تکنیک های عکاسی در سفر
امروزه می خواهیم از بُعدی از عکاسی صحبت کنیم که خیلی وقت است به دست فراموشی سپرده شده است، که البته می تواند تاثیر چشمگیری روی عکس های شما بگذارد. امروز می خواهیم درباره ی دو تا از تکنیک های عکاسی در سفر صحبت کنیم یعنی پرسپکتیو و فاصله ی کانونی. نمی توانید باور کنید که اگر این دو تکنیک را بلد باشید و بتوانید در عکس هایتان استفاده کنید، تا چه اندازه تاثیر شگفت و مثبتی می توانید روی عکس ها بگذارید، عکس هایی که از «معمولی» فاصله می گیرند و به سمت «حرفه ای تر شدن» می روند. با الی گشت همراه شوید تا ببینیم این بار فناوری در سفر چه چیزی برایمان هدیه آورده است.
مطالب مرتبط: زیر دریایی چطور کار می کند؟ سایت های برتر میزبانی گردشگران و مسافران
نگرانید؟ اصلا نگران نشوید چرا که قرار است این دو مورد را خیلی ساده و راحت به شما یاد دهیم تا بتوانید عکس های خاصی در سفر بگیرید. بعد از خواندن این متن احتمالا خیلی در این مورد هم اطلاعاتتان بالاتر می رود و هم می توانید عکس های بهتری بگیرید و البته که این مقاله مختص افرادی با دوربین های حرفه ای نیست، هر کسی با هر نوع دوربینی که قابلیت زوم داشته باشد، می تواند این کار را انجام دهد. بیایید شروع کنیم.
فاصله کانونی چیست؟
احتمالا تا الان می دانید که لنز زوم چیست. لنز زوم در واقع لنزی است که به شما اجازه می دهد تا بتوانید برای بزرگ تر شدن و یا کوچکتر نشان دادن اشیا عکستان تصمیم بگیرید و این کار را با دوربین انجام بدهید.
همه ی لنزها یک فاصله ی کانونی دارند که عددی است که به میلیمتر است. شاید این از نظر ما فقط یک عدد باشد، اما جالب است بدانید که دنیایی از علم در پس این عدد نهفته است. این که چطور توانسته اند به این عدد برسند را کار نداریم و ربطی هم به این مطلب ندارد. تنها چیزی که باید بدانید این است که یادتان باشد که هر چه این عدد به صفر نزدیک تر باشد، بیشتر می توانید از شات عکستان را در تصویر داشته باشید و بر عکس هر چه که عدد بزرگ تر باشد، کمتر از شات عکستان خواهید داشت.
در پایین تصاویری را به شما نشان می دهیم تا ببینید تغییر فاصله ی کانونی می تواند چه تاثیری روی عکستان داشته باشد، این تصاویر همه از یک فاصله در یک جای مشابه گرفته شده اند.
تصویر بالایی فاصله کانونی ۱۷ میلیمتری و تصور پایین، فاصله ی کانونی ۴۰ میلیمتری را نشان می دهد.
این یکی از مهم ترین تکنیک های عکاسی در سفر است که اگر بتوانید آن را یاد بگیرید و در عکس هایتان به کار بگیرید، تصاویر خیلی خاص تری خلق خواهید کرد.
همان طور که در بالا توضیح داده شد و در تصاویر هم می توانید ببینید، هر چه که عدد فاصله ی کانونی کمتر باشد می توانید فضای بیشتری را در عکستان جای دهید در حالیکه اعداد بزرگ تر باعث می شوند تا در واقع اشیای کمتری در عکستان باشند.
هر لنزی که قابلیت زوم را داشته باشد، یک سری آپشن ها را به شما پیشنهاد می دهد. در واقع شما می توانید از همان جایی که هستید بدون این که نیاز باشد تا مکانتان را تغییر دهید، روی تصویر بیشتر زوم کنید و یا این که بر عکس، آن را از حالت زوم بردارید.
بنابراین حالا وقت آن است که یاد بگیرید زوم چشمی x10 به چه معنایی است؟ به این معناست که می توانید یک شی را تا ۱۰ برابر بیشتر زوم کنید. مطمئنا تا حالا متوجه شده اید که تا چه اندازه راحت است، نه؟ پس حتما برای ادامه ی خواندن تکنیک های عکاسی در سفر بیشتر راغب شده اید.
حالا بریم سراغ هسته ی این مطلب و ببینیم که فاصله ی کانونی تا چه اندازه می تواند در عکس های شما تاثیر گذار باشد.
فاصله ی کانونی چه تاثیری روی عکس ها می گذارد؟
اگر که دارید از یک شی خاص عکس می گیرید، دو راه وجود دارد که می توانید آن شی را بزرگ تر از اندازه ی واقعی شان نشان دهید:
- می توانید از لنزهای زوم استفاده کنید و بعد روی خود شی زوم کنید
- می توانید از نظر فیزیکی کاری کنید و به شی نزدیک تر شوید و بعد عکس بگیرید
به نظر شما این دو نتیجه ی یکسانی دارند؟ ابدا! بیایید به همراه هم نگاهی به این دو تصویر بیندازیم که از یک شیشه گرفته شده است.
خوب چیزی که در این تصویر می بینیم این است که وقتی شما به صورت فیزیکی، دورتر از شی قرار گرفته باشید و از زوم های بالاتری استفاده کنید مانند آن چه که در تصویر ۳۱۵ میلی متر می بینید، به نظر می رسد که بطری نزدیک تر به پس زمینه قرار دارد به نسبت عکسی که با ورژن ۴۰ میلی متری گرفته شده است.
اگر همین بطری در تصویر دوم را با حالت ۱۷ میی متری بگیریم می بینید که چه تفاوتی در عکس ظاهر می شود. در واقع حالا می توان تمام جاده را در پس عکس دید و حتی می توان مقدار بیشتری از شهر را در عکس داشت.
بنابراین، همان طور که می بینید، انتخاب فاصله ی کانونی و پوزیشن فیزیکی یکی از اصلی ترین تکنیک های عکاسی در سفر است و بسیار مهم و با اهمیت است. مخصوصا اگر که بخواهید عکس حرفه ای بگیرید، باید این دو تکنیک را یاد بگیرید و استفاده کنید. همان طور که دیدید اصلا هم سخت نیست و بسیار راحت است فقط باید کمی کار با اعداد را بدانید که آن را می توانید تجربی هم یاد بگیرید.
البته یک راه دیگر هم وجود دارد، این که یک گوشه بنشینید و تنبلی را در پیش بگیرید و از قابلیت های دوربین تان استفاده کنید بدون این که بخواهید به خودتان زحمتی بدهید! بعضی از دوربین ها این قابلیت را دارند که اشیا را نزدیک تر و یا دورتر نشان دهند، اما برای اینکه بتوانید بهترین شات عکس را بگیرید و نهایت استفاده را از آن ببرید، باید خودتان را برای یادگیری و آزمایش آماده کنید!