تفاوت دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول

استانبول ترکیه یکی از محبوب‌ترین شهرهای توریستی جهان است. ترکیه از سال ۱۹۹۹ به قاره اروپا متصل شد و همین مسئله باعث شد استانبول به دو بخش آسیایی و اروپایی تقسیم شود. مرز بین این دوبخش توسط تنگه بسفر مشخص شده است. از تنگه بسفر به سمت غرب، بخش اروپایی و از این تنگه به سمت شرق، بخش آسیایی نام دارد. اما تفاوت دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول چیست؟ در ادامه با تاریخچه شهر استانبول ترکیه آشنا می‌شویم و تفاوت‌های دو قسمت اروپایی و آسیایی این شهر را با هم بررسی می‌کنیم.

برای رزرو تور استانبول روی عکس زیر کلیک کنید

ابتدا کمی با تاریخچه شهر استانبول ترکیه آشنا می‌شویم. این شهر در حدود ۶۶۰ سال پیش از میلاد مسیح ساخته شده است. استانبول در دوره‌ای، کنستانتین نام داشت و توسط بیزانس شرقی و روم اداره می‌شد. در آن دوره، کلیساهای زیادی در این شهر ساخته شدند. بعدها با ورود اعراب به این منطقه، نام شهر به قسطنطنیه تغییر پیدا کرد و بسیاری از بناها از کلیسا به مسجد تبدیل شدند. یکی از مهم‌ترین این بناها، مسجد ایاصوفیه است. بعد از مدتی نام شهر باز هم تغییر کرد و استانبول خوانده شد. استانبول از عبارت یونانی «ایستیم بولین» به معنای «شهر» گرفته شده است. اما در قرن هجدهم و همزمان با حکومت امپراتوری عثمانی، یکی از فرمانروایان این شهر، بر روی سکه‌های عثمانی «استانبول شهر اسلام» را زد و از آن دوره به بعد، استانبول به اشتباه به معنای «شهر اسلام» در نظر گرفته می‌شود.

استانبول علاوه بر پیشینه‌ی غنی خود، بین دو قاره اروپا و آسیا قرار گرفته و همین مسئله اهمیت این شهر را چندین برابر کرده است. دو قسمت اروپایی و آسیایی استانبول با تنگه بسفر از یکدیگر جدا شده‌اند. این تنگه در واقع کانال آبی است که از میان شهر عبور کرده و دریای سیاه را به دریای مرمره وصل می‌کند.

تفاوت‌های دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول بسیار چشم‌گیر هستند. در ادامه این تفاوت‌ها را بررسی می‌کنیم.

