تفاوت دهلی با دهلی نو چیست؟ پایتخت هند کدام است؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد، که تفاوت دهلی با دهلی نو در چیست؟ تفاوت آن‌ها در این است، که دهلی منطقه پایتخت ملی هند بوده و به عنوان شهر اصلی و قلمرو اتحادیه هند محسوب می‌شود. در مقابل، دهلی نو یکی از ۱۱ منطقه شهر دهلی است. بسیاری از مردم نمی‌دانند که دهلی و دهلی نو یکسان نیستند و دهلی نو یک منطقه از این شهر است. شهر دهلی، در حقیقت قلمرو اتحادیه هند است و شامل ۱۱ منطقه می‌شود که یکی از آن‌ها دهلی نو نام دارد و امروزه به عنوان پایتخت سیاسی کشور شناخته می‌شود.

دهلی نو و دهلی هر دو در سواحل رودخانه یامونا قرار دارند؛ بنابراین برای آشنایی بیشتر با این شهر و بررسی تفاوت دهلی با دهلی نو، مطالب تهیه شده توسط مجله گردشگری الی گشت را مطالعه نمایید.

اگر زمان قابل توجهی را صرف این فکر کرده‌اید که آیا دهلی درست است یا دهلی نو، شما تنها نیستید. اگر تازه وارد شهر شده‌اید و همین فکر را کرده‌اید، شرم‌آور نیست، زیرا خود مردم محلی در تشخیص اینکه آیا افزودن واژه «نو» منطقی است یا خیر، دچار مشکل شده‌اند. لازم به ذکر است، تاریخچه‌ای طولانی پشت این دو نام نهفته است که در ادامه به معرفی هر یک از آن‌ها و بررسی تفاوت دهلی با دهلی نو می‌پردازیم.

پایتخت هند، یک راه ساده‌تر برای توضیح تفاوت بین این دو عنوان است. دهلی، بدون شک، یک کلان شهر گسترده است و تا زمانی که به یاد داشته باشید و حتی قبل از آن، این شهر بخشی جدایی‌ناپذیر از تاریخ هند بوده است. چه جنگ باشد، چه تجارت یا تبادل قدرت، این شهر شاهد همه آن‌ها بوده است. دهلی، به طور رسمی منطقه پایتخت ملی (NCT) دهلی نامیده می‌شود. این شهر و قلمرو اتحادیه هند است که شامل دهلی نو، پایتخت هند می‌شود.

دهلی یک کلان شهر در کشور هند است که چندین منطقه، محله و مکان‌های تاریخی را در بر می‌گیرد. دهلی نو مرکز اداری و سیاسی کشور است، که راشتراپاتی باوان، سنساد باوان و دادگاه عالی را در خود جای داده است. ذکر این نکته ضروری است که دهلی نو منطقه کوچک‌تری در داخل ۱۱ منطقه پایتخت ملی دهلی است و این می‌تواند یکی از اصلی‌ترین دلایل تفاوت دهلی با دهلی نو باشد.

تاریخ دهلی به هزاران سال پیش برمی‌گردد و شواهدی از سکونتگاه‌ها از اوایل قرن ششم قبل از میلاد وجود دارد. دهلی در طول قرن‌ها مقر امپراتوری‌های مختلف از جمله مغول‌ها، خیلجی‌ها و بریتانیا بوده است. آنچه از این امپراتوری‌های قدرتمند و تأثیرگذار باقی‌مانده است، برخی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری دهلی در حال حاضر هستند.

آیا می‌دانستید که طبق حماسه مهابهاراتا، نام قدیمی دهلی ایندراپراستا بود. این شهر همان مکانی بود که پانداواها در آن زندگی می‌کردند. با گذشت زمان، هشت شهر تاریخی دیگر درست در کنار ایندراپراستا پدید آمدند. آن‌ها لال کوت، سیری، دین پناه، کویلا رای پیتورا، فیروزآباد، جهان پناه، طغلک آباد و شاه جهان آباد بودند.

