۱۲ روش مفید برای بیمار نشدن در سفر

بیمار نشدن در سفر-الی گشت

یکی از بدترین و فاجعه بار ترین اتفاقاتی که ممکن است در هنگام سفر برایتان پیش بیاید (البته به جز بلایای طبیعی که این روزها کشورمان با آن درگیر است)، مریض شدن در هنگام سفر است. همگی ما مراقب های ویژه ای را برای بیمار نشدن در سفر انجام می دهیم. به عنوان نمونه سعی می کنیم که تا جایی که امکان دارد، بهداشت را رعایت کنیم یا با واکسن ها، از بیماری هایی مختلف دوری کنیم. چرا که یکی از بدترین اتفاقاتی که می تواند برای گردشگران بیفتد، مریض شدن در هنگام سفر است. “شما برای تفریح و استراحت به سفر رفته اید، اما به دلیل بیماری از هیچ یک از برنامه ها و اتفاقات سفر خود لذت نبردید!” هیچ مسافری دلش نمی خواهد چنین جمله ای را به او بگویند. بهترین راه برای بیمار نشدن در سفر  پیشگیری و مراقبت است و البته می توانید از تمام این ۱۲ راه حلی را که در مجله الی گشت به شما معرفی می کنیم، هم استفاده کنید.

در ادامه به شما کارهایی را که نباید در سفر انجام دهید تا از بیمار شدن خود جلوگیری کرده باشید، را بیان می کنیم. بهتر است برای حفظ سلامتی خود، از انجام تمامی این کارها خودداری کنید.

مطالب مرتبط:
سفری ارزان به روستاهای چین و آشنایی با نکات سفر به این نواحی!
نکات سفر برای افراد درونگرا!
این «نکات سفر به کویر» اصلا نباید فراموش شوند!

اگر به ایران گردی می پردازید و در میان استان های داخلی سفر می کنید، شاید نوشیدن زیاد آب از آب های لوله کشی شده و شیرهای آب برای شما مشکلی ایجاد نکند. به هر حال آب تصفیه شده در کشورمان در بسیاری از شهرها، برای نوشیدن مناسب است. هر چند که احتیاط شرط واجب است. برای بیمار نشدن در سفر به هر شهری که وارد شدید، از شهروندان آن وضعیت آب لوله کشی را جویا شوید و سپس از آب شیر بخورید.

اگر در سفرهای بین المللی هستید و به خارج از کشور می روید، باید بیشتر مراقب باشید. در آب بعضی از کشورها، ممکن است باکتری هایی وجود داشته باشد که با بدن مردمان محلی آنجا سازگار ولی با سیستم گوارشی شما ناسازگار باشد. در این مورد، بهترین راه کار استفاده از بطری های آب معدنی است.

در بیشتر موارد با استفاده از فیلتر های ریز، آلودگی ها و باکتری های مضر از آب بطری جدا می شوند. با این حال، مواظب باشید که حتما از شرکت های معتبر خریداری کنید. در بعضی مناطق، بطری های خالی استفاده شده را از آب شیر پر می کنند و می فروشند.
همچنین یادتان باشد که عموما قالب های یخ را، از آب شیر درست می کنند. پس سعی کنید از خوردن دسرها، نوشیدنی ها و حتی آب خنکی که با یخ سرد شده اند، خودداری کنید. بهتر است قبل از سفر، در مورد وضعیت آب های شیر مقصدی قصد رفن به آنجا را دارید، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

به طور مشابه، اگر غذایی را بخورید که در آب شیر شسته شده (و از همه بدتر در تشت آبی که میوه ها و غذاهای دیگر نیز در آن شسته شده اند)، به احتمال زیاد باکتری های آب به غذا منتقل می شوند. بعضی از میوه ها و سبزیجاتی که از روی زمین برداشت می شوند، نظیر کاهو، پیاز و سیب زمینی آلودگی های زیادی دارند و به راحتی تمیز نمی شوند. به همین خاطر به شما خام خواری را پیشنهاد نمی دهیم. بهتر است که حتما از غذاهای گریل شده یا سبزیجات پخته شده بخورید.

تمام وسایل حمل و نقل عمومی اگر چه همواره تمیز می شوند اما این ظاهر آن هاست که تمیز می شود. در واقع در طراحی صندلی های وسایل نقلیه ای مانند هواپیما، قطار و اتوبوس جیب ها و سینی هایی تعبیه می کنند که بسیار کثیف هستند. این جیب ها در بعضی از هواپیماها بسیار کثیفند و دیر به دیر تمیز یا ضدعفونی می شوند. خصوصاً قسمت های تنگ و عمیق کمتر تمیز می شوند. اگر با هواپیما سفر می کنید، سعی کنید فقط برای برداشتن و مطالعه اطلاعات ضروری هواپیما، دست خود را در جیب های پشت صندلی هواپیما فرو کنید. همچنین غذا و وسایل شخصی خود را در داخل آن ها قرار ندهید.

البته بهتر است این موضوع را در مورد دیگر سطوح هواپیما نیز رعایت کنید. بعضی ها هنگام ورود به هواپیما، صندلی و اطراف آن را با استفاده از مایع ضدعفونی کننده، تمیز می کنند. در مورد قطار و اتوبوس هم این موضوع صادق است.

در بسیاری از هتل ها یا هاستل ها، لیوان های داخل اتاق به ندرت تمیز می شوند. مسئولان خانه داری، در صورت کثیف بودن لیوان شاید آن را با دستمالی تمیز نمایند. در هر صورت بهترین کار در این مورد، شستن لیوان ها قبل از استفاده از آن هاست. چرا که بسیاری از آن ها درپوش ندارند. برای بیمار نشدن در سفر این نکته را حتی برای لیوان هایی هم که درپوش دارند، به شما توصیه می کنیم. در صورتی که روی لیوان ها با پوشش و مرتب نبودند، از آن ها استفاده نکنید یا حتی المقدور آن ها را با آب داغ بشویید.

هر چند که بسته به مقاصد مختلف و شرایط خاص این موضوع متفاوت است. با این وجود، این مورد در هر شرایط و مکانی صدق می کند. به هر صورت، بدن شما به آب نیاز دارد و این نیاز خصوصاً زمانی که خسته و بین انواع آلودگی ها محصور هستید، بیشتر می شود. کمبود آب نه تنها شما را نسبت به حشرات موذی آسیب پذیرتر می کند، بلکه در صورت عفونت، سخت تر بهبود خواهید یافت. در نظر داشته باشید که نوشیدنی های متفرقه از جمله قهوه، انتخاب های مناسبی برای آبرسانی به بدنتان نیستند.

خوردن غذاها و نوشیدنی های محلی، یکی از جذاب ترین بخش های سفر است اما تغییر کامل رژیم غذایی ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. برای بیمار نشدن در سفر توصیه می کنیم که دو وعده غذایی را مانند رژیم غذایی همیشگی تان، و یک وعده را از غذاهای محلی امتحان کنید. چرا که اگر در خانه بیشتر میوه و سبزیجات می خورید، تغییر ناگهانی رژیم به خوردن غذایی هایی نظیر کباب و دیگر غذاهای گوشتی در سه وعده، کار درستی نیست. در ضمن اگر مدت طولانی در مقصد اقامت دارید، بهتر است از روزهای اول، غذاهای محلی را سفارش ندهید و به مرور زمان آن ها را تجربه کنید تا سیستم بدنتان با آن ها وفق یابد.

غذای فاسد و آلوده برای مسافران بسیار خطرناک است. یک مشخصه تازه بودن غذاهای رستوران، تعداد افراد محلی که در آن غذا می خورند. زیرا معمولاً محلی ها جاهایی که غذای خوب ارائه می دهند، را بهتر می شناسند. رستورانی که خلوت است، به احتمال زیاد، مواد غذایی اش از چند روز پیش اضافه مانده و همان را به شما ارائه می دهد. برای بیمار نشدن در سفر به سراغ چنین رستوران هایی نروید.

بهتر است در مسافرت فقط از غذاهای جوشانده شده و پوست کنده شده استفاده کنید. برا اینکه از بیمار نشدن در سفر جلوگیری کنید، حتما میوه ها پوست بگیرید. میکروب ها توسط جوشاندن از بین می روند، از طرفی در بیشتر مواقع میکروب ها بر روی پوست میوه ها و سبزیجات می مانند و به داخل آن نفوذ نمی کنند.

ممکن است بخواهید در طول سفر خود به دلیل جت لگ، در دسترس بودن قهوه محلی خوب و داشتن زمان فراغت کافی، قهوه بیشتری بنوشید. قطعاً بدن شما، به این مقدار قهوه اضافی پاسخ خوبی نشان نخواهد داد. افزایش کافئیناحتمال دارد که سیستم معده شما را به هم بریزد. در نتیجه برای بیمار نشدن در سفر سعی کنید تا مصرف قهوه و کافئین خود را در سطح نرمال نگه دارید.

ممکن است استرس، تفریحات و هیجانات سفر باعث کم خوابی شما شود. خواب نیز همانند آب یکی از مؤثرترین سلاح ها در برابر بیمار نشدن در سفر است. در واقع خواب و آب در کنار هم باعث جلوگیری از بیماری می شوند. همچنین در صورت بیماری، با خواب می توانید آن را درمان کنید. سعی کنید در طول سفر به میزان کافی بخوابید.

اگر بیماری و حساسیت خاصی دارید و باید به طور دائمی از داروهای خاصی استفاده کنید، باید آن ها را همراه خود داشته باشید، تا در زمان و مکان های خاص در دسترس باشند. به دلیل مشکلات زبان، در دسترس بودن، تفاوت فرمول داروها در نقاط مختلف دنیا، آوردن دارو از خانه کار معقول تری است.

در بسیاری از موارد، فقط یک داروی خاص به سیستم بدن انسان پاسخ گو است و بهتر است این دارو را در سفر با خود داشته باشید. هر چند که برای بیمار نشدن در سفر باید داروی خود را به همراه داشته باشید اما برای سفر به اکثر کشورهای دیگر، در این باره قوانین خاصی وجود دارد که باید از قبل از آن ها اطلاع داشته باشید. نسخه دکتر خود را حتما به همراه داشته و از قبل آن را به سفارت مقصد خود در هنگام گرفتن ویزا نشان دهید.

یکی از مهم ترین نکاتی که برای بیمار نشدن در سفر باید به آن توجه کنید، توجه به نشانه ها و علامت هایی است که در مکان های مختلف می بینید. اگر در کنار ساحل دریاچه یا دریایی علامتی منوط به شنا نکردن دیدید، حتما آن را جدی بگیرید. همچنین حضور مردم در آب، نشان دهنده پاکیزگی آن نیست. باکتری های مختلفی در آب ها وجود دارند که ممکن است بدن ساکنین محلی با آن ها سازگار باشد اما بدن گردشگران با آن ناسازگار باشد. بهتر است قبل از شنا در آب به علامت ها، تمیزی اطراف دریاچه و آب ها و حتی تمیزی و شفافی آنچه که روی سطح آب توجه کنید.

منبع: smartertravel.com

مطالب مرتبط

بهترین مقاصد ایران برای سفر در فصل پاییز

فرودگاه بندر ماهشهر کجاست؟

برای سفر در پاییز به چه وسایلی نیاز داریم؟