رزرو هتل در استانبول با بهترین قیمت از سایت الی گشت

  • یکی از تفاوت‌های اصلی دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول، تعداد جمعیت این دو بخش است. بخش اروپایی استانبول جمعیت زیادی دارد و بسیار شلوغ است. در این بخش تقریباً ده میلیون نفر زندگی می‌کنند و از ساعت ۷ الی ۹ صبح و ۱۷ الی ۲۰ عصر ترافیک سنگینی در خیابان‌های بخش اروپایی وجود دارد.
  • در بخش آسیایی استانبول جمعیت کم‌تری (تقریباً ۵ میلیون نفر) زندگی می‌کنند. محله‌های این بخش خلوت هستند و اگر برای اقامت به دنبال مکان خلوتی هستید بهتر است در بخش آسیایی اقامت داشته باشید. شلوغ‌ترین بخش آسیایی استانبول، شهرستان عمرانیه است.
  • یکی دیگر از تفاوت‌های دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول، وجود تعداد بیشتری اماکن باستانی، هتل‌ها، رستوران‌ها، کافه‌ها و مراکز تفریحی در بخش اروپایی است. به همین علت این بخش بیشتر موردتوجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته است. همچنین اکثر کوچه‌های این بخش سنگ‌فرش هستند.
  • در بخش آسیایی استانبول مناطق باستانی و جاذبه‌ها کمتری وجود دارد و معمولاً این منطقه خلوت‌تر است.
  • بخش اروپایی استانبول به علت وجود کلاب‌ها و مغازه‌های بیشتر، تفریحات شبانه‌ی بیشتری هم دارد. در این بخش مراکزی مانند بئی غلو، اورتاکوی، نیشان تاش و بئشیک تاش وجود دارند و توریست‌ها و شهروندان به راحتی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.
  • بخش آسیایی استانبول مراکز تفریحی و تفریحات شبانه کمتری دارد. مراکز تفریحی این بخش بیشتر در کادی کوی و اسکودار قرار دارند.
  • تمرکز اکثر شرکت‌های تجاری و مراکز مهم دولتی در بخش اروپایی استانبول است.
  • به علت وجود تفریحات و امکانات بیشتر در بخش اروپایی استانبول، معمولاً اکثر توریست‌ها در این بخش هتل می‌گیرند.
  • در بخش اروپایی استانبول ورزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و کانال‌های تلویزیونی بیشتری وجود دارد.
  • بیشترین آثار تاریخی مانند مسجد ایاصوفیه، توپ کاپی سارایی و برج گالاتا کوله سی در بخش اروپایی استانبول قرار دارند.
  • در بخش اروپایی به راحتی می‌توان مراکز خرید و پاساژهای لوکس و متنوعی پیدا کرد. مثلاً پاساژ جواهیر یکی از پاساژ‌های مطرح استانبول در منطقه شیشلی بخش اروپایی قرار دارد.
  • خط ساحلی بخش آسیایی استانبول، منظم‌تر و زیباتر از بخش اروپایی است.
  • یکی از معروف‌ترین خیابان‌های استانبول با نام «خیابان بغداد» در بخش آسیایی این شهر قرار دارد. این خیابان لوکس، محل عرضه‌ی بهترین برندهای لاکچری دنیا است.
  • یکی دیگر از تفاوت‌های دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول تعداد شهرستان‌های این دو بخش است. بخش اروپایی استانبول شهرستان بیشتری (۲۴ شهرستان) دارد. و بخش آسیایی فقط ۱۵ شهرستان دارد.
  • آب و هوای دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول هم با یکدیگر متفاوت هستند. غربی‌ترین بخش اروپایی استانبول آب و هوای گرم‌تری نسبت به بخش آسیایی دارد. این بخش به خاطر ارتفاع بیشتر از سطح دریا، در زمستان سردتر است.
  • بخش اروپایی به خاطر جمعیت بالا و اماکن توریستی زیاد، ساخت و ساز بیشتری دارد و فضای سبز آن کمتر است. اما بخش آسیایی استانبول فضای سبز و مناطق بکر بیشتری دارد.
  • اگر بخواهید خودتان را به کنار پل بسفر برسانید باید به بخش آسیایی استانبول بروید زیرا این پل از بخش اروپایی ورودی ندارد.
  • بخش اروپایی برای توریست‌ها بهتر است و اهالی این منطقه گارد کمتری نسبت به خارجی‌ها دارند.
  • یکی دیگر از تفاوت‌های دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول این است که در بخش آسیایی مدارس نظامی بیشتری وجود دارند. همچنین بزرگ‌ترین آرامستان ترکیه در این بخش قرار دارد.

اگر چه دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول بسیار با یکدیگر متفاوت هستند؛ اما شباهت‌هایی هم بین این دو بخش وجود دارند. از شباهت‌های دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هر دوی این بخش‌ها دارای دو خط متروی فعال هستند.
  • بخش آسیایی و اروپایی استانبول با یک پل به نام بسفر به یکدیگر متصل شده‌اند.
  • هر دوی این قسمت‌ها دارای مارینا هستند.
  • قسمت آسیایی و اروپایی استانبول هر دو خیابان‌های معروفی دارند. معروف‌ترین خیابان بخش آسیایی، خیابان بغداد و معروف‌ترین خیابان بخش اروپایی، خیابان استقلال است.
  • دانشگاه مرمره یکی از جاذبه‌های اصلی شهر استانبول، بر روی دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول قرار گرفته است.

