نحوه ساخت صابون در طبیعت!

نحوه ساخت صابون در طبیعت

در سفر هایی که به درون طبیعت دارید ممکن است گاهی هیچ مواد شوینده ای با خود نیاورده اید و به این مشکل نظافت ظروف و حتی دست و صورت برخورد کنید. مجله الی گشت نحوه تهیه صابون در طبیعت را آموزش می دهد. اینکه از مواد شوینده مصنوعی و مضر در طبیعت استفاده نکنید و به سراغ مواد طبیعی که حتی گذشتگان ما برای نظافت استفاده می کردند، بروید. بسیاری از نیاکان ما به خواص مواد طبیعی درون محیط زیستشان پی برده بودند و به راحتی از آن ها برای شستن ظروف، شستن لباس ها و حتی شستن دست و صورت استفاده می نمودند. در این مطلب به شما مواد طبیعی را که در سفر و طبیعت گردی با خود عموما دارید یا ممکن است به راحتی آن را پیدا کنید، معرفی می کنیم. همچنین به راحتی بسیاری از آن ها را می توانید درون کوله پشتی گذاشته و با خود حمل کنید. اگر اهل آشپزی در طبیعت هستید، بسیاری از مواد طبیعی که در آشپزی استفاده می کنید، می توانند برای تهیه صابون در طبیعت استفاده شوند.

مطالب مرتبط:
نکات استفاده از کنسرو در سفر
راه های مقابله با حمله گرگ در طبیعت
سرمازدگی و راه های درمان آن در طبیعت گردی

امروزه بسیاری از مردم جهان برای شستشوی لباس ها، ظروف و حتی استحمام به صابون ها دسترسی ندارند و همانند نیاکان خود به سراغ مواد طبیعی که رد پیرامونشان یافت می شود، می روند. بسیاری از مردم کشورهای هند، قبایل آفریقایی، قبایل جنوب شرقی آسیا و حتی در دهکده های دورافتاده چین می توانید مردمی را ببینید که از موادی که در ادامه به شما معرفی می کنیم برای تهیه صابون در طبیعت استفاده می کنند.

خاکستر چوب یکی از بهترین مواد شوینده در طبیعت است. به راحتی از خاکستری که پس از خاموش کردن آتش به دست می آید، می توانید برای تهیه صابون در طبیعت استفاده کنید. در حقیقت بسیاری از نیاکان ما از این ماده برای هر چه بهتر تمیز شدن و سفید شدن لباس ها و ظرف ها استفاده می کردند. درون خاکستر ماده ای فلزی با خاصیت قلیایی وجود دارد که وقتی با آب ترکیب می شود، خاصیتی صابونی پیدا می کند. این محلول می تواند به راحتی چربی ها را از لباس ها و ظروف جدا کند. همچنین باعث ضد عفونی کردن و تمیز شدن ظرف ها می شود. برای تهیه صابون در طبیعت با خاکستر، یک مشت خاکستر ذغال را برداشته و در لیوانی با آب مخلوط کنید و سپس با آن ظروف خود را بشورید. همچنین می توانید پس از خیس کردن ظرف ها، خاکستر را بر روی ظرف ها بپاشید و با پارچه ای شروع به شستن ظرف ها نمایید. مطمئنا از قدرت پاک کنندگی خاکستر تعجب خواهید کرد!

فکر نکنید که جوش شیرین تنها برای تهیه نان استفاده می شود. یکی از قوی ترین مواد طبیعی برای تهیه صابون در طبیعت جوش شیرین است. کافیست که مقداری جوش شیرین را درون کوله گذاشته و با خود به همراه داشته باشید. از جوش شیرین استفاده های بسیاری در طول سفر خود می توانید داشته باشید. یکی از مهم ترین خصصوصیات جوش شیرین از بین بردن بوی بد عرق بدن و بوی بد پای درون کفش است. در هنگام کوهپیمایی یا راهپیمایی های طولانی کمی از جوش شیرین را درون کفشتان بریزید. اگر طبیعت گرد هستید، با کمی جوش شیرین که با آب ترکیب کرده اید، می توانید صابونی برای شستن ظروف و حتی لباس هایی همانند جوراب استفاده کنید.

خاک هم یکی از مواد طبیعی است که می توانید از آن برای تهیه صابون در طبیعت استفاده کنید! بله تعجب کردید! بیشتر خاک هایی که در کنار رودها و جوی ها وجود دارند برای تمیز کردن دوده روی ظروفی که بر روی آتش گذاشته اید و ساییدن سیاهی ها عالی هستند. اگر خاک را با کمی خاکستر و جوش شیرین هم مخلوط کنید شوینده و صابون بسیار خوبی حتی برای شستن دست هایتان آماده کرده اید. در طبیعت خاک های متنوع و رنگی بسیاری وجود دارد که هر یک خصوصیات مشخصی در تمیز کنندگی دارند. خاک زرد، خاک سرخ، خاک سفید، خاک سبز و غیره. بسیاری از این خاک ها را به طین می شناسند و حتی می توانید آن ها را از عطاری ها نیز تهیه کنید.

اگر شما هم جزو آن مسافرانی هستید که در سفر به درون طبیعت به دنبال شناخت گیاهان مختلف هستید، پس به راحتی می توانید با پیدا کردن گیاهانی همچون درخت سدر یا گل ختمی برای خود صابون تهیه کنید. یکی از جالب ترین موضوعاتی که در طبیعت با آن روبرو هستید، قدرت پاک کنندگی مواد طبیعی است.

