راج گات، بنای یادبود مهاتما گاندی در دهلی

بنای یادبود مهاتما گاندی، راج گات

بنای راج گات در دهلی هند یکی از زیباترین ساختمان ها و بناهای یادبود در این شهر است که برای یکی از تاثیرگذارترین و البته معروف ترین شخصیت های هندی که البته دیگر شخصیتی کاملا جهانی است یعنی مهاتما گاندی ساخته شده است. بنای راج گات در دهلی در واقع از جمله مکان های مهم و بسیار محترم هندی ها است که برای خود به عنوان یک جاذبه ی بسیار دیدنی به شمار می رود. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، بنای راج گات در دهلی را مورد بررسی قرار دهیم.

مطالب مرتبط:
بازدید از جاذبه های دهلی را فراموش نکنید
معرفی بهترین جاذبه های گردشگری دهلی
جاذبه های کمتر معرفی شده دهلی (هند کوچک)

بنای یادبود مهاتما گاندی که راج گات (Raj Ghat) نامیده می شود، یکی از زیباترین و تلفیقی ترین بناهای موجود در شهر دهلی است.

نکته ی جالبی که باید درباره ی بنای راج گات در دهلی بدانید این است که در واقع این مکان همان جایی است که خاکستر گاندی که در تاریخ ۳۰ ژانویه ی سال ۱۹۴۸ در آن ترور شد را نگه می دارند. در آن زمان مهاتما گاندی ۷۹ سال سن داشت. در سالروز ترور این شخصیت بزرگ و تاثیرگذار یعنی ۳۰ ژانویه که روز شهید نیز نام گذاری شده است، مردم و مقامات مهم در این محل گرد هم می آیند تا این روز را گرامی بدارند و آن را پاس بدارند.

بنای راج گات در دهلی یا همان بنای یادبود مهاتما گاندی است، یک سکوی چهار گوش ساده است که از سنگ مرمر سیاده درست شده است و در آن خاکستر پیکر گاندی را نگه می دارند.

درباره ی بنای راج گات در دهلی باید نکته ی مهمی را بدانید. این نکته آن است که بنای راج گات تنها بنای یادبود برای گاندی است اما اینطور نیست. از بین جاذبه‌‌ های زیادی که در هند یادآور رهبر فقید خود ماهاتما گاندی است، خانه ی او نیز در این میان وجود دارد که در حال حاضر تبدیل به موزه شده است و همان مکانی است که گاندی در سال ۱۹۴۸ میلادی در آن ترور شد.

بخش ‌‌های این موزه شامل نمایشگاه اشیاء و یادبودهایی مرتبط با مرگ و زندگی او، همچنین موزه ی چند رسانه‌‌ ای گاندی همراه با اسناد تاریخی، دستاوردهای او و بسیاری از دیگر متعلقات او را ارائه می ‌‌دهد. یکی از بهترین بخش ‌های بازدید از این موزه، امکان قدم زدن در باغی است که گاندی زمان زیادی را در آن سپری می ‌‌کرده است. در منزل گاندی، مکانی که گاندی مورد اصابت گلوله قرار گرفته است را با نام ستون شهید مشخص کرده اند.

بعد از این که از منزل گاندی خراج شدید تنها با چند قدم پیاده‌‌ روی به یادبود راج گات گاندی در دهلی خواهید رسید. این مقبره همانطور که در بالاتر اشاره کردیم، جایی است که گاندی در آنجا سوزانده شده است و شاید اصلی ‌ترین قسمت این مجموعه به شمار می ‌رود. در داخل این سنگ خاکستر جسد گاندی نگهداری می شود. تنها زینت این اثر شمع های کوچک در اطراف آن هستند و در روز بزرگداشت گاندی نیز، این یاد بود گلباران می شود. درباره ی نام این بنا باید این نکته را بدانید که در اصل این نام به بخش تاریخی دهلی قدیم که شاه جهان آباد نام دارد و در ساحل رودخانه ی یامونا قرار گرفته است، نامیده شده است. در نزدیکی این بنای یادبود در شرق دریا گنج دروازه ی گات راج در ورودی شهر قرار داشت.

