برگزاری جشنواره ملی چای در ژاپن زیر آسمان پرستاره

جشنواره چای

مراسم صرف چای در فرهنگ کشور ژاپن جایگاه ویژه ای دارد و هرساله جشنواره ملی چای در ژاپن برگزار می شود. بازدید کنندگان زیادی از سراسر جهان با محلی ها همراه می شوند و در این مراسم سنتی که در سراسر کشور برپا می شود شرکت می کنند. اما امسال مردم شهر بیسی در استان اوکایاما تصمیم گرفتند مراسم جشنواره را کاملا متفاوت برگزار کنند. در حین شرکت در جشن علاوه بر نشستن درون اتاق های چایخوری متمایز و مدرن که با الهام گرفتن از صورت های فلکی ساخته شده و طوری به نظر می رسند که داخل زمین ذوب می شوند، مهمانان فرصتی برای لذت بردن از طبیعت و چشم انداز در زیر آسمان  پرستاره را خواهند داشت. با الی گشت همراه شوید تا درباره این جشن قدیمی بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
چرا چای انگلیسی محبوب شد؟
۵ مقصد برتر برای عاشقان چای

اتاق های چای، در اطراف تپه های و کوه های دور که، دارای منظره ای باور نکردنی از سرزمین های پر فراز و نشیب هستند احداث شده اند. طراحی و معماری آن توسط  Moriyuki Ochiai انجام شده است. او معتقد است که از این منطقه بیش از یک جشنواره ملی چای در ژاپن می ‌توان استفاده کرد.

سایت هایی که این سازه ها را در آن قرار داده اند، با فضایی طراحی شده اند که می توانند با رویدادهای مختلفی در طول سال تطبیق پیدا کنند، از جمله مواردی که توسط نجوم و مراکز چای برگزار می شود، و این سایت حتی قابلیت برگزاری کنسرت و تئاترهای پر مخاطب را نیز دارد.

اتاق های چای رنگارنگ از منطقه خود الهام گرفته شده است، که شهرت خود را مدیون ستاره ها و نجوم هستند. (رصدخانه نجومی بیسی در نزدیکی آن است) و به شکل یک صورت فلکی از اشکال مستقل متحرک طراحی شده است. در کنارهم قرار گرفتن این اتاق های چای عجیب و غریب، چشم انداز و محیطی را شکل داده اند که موجب سرگرمی و نشاط مردم شده وباعث شده که فعالیت های انسانی با هیجان خاصی ادامه یابد.

طبیعت اطراف و آسمان پرستاره به زیبایی در هم آمیخته شده اند تا چشم انداز جدیدی را ایجاد کنند که از طریق دهانه ها و شکاف هایی که از سازه های چندگانه خارج می شوند قابل مشاهده هستند. وجود این سازه‌ها به صورت پراکنده روی زمین، باعث ایجاد یک محیط گسترده در دل طبیعت شده است که به وسیله حضور مردم، شادی و نشاط به آنجا بخشیده است. علاوه بر این طبیعت و محیط اطراف این سازه‌ها، در نوع خودشان زیبا و بی ‌نظیر هستند که از درون حفره‌ های ساخته‌ شده روی دیوارها به درون آن‌ ها، سرازیر می ‌شود. نظر Moriyuki Ochiai را درباره سازه خود خواندید.

در خارج از سازه های مختص جشنواره ملی چای در ژاپن، آینه ها روی دیوارهای شانزده مورد از چای خانه ها نصب شده اند تا منعکس کننده محیط اطراف هر دو در روز و شب باشند. در ساخت آن ها از  چوب هایی در رنگ های سفید، نارنجی، آبی و زرد استفاده شده است.

Moriyuki Ochiai گفت: با ادغام این کمربند جدید از چای خانه ها با تپه ها، کوه ها و آسمان های پرستاره شهر Bisei، ما به دنبال ساخت یک چای خانه برای برگزاری جشنواره ملی چای در ژاپن و تغییر چشم انداز شهر هستیم.

مراسم نوشیدن چای در زبان ژاپنی به نام ‌هایی چون چانویو یا اوچا شناخته می ‌شود. این مراسم سنتیم با صرف چای سبز ژاپنی ماچاو شیرینی ‌های سنتی ژاپنی همراه است. هدف از اجرای این مراسم، صرفا نوشیدن چایی نیست، بلکه به قول ژاپنی ‌ها تهیه یک لیوان چای از قلب، اتفاق می‌ افتد. چای ابتدا از چین وارد کشور ژاپن شد و در قرن ۱۲ بود که نوشیدن چای سبز در این کشور رایج شد. در قرن شانزدهم مردی به نام سن نو ریکیو مراسم درست کردن چای را به مردم آموزش داد.

با این که سال ها از این اتفاق گذشته است اما مردم ژاپن چای را به همان روشی که ریکیو به آنها آموزش داد درست می کنند. البته دو نوع مهمانی چای در ژاپن رایج است. در اوچاکای مهمان ‌نوازی نسبتا ساده است و شامل ارائه چای رقیق است که در بعضی مواقع با یک غذای سبک همراه است. چاجی مراسم رسمی‌ تری است که با غذای کامل همراه است و به دنبال آن چای غلیظ و چای رقیق سرو می ‌شود. چاجی حداقل چهار ساعت طول می ‌کشد.

  • در مراسم چای به جای فنجان در کاسه نوشیده می شود.
  • این مراسم در هر جایی نمی تواند برگزار شود بلکه در اتاق مخصوص که اتاق چای یا چاشیتسو نام دارد انجام می شود.
  • ژاپنی ها موقع ورود به اتاق چای کفش خود را در می آورند و روی پارچه ای به نام تاتامی می نشینند.
  • چای سبز در این مراسم در قوری ریخته نمی شود بلکه در کاسه افراد ریخته شده و روی آن آب جوش می ریزند و میهمان باید خودش با همزنی کوچک و زیبا آن را هم بزند.
  • بعد از نوشیدن چای در میزبان باید در مقابل مهمان وسایل چای را تمیز کرده و در جای مخصوص خود قرار دهد و بعد از آن مهمانان می توانند اتاق چای را ترک کنند.
  • در مراسم چای ژاپنی ها باید حتما کیمونو(لباس مخصوص ژاپنی ها) به تن کنند.

مراسم نوشیدن چای در مهمانی های ژاپنی، جایی است که مهمان برای ساعتی سرگرم و آرام می ‌شود. تهیه و سرو چای توسط شخص میزبان، به منزله احترام تلقی شده و رابطه بین میزبان و مهمان را صمیمی‌ تر و عمیق ‌تر می ‌کند. نوع تزیین اتاق مخصوص این مراسم و آراستن گل ها و گیاهان هم از نکاتی است که به آن توجه بسیاری می شود. جالب است بدانید که استفاده کردن از گل مصنوعی در این مراسم نوعی بی احترامی تلقی می شود.

منبع: lonelyplanet.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