حقایقی جالب از دیوار برلین
دیوار برلین، سمبل قابل لمس نقض حقوق بشر است که در طول جنگ سرد ساخته شد. دیوار برلین در آگوست سال ۱۹۶۱ در این شهر ساخته شد که بخش شرقی برلین را از بخش غربی آن جدا می کرد. این دیوار در سال ۱۹۸۹، فروریخت و تحول بزرگی در تاریخ این شهر بوجود آورد. حقایقی جسته و گریخته از این دیوار وجود دارد که همگی نشان دهنده ی اوج تبعیض و خفقانی است که در آن دوران وجود داشته است. الی گشت در این مطلب سعی کرده است تا بطور کامل و جامع همه ی حقایق را جمع آوری کند و در اختیارتان قرار دهد، با ما باشید:
دیوار برلین در چه سالی ساخته شد؟
مطالب مرتبط: با گنج های پنهان آلمان آشنا شوید ۴ مکان غیر منتطره دیدنی در آلمان
اولین مانع، در روز ۱۳ آگوست سال ۱۹۶۱ و به دستور حزب کمونیست آلمان شرقی، والتر اولبریش (Walter Ulbricht)، برای توقف فراری شدن ساکنان آلمان شرقی ساخته شد. تخمین زده شده است که حدود ۲.۵ میلیون آلمانی در سال ۱۹۴۹ به آلمان غربی رفتند و دولت هم سعی کرد تا نقطه ی پایانی بر این مهاجرت بگذارد.
فرض کنید که برلینی ها صبح روز سیزدهم که از خواب بیدار شدند، خودشان را دور از دوستان، خانواده و خانه شان دیدند. این موضوع حتی در هفته ها و ماه های بعدی، با بتنی شدن دیوارها، شدت بیشتری گرفت. بعد از چند ماه، ساخت این دیوار بتنی ۶۶ مایلی تمام شد و اطراف آن سیم خاردار کشیده شد.
چرا این دیوار ساخته شد؟
در سال ۱۹۴۹، آلمان به دو کشور جدا از هم تقسیم شد که شامل جمهوری فدرال آلمان (آلمان غربی) که بوسیله ی بیگانگان اداره می شد و جمهوری دموکراتیک آلمان (آلمان شرقی) که بوسیله ی اتحادیه جماهیر شوروی اداره می شد، بود. اگر چه برلین در آلمان شرقی بود اما بین کشورهای فرانسه، بریتانیا، آمریکا و اتحادیه جماهیر شوروی تقسیم شده بود. مرز داخلی آلمان در سال ۱۹۵۲ بسته شد و شهر، به مسیر اصلی ای برای رسیدن ساکنین ناراضی آلمان شرقی به بخش غربی تبدیل شد.
این دیوار چه تاثیری روی زندگی مردم گذاشت؟
این دیوار؛ دوستان، خانواده ها و آشناها را از هم دور کرد و باعث شد بسیاری از مردم که محل کارشان در بخش دیگر بود، شغلشان را از دست بدهند. در این مدت، مردم بسیاری سعی کردند از این دیوار عبور کنند اما متاسفانه بیشتر از نصف آنها، جان خودشان را از دست دادند. گفته هایی نشان می دهد که در طول ۲۰ سال حدود ۲۰۰ نفر که سعی کرده بودند از دیوار عبور کنند، جانشان را از دست دادند.
این دیوار چطور فرو ریخت؟
فرو ریختن این دیوار هم داستان خیلی جالبی دارد. رفته رفته با انقلابی که علیه اتحادیه جماهیر شوروی برپا شد، مردم خواستار آزادی های سیاسی و شخصی بیشتری شدند و اجازه ی عبور از دیوار برلین را خواستند، اما مرزها به طور کاملا اتفاقی باز شد. سخنگوی حزب کمونیست برلین بطور اشتباه در رسانه، اعلام کرد که ساکنین آلمان شرقی می توانند «همین الان» به آلمان غربی بروند. وقتی که این حزب به اشتباهش پی برد، سعی کرد تا آن را درست کند اما دیگر خیلی دیر شده بود و هزاران مقیم بخش شرقی، خودشان را به موانع رسانده بودند. ماموران کنار دیوار، ناگهان با هزاران مردمی روبرو شدند که می خواستند از آنجا عبور کنند و این ماموران که از تغییرات گفته شده در رادیو خبر نداشتند، کاملا گیج شده بودند. بعد از ۲ ساعت آنها تصمیم گرفتند تا دروازه را باز کنند و اینطور بود که مردم از آن عبور کردند و آن شب را تاصبح در کنار دیوار جشن گرفتند.
فروپاشی دیوار برلین
در ۹ نوامبر سال ۱۹۸۹، نقطه عطفی در تاریخ این کشور رقم خورد. مردم شروع به فروپاشی دیوار با چکش و کلنگ کردند و تکه های دیوار فرو می ریختند و هر کس تکه ای از تاریخ را برای خود برمی داشت. این دیوار به طور کامل در سال ۱۹۹۰ فرو ریخت و تکه هایی از آن در برلین و تکه های دیگری از آن در موزه های سرتاسر دنیا نگه داری شد.
منبع: independent.co.uk