  • بنای راج گات در دهلی سقف ندارد.
  • در این بنا یک مشعل آتش ابدی روشن است.
  • این بنا در ساحل رودخانه ی یامونا در دهلی و در جاده ی کمربندی مهاتما گاندی قرار گرفته است.
  • یک پیاده ‌روی سنگی از میان چمنزارها به سمت دیوارهایی که بنای یادبود را احاطه کرده‌ اند، می ‌رود.
  • تمام میهمانان و بازدیدکنندگان این بنا باید پیش از ورود به راج گات کفش ‌های خود را در بیاورند.

مهانداس کارامچاند گاندی که به زبان انگلیسیMohandas Karamchand Gandhi و به خط دوناگری मोहनदास करमचन्द गांधी و به خط گجراتی મોહનદાસ કરમચંદ ગાંધી نوشته می شود در تاریخ ۲ اکتبر سال ۱۸۶۹ میلادی به دنیا آمد و در ۳۰ ژانویه ی ۱۹۴۸ میلادی در اثر ترور چشم از دنیا فرو بست. گاندی که در واقع رهبر سیاسی و معنوی هندی ‌ها بود که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد می‌ کرد. فلسفه ی بی ‌خشونتی گاندی که خود نام ساتیاگراها که در زبان سانسکریت به معنای تلاش و کوشش برای رسیدن به حقیقت و تحت ‌اللفظی به معنای محکم گرفتن حقیقت است بر روی بسیاری از جنبش ‌های مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثیر گذاشته‌ است.

گاندی از زمانی که مسئولیت رهبری نبرد برای آزادی و کنگره ی ملی هند را در سال ۱۹۱۸ میلادی که برابر است با سال ۱۲۹۶ شمسی را بر عهده گرفت، به عنوان نمادی ملی در شناخته شد و میلیون‌ ها نفر از مردم او را با لقب ماهاتما یا روح بزرگ یاد می‌ کردند. هر چند که او از القاب افتخار آمیز بیزار بود ولی امروز هم همگی او را با نام ماهاتما گاندی می‌ شناسند.

سوای این که بسیاری او را به عنوان یکی از بزرگ ‌ترین رهبران تاریخ تلقی می ‌کنند؛ مردم هند از او با عنوان پدر ملت یا باپو که در زبان هندی به معنای پدر است، یاد می ‌کنند. زادروز وی در هند به عنوان یک روز تعطیل ملی است و گاندی جایانتی نام دارد. گاندی همیشه می‌ گفت که اصول او ساده هستند و از باورهای سنتی هندی که به نام‌ های ساتیا (حقیقت) و آهیمسا (ضدخشونت) هستند، گرفته شده ‌اند. او همیشه می ‌گفت که: من چیز جدیدی ندارم که به دنیا یاد بدهم؛ حقیقت و ضد خشونت بودن هم‌ سن کوه ‌ها هستند. گاندی زندگی خویش را وقف آشکار ساختن حقیقت یا ساتیا کرد.

او تلاش می ‌کرد با یادگیری و درس گرفتن از اشتباهات خود و عملکرد خود به حقیقت دست یابد. گاندی شرح حال زندگی خویش را تحت عنوان ماجرای تجربیات من با کشف حقیقت نوشته‌ است. گاندی اعلام کرد که مهم‌ ترین نبرد او تلاشی بود که برای شکست شیاطین درونی ترس ها و نا امنی‌ های خود به عمل آورده‌ است.

