بلندترین آسمان خراش جهان که مفهوم سفر را عوض می کند!!

بلندترین آسمان خراش جهان-الی گشت

دنیای امروز دنیای رقابت و مسابقه است و هر کسی می خواهد گوی سبقت را از دیگری ببرد. این مسابقه و رقابت همواره در مورد معماری و در بین معماران دنیا همواره وجود داشته است. از قدیم الایام گرفته که معماران به فکر ساخت زیگورات ها، کاخ ها و قلعه های بلند می افتادند تا امروزه که در شهرهای مدرن دنیا، شاهد ساخته شدن برج های بلند هستیم، ادعایی بر این حرف است. انسان همواره  به دنبال از بین بردن محدودیت ها و قدم گذاشتن به سمت جلو است. در این مورد ساخت بلندترین آسمان خراش جهان، مطلبی دور از ذهن نیست. اما گزینه ها و کاندیدهای بسیاری برای این عنوان در دنیا وجود دارد و هر ساله با ساخته شدن ساختمان های عظیم تر و بیشتر، این مقام در بین ساختمان ها  برج ها تقسیم می شود. مجله الی گشت این بار شما را با بلندترین آسمان خراش جهان آشنا می کند که اگر ساخته شود هیچ رقیبی به پای خود نخواهد رسید و این عنوان را سال ها برای خود نگه خواهد داشت.

مطالب مرتبط:
با بلندترین برج های مخابراتی جهان آشنا شوید
آشنایی با بلندترین برج های مراقبت جهان
هیمالیا، بلندترین منطقه کوهستانی دنیا

توکیو پایتخت ژاپن را یکی از مدرن ترین شهرهای جهان می دانند. در این شهر بزرگترین برج مخابراتی جهان قرار گرفته است که بلندترین سازه نامتکی جهان هم می باشد. بنابراین ژاپن نه تنها در تاریخ بلکه در اکنون و آینده نیز، جزو پیشرفته ترین کشورهای دنیا خواهد بود. برج اسکای تری توکیو هر چند است اما به عنوان برجی مسکونی ساخته نشده و در نتیجه عنوان بلندترین ساختمان جهان در سال ۲۰۱۸ و شروع سال ۲۰۱۹ هنوز از آن در امارات است.

برج خلیفه دبی، برجی چند منظوره و طراحی شده توسط معمار و طراح بزرگ جیورجی آرمانی است که دارای ۱.۸۵ میلیون فوت منطقه مسکونی، ۳۰۰ هزار فورت مکان اداری و تجاری است. این برج با ۱۶۰ طبقه که با آسانسور قابل دسترسی است و طبقات بالایی در سال ۲۰۱۰ میلادی افتتاح شد. ارتفاع این ساختمان ۸۲۸ متر تا بالاترین نقطه آن حساب شده است. با این حال این برج مقام بلندترین برج دنیا را در سال های آینده از دست خواهد داد!

چرا که ساختمان ها و برج های دیگری بلندتر از آن در حال سخت هستند. در این میان می توان به برج قطر و برج عربستان سعودی اشاره نمود. اگر چه این رقابت همچنان ادامه دارد و تنها شامل آسیا نمی شود، با این حال بیشترین ساخت و ساز و رقابت را در آسیا دارد.

طبق پیش بینی های انجام شده، برج خلیفه دبی تا سال ۲۰۲۱ عنوان بلندترین آسمان خراش جهان را از دست می دهد و آن را به برج جده (Jeddah Tower) عربستان واگذار می نماید. این سازه که هم اکنون در حال ساخت و ساز است و چیزی به تمام شدن آن باقی نمانده، ارتفاعی حدود ۹۹۹ متر خواهد داشت. در نتیجه بسیار بلندتر از برج خلیفه دبی خواهد بود. طراحی و ساخت برج جده بر عهده دو تن از معماران دنیا به نام های  آدریان اسمیت (Adrian Smith) و گردون گیل (Gordon Gill) بوده و ۲۰۰ طبقه دارد. در این برج چند منظوره، رستوران های بسیار، هتل، آپارتمان های مسکونی، مراکز خرید و بازار ها، امکانات تفریحی و در مجوع هر آن چیزی که یک خانواده برای زندگی در دنیای امروز نیاز دارد، قرار گرفته است. تراس یا عرشه دید باز این برج در طبقه ۱۵۷ قرار خواهد گرفت که بلندترین عرشه دید باز دنیا خواهد شد.

تصور کنید که محیط زندگی شما تنها در یک برج خلاصه شود. هر آنچه که نیاز داشته باشید، در آسمان خراش خود دارید و دیگر نیازی به بیرون آمدن از برج برای خرید مواد غذایی خود نخواهید داشت.

چرا که مراکز خرید و مغازه ها در کنار آپارتمان شما خواهد بود. مفهوم سفر هم در بلندترین آسمان خراش جهان تغییر خواهد کرد. شاید بیرون آمدن از برج را به هر دلیل نوعی سفر دانست. چرا که تنها در این صورت تنها برای ملاقات های تجاری یا سفرهای کاری از برج خود خارج خواهید شد. این برج را می توان خود به عنوان شهری مجزا در دل شهر مکه دانست.

جالب است که بدانید برج خلیفه دبی با ساخت این برج نیست که مقام بلندترین آسمان خراش جهان را از دست خواهد داد. در آینده برج های بی شمار دیگری ساخته خواهند شد که هم اکنون در حال طراحی آن ها هستند. تصور کنید ساختمانی بسیار عظیم تر و بزرگتر نسبت به آسمان خراش جده ساخته شود! آیا امکان آن وجود دارد؟ جواب این سوال بله است! در ادامه می خواهیم شما را با آسمان خراش، جزیره، شهری برج مانند یا هر آنچه که بشود به آن اطلاق کرد، آشنا نماییم. در این دسته از برج ها و آسمان خراش ها، نمونه های بسیاری هم اکنون طراحی شده اند اما معروف ترین آن ها، برج ایکس-سید-۴۰۰۰ (X-Seed 4000) خواهد بود.

بحث و رقابت بر سر بلندترین ساختمان جهان همچنان ادامه دارد. بلندترین آسمان خراش دنیا لقبی است که هر معماری را به وجود می آورد و همگان منتظرند ببینند که این لقب در آخر، نصیب چه کسی خواهد شد. قبل از برج خلیفه این عنوان در اختیار برج تایپه ۱۰۱ در شهر تایپه در تایوان چین و برج سیرز (the Sears Tower) در شیکاگو بود. با این حال، اگر ساختار عظیم ۱۳۰۰۰ فوتی (یعنی ارتفاعی معادل ۳۹۶۲.۴ متر) با نام X-Seed 4000 در توکیو ساخته شود، رقابت بلندترین ساختمان جهان به پایان می رسد و آسمان خراش ایکس-سید-۴۰۰۰ تمام دیگر آسمان خراش هایی را که تا اکنون ساخته شده اند و حتی برج جده را بی اهمیت و بسیار کوچک جلوه خواهد داد. باید گفت که این شهر آسمانخراش بزرگ، مدت ها هیچ رقیببی پیدا نخواهد نمود و هیچ جایگزینی نخواهد داشت، پس بلندترین آسمان خراش جهان می شود. اما برج ایکس-سید-۴۰۰۰ مگر چگونه است که از آن این گونه یاد می شود؟

کوه، ساختمان یا همان برج ایکس-سید-۴۰۰۰ یک مجموعه زیستی و یک اتوپیا یا آرمان شهر است که بسیار بلند پروازانه طراحی شده است. این کوه در بندر توکیو ساخته می شود و عمده انرژی خود را از طریق انرژی خورشیدی تعمین خواهد نمود. این آسمان خراش از کوه فوجی الهام گرفته شده و حتی ارتفاعی بیشتر از ۱۳۰۰۰ فوت یعنی ۱۳۱۲۳ فوت (۳۹۶۲.۴ متر) خواهد داشت. زمینی به اندازه ۶ کیلومتر مربع را در بر خواهد گرفت و می تواند خانه ای برای حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نفر را تامین نماید.

این ساختمان توسط شرکت ساختمانی تایسی (Taisei) به عنوان یک ساختمان هوشمند به گونه ای طراحی شده است که نور، دما، فشار هوا را در پاسخ به تغییرات آب و هوایی بیرون تنظیم می نماید و آب و هوای مخصوص به خود را دارد. شاید بتوان گفت که فصل ها نیز در این برج قابل تنظیم خواهد بود. در نتیجه این امکان و شرایط دیگر، تمام مایحتاج افرادی که در این آسمان خراش مهیا بوده و قابل تهیه است.

این آرمان شهر که عنوان بلندترین آسمان خراش جهان را پس از ساخت، از آن خود خواهد کرد، نیاز به مواد ساخت عظیم و فوق العاده زیادی دارد که می توان آن را به گونه ای همانند یک جاروبرقی مواد ساختمانی در نظر گرفت.

تصور کنید که در آینده ای نه چندان دور این آرمان شهر، ساخته شود؛ در آن صورت باید مفهوم جدیدی را برای سفر در نظر بگیرد. چرا که سفر مخصوصا مفهوم سفر خارجی در شهر توکیو تغییر خواهد کرد. هر کسی که از این برج به بیرون پا بگذارد، در واقع از شهری وارد شهر دیگر می شود. بر اساس تعریفی که برای سفرهای یک روزه یا چند روزه ارائه شده است،

همانند نمونه برج ایکس-سید-۴۰۰۰، ساختمان ها و آسمان خراش های بسیار دیگری طراحی کرده اند که یکی از آن ها در آمریکا و  دیگر کشورها قرار گرفته اند.

بر خلاف آسمان خراش های معمولی، X-Seed 4000 نیاز دارد تا برای ساکنانش شرایط مطلوب آب و هوایی داخل را فراهم آورد. چرا که در آن ارتفاع، فشار هوا بسیار کم بوده و انسان قادر به زندگی نخواهد بود. همچنین این ساختمان باید در مقابل شرایط آب و هوایی و نوسانات آب و هوای بیرون نیز، ایمن بوده و در همه حال شرایط محیط داخلی خود را یکسان نگاه دارد. در نتیجه برای تامین چنین انرژی باید به انرژی های پاک و دائمی روی آورد. انرژی هایی که بدانیم هیچ گاه تمام نخواهند شد، همانند انرژی خورشیدی. در نتیجه بلندترین آسمان خراش جهان خود یک راکتور خورشیدی است. برخی برآورد می کنند که هزینه ساخت بدنه اصلی برج X-Seed 4000 ممکن است بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد دلار باشد. هر چند تمام معماریان، محققان و دانشمندان ساخت چنین برجی را غیر ممکن نمی دانند اما با شرایط و تکنولوژی های امروزه آن را بیشتر می توانیم آرمانشهری بدانیم که باید به سمتش پیش برویم نه شهری که راه حلی قطعی است.

از خصوصیات جالب این برج، وجود آسانسورهای افقی در طراحی آن است که می توانند در جهات مختلف در ساختمان حرکت کنند و سرعتی خارج از حد تصور انسان امروزی دارند.

منبع: inhabitat.com

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال

۲ نظرات

m4hs4 1397-10-26 - 10:04 ق.ظ
خیلی جاالب بود ممنون
دادمهر 1400-08-27 - 7:22 ب.ظ
وای خدای من برج ژاپن خیلی بلنده‌
افزودن نظر