در این مقاله تفاوت‌های بین دو قسمت آسیایی و اروپایی استانبول را توضیح دادیم. اگر چه هر دوی این بخش‌ها دارای جاذبه‌های فراوانی هستند؛ اما به طور کلی بخش اروپایی آثار باستانی، امکانات و تفریحات بیشتری دارد و برای توریست‌ها مناسب‌تر است.

مطالب مرتبط :

معرفی بهترین مراکز خرید اوت لت استانبول

۱۰ مرکز خرید ارزان در استانبول که باید به آنجا سر بزنید!

۱۳ تا از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول ! | قسمت اول

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۱۱ نظرات

Niloo 1396-05-02 - 1:35 ب.ظ
سلام..خيلى توضيحات مفيدى بودند. اگر ممكنه سواحلى كه توى استانبول هست يا به اونجا نزديك هستند رو معرفى كنيد براى آفتاب گرفتن! متشكرم
سعید 1397-12-08 - 9:41 ق.ظ
تشریف بیارید آنتالیا لذت ببرید
سعید 1397-12-08 - 9:38 ق.ظ
با سلام . بنده حدودا" ۴ ساله ترکیه زندگی میکنم . ۳ سال استانبول بودم . یک سال میشه که آنتالیا زندگی میکنم . بهترین شهر برای زندگی شهر آنتالیاست . در ضمن برای آفتاب گرفتن هم عالیه تفرجگاه و شهر منتخب شهروندان اروپایی هم آنتالیاست
زهرا 1398-03-01 - 2:59 ب.ظ
سلام . میتونم چنتا سوال بپرسم؟
Mansour 1398-01-15 - 0:12 ق.ظ
سلام برای خرید اپارتمان استانبول خوبه ؟ مهاجرا می تونن راننده ی اوبر بشن
Faezeh 1398-01-27 - 5:46 ب.ظ
منم ارزومه برم ترکیه اما نمیشه
اميرهوشنگ احمدي 1399-09-21 - 2:19 ب.ظ
سلام ممنون توضيحات خوبي بود كاش ميفرمودي كه بخش اروپائي قسمت غربي يا شرقي استانبول است و براي خريد ملك كدوم قسمت گرونتره متشكرم
ایدا 1400-07-02 - 4:38 ب.ظ
سلام آقای سعید از نظر مشاغلی که در انتالیا رایج است وبه یک مهاجر تازه کار ممکن است بدهند که بتواند مشغول به کار شود لطفا راهنمایی فرمایید ‌
اصلانی 1401-07-13 - 5:52 ب.ظ
سلام توضیحات بسیار جلب بود از الی گشت تشکر میکنم با شما مسافرت کرده ام و باز هم خواهم کرد تشکر فراوان
ناشناس 1401-11-28 - 12:58 ب.ظ
ورود اعراب و فتح شهر؟!کدام اعراب بودند که استانبول را فتح کردند؟!مگر تورکها خودشان فتح نکردن؟!یا زورت اومده اینو بگی
م 1403-01-18 - 7:46 ق.ظ
یک نکته در مورد اسامی محله ها که با عنوان قاضی..... نام برده بود. که اشتباه است. درست آن غازی به معنای جنگجو، فرمانده نظامی و ....است. کلمه کاملا ترکی س. ولی ایرانیا بخاطر آوای آن و ندانستن معنی، اشتباه می نویسند. از کاخ های کوچک قسمت آسیایی حرفی زده نشد. که هنگام گردش با قایق در تنگه بسفر، در شب نورپردازی زیبایی دارد. و کاملا در لبه رود قرار دارد. قبلا نظر نداده بودم
افزودن نظر