گاندی خلاصه‌ ای از اعتقادات خویش را در قالب خداوند حقیقت است مطرح نمود و بعدها دیدگاه‌ های خود را اصلاح کرد و بیان داشت که حقیقت خداوند است. گاندی همواره تأکید می ‌کرد تا راه بدون خشونت سبب تسلیم افراد صاحب قدرت در مقابل قدرتمندتر از خود نشود. گاندی چندین بار هدف سو قصد قرار گرفت که آخرین مورد آن نیز موفق بود. گاندی سرانجام با شلیک ۳ گلوله به قفسه ی سینه اش، در سن ۷۹ سالگی و در میان جمعیت هنگامی که عازم جایی بود، از پای درآورد. خبر مرگ گاندی دنیا را متعجب و متأثر کرد.

آسیایی ‌ها مرگ کسی را که منادی استقلال آسیا بود باور نمی ‌کردند. در لندن تمام شخصیت ‌های بریتانیا پیام ‌های تسلیتی روانه هند کردند. حتی چرچیل هم که شخصیت روبروی این فرد بود نیز پیام تسلیت به هند فرستاد. پاپ پیوس دوازدهم در تجلیل از گاندی اعلام کرد او پیامبر صلح و دوست مسیحیت بوده ‌است.

  • مسجد جامع | Jama Masjid

مسجد جامع دهلی که یکی از بزرگ ترین مسجدهای هند محسوب می شود و به عنوان آخرین بنای برجسته ی شاه جهان شناخته می شود. این بنا در سال ۱۶۵۸ میلادی تکمیل شده و دارای ۳ دروازه، ۴ برج در ۴ زاویه ی بنا و ۲ مناره ی ۴۰ متری است. در ساخت این بنا از ماسه سنگ های قرمز و سنگ مرمر سفید استفاده شده است و می توان تزئینات راه راه های عمودی را بر بدنه ی مناره های این بنا مشاهده کرد. قابل ذکر است که بازدیدکنندگان می توانند از مناره ی جنوبی این مسجد بالا رفته و منظره ی دیدنی دهلی قدیم را از آن بالا تماشا کنند. سپس آنها می توانند حوض بزرگ وسط حیاط مسجد را که برای وضو گرفتن و شستشوی دست و صورت نمازگزاران مورد استفاده قرار می گیرد را نیز مشاهده کنند.

  • بنای آکشاردام | Akshardham

اگرچه این بنا یک مجموعه ی کاملا تاریخی محسوب نمی شود و به تازگی ساخته شده است اما با توجه به این که این ساختمان با شکوه بر اساس سبک سنتی طراحی شده و شبیه آثار قدیمی است ،در زمره ی جاذبه های دهلی به شمار می آید. آرکشادام، دارای تزئینات بیرونی پیچیده و بسیار استادانه ای است که سبب شده تعداد بی شماری از گردشگران و بازدیدکنندگان همه روزه از آن دیدن کنند. بنای اصلی آن دارای ۴۳ متر ارتفاع بوده و در بدنه آن انواع تزئینات و مجسمه هایی به شکل حیوانات، نقوش افسانه ای و اسطوره ای، نوازندگان و بسیاری از طرح های دیگر اجرا شده بر روی آن است که همگی از جنس ماسه و سنگ صورتی هستند. در این بنا ۲۳۴ ستون تزئین شده وجود دارد که سقف و ۹ گنبد بزرگ آن را نگه می دارند.

  • رصدخانه جنتر منتر | The Jantar Mantar Observatory

در نزدیکی قصر که در یکی از بزرگ ترین و شناخته شده ترین مناطق تجاری دهلی قرار گرفته است، در این منطقه باغ جنتر منتر که یکی از ۵ رصدخانه ی ساخته شده توسط مهاراجا جای سینگ اول (Maharajah Jai Singh I) در سال ۱۷۲۵ میلادی محسوب می شود، قرار گرفته ای است. این رصدخانه که به شکل مجموعه ای از ابنیه ی مختلف در داخل یک پارک است با هدف رصد حرکات ماه، خورشید و ستارگان ساخته شده و در آن تعداد زیادی آثار تاریخی که بسیار خوب باقی مانده اند قرار دارند.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز