بهترین مسیر برای «تور پیاده روی در تفلیس»، گرجستان!

تور پیاده روی در تفلیس

تفلیس، پایتخت زیبای گرجستان از بسیاری جنبه ها مقصدی ایده آل و پرطرفدار است. جاذبه های گردشگری و تاریخی فراوان، غذاهای فوق العاده خوشمزه گرجی، هزینه های پایین بلیط هواپیما، اقامت و هتل و … باعث شده تا مسافران زیادی به گرجستان و شهر تفلیس سفر کنند. گرجستان و تفلیس با ایران هم فاصله نسبتا نزدیکی دارد و به همین دلیل ایرانی های زیادی چه از طریق تور تفلیس، با تهیه بلیط هواپیما یا حتی به صورت زمینی به این شهر سفر می کنند. تفلیس شهر چندان بزرگی نیست و اکثر جاذبه های گردشگری آن در بافت تاریخی و قدیمی شهر متمرکز شده اند. به همین دلیل می خواهیم پیشنهاد کنیم تفلیس را پای پیاده بگردید تا بهتر با فرهنگ و سبک زندگی مردمان گرجی آشنا شوید. در ادامه بهترین تور پیاده روی در تفلیس را به شما معرفی می کنیم. با الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
تئاتر روستاولی تفلیس، مشهورترین سالن نمایش گرجستان!
۷ دلیل برای سفر به تفلیس، پایتخت زیبای گرجستان
راهنمای سفر به تفلیس

خیابان روستاولی خیابان اصلی و مرکزی شهر تفلیس است. بسیاری از ساختمان های مهم و جاذبه های گردشگری، همچنین رستوران ها و کافه ها در امتداد همین خیابان قرار گرفته اند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم پیاده روی در تفلیس را از ایستگاه مترو روستاولی شروع کنید و در طول مسیر از مجسمه شوتا روستاولی دیدن کنید. شوتا روستاولی شاعر نام آوازه گرجی است که در قرن ۱۲ می زیسته است و حماسه مشهور «شهسوار ببرینه پوش» یا پلنگینه پوش یکی از آثار معروف اوست. از این مکان مسیرتان را ادامه بدهید تا به میدان آزادی برسید و در طول راه از ساختمان باشکوه اپرا و باله تفلیس، تئاتر روستاولی، ساختمان پارلمان گرجستان، گالری ملی و چندین موزه و بنای تاریخی و زیبا هم دیدن بفرمایید.

در میدان آزادی هم یکی از میادین مشهور شهر است که در طول تاریخ بارها بازسازی شده و نامش تغییر کرده است. این میدان قبلا و زمانی که گرجستان تحت سلطه امپراتوری شوروی بود میدان اریوان نامیده می شد. بعد از فروپاشی شوروی، این میدان به میدان لنین تغییر نام پیدا کرد. امروزه در این میدان مرکزی بنای آزادی قرار گرفته است که یادبود استقلال ملت گرجستان است. این بنای مرتفع و باشکوه از طلا و گرانیت ساخته شده و ۳۵ متر ارتفاع دارد و ارتفاع مجسمه سنت جرج (پدر ملت) که روی ستون قرار گرفته هم حدود ۵.۶ متر است. در مسیر پیاده روی در تفلیس و بعد از طی کردن خیابان روستاولی پیشنهاد می کنیم کمی در این میدان توقف کنید و از حال و هوای تاریخی منطق لذت ببرید.

از میدان آزادی پیاده روی در تفلیس را به سمت خیابان گیورگی لونیدزه ادامه بدهید و بعد به خیابان ایوان ماچابلی بروید تا در نهایت به خانه نویسنده گرجستان یا سرای اهل قلم برسید. این ساختمان یکی از نمونه های زیبا و باشکوه سبک معماری آرت نوو یا هنر نو در تفلیس است و در معماری آن تلفیقی از معماری گرجی و مدرن اروپایی به کار رفته است. این ساختمان قبلا محل سکونت دیوید ساراجیشویلی، یکی از هنرمندان شهیر گرجی است که امروزه به سرای اهل قلم تفلیس تبدیل شده است. این ساختمان تاریخی و زیبا در سال ۱۹۰۵ ساخته شده و شامل مبلمان قدیمی، تابلوهای نقاشی و دکوراسیون های آن زمان است.