همچنین، موزه ملی در دهلی نو، مکانی عالی برای علاقه‌مندان به تاریخ است. این موزه چشمگیر در سال ۱۹۴۹ تأسیس شد و آثار تاریخی را در خود جای‌داده است که قدمت آن به دوران پیش از تاریخ باز می‌گردد. در اینجا می‌توانید اطلاعات زیادی در مورد تفاوت دهلی با دهلی نو، بیاموزید. نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو به این منطقه، ایستگاه‌های دبیرخانه مرکزی و ایستگاه‌های Udyog Bhavan  هستند.

از سوی دیگر، دهلی نو توسط معمار بریتانیایی ادوین لوتینز طراحی شد و به طور رسمی در سال ۱۹۳۱ به عنوان پایتخت جدید و جایگزین کلکته فعلی، معرفی شد. منطقه دهلی نو شهر با خیابان‌های وسیع و پر درخت، ساختمان‌های بزرگ دولتی و پارک‌های بزرگ مشخص شده و بسیار دیدنی و زیباست.  

 

همانطور که گفته شد، دهلی کلان شهری در هند و یک شهر در قلمرو اتحادیه این کشور محسوب شده، درحالی‌که دهلی نو تنها، عنوان پایتخت رسمی و ساسی کشور و یک منطقه از ۱۱ منطقه شهر دهلی است. در جدول زیر، به بررسی فاکتورهای تفاوت دهلی با دهلی نو می‌پردازیم:

دهلی

دهلی نو

تاریخ پرجنب‌وجوش شهر باستانی دهلی به قرن ششم قبل از میلاد باز می‌گردد.

دهلی نو در قرن بیستم توسعه‌یافته و ساخته شده است.

دهلی کلان‌شهر هند و یک شهر از اتحادیه این کشور است که مرزهای آن از ایالت‌های اوتار پرادش و هاریانا می‌گذرد. دهلی از یک طرف توسط اوتار پرادش، در شرق، و توسط هاریانا از سه طرف دیگر احاطه شده است.

قلمرو اتحادیه دهلی دارای ۱۱ منطقه است و دهلی نو یکی از این ۱۱ منطقه است. علاوه بر این، امروزه، دهلی نو پایتخت کشور ما محسوب می‌شود.

دهلی نماینده کل منطقه پایتخت ملی (NCT) است و مقر دولت کشور است.

دهلی نو به طور خاص به منطقه اداری مرکزی اشاره دارد که نهادهای مهم دولتی مانند راشتراپاتی باوان، مجلس پارلمان، دادگاه عالی و بناهای نمادین مانند دروازه هند را در خود جای‌داده است.

دهلی پایتخت امپراتوری‌ها و پادشاهی‌های مختلف، به‌ویژه امپراتوری مغول و سلطنت دهلی بوده است.

شهر دهلی نو توسط امپراتور جورج پنجم در سال ۱۹۱۱ تأسیس شد. این توسط نوآوران بریتانیایی سر ادوین لوتینز و سر هربرت بیکر ایجاد شد. علاوه بر این، پایتخت جدید در سال ۱۹۳۱ توسط لرد ایروین، نایب‌السلطنه و فرماندار کل هند راه‌اندازی شد.

دهلی از ترکیبی از محله‌های قدیمی و جدید تشکیل شده است. دهلی قدیم با مکان‌های دیدنی نمادینش مانند مسجد جامع و قلعه سرخ، بازارهای شلوغ، کوچه‌های باریک قدیمی و مناطق مسکونی با قدمت چندصدساله خودنمایی می‌کند.

دهلی نو با بلوارهای منظم و نوساز، وسیع و فضاهای باز مشخص می‌شود؛ بنابراین تفاوت دهلی با دهلی نو، فاحش است.

برخی از بناهای معروف دهلی عبارت‌اند از: آرامگاه همایون، قلعه سرخ، مسجد جامع، معبد نیلوفر آبی و مواردی ازاین‌قبیل.

برخی از جاذبه‌های گردشگری و اماکن مهم دهلی نو عبارتند از: دروازه هند، Rashtrapati Bhavan، پارلمان هند، باغ‌های Lodhi، Connaught Place، معبد Akshardham، Jantar Mantar و سایر اماکن تاریخی و گردشگری.

مساحت تجمعی دهلی ۴۶,۲۰۸ کیلومتر مربع است.

مساحت تجمعی دهلی نو ۴۲.۷ کیلومتر مربع است.

تاریخ باستانی شهر دهلی به قرن ششم قبل از میلاد برمی‌گردد. از سوی دیگر، دهلی نو در قرن بیستم طراحی شده و توسعه‌یافته است. برخی از ویژگی‌های تاریخی این دو شهر و تفاوت دهلی با دهلی نو در ادامه شرح داده شده است:

دهلی یک منطقه تحت کنترل مرکزی است که از دو طرف با هاریانا و اوتار پرادش هم‌مرز است. بسیاری از کشورها و سلسله‌ها از جمله سلطنت دهلی و امپراتوری مغول، دهلی را خانه خود در دوران باستان نامیده‌اند. معماری بیشتر بناهای یادبود مانند قلعه سرخ، مقبره همایون، معبد نیلوفر آبی و مسجد جامع، بر اساس معماری باستانی مغول طراحی شده است. در دوره قرون وسطی، دهلی توسط بسیاری از حاکمان تسخیر و ویران شد و مجدداً مورد بازسازی قرار گرفت.

پادشاه جورج پنجم، دهلی نو را در زمان حکومت بریتانیا در هند در دسامبر ۱۹۱۱ تأسیس کرد. این منطقه از شهر دهلی توسط سر هربرت بیکر و سر ادوین لوتینز، دو مبتکر بریتانیایی توسعه یافت. علاوه بر این، نایب‌السلطنه و فرماندار کل هند، لرد ایروین، دهلی نو را، به عنوان پایتخت اداری و سیاسی هند، در ۱۳ فوریه ۱۹۳۱ افتتاح کرد.

پارلمان هند، Rashtrapati Bhavan، دروازه هند، معبد Akshardham، باغ‌های Lodhi، Connaught Place و Jantar Mantar از جمله سازه‌های باستانی متعدد در دهلی نو هستند که بر اساس معماری غربی طراحی و ساخته شده‌اند.

دهلی نو، به‌عنوان پایتخت اداری و سیاسی هند و یکی از ۱۱ منطقه دهلی، در ۱۳ فوریه ۱۹۳۱ معرفی شد.

تفاوت اصلی آن‌ها می‌تواند، قدمت آن‌ها باشد؛ تاریخ باستانی شهر دهلی به قرن ششم قبل از میلاد برمی‌گردد. در حالی که دهلی نو به عنوان یک منطقه از ۱۱ منطقه دهلی، در قرن بیستم طراحی شده و توسعه یافته است.

بناهای تاریخی و معماری ساختمان در دهلی تحت تأثیر معماری مغول است. از سوی دیگر، معماری بناها و بناهای دهلی نو بر اساس معماری غربی است.

دهلی، به طور رسمی منطقه پایتخت ملی دهلی (NCT)، یک شهر و یک UT است، در حالی که دهلی نو تنها یکی از ۱۱ منطقه دهلی است.

در مقاله فوق، به بررسی تفاوت دهلی با دهلی نو و معرفی این دو عنوان پرداخته‌ایم. یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های گردشگران و حتی بومیان این کشور، دانستن تفاوت میان دهلی و دهلی نو است. می‌توان گفت بزرگ‌ترین تفاوت آن‌ها، تعریفشان است. دهلی، به‌عنوان کلان شهر هند و منطقه پایتخت ملی (NCT) شناخته می‌شود، درحالی‌که دهلی نو تنها یک منطقه از ۱۱ منطقه شهر دهلی است و اخیراً از سال ۱۹۳۱ به‌عنوان پایتخت اداری و سیاسی کشور معرفی شده است. این دو عنوان از جوانبی همچون معماری، تاریخ، قدمت و بافت شهری نیز با یکدیگر متفاوت‌اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بلیط و رزرو اقامتگاه‌های مناسب در هند و بازدید از این مناطق جهت بررسی تفاوت دهلی با دهلی نو، با کارشناسان مجرب آژانس مسافرتی الی گشت در ارتباط باشید.

 

مقالات مرتبط

راهنمای سفر به دهلی

نقشه کامل هندوستان + توضیحات

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