آیا برلین سرسبز ترین شهر دنیاست؟

یکی از جنبه هایی که می تواند شهری را به شهر پرگردشگر و محبوب تبدیل کند تمیز بودن و فضای سبز آن محل است. برلین، پایتخت آلمان یکی از سرسبز ترین شهرهای دنیاست، شهری منحصربفرد، پرهیاهو و پیشرفته که در آن ساکنانی خلاق زندگی می کنند که شهر را به پیش می برند و اهداف بزرگی را برای شهر رقم می زنند. برلین یکی از سرسبزترین شهرهای اروپاست و تعداد پارک ها، جنگل ها و باغ هایش بیش از هر شهر دیگری در اروپا بیشتر است. اگر بخواهیم برلین را در یک کلمه توصیف کنیم آن کلمه «سرسبز» است. این شهر قرار است تا سال ۲۰۲۰ به سرسبزترین شهر دنیا تبدیل شود البته برای رسیدن به این هدف رقبای سرسختی دارد اما این رقابت باعث می شود تا هر شهر تلاش های خودش را برای محیط زیست اطرافش انجام دهد و جهانی زیباتر را خلق کند. در ادامه الی گشت را همراهی کنید تا کمی درباره برلین بیشتر بدانید.

مطالب مرتبط:
هزینه های سفر به برلین
راهنمای سفر به برلین

به شهر برلین که بروید چیزی که بیشتر از همه توجهتان را جلب می کند فضای سبز آن است؛ در اینجا بیش از ۲۵۰۰ پارک و فضای سبز وجود دارد. از طرفی این شهر از یک سیستم حمل و نقل جامع و خوب بهره می برد که محیط اطراف آن را از آلودگی های محیط زیستی دور نگه داشته است. از دیرباز در مردم این شهر رفتاری نهادینه شده که از فضاهای سبز اطراف حداکثر استفاده را ببرند. اینکه چرا مردم این شهر تا این حد به فضاهای سبز اهمیت می دهند را باید در تاریخ و گذشته شهر بررسی کرد چون تاریخ بخشی از نگرش های مردم اینجا را شکل داده است. مثل بسیاری دیگر از خصوصیاتی که برلین را به مکانی منحصربفرد تبدیل کرده تمایل مردم برای زندگی در جهت حفظ محیط زیست ریشه در گذشته آشفته این شهر دارد.

بعد از جنگ جهانی اول برلین تبدیل به شهری منزوی شد این به معنی این است که ساکنان آن در خیلی از جهات خودکفی و مستقل شدند و مثلا توانستند منابع خودشان را برای غذا پیدا کنند. از طرفی مردم بعد از جنگ کمی فقیر شدند برای همین سیاست استفاده و بازیافت مجدد رو پیش گرفتند تا بتوانند نیازهای خودشان را براورده کنند. ساکنان شهر تصمیم گرفتند تا جایی که می توانند فضاهای سبز را در شهر گسترش بدهند و از آن ها برای رشد و پرورش محصولات کشاورزی استفاده کنند تا غذایشان تامین شود. پس، اینکه قسمت هایی از این شهر تبدیل به مکان های سبز شوند فقط نشانی از لوکس بودن شهر نبود بلکه روشی برای پرورش محصولات و درست کردن غذا برای زنده نگه داشتن مردم بود. خیلی از مردم بعد از جنگ فقیر شدند برای همین کارهای عادی مثل تهیه لباس، دوچرخه سواری و خرید از کارهایی بود که مردم از پس آن ها برنمی آیند چون پول کافی برای انجام آن ها نداشتند. بعد از جنگ مکان های غیر قابل استفاده زیادی در شهر وجود داشت که مردم آن ها را به باغ های شهری تبدیل کردند. شهر ورشکسته شده بود و مردم می توانستند این قسمت ها را تصرف کنند چون دولت هیچ پولی نداشت تا از این زمین ها استفاده کند. امروز دیگر چیزی از این فضاها باقی نمانده اما این رفتارهای طبیعت دوستی همچنان در مردم باقی مانده است. در برلین تضادهای زیادی وجود دارد و در آن مردم فقیر و ثروتمند در کنار هم زندگی می کنند. بناهای زیبای تاریخی در کنار بلوک های زشت سیمانی قرار گرفته اند و نمای شهری را شکل داده اند. اینجا شهری چند فرهنگه و متنوع است و تا حدودی تبدیل به یکی از خاص ترین شهرهای دنیا شده است. در اینجا افراد خلاق و کارآفرین زیادی را می بینید که بیشتر آن ها از نظر اجتماعی فعال هستند و در پروژه های محیط زیستی کار می کنند. پروژه های زیادی در برلین وجود دارد که به این افراد خلاق کمک می کند تا کارهای پایدار را شروع کنند.

امروز بیش تر از ۲۵۰۰ پارک و فضای سبز در این شهر وجود دارد که همه آن ها بخشی از طبیعت و حیات وحش شهر را به وجود آورده اند. بخش های فضای سبز پارک تیارگارتن به سال ۱۵۲۷ برمی گردد در آن زمان این پارک به عنوان محلی برای شکار بود و امروز معماری های باشکوهی از پادشاهان پروس در آن به جای مانده است.  با پایان جنگ جهانی دوم، بزرگ ترین پارک مصنوعی برلین تبدیل به مزرعه کشاورزی شد تا مردم از محصولات آن استفاده و از چوب درختان، سوخت تهیه کنند.  بعد از انحلال جمهوری دموکراتیک آلمان و اتحاد دوباره شهر پارک های زیادی به وجود آمد؛ مرزهای محافظتی که در اطراف دیوار برلین قرار داشتند برای استراحت و تفریح مردم تبدیل به فضای سبز شدند. پارک طبیعت Südgelände در Schöneberg از ایستگاه های راه آهن قدیمی بود و امروز در آن سازه های ریلی قدیمی تبدیل به فضای سبز شدند تا ترکیبی از فضای صنعتی و جنگل را به وجود بیاورند.

برلین نسبت به دیگر شهرهای اروپا شهری مرفه به حساب نمی آید البته این برای شهر یک فایده مهم داشته  و آن این است که  اینجا نسبت به شهرهای دیگر ماشین ها و اتومبیل های کمتری دارد و این باعث شده که سیستم حمل و نقل عمومی خوب و کارآمدی داشته باشد. به علاوه، مردم برای بازیافت محصولات پلاستیکی تشویق می شوند و به ازای بازیافت هر بطری پلاستیکی ۰.۲۵ پوند دریافت می کنند. وقتی پای مکان های سرسبز وسط باشد برلین شاید یکی از سرسبزترین شهرهای دنیا باشد اما این شهر مثل خیلی دیگر از نقاط دنیا، همچنان راه زیادی برای حفاظت از محیط های طبیعی در پیش رو دارد.

منبع: theculturetrip.com

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