بعد از دیدن خانه نویسنده، پیاده روی در تفلیس را ادامه بدهید و به خیابان لادو آساتیانی بروید تا در نهایت به مدرسه عمومی شماره ۶ برسید. این مدرسه به دلیل ظاهر تاریخی و خاصش که به سبک نئوگوتیک ساخته شده در بین مردم محلی به مدرسه هاگوارتز یا مدرسه هری پاتر شهرت پیدا کرده است. صد البته که در این مدرسه خبری از آموزش فنون جادوگری نیست و روزگاری مدرسه شبانه روزی دخترانه بوده است.

از مدرسه هواگوارتز پیاده روی را ادامه بدهید تا تقریبا به انتهای خیابان برسید. زمانی که به میدان نان یا پوریس میدانی (Puris Moedani) رسیدید به سمت راست بپیچید تا وارد خیابان بتلمی برسید. این محله قدیمی با کف سنگفرش و زیبا، ساختمان های قدیمی، بالکن های چوبی و حیاط خلوت های قدیمی و باصفا شما را به سفری لذتبخش در عمق تاریخ تفلیس هدایت می کند. پیاده روی در تفلیس بدون سر زدن به این محله ها لطف و صفایی نخواهد داشت. مسیرتان را ادامه بدهید تا به خیابان گومی (Gomi Street) برسید.

در انتهای خیابان بتلمی تپه ای با شیب ملایم را مشاهده می کند که در بالا به قلعه ناریکالا می رسد. این قلعه در قرن ۴ و در زمان حکومت ایرانی ها بر تفلیس ساخته است. قلعه ناریکالا مشرف به منطق قدیم تفلیس و کل شهر است و از آن بالا می توانید چشم انداز زیبایی از شهر تفلیس داشته باشید. اگر کمی ماجراجوتر هستید می توانید روی دیوارهای قلعه هم راه بروید، اما مواظب باشید چون هیچ فنس و حفاظی در آن سوی دیوار وجود ندارد.

بعد از دیدن قلعه به سمت مجسمه کارتلیس دِدا (Kartlis Deda) بروید که در زبان گرجی به معنای مادر کارتلی (گرجستان) است. از آن جا که این مجسمه در بلندهای شهر ساخته شده، تقریبا از همه جای شهر مشخص است و به نماد و سمبل تفلیس تبدیل شده است. این مجسمه ۲۰ متری در سال ۱۹۵۸ و به مناسبت ۱۵۰۰ سالگی شهر تفلیس از جنس آلومینیوم ساخته شده است. در یک دست مادر گرجستان یک جام و در دست دیگر یک شمشیر وجود دارد و مفهوم آن میهمان نوازی و استقبال از دوستان و تهدید و جنگ با دشمنان است.

از قلعه ناریکالا پله هایی وجود دارد که شما را به باغ های گیاهشناسی تفلیس می رساند. این باغ ها که در مساحتی بالغ بر ۱۶۱ هکتار واقع شده اند مجموعه ای زیبا از گل ها و گیاهان مختلف است. البته این باغ در فصل بهار و تابستان زیبایی بیشتری دارد، بنابراین اگر در زمستان به تفلیس سفر کردید می توانید بازدید از این باغ ها را از برنامه پیاده روی در تفلیس حذف کنید.