  • نکته: اگر در باغ ها از میوه هایی همانند شاه توت، تون قرمز، تمشک و حتی گردو می چینید و تمام دستانتان رنگی شده است، تنها کافیست که از برگ های این درختان برای شستن دست هایتان استفاده کنید. تمام رنگ هایی که با مواد شوینده صابونبه سختی از دست هایتان پاک می شوند، با این برگ ها به راحتی از بین می روند.

لیمو و سرکه هر دو خاصیت اسیدی دارند و جزو ضد عفونی کننده های قوی طبیعی محسوب می شوند. با به همراه داشتن یک عدد لیمو یا آبلیمو در طبیعت و کوله پشتی خود می توانید به راحتی دست ها، صورت و ظروف خود را بشویید. اگر برای شستن دست ها از لیمو یا سرکه استفاده می کنید، می توانید آن را با یک ماده دیگر همانند روغت اسطوخودوس یا روغن چای ترکیب کنید و سپس دست ها را به این محلول آغشته و در نهایت آبکشی کنید.

اگر گیاهان صحرایی را می شناسید و به طبیعت هایی همانند مناطق کویری و گرم و خشک می روید، گیاه اشنان را به راحتی پیدا خواهید کرد. این گیاه انواع وگونه های بسیاری دارد. کمی از شاخه های این گیاه را بکنید. آن را درون آتشی که برپا کرده اید، بریزید و خاکستر کنید. برای تهیه صابون در طبیعت باید خاکستر گیاه اشنان را تهیه کنید. از این خاکستر قوی در تهیه سود سوزآور، صنایع صابون سازی و واد شوینده، شیشه سازی، کاغذ سازی، رنگرزی، کاشی و سرامیک، پالایش نفت و عکاسی استفاده می کنند. حتی در تهیه داروهای شیمیایی از آن به عنوان نیز به عنوان تثبیت کننده رنگ و ماده اولیه استفاده می شود. کویر نشینان کشورمان بوته های گیاه اشنان را خشک می کنند. آن را خاکستر می کنند و در نهایت پس از خشک شدن خاکستر از آن به عنوان ماده شوینده استفاده می کنند. اگر آن را با کمی پیه حیوانی یا چربی مخلوط کنید، موفق به تهیه صابون در طبیعت شده اید.

معمولا ما ایرانی ها عادت داریم که در تمام سفرهایمان هم چای بنوشیم. هر یک از ما در سفرهای طبیعت گردی که می رویم با خود فلاسک چای به همراه داریم. حتی یکی از بهترین تفریحات در طبیعت گردی تهیه چای آتشی است. طعمی که بسیاری از طبیعت دوستان از یاد نمی برند. با این حال همین چای می تواند به عنوان ماده شستشو در طبیعت استفاده شود. برای تهیه صابون در طبیعت لازم نیست که حتما به سراغ مواد خاص بگردید.کافیست که از چای یا تفاله چای استفاده کنید. با چای دست ها و صورت خود را بشورید و ضد عفونی کنید. به جای اینکه آخر شب صورت خود را با صابون بشورید، از چای برای شستشوی پوست خود استفاده کنید.

نمک خوراکی یا نمک طعام یکی از مواد طبیعی است که می توانید از آن برای ضد عفونی کردن استفاده کنید. هر چند که برای تهیه صابون در طبیعت نمی توانید از نمک استفاده کنید اما می توانید پس از شستشوی ظروف و حتی دست ها و صورتتان از نمک برای ضد عفونی کردن استفاده کنید. مخصوصا اگر از آب های جاری در طبیعت مانند آب رودخانه، دریاچه ها و رودها برای آب مصرفی خود استفاده می کنید، با نمک می توانید آب را تا حدی ضدعفونی کرده و از تمیز شسته شدن ظروفتان مطمئن شوید. از نمک به عنوان ضدعفونی کننده دهان و دندان ها و به جای خمیر دندان نیز می توانید استفاده کنید.

یکی از توصیه ها و روش ها برای راحت تر حمل کردن صابون در کوله پشتی و در میان دیگر وسایلتان تهیه صابون های کاغذی است. به جای اینکه به دنبال تهیه صابون در طبیعت باشید، از قبل صابون خود را تهیه کنید و با خود ببرید. به همراه داشتن یک قالب صابون ممکن است مشکلات خود را داشته باشید. خیس شدن صابون پس از استفاده، بزرگ بودن و چرب بودن آن، امکان تماس با دیگر وسایل درون کوله پشتی، چسبیدن میکروب ها به صابون در صورت خوب شسته نشدن و خشک نشدن و بسیاری از دلایل دیگر می تواند به معضلی در سفر تبدیل شود.

می توانید به راحتی برای خود کاغذ صابونی بسازید و هر بار از یک کاغذ برای شستن دست هایتان استفاده کنید. این روش بسیار ساده است. کمی از صابون مورد علاقه تان را با کمی آب حل کنید. کاغذهای بسیار کوچکی را درون آب صابون بیندازید و در کناری بگذارید تا آب اضافه درون آن خشک شود و تنها کاغذهای صابونی باقی بمانند. کاغذ ها را درون یک ظرف کوچک ریخته و به همراه داشته باشید. هر بار یک کاغذ را برداشته و از آن به عنوان صابون استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱ نظرات

تربچه 1400-06-26 - 8:03 ب.ظ
ممنون ازراهنماییهای خوب وارزنده شما ممکن است بفرمایید مخترع چوبک چه کسی است واهل چه کشوری
افزودن نظر