معروف‌ترین بناهای تاریخی هند کدامند؟

دیدن بناهای تاریخی هند یکی از جاذبه های گردشگری این کشور پهناور است که سالانه بازدیدکنندگان بی شماری برای دیدن بناهای تاریخی هند به این سرزمین سفر میکنند و با بناهایی با قدمت هزاران سال میتوانند در تاریخ سفر کنند. همان طور که همه ی ما می دانیم هند یکی از کشور های باستانی جهان است که از حدود دوره های پیش از تاریخ تا به امروز آثار زیادی در خود جای داده است. یکی از تمدن های اولیه محسوب می شود که دارای اولین شهرهای جهان است.

رزرو آنلاین  تور هند ( مثلث طلایی)  “تور دهلی | تور آگرا | تور جیپور” از سامانه الی گشت

جدا از منظر باستان شناسی و قدمت آثار وجود آیین های مختلف باعث ساخت بناهای عظیم و سترگ شده است که مجموعه معابد بزرگ هندوستان را تشکیل می دهد. معابدی که هر ببنیده ای را به شگفتی وا میدارد و با توجه به ده ها سده قبل ساخت و ساز این چنینی را از دست بشر خارج می دانند. با همه ی این توصیف ها این بناهای تاریخی هند همه ساخت و ساز بشر در طی قرن های مختلف است. بسیاری از آثار معماری هند به خاطر منحصر به فرد بودن در لیست جهانی یونسکو ثبت شده است که اهمیت این کشور تاریخی را می رساند. در این مقاله الی گشت سعی دارد معروف ترین بناهای تاریخی که به علاقه مندان سرزمین هندوستان معرفی کند.

برای خرید آنلاین بلیط هواپیما به مقصد دهلی در الی گشت، اینجا کلیک کنید

۱-تاج محل در آگرا

برای ما ایرانی ها تا نام سرزمین هند می آید و آثار بازدیدی اش  میشود معمولا تاج محل در ذهن مان خطور میکند که بیراه هم هست چون ساخت این بنای زیبا و طرح معماری اش از سوی معماران ایرانی بوده است و شاید همین قرابت و نزدیکی معماری است که تا نام هندوستان می آید بنای تاج محل را در ذهن تصور میکنیم. تاج محل یکی از عجایب هفتگانه جهان است و یکی از زیباترین و مشهورترین بناهای واقع در آگرا است.

مطالب مرتبط:

با شهر صورتی هند، جییپور آشنا شوید!

پنج دانستی جالب و خواندنی برای سفر اولی های هند

معرفی ۲۰ مورد از بهترین رستوران های هند

این بنای تاریخی توسط یک شاه به نام شاه جهان برای همسر محبوبش ساخته شده است. جدا از این که بنای بسیار زیبایی است اما علت ساخت آن داستان عاشقانه شاه جهان و همسر محبوبش بوده است‌ البته خوب است بدانید که ممتاز محل هنگام وضع حمل آخرین فرزند از دنیا می رود و شاه جهان برای قدردانی از وی دستور ساخت این بنای زیبا را میدهد که حدود ۱۵ سال طول می کشد. این بنای فاخر در ۱۹۸۳ به ثبت جهانی یونسکو رسید و در سال ۲۰۰۷ در لیست بناهای عجایب جهان نیز  به ثبت رسید. ورودی این بنا با یک باغ است که چهارباغ های ایرانی را به یاد می آورد، تاج محل یادتان باشد که ترکیبی از معماری ایرانی، هندی و سرزمین های اسلامی است.

در ساخت بنا از مرمر سفید منبت کاری شده و سنگ های قیمتی استفاده شده است. معماران برجسته ایرانی که در حدود هشتصد سال پیش تا ۵۰۰ سال پیش بسیار معروف بودند گاهی از سوی دیگر حاکمان سرزمین ها دعوت می شدند، و برای ساخت این بنا زیبا، احمد و حمید لاهوری ایرانی در طراحی و ساخت  بنا نقش مهمی داشتند. برای ساخت این مجموعه سترگ و بزرگ از هنرمندان و معماران  دیگر کشور نیز  استفاده شده است. این مجموعه فاخر از باغ های زینتی، ساختمان تاج محل، موزه شامل نقاشی های مغول ها تشکیل شده است. این  مجموعه یکی از معروف ترین بناهای تاریخی در هند همه روز به غیر از جمعه ها برای بازدید باز هست.

آدرس: Taj Mahal, Dharmapuri, Forest Colony, Tajganj, Agra, UttarPradesh, India

۲-معبد  طلایی هارماندیر صاحب در امریتسار

هند سرزمینی است که به خاطر بناهای معابدش معروف است. یکی دیگر از بناهای تاریخی هند معبد طلایی هارماندیر است. معبد مقدس برای مریدان  مذهب سیک است. این بنا در قرن ۱۶ میلادی ساخته شده است که طراح و معمار آن شخصی به نام راماس چی بوده است. برای زیبایی این معبد از نقوش گل و حیوانات از داخل استفاده شده و مراسم مذهبی سیک ها در آن انجام می شود. این معبد بنا بر عقاید سیک ها ساخته شده و برخلاف بسیار از معبدها که بر روی بلندی ساخته شده است بر جایی در قسمت زمین پست است که نشانگر روح انسان در زمین است و همواره انسان باید فروتن باشد.

این بنا برای بسیاری از گردشگران اعجاب برانگیز است چون در ساخت قسمت بالایی بنا از طلای ۱۸ عیار استفاده شده است که هر گردشگری را مجذوب می کند و این روکش طلایی برای علاقه مندان به تاریخ و معماری جذاب است. کل بنا نیز از سنگ مرمر و گرانیت ساخته شده است و معبد طلایی در هندوستان مشهور است. علت دومی که بنا محبوب است رنگ طلایی آن است که با هارمونی رنگ سفید در قسمت پایین ترکیب شده است. این بنای فاخر بارهای مورد  مرمت قرار گرفته است. این معبد در فصل های پر سفر هند روزانه بیش از ۱۰۰ هزار بازدید کننده دارد که برای دیدن این بنای فاخر به سوی امریتسار آمده اند.

۳-معبد میناکشی در مادورای

معبد زیبای میناکشی در سواحل جنوبی  رودخانه ویاجیا در شهر  که دارای  واقع شده است که یکی از عجایب هندوستان نیز به شمار می رود. حضور بناهای تاریخی در هند کم نیستند اما چندین بنا از  شگفتبی های هندوستان به شمار میرود که معبد میناکشی یکی از آن ها است. این معبد برای پیروان مذهب هندوها است که به پارواتی و همسرش شیوا تقدیم شده است. این زیارتگاه هندی حدود ۳۳۰۰۰ مجسمه را در ۱۴ گوپورام (ساختمان های هرمی شکل) خود دارد.  قدمت این پایه بنای به حدود قرن ششم قبل از میلاد میرسد ود حدود ۲۷۰۰ سال قدمت دارد. بعد ها در قرن ۱۶ تا ۱۸ ملی ساختمان کنونی آن که بسیار عظیم و سترگ ساخته شده است به آن اضافه گردیده است.

آثار حکومت نایاکس از سلسله های حاکم در هند را نشان میدهد که روزگاری  در ماورای دارای پیشرفت بوده اند  و هنر معماری و زینت کاری آن و نقوش رنگی معبد آن را نشان می دهد. این مجموعه ۴۵ هکتار وسعت دارد که با ۱۲ تا برج هرمی  احاطه شده است و بر هر کدام از آن ها مجسمه های اسطوره ای هندی از خدایان تا شیاطین  و حیوانات پوشیده است. نماد گرایی این مجموعه بینظیر است و اگر خواستید با دقت تر این بنا را ببنید خوب است اسطوره های هند را از قبل مطالعه کنید.

۴- کاخ میسور در ایالت میسور

دومین بنای معروف بعد از تاج محل کاخ میسور در هندوستان است. کاخ میسور یکی از بناهای تاریخی هند در زمان معاصر است اما قدمت پایه های بنا و گذشته ی آن به چندین قرن قبل باز میگردد. شهر میسور معمولا به عنوان شهر کاخ ها توصیف می شود، این کاخ با سالن های بزرگ نقاشی های دوست داشتنی، معماری سبک هند و ساراسنیک بسیار دیدنی است که نباید دیدن آن را از دست داد.

بهترین زمان بازدید ار نمای بیرون آن شب است به خاطر این که نورهای خیره کننده ای کل بنای تاریخی را می پوشاند. کاخ میسور در گذشته اقامتگاه رسمی  یکی از خانواده های سلطانی هند بوده و محلی برای برگزاری های جشن ها به حساب می آمده است که در سال ۱۸۷۹ در جریان یک آتش سوزی در عروسی سلطنتی تخرب شد.  بعد ها در سال ۱۹۱۲ دستور ساخت دوباره آن از سوی سلطنت هند داده شد که اینبار یک معمار بریتانیایی ایروین آن را طراحی کرده است.

معمار آن به طرح بناهای هندی آن را طراحی کرده است. این مکان جزو بناهای تاریخی در هند است که اجازه عکاسی از آن را ندارید و در زمان بازدید نیز حتما باید کفش های خود را در بیاورید. در طول جشنواره داسار در ماه سپتامبر و اکتبر با بیش از ۱۰۰۰۰ لامپ روشن می شود که بسیار محصور و زیبا و جلوه گر هست.

۵-دروازه هند در بمبئی

والی بمبئی در سال ۱۹۱۱  دستور  داد تا به افتخار ورود پادشاه جورج پنجم و ملکه مری  به شهر این دروازه را بسازند ولی در هنگام ورود پادشاه و ملکه تنها سنگ شالوده بنا گذاشته شده بود و با یک ماکت از آن ها استقبال شد. طرح نهایی بنا در سال ۱۹۱۴ توسط معمار اسکاتلندی انجام شد که تاثیر نوینی روی معماری شهر گذاشت و تکمیل این حدود ۱۰ سال طول کشید. اگر به بمبئی رفتید و دروازه ی هند یکی از آثار دیدنی این شهر است.

این بنا در تاریخ معاصر هند نقش مهمی را ایفا کند و سمبل پیروزی مردم هندوستان است که بر علیه استعمار هند ایستادگی کردند زیرا دروازه هند در بمبئی جایی بود که آخرین گردان سربازهای بریتانیایی در سال ۱۹۴۸  و بعد از استقلال هند از زیر طاقش گذشتند و شهر را ترک کردند. سبک معماری هندی و ایرانی است. این بنا یکی دیگر از بناهای تاریخی هند در دوره معاصر است و یادتان باشد دروازه هند با نورپردازی فوق العاده اش در شب رویایی تر به نظر می رسد.

۶-قلعه سرخ در دهلی نو

قلعه سرخ در دهلی نو یکی از بناها ی بسیار زیبای هندوستان که در فهرست آثار یونسکو در هند به ثبت رسیده است. ساخت این بنا به دوره ی شاه جهان از پادشاهان هندوستان می رسد که ساخت با بنای تاج محل از نظر تاریخی یکی است‌ این بنای محصور کننده چون جواهری سرخ از یادگار در دهلی نو می درخشد. سبک معماری بنا سبکی هندی و مغولی است و بعد از ورود مغول ها به سرزمین هند بسیاری از سبک های معماری نیز وارد گردید.

ورودی قلعه به نام دروازه لاهور بسیار تاثیر گذار بوده است زیرا برای جشن های امپراتوری استفاده می شده است. ساخت و ساز این کاخ بزرگ با سنگ های سرخ حدود یک دهه طول کشیده است. این قلعه به مدت ۲۰۰ سال محل حکمرانی پادشاهان مغول در هند بوده است. در یک دوره ای نیز به دست انگلیسی ها در قرن ۱۸ بوده است و این بنا از آثار تاریخی در هند است که می توانید قصه های تاریخی را گوش کنید و معماری را فرد بگیرید. بهترین زمان بازدید از این قلعه در پاییز و زمستان که هوای دهلی مطبوع تر است و حسابی در دالان های تاریخ هند می توانید سفر کنید.

۷-هاوامحل جیپور

هاوا محل که به نام کاخ بادها نیز شناخته می شود در مرکز ایالت استان باستان شهر جیپور در غرب هندوستان است. این سازه پنج طبقه منحصر به فرد که از سنگ های ماسه سنگ قرمز و صورتی توسط مهربان و ساوی پراتاپ سینگ در سال ۱۷۹۹ ساخته شده  که یکی از برجسته ترین جاذبه های گردشگری در شهر جیپور است. این کاخ به رنگ دلربای صورتی اش معروف است و در مصالح آن از شن های ریز سرخ  و صورتی در آن به کار رفته است. در این کاخ با وجود طراحی هزار پنجره روبه روی هم تهویه هوا صورت میگیرد و در فصل های گرم نیز بسیار خنک است. اگر به جیپور رفتید حتما از هاوا محل که یکی از بناهای تاریخی در هند است دیدن کنید و با تاریخ هند و سبک معماری بناها بیشتر آشنا شوید.

۹-قطب منار دهلی

از آنجا که آیین اسلام به سرزمین هند در قرن های گذشته رسیده است بناهایی از سبک و ساخت بناهای اسلامی در آن می بنید. معماری اسلامی به این معنی است که بنا در خدمت آیین اسلام باشد و یکی از آن ها مسجد و مناره است. منار قطب  دهلی سرگذشت را از تاریخ هند به ما نشان میدهد و از اماکن اسلامی در بناهای تاریخی در هند است. این منار از یک مجموعه عظیم دروازه، مسجد، آرامگاه و مکان های تاریخی مهم دهلی است. قطب منار یادتان باشد که از اولین سازه های بلند در معماری به ارتفاع ۷۲.۵ متر در هندوستان است. قطب منار در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده است و بارها مورد مرمت قرار گرفته است. این بنا به سبک منارهای ایران و افغانستان که دستی در ساخت برج مناره های بلند به عنوان میل راهنما و مناره های مساجد داشتند.

آدرس: Qutub Minar, Mehrauli, New Delhi, India

۹-سانچز اینجا در سانچی

از بناهای معروف دیگر هندوستان بنای متعلق به آیین بودا است، سانچز اینجا در سانچی از ساختمان های آیینی در بناهای تاریخی هند محسوب میشود. محال است از هندوستان صحبت شود و حرفی از آیین بوده نشود. بودا یکی از الهه های بسیار قدیم در هندوستان بود که بعد ها سرزمین های غربی تر یعنی ایران نیز تاثیر گذاشت و متنی راهنما نیز از آیین بوده در طریقت خود تاثیر گرفت. گنبد زیبا و عظیم سانچی استوا بزرگ یک بنای تاریخی بودایی مشهور در جهان است که توسط امپراتور اشوکا ساخته شده و یکی از قدیمی ترین سازه های سنگی در قلب هند است.

استوپا کهن ترین بنای مذهب بودایی است   در ابتدا شامل سفقی خرپشته ای بوده است که خشتی بوده است. پس از درگذشت بودا وی سوزانده شد و خاکستر  در زیر ۸ استوا  دفن گردید. این بنا برای یادآوری از بودایی بزرگ در صدها سال پیش ساخته شده است که مورد علاقه بسیاری از گردشگران است.

۱۰-چهارمحال حیدر آباد

چهارمینار یا چهار مناره یکی از اصیل ترین جاذبه های گردشگری حیدر آباد است که نماد اصلی این شهر نیز  به شمار می رود. این بنا قدیمی ترین بنای تاریخی حیدر آباد است. تئوری های مختلفی  برای دلیل ساخت این بنا وجود دارد، از آنجایی که این بنا در مرکز شهر قرار گرفته یکی از بناهایی است که برای ریشه کردن بیماری طاعون ساخته شده است. البته این بنا در سال ۱۵۹۱ میلادی ساخته شده و برخی نیز بر این باورند که چهارمینار به منظور شروع هزاره دوم اسلام ساخته شده است. این بنا یکی از آثار بناهای تاریخی در هند است که بازدید کنندگان می توانند بر بالای آن بروند و چشم انداز شهر حیدر آباد را ببنید. این مجموعه نیز از بناهای قابل توجه در معماری هندوستان است.

مطالب مرتبط

مراکز تفریحی در کیش و یک دیکشنری تصویری

خانه موتمن الاطبا؛ شاهکاری از معماری قاجاری در قلب تهران

تنگه چیتاب | سفری به اعماق طبیعت شگفت انگیز کهگیلویه و بویراحمد

۳ نظرات

SAHAR 1398-06-06 - 8:17 ق.ظ
من شنیدم تاج محل خیلی زیباست و دوست دارم یک روز ببینمش
اهورا 1398-06-08 - 8:44 ب.ظ
افتخار میکنیم به کشورمون که هنر و معماریش تا هند هم رسیده
مهدی منطقی 1398-06-09 - 11:40 ق.ظ
تاج محل از همه معروف تره چون خیلیاشون حداقل اسمی من که نمی شناختم! واجب شد یه هند برم
افزودن نظر