از هر دو خیابان بوتانیکوری (Botanikuri) یا میزا شافی (Miza Shafi) می توانید تور پیاده روی در تفلیس را ادامه بدهید تا به آبانوتوبانی (Abanotubani) یا حمام های سولفور در شهر قدیم تفلیس برسید. حمام های سولفور با سقف های گنبدی و آجری اش جزء جاذبه های گردشگری معروف تفلیس هستند و مسافران زیادی برای لذت بردن از حمام آب معدنی به این حمام ها می روند. اگر حدود یک ساعت فرصت دارید پیشنهاد می کنیم شما هم تنی به آب بزنید و نهایت آرامش را در این حمام های سنتی تجربه کنید. در غیر این صورت، می توانید در پارک نزدیک حمام ها بنشینید و از تماشای ساختمان، سقف و بنای تاریخی مجموعه لذت ببرید. البته یک گزینه دیگر هم دارید و آن این است که به سمت دره لگتاخوی (Legvtakhevi valley) بروید و از آبشار کوچک و زیبایی که در باغ های گیاهشناسی وجود دارد لذت ببرید.

از پل متخی (Metekhi Bridge) عبور کنید و به سمت کلیسا و مجسمه واختانگ گورگاسالی، بنیان گذار تفلیس بالا بروید. گفته می شود که واختانگ گورگاسالی کلیسا و قصرش را در قرن ۵ ساخته است. با این حال، بقایای آن ها باقی نمانده و کلیسای فعلی در قرن ۱۳ ساخته شده است. از این جا می توانید چشم انداز زیبایی به شهر قدیم تفلیس، رودخانه کورا یا متکواری (Mtkvari river) و قلعه ناریکالا داشته باشید.

در کنار متخی، پارک بزرگی به نام پارک رایکه وجود دارد که تفریحگاه اصلی مردم شهر و همین طور توریست ها به حساب می آید. در این پارک ها آبنماها، حوض ها و برکه های کوچک و بزرگ و یک صفحه شطرنج غول پیکر وجود دارد. البته جاذبه اصلی این پارک بدون شک پل صلح است که یکی از مدرن ترین سازه های تفلیس به حساب می آید. این پل پیاده که از جنس شیشه و فولاد ساخته شده توسط معماری ایتالیایی به نام میچل دو لوچی طراحی شده است. پل صلح در سال ۲۰۱۰ افتتاح شده و خیابان ارکله دوم را به پارک مرتبط می کند.

برج ساعت یکی از مشهورترین و مدرن ترین سازه های تفلیس است و به هیچ وجه در تور پیاده روی در تفلیس نمی توان آن را نادیده گرفت. بعد از عبور از پل صلح به سمت خیابان ارکله دوم بروید و به طرف خیابان لوآن شاوتلی قدم بزنید تا به محوطه ای عجیب و سورئال برسید. در این محله کافه های متعددی وجود دارند که می توانید در یکی از آن ها استراحت کنید. بقایای قدیمی ترین کلیسای شهر، آنچیسخاتی باسیلیکا، و برج مشهور ساعت از جمله دیدنی های این منطقه هستند. برج ساعت اثر خلاقانه رزو گابریادزه، نویسنده، مجسمه ساز و نمایشنامه نویس مشهور گرجی است. اگر در تور پیاده روی در تفلیس بعد از ساعت ۷ بعدازظهر به این مکان برسید می توانید از نمایش خیمه شب بازی که چرخه زندگی را به نمایش می گذارد هم دیدن کنید. در غیر این صورت، هر یک ساعت یک بار یک فرشته کوچک از بالای برج بیرون می آید و با چکش زنگوله ای را به صدا در می آورد.

خب، تور پیاده روی در تفلیس به پایان رسید و وقت آن است که دوباره به نقطه شروع پیاده روی، یعنی میدان آزادی برگردیم. خیابان برج ساعت را تا انتها ادامه بدهید و بعد به سمت چپ و به طرف خیابان نیکولاز باراتاشویلی بپیچید تا در نهایت به میدان آزادی برسید. در طول مسیر می توانید کونکا، یک قطار کابلی قدیمی و بقایای دیواره های تاریخی شهر را هم ببینید. به این ترتیب تور یک روزه پیاده روی در تفلیس به پایان می رسد و در این مسیر، با پای پیاده و بدون هزینه حمل و نقل توانسته اید تقریبا از تمام جاذبه های مشهور تفلیس دیدن کنید.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال