بمبئی، شهر آروزها
هند کشوری رنگارنگ با فرهنگ و تاریخی طولانی که دیدن از جاذبه های تماشایی اش آرزوی خیلی از گردشگران است. بمبئی شهر پرهیاهو و دوست داشتنی برای خیلی از مردم هند و گردشگرانی که از سراسر دنیا به این شهر می روند شهر آرزوهاست. زندگی و کار در بمبئی آرزوی خیلی هاست چون رویاهای مردم را به واقعیت تبدیل می کند برای همین هم هست که به آن لقب های مثل «شهر آرزوها»، «شهری که متوقف نمی شود» و شهر «پرهیاهو» داده اند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا بگوییم چرا به بمبئی شهر آرزوها می گویند.
قطب اقتصادی هند
مطالب متبط: بمبئی، هرگز نمیخوابد بمبئی، شهری پرهیاهو با فرهنگی متنوع
بمبئی فقط ثروتمندترین شهر هند نیست بلکه یکی از پولدارترین شهرهای دنیا به حساب می آید. اینجا جایی است که اداره های مرکزی بسیاری از موسسات مالی کشور مثل بورس اورق بهادار ملی و بانک مرکزی هند در آن قرار دارد، همینطور بسیاری از مراکز تجاری هند در این شهر واقع شده است. بمبئی دومین شهر پرجمعیت این کشور است و جذابیت های اش آن را بهشتی و پررونق کرده است جذابیت هایی مثل شرکت های دولتی و خصوصی که مردم با علایق و سلایق مختلف را به دنبال برآورده شدن آرزوها به اینجا می کشاند. هیچ اتفاق خاصی دلیل گذاشتن لقب «شهر آرزوها» بر روی شهر نشده است تنها چیزی که باعث شده به این شهر این لقب را بدهند امکان های نامحدود است چون بمبئی به همه کمک می کند تا به آرزوهایشان برسند.
شهری جذاب برای مهاجران
بمبئی به عنوان پایتخت تجاری کشور برای همه کسانی که به دنبال کار و یا فرصت های شغلی بهتر هستند مثل بهشت می ماند. مهاجران از تمام قسمت های این کشور به دنبال زندگی بهتر به بمبئی می روند و یکی از دلایل اصلی لقب شهر همین موضوع است. با اینکه در این شهر محله ها و کوچه های فقیرنشین هم پیدا می شود و توزیع ثروت به طور مساوی در همه قسمت ها پخش نشده اما اینجا شهری است که به همه کسانی که سخت کار می کنند پاداش های زیادی می دهد. موقعیت این شهر به عنوان یکی از قدیمی ترین مراکز تجاری و بازرگانی برای بیش از هزاران سال و میراث طولانی اش به عنوان محلی برای زندگی دوباره هندی ها باعث شده تا خیلی ها برای پیدا کردن کردن شغل و رسیدن به آرزوی زندگی بهتر به اینجا بیایند. این شهر زندگی مردم را می سازد و آن ها را به انسان هایی تبدیل می کند که می توانند به تنهایی در هر نقطه ی از دنیا دوام بیاورند.
پایتخت فیلم های هند
بمبئی یکی ازبزرگ ترین صنایع فیلم کشور است. این شهر جایگاه خودش را به عنوان پایتخت فیلم های هند به خوبی محکم کرده است. بهترین استودیوها در این شهر قرار دارد و معروف ترین تهیه کننده ها، کارگردان ها و بازیگران در همین شهر زندگی می کنند، همین ویژگی جذابیت های این شهر را دو چندان کرده است.
گذشته و آینده
بمبئی تاریخی غنی از واقعیت های باورنکردنی دارد. تنوع، فستیوال های باشکوه و فرهنگی که هند به آن معروف است بیشتر از هر جای دیگری تحت تاثیر بمبئی است. کیفیت زندگی در بمبئی که مثل رویا می ماند وابستگی زیادی به گذشته باشکوهش دارد و همه این ها خبر از آینده امیدبخش آن می دهند. در حالی که اهمیت جهانی شهر و موقعیت آن با پیشرفت اقتصادی هند در دنیا هر روز بهتر و بهتر می شود اما این شهر در حدود ۲ هزار سال پیش هم قطب تمدن و دادوستد با دیگر تمدن های بزرگ دنیا بود. دو غار کانهری و الفانتا به خوبی گذشته پربار این شهر را نشان می دهد؛ این دو غار از مهمترین مکان های اقتصادی و مذهبی به شمار می آمد. سفر به بمبئی هیچ چیزی کمتر از دیگر شهرهای هند ندارد.
معماری
از پل جذاب کشیده شده بر روی آب گرفته تا آرامگاه سفید و زیبای «حاجی علی درگاه» همه این ها به خوبی نشان می دهد که معماری در این شهر پیچیده، غنی و استثنائی است. بلوار «مراین درایو» که چراغ های آن از دور مثل کمانی زیبا از رشته های مرواریدهای درخشان است تا «پایانه چاتراپاتی شیواجی» که معماری ویکتوریایی آن بعد از حدود یک قرن همچنان مقاوم است؛ همه این ها از نمادهای جذاب هند هستند که گردشگران زیادی را جذب این شهر می کنند.
شهر اولین ها
اینجا شهر اولین هاست؛ ریشه همه کارها در هند از یک سمت به بمبئی برمی گردد. از اولین هتل ۵ ستاره هند: هتل تاج محل پالاس تا اولین نمایش فیلم در کشور در سال ۱۸۹۶ همه این ها به خوبی نشان می دهد که بمبئی اولین های زیادی داشته و در خیلی ها از زمینه ها پیشقدم بوده است. اولین قطار شبه قاره ای در سال ۱۸۵۳ به سمت این شهر حرکت کرد و اولین فرودگاه هواپیمایی داخلی در سال ۱۹۲۸ در این شهر افتتاح شد. با اینکه امروز هزاران تاکسی در این شهر در رفت و آمد هستند اما در شروع قرن بیستم تاکسی هنوز به عنوان وسیله ای برای حمل و نقل معرفی نشده بود اولین تاکسی موتوری در سال ۱۹۱۱ در بمبئی شروع به کار کرد. همه این ها یعنس بمبئی جلوتر از دیگر شهرهای هند همیشه پیشقدم بوده است.
پایتختت هنر و تفریح
بمبئی فقط پایتخت فیلم کشور نیست بیشتر شرکت های رسانه ای ، استودیوهای تلویزیونی، شرکت های تولید موسیقی و جنبش های فرهنگی در این شهر متمرکز شده است. بعضی از موسسات هنری برتر مثل انواع گالری ها در این شهر نقش مهمی را در جنبش هنر مدرن کشور داشته اند و همه این ها در همین شهر قرار دارند. در این شهر به هر کجا که نگاه می کنید موسساتی را می بینید که در زمینه انواع هنرها فعالیت می کنند و علاقمندان به هنر را از سراسر هند به ین شهر می کشانند.
منبع theculturetrip.com