بمبئی، شهری پرهیاهو با فرهنگی متنوع

درباره بمبئی

بمبئی کلانشهری شلوغ و پرهیاهو و چهارمین شهر پرجمعیت دنیاست. بمبئی با اقتصاد خوبی که دارد به یکی از شهرهای رویایی مردم هند تبدیل شده و خیلی ها دوست دارند برای کار به این شهر بروند. فرهنگ این شهر بزرگ ترکیبی از دست پخت های خوشمزه، زبان، غذا، هنر، سینما و جشنواره های شاد است. ساکنان این شهر، زندگی خیلی پرسرعتی دارند و زمان زیادی از وقت خود را برای رفت و آمد از جایی به جای دیگر صرف می کنند. بمبئی جدای از اینکه یکی از بزرگ ترین کلان شهرهای هند است هیجان و تنوع زیادی برای ساکنانش دارد. هر کسی که در بمبئی زندگی می کند با غذاهای خیابانی و جشن های پرزرق و برقی که در شهر برگزار می شود اوقات خوشی را می گذراند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا با زندگی در بمبئی بیشتر آشنا شوید.

زبان

مطالب مرتبط:
از این ۶ دریاچه بمبئی دیدن کنید
۱۰ غذای معروف و پرطرفدار بمبئی

زبان رسمی مردم این شهر زیبا، زبان مراتی است که زبان مادری افراد بومی ماهاراشترا هم به حساب می آید، با این حال در این شهر به ۱۶ زبان دیگر هم صحبت می شود. زبان های دیگری که در این شهر زیاد به کار می رود هندی، انگلیسی، اردو و لهجه های محلی است. با اینکه در بمبئی مردمی با لهجه ها و فرهنگ های مختلف زندگی می کنند اما اصلی ترین زبان هایی که زیاد به کار می رود ماراتی، هندی و انگلیسی است.

غذا

مردم بمبئی به غذاهای محلی خود اهمیت زیادی می دهند. از آنجایی که این شهر تنوع خیلی زیادی دارد ماهیت بسیاری از غذاهای تغییر کرده و به غذاهای خوشمزه ای تبدیل شده اند که فقط متعلق به شهر بمبئی اند. بمبئی غذاهای گیاهی و غیر گیاهی زیادی دارد و در آن غذاهای خیابانی ارزان و خوشمزه زیادی را پیدا می کنید که آن را تبدیل به بهشتی برای عاشقان غذاهای خیابانی کرده است این شهر به غذاهای خیابانی مثل وادا پاو، چاکلی، چیودا، موداک، باتاتا راسا، دابلی، پانی پوری، داهی پوری، سو پوری و … معروف است. به غیر از غذاهای خیابانی غذاهای جنوب هند به گونه ای تغییر کرده تا باب میل مردم ایالت ماهاراشترا، اروپایی ها و دیگر توریست های شهر شود برای همین هم هست که در این شهر پرهیاهو می توانید غذاهای خیلی خوشمزه ای را پیدا کنید. بمبئی شهری ساحلی است که در زمینه خرید و فرش ماهی تاریخی بلندی دارد. به این دلیل، غذاهای دریایی از غذاهای مهمی هستند که بخش مهمی از غذاهای بمبئی را شکل می دهد. رستوران های دریایی زیادی در شهر هست که غذاهای متنوع و خوشمزه ای دارند. تعدادی از مهمترین غذاهای دریایی این شهر شامل تیسریا، ماسالا و … هستند. از بمبئی دیدن و خودتان را آماده کنید تا یک شکم گردی حسابی را در این شهر داشته باشید.

آثار هنری

ساکنان این شهر علاقه و احساس زیادی به موسیقی و تئاتر دارند. به طور سنتی، آهنگ «ماراتی کولی» که از قبایل کولی در ماهاراشترا ریشه گرفته بخشی از میراث موسیقی این شهر را شکل می دهد. در این شهر موسیقی های شاد و جذاب زیادی هست که از سنت های همیشگی این شهر هستند. بمبئی در تئاتر هم بسیار فعال است و مردم این شهر استعداد خاصی به نمایش های تئاتری دارند و از آن جایی که به تئاتر توجه زیادی می شود کودکان از همان بچگی به این نمایش ها علاقمند می شوند.

  مذهب

از آنجایی که تنوع فرهنگی زیادی در این شهر وجود دارد بمبئی شهر مذهب های مختلف است. بمبئی پایتخت تجاری و تفریحی هند است برای همین تعداد زیادی مهاجر و افرادی با مذهب های مختلف دارد به طوری که این افراد مهاجر و گروه های متنوع، ترکیبی از مذهب های مختلف را به وجود آورده اند.

مردم

بمبئی مردمی خوش برخوردی دارد که با اینکه درگیر زندگی پرسرعت شهری هستند اما خستگی ناپذیرند. مردم بمبئی سخت کوش، فرهنگی، مدرن و شوخ طبع هستند که به زندگی و سنت های خود اهمیت زیادی می دهند. بمبئی نسبت به دیگر شهرهای هند با ۹۴.۷ درصد بیشترین تعداد باسوادها را دارد. فاصله زیاد بین مکان های مختلف این شهر اصلا مردم را اذیت نمی کند چون مردم عادت دارند که برای رفتن از جایی به جای دیگر حداقل یک ساعت در راه باشند. آن ها معمولا مردمی وقت شناس هستند و با اینکه در زمینه های تکنولوژی و صنایع پیشرفت های زیادی کرده اند اما به ارزش ها، مذهب و عقاید سنتی خودشان پایبندند.

فستیوال

بمبئی بدون فستیوال ها و جشنواره های رنگارنگش کامل نمی شود. بمبئی به عنوان یکی از پرحمعیت ترین و متنوع ترین شهرهای هند خودش هم جشنواره های زیادی را آفریده است. جشنواره های مهمی مثل دیوالی، عید، کریسمس، دورگا پوجا و … جشن های شادی هستند که هند را نمی توان بدون وجود آن ها تصور کرد. بسیاری از همین جشنواره ها بهانه ای برای آمدن گردشگران به شهر بمبئی می شوند شهر در این زمان حال و هوای دیگری به خود می گیرد و پر از شور و هیجانی وصف نشدنی می شود. فستیوال ها با ارزش های سنتی، فرهنگ ها و رسم و رسومات پیوند خوده اند و طبیعت انسان ها و عقاید معمول مردم را به تصویر در می آورند. این فستیوال ها که ریشه در سنت های قدیمی دارند فرهنگ و سنت پربار این کشور را به نسل های جدید یاد می دهد.  از آنجایی که فارسی زبان های زیادی در بمبئی هستند هر سال نوروز هم در این شهر جشن گرفته ی شود. فستیوال فیل یکی از هیجان انگیزترین جشن های این شهر است که برای افزایش گردشگران و نشان دادن فرهنگ این شهر برگزار می شود.

سینما

بمبئی بدون سینما معنی ندارد. جدای از اینکه بمبئی به شهری با ارواح جاودان معروف است اما این شهر همیشه با صنعت سینما و  فیلم در ارتباط است. بسیاری از بازیگران مطرح هند از این شهر پا به عرصه سینما گذاشته اند و سینما و فیلم بخشی از سرگرمی های مردم این شهر و دیگر شهرهای هند است.

منبع: mumbai.org.uk

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال