ترکیه و آثار باستانی رومی و یونان

pergamum turkey

دیدنی های باستانی ترکیه

کشف آثار باستانی که یونانی‌ها و رومی‌ ها به عنوان دو تمدن برجسته جهانی آنها را به یادگار گذاشته ‌اند، در یک تور پیاده روی ترکیه امکان پذیر است. در این جا با سه نمونه از این مکان های باستانی آشنا می شوید. با الی گشت همراه باشید:

مطالب مرتبط:
چند نمونه از بهترین سواحل ترکیه
ترکیه سرزمین هرم های زمینی

افرودیسی (Aphrodisias)

مردم افرودیسی که در عهد باستان می ‌زیستند، از معادن سنگ مرمر سفید و آبی و خاکستری استفاده می ‌کردند و این شهر، نماد عشق بوده است و در آن مجسمه‌ ها و بناهای تاریخی هلنی یافت می‌ شود. در موزه ‌‌های این شهر که در فضای باز قرار گرفته ‌اند، می ‌توان حال و هوای جهان باستان را در میان آثار مختلف دید و این تمدن بزرگ را درک کرد. بنایی که به آفرودیت، الهه عشق اختصاص داده شده نیز در این شهر دیده می‌شود. این مکان بر اثر جست وجوی ۳۰ ساله یکی از باستان شناسان به نام کنعان اریم Kenan Erim)) کشف شد.  این خرابه در آناتولی غربی واقع شده و بخشی از آن نیز بر اثر زلزله خراب شده است. بدترین زلزله ‌ای که به ویرانی آن منجر شد، در قرن هفتم میلادی رخ داد.

ویرانه‌ های تروی (Troy)

این ویرانه ‌ها در شمال غربی آناتولی و بخش آسیایی ترکیه واقع شده ‌اند. خرابه‌ های مورد بحث یکی از معروف ‌ترین سایت ‌های باستان شناسی در جهان نیز به شمار می ‌روند. بر اساس روایت ‌هایی که در افسانه های ادبیات یونانی و لاتین باستان آمده است، تروی مرکز شهر به شمار می ‌رفته و محلی بوده که در آن جنگ تروا که یکی از داستان‌ های مشهور اسطوره ‌ای یونانی می‌ باشد، رخ داده است.

این ویرانه‌ ها در ۱۷۹۳  کشف شدند و بر اساس یافته‌ های چارلز مک لرن (Charles MaCleren)، بخشی از تروی هومری (Homeric Troy) هستند، امّا، به زعم محققان سنتی هنوز هم تروی یک افسانه است. تا قبل از کشف این ویرانه توسط هاینریش شلیمان (Heinrich Schliemann) باستان شناس، شواهد اندکی درباره این منطقه تاریخی وجود داشت.  اما، حتی پس از کشف این ویرانه‌ ها نیز بحث‌ ها درباره آنها وجود دارد. مثلاً، برخی حدس و گمان ‌هایی در این باره وجود دارد که آیا تروی یک شهر ثروتمند و پر جمعیت و یا یک شهر کوچک بوده است. البته امکان بررسی تاریخ چهار هزار ساله قبلی وجود دارد، در این باره می ‌توان به نتایج تحقیقات ایندیانا جونز (Indiana Jones) رجوع کرد و تبدیل به یک باستان شناس آماتور شد.

پرگامون (Pergamum)

آماده دیدن خرابه‌ های یک کلان شهر پر رونق در منطقه غرب ترکیه که مشرف به منطقه باستانی آکروپلیس است، باشید. این شهر در روزهای اوج خود، یکی از با نفوذترین شهرهای جهان باستان بوده است. امروزه نیز می‌ توان شکوه سابق این شهر را در جاهایی مانند آکروپلیس، علائم پیاده ‌روها، تئاتر‌های عمومی آن که مشرف به دشتی پوشیده از چمن هستند، ببینید.

خرابه پرگامون در دوران باستان  و در زمانی که این منطقه به دلیل صادرات فرش، پنبه و طلا شرایط خوبی داشته، تأسیس شده است. این خرابه در نزدیکی شهر مدرن برگاما در استان ازمیر غربی واقع شده است. بازدیدکنندگان از خرابه پرگامون به مشاهده ستون شکسته بنای تروجان (Trojan)، تئاتر هلنی پرگامون و کتاب خانه ‌های باستانی می‌ پردازند.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال