بهترین مزارع چای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

بهترین مزارع چای جهان-الی گشت

در جهان می توان حدود ۶۲ کشور را نام برد که به تولید چای می پردازند. مزارع چای در آن ها بسیار است که می تواند به یکی از مناطق پرگردشگر تبدیل شود. در این میان، ۱۰ کشور در دنیا به خاطر دارا بودن مزارع چای بی نظیر و منظره هایی که این مزارع ایجاد کرده اند، معروف هستند. تولیدات چای در این کشورها، جزو تولیدات و صنایع اصلی بوده و همچنین جدای از امر صادرات در صنعت گردشگری کشاورزی و طبیعت گردی نیز حرفی برای گفتن دارند. مجله الی گشت به شما بهترین مزارع چای جهان برای سفر را معرفی می کند تا اگر قصد سفر به هر یک از این کشورها را دارید، به دیدن مزارع چای هم بروید.

مطالب مرتبط:
تصاویر دیده نشده از جاذبه های غول پیکر جهان!
اولین پارک ملی جهان و جاذبه هایش
عجایب ساخته دست بشر در جهان

در جهان افرادی که به دنبال یک نوشیدنی داغ می گردند، به سراغ چای می روند. بعد از آب آشامیدنی، چای بیشتری مصرف را در میان مردم جهان دارد. گیاه چای برای هزاران سال است که در چین مصرف می شود و اولین بار از آن به عنوان دارویی گیاهی استفاده می شده است. گیاه و نوشیدنی چای در قرن هفدهم از چین به انگلستان برده شد و به سرعت در بین مردم محبوب شد. زمانی نگذشت که نوشیدن یک فنجان چای در میان مردم باب شد و توانست به راحتی جای قهوه را بگیرد. در میان کشورهای جهان، چین تولید کننده بیشترین میزان چای در دنیاست و در نتیجه بهترین مزارع چای جهان برای سفر را در این کشور پیدا خواهید کرد. مزارعی که حتی به ثبت آثار فرهنگی میراث جهانی یونسکو نیز رسیده است. بعد از چین دو کشور هند و کنیا قرار گرفته اند و چنین شرایطی را دارند.

با چنین تقاضای زیادی، قابل فهم است که چای باید در مقیاس انبوه، در سراسر جهان و در مکان های مختلف تولید شود تا بتواند نیازهای رشد گیاهان مورد نیاز برای تولید انواع مختلف را فراهم کند. براساس آمار و ارقام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۳، برای مردم جهان، ۱۰ کشور تولید کننده چای در جهان را معرفی نموده است.

بر طبق این دسته بندی رتبه دهم در میان بهترین مزارع چای جهان برای سفر را بنگلادش به خود اختصاص داده است. کشور بنگلادش با تولید ۸۱۸۵۰ تن چای در سال رتبه دهم را کسب نموده است. این کشور مزارعی در حدود ۱۵۰ مزرعه کشت چای دارد که در نواحی شمالی و شرقی کشور قرار گرفته است. بیشتر از ۳۰۰ هزار نفر بر روی مزارع کشت چای مشغول به کار هستند. وضعیت بهترین مزارع چای جهان برای سفر در بنگلادش در سال های اخیر روبه رشد بوده و بیشتر شده است. هر چند تولید چای در بنگلادش در سال های اخیر به طور پیوسته ای افزایش یافته اما انتظار می رود که تولید چای جهان در بنگلادش برای سراسر جهان، کمترین میزان را به خود اختصاص دهد.

کشورمان ایران نیز در این لیست قرار گرفته و رتبه نهم را به خود اختصاص داده و تولید چای ایران ۱۰۰ هزار و ۵۸۰ تن است. تا پایان قرن بیستم، نوشیدنی گرم ایرانی، قهوه بود. با این حال، موقعیت دور کشور تولید کننده قهوه و صادرات سخت دانه های قهوه از این کشورها، ایران را به سمت جایگزین کردن چای به جای قهوه سوق داد. همچنین ارتباط بیشتر ایران از طریق جاده ابریشم با کشور چین واردات چای را ساده تر می نمود. نوشیدنی چای به سرعت در ایران محبوب شد و در سال ۱۸۸۲ با ورود نحوه کاشت چای به ایران از هند توسط محمد میرزا معروف به “کشف السلطنه” اولین حاکم تهران، ایرانیان توانستند مزارع چای خود را داشته باشند.

کشف السلطنه که سفیر ایران در هند بود، امروزه برای دیدن بهترین مزارع چای جهان می توان به مناطق شمالی ایران سفر کرد. سلطنه می دانست که بریتانیا اسرار تولید چای خود را، به عنوان راز نگه می دارد؛ چرا که یکی از اصلی ترین منبع درآمد آن ها در هند بود. سلطنه به عنوان یک کارگر فرانسوی در مزارع چای هند مشغول به کار شد. به این شیوه اسرار کاشت و تجارت چای را یاد گرفت و در نهایت نمونه هایی از گیاه چای را به ایران آورد. او گیاهان چای را در استان گیلان کاشت و به این صورت، صنعت چای ایران آغاز شد. امروزه ۳۲۰۰۰ هکتار مزارع چای بر روی تپه های شمال ایران وجود دارد. این تپه ها جزو بهترین مزارع چای جهان برای سفر هستند.

اگر به دنبال یکی از زیباترین و بهترین مزارع چای جهان برای سفر هستید، کشور میانمار را از قلم نیاندازید. در این کشور سالانه ۱۰۴ هزار و ۷۴۳ تن چای تولید می شود. بسیاری از مزارع چای در قسمت های مرزی ایالت شان (Shan State) قرار دارند که به مرزهای کشور چین بسیار نزدیک هستند. با اینکه این کشور در این سال ها دچار جنگ داخلی شده است اما با گسترش کشت ارکانیگ محصولات چای خود توانسته رتبه هشتم را به خود اختصاص دهد.

یکی از زیباترین مناظر ایجاد شده از مناظر چای را در کشور اندونزی خواهید دید. اندونزیایی ها در دهه ۱۷۰۰ تولید چای خود را آغاز کردند و به وسیله استعمارگرایان هلندی با این کشت محصول آشنا شدند. در سال ۲۰۱۷، اندونزی ۱۳۹،۳۶۲ تن چای تولید کند که بیشتر آن به خارج از کشور صادر شد. تولیدات چای اندونزی بر روی چای سیاه تمرکز دارند و کمی چای سبز نیز تولید می کند. در این کشور مزارع چای دیگری نیز وجود دارد که به خوبی در جهان شناخته شده نیست. اگر قصد سفر به اندونزی را دارید، به دیدن بهترین مزارع چای در اندونزی بروید.

از بهترین مزارع چای جهان برای سفر و بازدید، مزارع چای ترکیه است. این کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۳۴ هزار تن برگ چای تولید کرد. اگر می خواهید به تماشای مزارع چای در ترکیه بروید، باید به مناطق روستایی در نزدیکی شهر ریزه (Rize) و در کنار دریای سیاه بروید.

تولید چای در ویتنام در سال ۱۸۸۰ آغاز شد، زمانی که فرانسوی ها اولین گیاه  چای را در Pho Tho کاشتند. این صنعت به سرعت گسترش یافت و طی ۵۰ سال، ویتنام محصولات خود را به اروپا و آفریقا صادر کرد. در زمان جنگ ویتنام، صنایع چای آن به طور قابل ملاحظه ای رو به زوال گذاشت. مزارع چای ویتنام تا سال ۲۰۱۷ توانستند سالانه ۲۶۰ هزار تن چای تولید کنند. بهترین مزارع چای جهان برای سفر در ویتنام قابل مشاهده است.

چای سریلانکا با روش کاشت کانتور تولید می شود که در آن بوته ها در خطوط مشخصی بر روی زمین کاشته می شوند. این نوع کشت چای نظم دیدنی را در میان بهترین مزارع چای جهان ایجاد می کند. سریلانکا که قبلا به نام سیلان شناخته می شد، سه نوع اصلی چای را تولید می کند: سیلان سیاه، سیلان سبز و چای سفید سیلان. تولید چای این کشور، در حال حاضر یکی از بزرگترین صنایع این جزیره است و بیش از یک میلیون کارگر سریلانکایی در این مزارع مشغول به کار هستند. زیبایی و جذابیت بهترین مزارع چای جهان را در این کشور خواهید دید.

بر خلاف بسیاری از کشورهای دیگر که مزارع بسیار بزرگی برای کشت چای دارند، کنیا دارای مزارع کوچک و محلی چای است. حدود ۹۰ درصد چای تولید شده در مزارع کوچکی کمتر از یک هکتار تولید می شود. کشور کنیا با تمرکز بر روی نوآوری، تحقیق و توسعه در صنعت چای، به دنبال حفظ رقابت است. آن ها پیشرو در تولید انواع جدید و بهتر گیاه چای هستند که حتی در برابر تغییرات آب و هوایی نیز مقاوم باشد. همچنین عنوان تولید چای های هنری از کشور کنیا برخواسته است.

هند دومین تولید کننده بزرگ چای در جهان است که به طور متوسط سالانه ۱،۳۲۵،۰۵۰ تن تولید می کند. یکی از پرطرفدارترین ترکبات چای، چای تند است که در شمال هند تولید می شود و با شیر مصرف می شود. با این حال، هند نیز منحصرا دمنوش های گیاهی محبوب مانند دمنوش و چای دارجلینگ را نیز تولید می کند.

هند مقدار زیادی گیاه چای تولید می کند اما مهم این است که آن ها ملتی بیش از یک میلیارد نفر و علاقه مند به نوشیدنی چای هستند. در نتیجه، بیش از ۷۰ درصد از چای تولیدی این کشور توسط مردم آن مصرف می شود و چای کمتری برای صادرات باقی می ماند.

کشور چین رتبه اول را در تولید چای جهان داد. همچنین وسیع ترین و بهترین مزارع چای جهان بر روی تپه های چین دیده می شود. چندین گونه از گیاه چای همانند چای سبز، چای اولونگ (oolong)، چای سفید، پو-اره (pu-erh)،  چای زرد و چای جاسمین و چندین گونه چای دیگر در این کشور تولید می شود. چین به طور قابل توجهی بزرگترین تولید کننده چای در جهان است و سالانه ۲،۴۷۳،۴۴۳ تن چای تولید می کند. کشور چین در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۳۰-۳۵ درصد کل تولید جهان را تولید می کند.

منبع: worldatlas.com

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

نیلوفر نوذری 1397-10-23 - 9:59 ب.ظ
مطلب قابل ملاحظه و خوبی است..
افزودن نظر