تفاوت های فرهنگی
هر ساله میلیون ها توریست برای بازدید از جاذبه های شهر پاریس، کلیساها، چشیدن طعم غذاهای خوشمزه ی آن و حتی تجربه ی حس رمانتیک شهر پاریس به آن سفر می کنند و چه باور کنید چه نه، سندرومی روحی به نام «سندروم پاریس» وجود دارد که البته این سندروم را بیشتر، گردشگر های ژاپنی تجربه کرده اند و زمانی اتفاق می افتد که بعد از دیدن شهر پاریس حسابی نا امید می شوند چرا که می بینند که این شهر اصلا مطابق انتظاراتشان نیست.. به هر حال این هم نوع متفاوت و جدیدی از شوک فرهنگی است! فرهنگ واقعا زیباست و آشنایی با فرهنگ های مختلف زیباتر، اما واقعا بدون کمک سفر نمی توان به این زیبایی ها پی برد و یکی از بزرگ ترین چالش هایی که در جهان امروز ما وجود دارد این است که خیلی ها دوست ندارند باور کنند که فرهنگ های مختلفی وجود دارد و متفاوت بودن الزاما به معنای اشتباه و یا بد بودن آن فرهنگ های نیست. در این جا می خواهیم تفاوت های فرهنگی را در گوشه و کنار جهان را به شما معرفی کنیم که نشان می دهد در هر گوشه ی جهان باید منتظر رویارویی با چه چیزی بود:
تایلند – پاهایتان را فراموش کنید
مطالب مرتبط: با سفر به این ۳ مکان دنیا دچار شوک فرهنگی می شوید! برای تغییر فرهنگ، عادت ها را تغییر دهید
در کشور تایلند، سر به عنوان مقدس ترین عضو بدن شناخته می شود بنابراین حواستان باشد که در سفر به تایلند هیچ وقت دستتان به سر مردم نخورد و نقطه مقابل سر هم پاها هستند که به عنوان کثیف ترین عضو بدن هستند بنابراین هیچ وقت با پاهایتان کاری را در تایلند انجام ندهید. یکی از گردشگران از تجربه ی خود در تایلند می گوید: او می گوید که در ساختمانی منتظری آسانسور بوده که ناگهان یکی از سکه هایی که در دستش بوده به زمین می افتد و به سمت فضای خالی آساسور می رود و او هم طبق غریزه فورا با پا روی سکه می زند تا آن را نگه دارد و نتیجه؟ نگاه های وحشتناک و عاقل اندر صفی مردم که غیر قابل وصف است! حواستان به این موضوع باشد.
سنگاپور– آدامس می جوید؟ موفق باشید!
ممکن است که جویدن آدامس برای سلامت دندان ها مفید باشد اما در جاهایی مانند لوکزامبورگ، فرانسه و سوییس، جویدن آدامس در مکان های عمومی کاری فوق العاده بی ادبانه است. از سال ۱۹۹۲، آدامس در کشور سنگاپور تا مدتی ممنوع شد چرا که مردم از این که عابران پیاده آدامس های جویده شده ی خود را در خیابان می انداختند، خسته شده بودند. در واقع اگر در سنگاپور شما را در حال فروش آدامس دستگیر کنند، جریمه ای معادل ۱۰۰۰۰۰ دلار را برایتان در نظر می گیرند! البته این جریمه ی سنگین یک معادل هم دارد و آن هم این است که اگر توان پرداخت این پول را نداشته باشید، اشکالی ندارد، فقط کافیست ۲ سال به زندان بروید! اگر خواندن این قانون باعث شده تا حسابی بخندید، به این فکر کنید که این تنها قانون عجیب کشور سنگاپور یست، منتظر غیر منتظره های دیگری هم باشید…!
روسیه – دوربینتان را جا بگذارید
اگر برای گردش و تفریح تصمیم گرفتید به روسیه بروید، باید در مورد عکس گرفتن از ساختمان های دولتی، مترو و یا هر جایی که به نوعی با دولت و یا ساختارهای نظامی در ارتباط است، حسابی مراقب باشید. اگر هم شک دارید که ساختمانی دولتی است و یا نه بهتر است کلا خودتان را درگیر عکس گرفتن از آن نکنید و اصلا برای اینکه وسوسه نشوید دوربین تان را در خانه جا بگذارید چرا که هر اشتباهی در این مورد باعث زندانی شدنتان می شود.
مراکش
یکی از پر رمز و رازترین شهرهای دنیا مراکش است احتمالا وقتی که به این شهر بروید و شروع به قدم زدن کنید خیلی جا بخورید چون درست مانند این است که در یکی از کتاب های قصه مثلا در داستان های هزار و یکشب دارید زندگی می کنید خیابان هایی که پر هستند از رمال ها، پیشگوها، آکروبات کارها و افرادی که گوی های بزرگ و کوچک در جلوی خود دارند مدعی اند که می توانند آینده شما را دقیقا به شما بگویند! بعد از آن وارد خیابانی می شوید که مردمانی در آن ادویه های مختلفی را به شما پیشنهاد می دهند و خودتان را در فضایی پر از عطر خوش ادویه های مراکشی احساس می کنید… البته هر آنچه که بخواهید خریداری کنید باید برای آن چانه بزنید، در غیر این صورت منتظر کلاه بزرگی باشید که بر سرتان رفته است!
خاور میانه- گرسنه هستید یا چیز دیگر؟
اگر در کشور هند باشید و انگشت شست تان را به به بقیهی انگشتانتان بزنید به این معناست که گرسته هستد، حالا اگر در کشور ایتالیا این ار را انجام هید به این معناست که میخواهید آن ها ر ا به نحوی ساکت کنید. اگر هم در خاورمیانه آن را انجام دهید یعنی از آن ها می خواهید که صبور باشند. این تفاوت های فرهنگی می تواند برای هر کسی تعجب آور باشد به خصوص اگر خیلی از فرهنگ کشوری که به آن سفر می کند آگاه نباشد.
شما ه طور؟ شما هم تجربه هایی از تفاوت هیا فرهنگی در کشوری داشته اید؟ اگر بله لطفا با ما هم در میان بگذارید.
۱ نظرات
ما چند سال پیش با یکی از دوستامون رفته بودیم اندونزی. یکی از قبیله های اونجا که در جنگل زندگی می کردند رسم داشتند تا چندین سال با مرده هاشون زندگی کنند. واقعا برای ما جالب بود