ریاست جمهوری است که هر پنج سال یک بار از طریق انتخابات و آرای مردم برگزیده می شود. جمعیت این کشور نه میلیون نفر می باشد و زبان اصلی مردم این کشور آذربایجانی است که البته همچنان در مناطقی زبان روسی رواج دارد. نود و سه درصد از مردم جمهوری آذربایجان مسلمان شیعه هستند و مردمانی با ادیان مسیحیت کاتولیک، پروتستان، ارتودوکس روسیه، بودایی و یهودی نیز در این کشور زندگی می کنند.
منابع تاریخی نشان می دهد که ریشه نام کشور آذربایجان به زمان های کهن و باستانی باز می گردد. منابع تاریخ باستان، پیش از قرن هشتم میلاد مسیح از ارباک نام می برند. ارباک دیوار دفاعی، قلعه و سنگربندی های اطراف شهر را بنیان نهاد و شهر را آدوبـاد نامید.
پس از وی آدوباد توسط یکی از پادشاهان سلسله ماد به سرزمین آدوربایگان تغییر نام پیدا کرد. آدور باد آگان به معنای مکانی برای حفاظت از خدای آتش است. زمانی که اعراب برای گسترش اسلام به این سرزمین وارد شدند، این سرزمین به آذربایجان تغییر نام پیدا کرد.
۱ نظرات
سلام. مطالب فوق در باره آذربایجان بسیار زیبا و دلنشین بود .
اینجانب به همراه خانواده تابستان امسال به باکو سفر نمودم و بسیار لذت بردم از زیبایی ها و مردمان خونگرم و مهمان نواز آنجا . اگر تجربه نکرده آید حتما سفر کنید .