غلبه بر ترس از سفر با چند راهکار بسیار ساده

فوبیای سفر

یکی از ترس هایی که در زندگی برخی افراد مشاهده می شود، ترس از سفر است که به هودوفوبیا (hodophobia) شناخته می شود. این ترس از راه های مختلفی خود را نشان می دهد، از شک برای سفر به مکانی جدید تا ناتوانی در ترک خانه. برخی از افراد تنها از روش های خاص حمل و نقل مانند هواپیما یا قطار می ترسند، در حالی که دیگران از همه نوع سفری ترس دارند. اگر شما دچار این فوبیا هستید، الی گشت در ادامه متن شما را با روش هایی برای غلبه بر آن، آشنا خواهد کرد.

مطالب مرتبط:
چطور تنها سفر کنیم و از آن لذت ببریم؟
معرفی بهترین اپلیکیشن های سفری سال ۲۰۱۸
مردم چه کشورهایی بیشتر از همه سفر می کنند؟

ترس از سفر نیز مانند بسیاری دیگر از فوبیاها، اغلب باعث ایجاد علائم فیزیکی مانند لرزیدن، عرق کردن یا گریه می شود و شما همچنین ممکن است دچار دل درد و سردرد هم شوید. علاوه بر این، هودوفوبیا اغلب باعث می شود که انجام وظایف لازم در یک سفر دشوار شود. احتمال دارد شمایی که ترس از سفر دارید، دچار مشکل در کارهایی مانند بررسی چمدان در فرودگاه، انجام مراحل امنیتی، صبور ماندن در شرایطی مانند تاخیر قطار یا پرواز و مسائلی این چنینی داشته باشید. حتی ممکن است زمان چک این هتل، دچار مشکل شوید و یا نتوانید تصمیم بگیرید که کجا و چه بخورید.

کنار آمدن با هودوفوبیا

با این که بهترین کار این است که به یک روانشناس و مشاوره مراجعه کنید، اما روش های زیر تا حدی می توانند، ترس شما را از سفر کردن کمتر کنند:

اگر قرار است که با ماشین شخصی به مقصدی بروید، نقشه ای تهیه کردهد و برای خود برنامه ریزی کنید که هر روز چقدر قرار است رانندگی کنید، کجا قرار است بروید و از چه جاذبه هایی می خواهید بازدید کنید. هتل را از قبل رزرو کرده و رستوران های اطراف خود را شناسایی کنید. اگر قرار است با وسایلی نظیر قطار یا هواپیما سفر کنید، رزرو خود را از چندین روز قبل انجام دهید. سعی کنید زود به ترمینال یا فرودگاه برسید و برای خود برنامه جایگزین (در صورت لغو) داشته باشید.

با یک جستجوی اینترنتی در مورد هتل خود اطلاعات کسب کنید. در مورد برنامه های عرشه، اگر سفری با کشتی کروز دارید، در مورد صندلی هواپیما، کوپه قطار و هر آنچه در مورد حمل و نقلتان نیاز است، مطالعه کنید تا حدالامکان از هر گونه اتفاق پیش بینی نشده ای با خبر باشید یا در مواجهه با برخی چیزهای دیگر شوکه نشوید. خود را در مورد فرآیند بررسی چمدان آگاه سازید تا اشتباها چیزی را که در آن سفر ممنوع است، با خود حمل نکرده باشید.

در ذهنتان، خود را تصور کنید که در حال قدم زدن در مقصد هستید. خود را ببینید که در فرودگاهید، در حال گرفتن کارت پرواز و در نهایت سوار شدن بر هواپیما هستید. مرتب خود را در مواجهه با اتفاقاتی مانند ترافیک سنگین تصور کنید و خود را ببینید که می خواهید در آن شلوغی یک جای پارک پیدا کنید. این کار باعث بهبود اعتماد به نفس و در نهایت کاهش استرس می شود.

قبل از شروع سفرتان، به خوبی استراحت کنید. در طول سفر با خود حتما آب به همراه داشته باشید و چند خوراکی نمکی نیز در کنار آن نگهداری کنید. خستگی و کمبود آب، در هنگام بروز چالش ها نمی گذراند که شما به درستی تصمیم بگیرید.

اگر ممکن است برای مدتی از تنها سفر کردن پرهیز کنید. همراهی یک شخص مورد اعتماد با شما، باعث آرامش شده و در نهایت باعث می شود که در اجرای کارهای پر جزئیات مانند چک کردن چمدان، بهتر عمل کنید. همچنین در مواقعی که شما نمی خواهید با کسی روبرو شوید، او می تواند به جای شما کارها را انجام دهد.

چه اتفاقی می افتد اگر سفرتان را کنسل کنید؟ احتمالا یک سال بعد همین موقع اینطور فکر می کنید: هوم… فرصت اینو داشتم که سفر کنم و نکردم! خب به نظر شما غلبه بر ترس از سفر بهتر است یا اینکه مدام خود را سرزنش کنید که چرا از فرصتی که داشتید، استفاده نکردید.

استراتژی دیگری برای غلبه بر ترس از سفر شما این است که وحشت را به هیجان تبدیل کند. با خواندن بعضی از وبلاگ های سفر و زندگی از طریق ماجراهای افراد دیگر، شروع کنید. در حال خواندن، شروع به فکر کردن درباره تجربیاتی کنید که شما هم دوست دارید آن ها را انجام دهید. این کار به شما اجازه می دهد تا همانطور که شاید ویژگی های ترسناک سفر را می بینید، نسبت به آن ها هیجان زده شوید و دلتان بخواهد که شما هم آن را تجربه کنید. همراه با خواندن وبلاگ ها، می توانید ویدیوهای مربوط به سفر را نیز تماشا کنید و همچنین سفرنامه های مختلف را نسبت به مقصدی که دلتان می خواهد بروید، مطالعه کنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید. با انجام دادن این کارها شما مقصد رویایی خود را بیشتر شناخته و ذهن شما کاری می کند که رفتن به آنجا را بر ترس از سفر ترجیح دهید.

اگر ترس از سفر دارید، به این فکر کنید که هر زمان که بخواهید می توانید به خانه برگردید. اگر مثلا نمی دانید که سفر ساحلی یا شهرگردی به مذاقتان خوش می آید یا نه، تنها کافی است آن را یک بار امتحان کنید. مثلا اینکه شما مقصدی را انتخاب می کنید که تنها شهر گردی و بازدید از جاذبه های شلوغ است، پس از یک روز متوجه می شوید که این نوع سفر را دوست نداشته و حس خوبی نسبت به آن ندارید، نباید خودتان را اذیت کنید. راهی که پیش پای شما است این می باشد که اگر از قبل برنامه ای جایگزین انتخاب کردید که آن را انجام دهید و اگر برنامه ریزی نکردید هم به خانه برگردید. خودتان را موظف نکنید که چون خیلی ها از فلان جاذبه خوششان می آید، پس شما هم باید آن را دوست داشته باشید؛ هر انسانی متفاوت است و انتخاب ها نیز بسته به سلایق شخصی کاملا متفاوت خواهند بود.

مطالب مرتبط

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش