برای دیدن عشایر به این مناطق سفر کنید

ایل های عشایر ایران

زندگی مردمان عشایر با کوچ پیوند خورده آن ها دو بار در طول سال بارو بندیل سفر می بندند، دل به کوه ها و کوهسارها می زنند و سختی های عبور از دره ها، رودخانه ها و کوه ها را به جان می خرند تا مراتع و آب و هوای بهتری پیدا کنند. در گذشته تعداد عشایر ایران بیشتر بود اما به مرور زمان خیلی از آن ها به یکجانشینی رو آوردند هر چند که هنوز هم هستند عشایری که به کوچ نشینی خود پایبند هستند و زندگی ساده و صمیمی مردمانشان در نقاط مختلف ایران در جریان است. اگر می خواهید بدانید کجا می شود عشایر را پیدا کرد، در ادامه با الی گشت همراه باشید.

برای دیدن ایل قشقایی به استان فارس بروید

مطالب مرتبط:
این تصاویر از زندگی عشایر افغانستان شما را میخکوب می کنند!
همه چیز درباره ی عشایر شاهسون و زندگی زیبای آنان

در ایل قشقایی ترکیبی از قبیله هایی با ریشه های لر، کرد، عرب و ترک وجود دارد و با اینکه مرکز اصلی زندگیشان در استان فارس است ولی بعضی از آن ها در کهگیلویه وبویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان (هفتکل)، اصفهان و … هم زندگی می کنند. این ایل یکی از پرجمعیت ترین ایل های ایران است و مردمانش به زبان شیرین ترکی قشقایی حرف می زنند، دیدن زندگی این عشایر و آشنایی با فرهنگ و رسوماتشان تجربه خوب و دلچسبی است، آن ها مردم شادی هستند که به موسیقی اهمیت زیادی می دهند و نوشین زیاد چای و کشیدن قلیان از عادت های همیشگی شان است.

برای دیدن ایل شاهسون به آذربایجان بروید

ایل شاهون در بخش هایی از شمال غربی ایران مخصوصا در نواحی دشت مغان، ارومیه و اردبیل زندگی می کنند. چیزی که ایل شاهسون را از دیگر عشایر ایران متمایز می کند شیوه زندگی، ویژگی های خاص فرهنگی شان و به خصوص آلاچیق های نیم کره آن هاست. آن ها در آلاچیق و کومه زندگی می کنند و می توان گفت که آلاچیق از مشخصات شاهسون است که به صورت چادر نیمکره‌ای شکل خود را نشان می دهد، کومه هم چادر دالانی شکل و معمولاً از نظر اندازه از آلاچیق کوچک تر است. امروزه عشایر شاهسون نه فقط در ایران که در جمهوری آذربایجان، ترکیه، عراق، افغانستان و کشمیر هم پراکنده شده اند. شاهسونی‌ها برای درست کردن صنایع دستی خود از فراورده‌های دامی مثل پشم  می‌کنند و آثاری را پدید می آورند که نشانی از هنر و ذوق ناب آن ها و زندگی در دل طبیعت بکر و خوش آب و هوا دارد.

برای دیدن عشایر بختیاری به جنوب غربی ایران بروید

عشایر بختیاری در چهارمحال و بختیاری، خوزستان، لرستان، کهگلویه و بویر احمد و اصفهان زندگی و به گویش بختیاری که از گویش های زبان لری است صحبت می کنند. با اینکه سال هاست بسیاری از این عشایر یکجا نشین شده اند اما هنوز هم بخشی از آن ها سنت دیرینه کوچ را از یاد نبرده اند و زمستان  را در دشت های شرق خوزستان و تابستان را در غرب چهارمحال و بختیاری می گذرانند.

مطالب مرتبط

آشنایی با موزه باستان شناسی شهرکرد (حمام پرهیزکار)

معرفی رستوران های اقتصادی ازمیر که باید بشناسید

جشنواره های کیش در طول سال

۳ نظرات

شاداب 1396-05-04 - 3:51 ب.ظ
من عاشق عشایرم
ایرانگرد 1396-05-05 - 12:39 ب.ظ
چه عکسای قشنگی ای جان
Kashkoli 1400-12-11 - 2:27 ب.ظ
I am ghashgaiy's girl❤ اون چادر گومپولیه و اون پیرمرد بِرک دار و خانوم کنارش قشقاییه ساغول قشقایی یاشاسین عشایر میهربان میلتی
افزودن نظر