معرفی بهترین جاذبه های گردشگری دهلی

جاذبه‌ های گردشگری دهلی از مکان‌هایی هستند که شما را به دنیای دیگری دعوت می‌کنند. سرزمین هند به خودی خود آنقدر جذاب و عجیب است که تماشای جاذبه‌های گردشگری آن فرصتی است که هیچ‌وقت نباید از دست داد. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که سفر به دهلی را در لیست اهداف و آرزوهای خود نوشته‌اند، حتما با الی گشت در ارتباط باشید تا با تورهای جذاب دهلی که برایتان تدارک دیده شده، به این آرزو جامه عمل بپوشانید.

رزرو آنلاین  تور هند ( مثلث طلایی)  “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت

جاذبه‌ های گردشگری دهلی

دهلی، شهری با پنج هزار سال قدمت یکی از کهن‌ترین شهرهای جهان است که به زیبایی سنت و مدرنیته را کنار هم قرار داده است. دهلی را هندوستان کوچک می‌نامند، چرا‌که به خوبی منعکس کننده تنوع فرهنگ و اقوام سرزمین هند است. آنچه گردشگران را به دهلی فرا می‌خواند تاریخ غنی، بناهای باشکوه، مکان‌های مقدس، تنوع هنر و صنایع دستی و غذاهای عالی است که باعث می‌شود به هر کس با هر سلیقه‌ای در این شهر حسابی خوش بگذرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی از جاذبه‌های گردشگری هند آشنا شوید تا در صورت سفر به این شهر حتما برای بازدید از آنها برنامه ریزی کنید.

۱. قلعه سرخ

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری هند، قلعه سرخ است که با سنگ‌های قرمز رنگ خود، نظر گردشگران را به خود جلب می‌کند. بنای این قلعه یک هشت ضلعی نامنظم است که دیوارهایی به طول ۲.۵ متر دارد. شاه جهان، پنجمین امپراتور مغول، زمانی که تصمیم گرفت پایتخت را از آگرا به دهلی منتقل کند، دستور ساخت این قلعه را صادر کرد. این قلعه از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده؛ از دیوان خاص که محل ملاقات‌های شاه بوده گرفته تا استراحتگاه همسر شاه همگی با سقف منقوش، تزئینات طلایی و نقاشی‌های جذاب تزئین شده‌اند. امروزه قلعه سرخ به محلی برای برگزاری مراسمات و جشن‌های ملی مانند جشن روز ملی هند تبدیل شده است.

۲. بنای یادبود مهاتما گاندی

نمی‌شود به دهلی سفر کرد و سری به آرامگاه پدر ملی هند، مهاتما گاندی نزد. گاندی که یکی از بزرگترین افراد تاریخ به‌شمار می‌رود، رهبر مشهور جنبش استقلال هند بوده که در سال ۱۹۴۸ به قتل رسید. به رسم هندوها، جسد افراد درگذشته سوزانده شده و خاکستر باقی‌مانده از آن به دریا سپرده می‌شود. در مورد مهاتما گاندی نیز این رسم اجرا شده و این بنا صرفا یادبودی جهت احترام به این شخصیت بزرگ تاریخی است که محبوب تمام گردشگران و مسافران تورهای هند است. همچنین موزه‌ای در این مکان ساخته شده که یادگاری‌ها، زندگینامه و دستاوردهای او را به نمایش گذاشته است. جالب است بدانید که این موزه درست در مکانی ساخته شده که مهاتما گاندی در آن به قتل رسید.

۳.جاذبه‌ های گردشگری دهلی | دروازه هند

دروازه معروف هند، یک قوس سنگی باشکوه است که هیچ شباهتی به معماری شرق و هندی ندارد بلکه بیشتر یادآور دروازه‌های معروف اروپایی است. این طاق معروف به عنوان بنای یادبودی برای سربازان هندی کشته شده در جنگ جهانی اول که در ارتش بریتانیا خدمت می‌کردند، ساخته شده است. روی دیوارهای این طاق نام بیش از ۹۰ هزار سرباز حک شده است. ساخت این بنا در سال ۱۹۳۱ توسط یکی از معروف‌ترین معماران بریتانیایی، سر ادوین لیتینز، انجام شد. این بنا که در محوطه مجموعه کاخ ریاست جمهوری قرار گرفته از جمله مهم‌ترین جاذبه‌ های گردشگری دهلی است که اطراف آن همیشه مملو از حضور گردشگران است.

۴. معبد آکشاردهام دهلی

اگر به سنت، فرهنگ و آیین‌های هندی علاقه دارید، حتما در سفر به دهلی سری به معبد آکشاردهام بزنید. این معبد که به عنوان بزرگترین معبد هندو شناخته شده، تقریبا ۷۰ درصد گردشگران دهلی را به سمت خود جذب می‌کند. معبد آکشاردهام در واقع نمایشگاه بزرگی از تمامی آداب و رسوم مردم کشور هند است که در کنار رود یامونا واقع شده است. با وجود این که ساخت این معبد در سال ۲۰۰۵ میلادی به پایان رسیده، به نظر می‌رسد که قدمت بسیار زیادی دارد. از نکات قابل توجه در معماری این معبد می‌توان به وجود ۲۳۴ ستون زیبای آن اشاره که ۹ گنبد این بنا را نگه می‌دارند. می‌توان گفت که از سال ۲۰۰۵ تا‌کنون معبد آکشاردهام به یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌ های گردشگری دهلی تبدیل شده است.

۵. معبد نیلوفر آبی

معبد باشکوه آیین بهایی در دهلی را مادر معبدها می‌دانند. این بنا که به معبد نیلوفر آبی نیز مشهور است، توسط یک معمار ایرانی به نام فریبرز صهبا طراحی شده است. طرح این معبد از گل نیلوفر الهام گرفته شده که در هند با عبادت و دیانت گره خورده است. این معبد از بتن سفید و سنگ مرمر ساخته شده که مانند گل نیلوفر لطیف است. جالب است بدانید که فضای داخلی این معبد بسیار ساده است و ردی از هیچ دین خاصی در آن دیده نمی‌شود. بنابراین افراد با هر دینی می‌توانند وارد معبد شوند و دعاهای مخصوص خود را بخوانند. در اطراف این بنا ۹ استخر وجود دارد که بازتاب نور در آنها، زیبایی محوطه را چندین برابر می‌کند. معبد لوتوس یا نیلوفر آبی در سال ۱۹۸۶ بنا شده و تا به حال میزبان بیش از ۷۰ میلیون گردشگر بوده است.

۶.جاذبه‌ های گردشگری دهلی | مسجد جامع دهلی

مسجد جامع دهلی که به جهان‌نما نیز شهرت دارد از معروف‌ترین مساجد هند و جاذبه‌ های گردشگری دهلی به‌شمار می‌رود. این مسجد در سال ۱۶۸۵ به دستور پنجمین فرمانروای سلسله گورکانیکان هندوستان که تاج محل را نیز بنا کرده بود، ساخته شده است. مسجد جامع دهلی سه دروازه، چهار برج زاویه دار و دو مناره ۴۰ متری بلند دارد که با استفاده از ماسه سنگ قرمز و سنگ مرمر سفید ساخته شده است. مساحت این مسجد به قدری بزرگ است که محوطه بیرونی آن ظرفیت ۲۵ هزار نمازگزار را دارد. همچنین یک نسخه از قرآن تاریخی که بر روی پوست آهو نوشته شده نیز در این مسجد نگه‌داری می‌شود.

۷. مقبره همایون

مقبره همایون، آرامگاه فردی به نام نصیرالدین همایون است که دومین پادشاه گورکانیان هند بوده است. او که مدتی در دربار ایران پناهنده شده بود، به کمک شاه وقت ایران (شاه طهماسب اول) توانست پس از ۱۵ سال به کشورش بازگردد اما چند ماهی بیشتر طول نکشید که از پله‌های کتابخانه‌اش سقوط کرد و درگذشت. این بنا که در قرن شانزدهم میلادی ساخته شده، اولین باغ ایرانی در شبه قاره هند محسوب می‌شود.

گفته شده که همایون پس از آنکه از ایران به هند بازگشت، هنرمندان ایرانی زیادی را با خود به هند آورد. از این رو بعید نیست که بگوییم رد معماری ایرانی در بسیاری از بناهای ساخته شده پس از آن تاریخ به چشم می‌خورد. در آرامگاه همایون عناصر مختلفی از معماری ایرانی به کار گرفته شده که از این میان می‌توان به کاشیکاری، شاه‌نشین‌های قوسی شکل و ستون‌های باریک اشاره کرد که آن را به چهار باغ اصفهان شبیه کرده است. آرامگاه همایون را می‌توان یکی از ایرانی‌ترین بناهای هند و از مشهورترین جاذبه‌ های گردشگری دهلی دانست.

۸. قطب منار

قطب منار دهلی، بلندترین مناره هند است که در قرن دوازده بنا شده است. این منار که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده، به عنوان یکی از مشهورترین جاذبه‌ های گردشگری دهلی همواره گردشگران بسیاری را به سوی خود فرا می‌خواند. ارتفاع این برج تزئینی پنج طبقه بیش از ۷۰ متر است که با حکاکی‌ها و کتیبه‌هایی از قرآن پوشانده شده است. در ساخت این منار معروف از سنگ‌های مختلفی مانند مرمر، سنگ قرمز و ماسه سنگ استفاده شده است. این منار از قسمت‌های مختلف مانند مسجد قوه الاسلام و موَذن خانه (اولین عبادتگاه مسلمانان در هند)،  دروازه‌ای متعلق به سال ۱۳۱۰ میلادی، مقبره‌های آلتامیش، علاءالدین خلجی و یک ستون آهنین ۲ هزار ساله تشکیل شده است. جالب است بدانید که قطب منار هندی، بلندترین برج هند بوده و همچنین از مرتفع‌ترین برج‌های آجری جهان محسوب می‌شود که می‌توان با پله به طبقه آخر آن دست یافت.

۹. جاذبه‌ های گردشگری دهلی | خیابان چاندی چوک

اگر می‌خواهید از فضای مدرن دهلی فاصله گرفته و کمی خود را در بخش سنتی آن غرق کنید، بهتر است سری به خیابان چاندی چوک بزنید. این خیابان که قلب و خیابان اصلی دهلی قدیم است، تضاد بسیاری با خیابان‌های مدرن، تمیز و منظم دهلی نو دارد. سه چرخه، اتومبیل، چرخ‌های دستی، دسته‌های بزرگی از عابران پیاده و همچنین حیوانات از جمله مواردی هستند که در این خیابان زیاد به چشمتان می‌خورد. بازار باریک و محلی این منطقه بهترین گزینه برای افرادی است که قصد خرید از بازارهای محلی هند را دارند. در این بازار که یکی از قدیمی‌ترین و شلوغ‌ترین بازارهای هند است، می‌توانید انواع جواهرات، پارچه و لوازم الکترونیک ارزان قیمت را پیدا کنید. برای اینکه کمی هیجان به گشت و گذارتان‌ در این بازار شلوغ اضافه کنید، می‌توانید غذاهای خیابانی دهلی را هم اینجا امتحان کنید و ساعات خاطره‌انگیزتری برای خود بسازید.

نتیجه گیری

در این مقاله به صورت خلاصه به بررسی جاذبه‌های گردشگری هند پرداختیم و چند مورد از معروف‌ترین آنها را معرفی کردیم. جاذبه‌هایی تماشایی که حتما باید در برنامه افرادی که قصد سفر به دهلی را دارند گنجانده شود تا خاطراتی خوش از این سرزمین فرهنگ و هنر برای خود ثبت کنند. اگر تصمیم دارید به سرزمین عجایب هند و شهر دهلی سفر کنید، الی گشت تورهای ویژه‌ای در برنامه دارد که با آنها می‌توانید با خیال راحت به گشت و گذار در این سرزمین بپردازید.

سوالات متداول:

۱. امروزه از قلعه سرخ دهلی چه استفاده ای می‌شود؟

از قلعه سرخ دهلی امروزه برای برگزاری مراسمات و جشن‌های مختلف ملی مانند روز ملی هندوستان که معمولا با حضور مقامات برگزار می‌شود، استفاده می‌شود.

۲. علت ساخت دروازه هند چه بوده است؟

دروازه هند را به عنوان بنای یادبودی برای سربازان کشته شده در جنگ جهانی اول ساخته‌اند. نام ۹۰ هزار سرباز هندی که در ارتش بریتانیا خدمت می‌کردند روی دیوارهای این طاق حک شده است.

۳. چرا معماری مقبره همایون به معماری ایرانی شباهت دارد؟

از آنجایی که گفته می‌شود نصیرالدین همایون پس از بازگشت از ایران، بسیاری از هنرمندان ایرانی را با خود به هند آورد، الگوی معماری ایرانی و باغ ایرانی به هند منتقل شده و این بنا نیز با وجود کاشیکاری‌ها و ستون‌های باریک، شباهت‌هایی به چهارباغ اصفهان دارد.

مطالب مرتبط:

راهنمای سفر به هند۷

دلیل برای سفر به هند

راهنمای خرید سیم کارت در هند

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