برج میلاد تهران یکی از بلندترین سازههای مخابراتی جهان است که در سال ۱۳۸۷ افتتاح شده است. این برج با طراحی خاص و فناوری پیشرفتهی خود یک شاهکار فرهنگی و معماری در شهر تهران است و به عنوان یکی از نمادهای این کلانشهر شلوغ شناخته میشود. برج میلاد در روزهای بدون آلودگی هوا، از اکثر مناطق تهران قابل مشاهده است. در ادامه با مجموعه برج میلاد تهران بیشتر آشنا میشویم.
فهرست مطالب
شاید بسیاری از ما کنجکاو باشیم بدانیم برج میلاد کی ساخته شد؟ کلنگ ساخت این برج مخابراتی چند منظوره در دی ماه سال ۱۳۷۶ بر زمین خورد و تقریبا پس از ۱۱ سال در تاریخ ۱۶ مهر ۱۳۸۷ به پایان رسید. ۵ روز پس از افتتاح این برج، بازدید از آن برای عموم آغاز شد.
پس از مطالعه ۲۱ نقطه در شهر، موقعیت جغرافیایی برج میلاد تهران در منطقه ۲ شهرداری تهران انتخاب شد. امروزه این برج در جنوب محله شهرک غرب و در شمال کوی نصر قرار گرفته است و به عنوان ششمین برج مخابراتی بلند دنیا و نوزدهمین سازه نامتکی جهان شناخته میشود.
برج میلاد بر روی یک تپه واقع شده و از سمت شمال توسط بزرگراه همت، از جنوب توسط بزرگراه حکیم، از شرق توسط بزرگراه چمران و از سمت غرب توسط بزرگراه شیخ فضلالله محصور شده است. همچنین دانشگاه علوم پزشکی ایران در کنار این برج و پارک پردیسان در غرب آن قرار دارند. برج میلاد تهران دارای یک سکوی مشاهده در ارتفاع ۳۱۵ متری از سطح زمین است و از مرتفعترین بخش آن میتوان وسیعترین منظرهی شهر تهران را مشاهده کرد.
برج میلاد در زیربنایی به مساحت ۱۳ هزار مترمربع ساخته شده و وزن آن حدود ۱۵۰ هزارتن است. این برج با ارتفاع ۴۳۵ متری، مرتفعترین سازهی پایتخت و کشورمان محسوب میشود. اما ارتفاع زیاد تنها ویژگی این سازه نیست و طراحی خاص، چشماندازهای بصری جذاب و کاربریهای متنوع، برج میلاد را به یکی از دیدنیترین بناهای پایتخت تبدیل کردهاند. از بخشهای مختلف برج میلاد تهران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این بخش با ۱۷۰۰۰ مترمربع وسعت در ۶ طبقه و با یک پلان هشت ضلعی طراحی شده است. ورودی برج در طبقه همکف قرار دارد و دو طبقه زیرهمکف به تاسیسات و دادههای برج اختصاص یافتهاند. در بخش لابی میتوان جاذبههایی مانند فواره، حوضچه، محیطهای درختکاری شده و آبشار مصنوعی را مشاهده کرد. همچنین سقف بتنی قوسیشکل بخش لابی از دیدنیترین جاذبههای این بخش محسوب میشود.
بخش لابی محل برگزاری انواع مراسمها و رویدادهای مختلف است. در طبقه منفی یک بخش پای برج، یک نمایشگاه با نام کاربازیا وجود دارد که کودکان میتوانند در آن انواع شغلها را تجربه کنند. بر روی طبقه همکف هم سهطبقه ساخته شده که با ۶ پلهبرقی و ۲۱ آسانسور میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد. در این طبقات مرکز خرید برج با ۸۳ واحد تجاری، کافهتریا، رستوران و یک نمایشگاه بزرگ قرار دارند.
این بخش از طولانیترین سازههای عمودی جهان محسوب میشود و برای آسانسورهای برج طراحی شده است. آسانسورهای این بخش شیشهای هستند و بازدیدکنندگان میتوانند هنگام بالارفتن، نمای جذابی از شهر تهران را تماشا کنند.
این بخش از برج میلاد دارای ۱۲ طبقه است و امکانات مختلفی مانند گالریهای هنری، رستورانها، تریا، گنبد آسمان، موزهها و دیگر قسمتهای تفریحی و تأسیساتی را در خود جای داده است. نمای بیرونی این بخش با شیشه تزیین شده و بازدیدکنندگان میتوانند از این قسمت چشمانداز ۳۶۰ درجه از منظرهی تهران را تماشا کنند.
طبقه اول بخش راس برج با نام «منطقه امن آتش» شناخته میشود و در زمان بروز اتفاقات غیرمنتظره برای پناهگرفتن طراحی شده است. در طبقه دوم راس برج، تأسیسات برج قرار دارند. طبقه سوم این بخش با ۸۸۰ مترمربع وسعت همان سکوی دید برج است که نمای جذابی از شهر را به نمایش میگذارد. همچنین موزه شهرداری در این طبقه قرار دارد.
در طبقه چهارم بخش راس برج میلاد یک کافه با چشماندازی جذاب و یک موزه سکه وجود دارند. طبقه پنجم راس به موزه مشاهیر اختصاصیافته است. طبقه ششم محل قرارگیری رستوران گردان است و طبقه هفتم با نام «سکوی دید»، عریضترین بخش راس برج میلاد محسوب میشود.
در این طبقه دوربینهایی برای تماشای شهر تهران تعبیه شدهاند. همچنین در این طبقه یک نمایشگاه از هنرهای اصیل ایرانی برپاست و بازدیدکنندگان میتوانند آثار هنرمندان را تماشا کنند. طبقات هشتم، نهم و یازدهم راس برج به تأسیسات و تجهیزات مخابراتی و تلویزیونی اختصاص یافتهاند و تنها تکنسینها حق تردد در آنها را دارند.
در طبقه دهم راس برج یک رستوران وجود دارد و طبقه دوزادهم با نام «گنبد آسمان»، یک گنبد شیشهای به ارتفاع ۱۳ متر است. در این بخش بازدیدکنندگان میتوانند چشمانداز زیبای شهر تهران را تماشا کنند. همچنین در طبقه دوازدهم راس برج میلاد، آثار هنرمندان ایرانی به نمایش گذاشته شده است.
در این بخش یک دکل آنتن ۱۲۰ متری از جنس فولاد ضدخوردگی نصب شده است. این دکل دارای ۱۶ ضلع و ۳ آنتن فرستنده بوده و از ۳۶۰.۰۰۰ قطعه فولاد، پیچ و مهره ساخته شده است. در داخل این دکل یک آسانسور با ظرفیت دو نفر وجود دارد که تکنسینها را تا ارتفاع ۷۰ متری بالا میبرد. البته تکنسینها برای رسیدن به بالاترین نقطهی این دکل باید باقی مسیر را از طریق پلهها طی کنند.
از دیگر بخشهای برج میلاد میتوان به ۱۶۹۳ پلهی آن اشاره کرد. جالب است بدانید مسابقات پلهنوردی در این سازه برگزار میشود و سریعترین رکورد ثبت شده برای صعود پلههای برج میلاد ۱۱ دقیقه است.
برج میلاد علاوه بر کاربری مخابراتی و تلویزیونی یک تفرجگاه جذاب هم محسوب میشود. از امکانات تفریحی این سازهی بلند میتوان به بگ جامپ، زمین پینتبال، جامپینگ، مکان بادبادکبازی، مسیر دوچرخه سواری، پل معلق، زیپلاین، دهکده اقوام ایرانی، لیزریوم، سینما ششبعدی، پلانتاریوم، اتاق بازی انیگما، سرسره بادی، فوتبال حبابی و بالن سواری اشاره کرد.
در برج میلاد تهران بازدیدکنندگان میتوانند به اولین دلفیناریوم غیر ساحلی کشورمان سر بزنند و از دیدن نمایش دلفینها و شیرهای دریایی لذت ببرند.
در سالن کنسرت برج میلاد خوانندگان و گروههای موسیقی مختلف از سراسر جهان کنسرت برگزار میکنند.
سکوی دید باز برج میلاد جایی از که بازدیدکنندگان میتوانند در آن از دیدن نمای ۳۶۰ درجهی تهران لذت ببرند. این بخش بیرونزدهترین بخش راس برج محسوب میشود. همچنین در قسمت سرپوشیده سکوی دید باز، یک کافه تریا وجود دارد.
موزه مشاهیر برج میلاد در طبقه پنجم قرار دارد. در این موزه مجسمههای سیلیکونی مفاخر و مشاهیر ایرانی به نمایش درآمدهاند.
سکوی دید بسته برج میلاد در طبقه چهارم قرار دارد. این بخش با ارتفاع ۲۶۱ متری از سطح زمین چشمانداز زیبایی از شهر تهران را در محیطی بستهتر به نمایش گذاشته است. افرادی که ترس از ارتفاع دارند میتوانند نمای شهر را از این بخش تماشا کنند.
فودکورت برج میلاد در طبقه چهارم برج قرار دارد. در این فودکورت انواع غذاهای ایرانی و بینالمللی سرو میشود. همچنین در این بخش یکخانه بازی مخصوص کودکان وجود دارد.
کاربازیا فضایی در طبقات زیرزمینی (طبقه منفی یک) برج میلاد است که برای کودکان طراحی شده است. در این بخش کودکان ۲ تا ۱۳ سال میتوانند نقش شغلهای مختلف را بازی کرده و تجربههای جذابی را کسب کنند.
برای دسترسی به برج میلاد تهران ابتدا باید خودتان را با اتوبوس یا تاکسی به بزرگراه همت و بیمارستان میلاد برسانید. سپس سوار تاکسیهایی شوید که به سمت گیت ورودی برج میروند. در ادامه باید مسیر ۳۰۰متری تا محوطهی برج را پیادهروی کنید. درصورتیکه وسیله نقلیه شخصی دارید مسیرهای زیر برایتان مناسب هستند:
-
- بزرگراه شیخ فضلالله نوری، ورودی بزرگراه شهید همت، کنارگذر اختصاصی برج میلاد
- بزرگراه حکیم غرب، بعد از بزرگراه چمران، ورودی اختصاصی برج میلاد
- بزرگراه همت شرق، خروجی بزرگراه شیخ فضلالله نوری جنوب، پل کابلی اختصاصی برج میلاد
آدرس برج میلاد تهران: تهران، بزرگراه شیخ فضلالله نوری، ورودی بزرگراه شهید همت، کنارگذر اختصاصی برج میلاد
تلفن برج میلاد: ۸۵۸۵-۰۲۱
وبسایت برج میلاد: miladtower.tehran.ir
نکات بازدید از برج میلاد تهران شامل موارد زیر هستند:
- در صورتی که قصد داشتید به سکوی دید باز برج میلاد سر بزنید حتماً از قبل آب و هوا را بررسی کنید؛ زیرا در صورت نامساعد بودن آبوهوا این سکو بسته میشود.
- هزینه بلیت ورودی برج میلاد برای کودکان زیر ۶ سال رایگان است.
- به ساعت، تاریخ و اعتبار بلیت خود دقت کنید؛ زیرا امکان تعویض و کنسلکردن آن وجود ندارد.
- برای ورود به برج باید ابتدا وارد طبقه همکف شوید و سپس از طریق آسانسور خودتان را به بخشهای بالایی برج برسانید.
- درصورتیکه بلیت خود را بهصورت اینترنتی خریداری کردهاید حتماً از روی آن پرینت گرفته و بلیت را همراه داشته باشید.
- دسترسی به برج میلاد با وسیله شخصی راحتتر است.
- برای بازدید از سکوی دید بسته، موزه شهرداری، موزه مشاهیر و گنبد آسمان باید یک بلیت تهیه کنید.
- باتوجهبه سرعت بالای آسانسورهای بدنه برج میلاد، استفاده از این آسانسورها برای بانوان باردار و افرادی که ترس از ارتفاع دارند توصیه نمیشود.
در این مقاله برج میلاد تهران و بخشهای مختلف آن را معرفی کردیم. همانطور که گفته شد این برج مرتفع تفریحات فراوانی را در خود جای داده است. بنابراین اگر به دنبال یک روز خاطرهانگیز و پر از هیجان هستید حتماً سری به برج میلاد تهران بزنید.
مطالب مرتبط: دربند تهران و ماجرای ساخت مجسمه میدان سربند معرفی قدیمی ترین و بهترین رستوران های بازار تهران تهران گردی در یک روز پاییزی البته بارانی!
۱ نظرات