۳ جاذبه ی دیدنی دهلی هند
دهلی یکی از بزرگترین و معروفترین شهرهای کشور هند است و پایتخت این کشور همچنین یکی از پر بازدیدترین شهرهای دنیا توسط توریست ها بوده است. در واقع لقب هندوستان کوچک که به این شهر داده اند برای آن بسیار مناسب است چون انگار تمام هند را فشرده کرده اند و در این شهر گنجانده اند. دهلی دیدنی های زیادی دارد که ممکن است راجع به آنها زیاد خوانده باشید اما جاهای زیبایی در هند وجود دارد که علیرغم اهمیتی که دارند شاید کمی به آنها کم لطفی شده است. در اینجا می خواهیم ۳ نمونه از این جاذبه های کمتر دیده شده را معرفی کنیم. با الی گشت همراه باشید:
مطالب مرتبط: ترسناکترین مکان های گردشگری هند دیوالی؛ جشن ملی مردم هند
۱- دروازه هند
سمبلی از دهلی دقیقا در قلب شهر قرار گرفته، این بنای یادبود گرانیتی در سال ۱۹۳۱ ساخته شده است و مربوط به یک سرباز هندی است که در جنگ جهانی اول کشته شده است. در اطراف این دروازه، پارک و بلوار بزرگی قرار دارد که تمام این منطقه را به یک جاذبه ی توریستی تبدیل کرده اند. دروازه ی هند، غروب های زیبایی دارد.
چرا باید به اینجا برویم؟
رفتن به این مکان و احترام به سربازهایی که در راه کشورشان جانشان را فدا کرده اند، ارزش زیادی برای مردم هند دارد و در روزهای تعطیل محل تجمع افراد محلی است. رفتن به این مکان علاوه بر اینکه شما را با یکی از مکان های محبوب در هند آشنا می کند، فرصت این را هم می دهد که با افراد محلی از نزدیک گفتگویی داشته باشید.
۲- قلعه ی سرخ
تاریخچه ی ساخت این قلعه ی عظیم به سال ۱۶۴۸ بر می گردد و هنوز هم به عنوان یکی از موفق ترین معماری های هند از آن یاد می شود. این قلعه برای تکریم پادشاهان مغول ساخته شده بود و امروزه یکی از بهترین جاذبه های دیدنی تاریخی هند محسوب می شود.
۳- مجموعه قطب
این مناره بلند بالا از جنس مرمر و سنگ های سرخ است و به عنوان بلندترین مناره ی هند شناخته می شود. مناره قطب به دستور یکی از سلاطین سلسله غوری در سال ۱۱۹۹ بنیان گذاری شده است و ساخت آن در حدود ۲۰۰ سال طول کشید و بالاخره در سال ۱۳۱۶ به پایان رسید. ۵۲ سال بعد رعد و برقی مستقیما به این مناره زد و در نتیجه باعث آسیب دیدن آن شد که فیروزشاه و اسکندر لودی آن را مدتی بعد دوباره مرمت کردند. بسیاری این مناره را شبیه منار جام در کشور افغانستان می دانند که همینطور هم هست و در واقع به تقلید از آن، ساخته شده است. این منار دارای ۵ طبقه است که در فاصله ی هر طبقه، ایوانی قرار گرفته است.
اگر به معماری هندو- اسلامی علاقه داشته باشید، دیدن منار قطب می تواند برایتان جالب باشد.
چرا به اینجا برویم؟
این منار علاوه بر اینکه یکی از جاذبه های مهم تاریخی دهلی و کشور هند است، یکی از مناطق پر بازدید توریست ها هم هست. علاوه بر این عاشقان سبک های معماری اسلامی هندی این مناره را بنایی الهام بخش می دانند. اما دلیل اینکه به آن مجموعه می گویند این است که این منار خود در مجموعه ای تاریخی قرار گرفته، مجموعه ای که شامل چند بنای باستانی و قرون وسطایی دیگر هم هست. بنابراین فرصت خوبی را به دست می دهد تا با چند سازه ی قرون وسطایی دهلی هم آشنا شوید.
دسترسی به این بنا با وسایل حمل و نقل عمومی و مخصوصا مترو خیلی راحت است.