باغ شاهزاده کرمان، باغ تاریخی ایرانی

باغ ماهان

باغ شاهزاده کرمان

ایران، باغ های معروف زیادی دارد که با درختان و پوشش گیاهی خاص خود از جاذبه های گردشگری هر شهر شده اند. باغ شاهزاده در ماهان یکی از بزرگ ترین و زیباترین باغ های تاریخی ایران است که در تابستان و بهار گردشگران زیادی از آن بازدید می کنند. برای آشنایی بیشتر با این باغ الی گشت را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:
میمند، روستای چند هزار ساله‌ای که با دست کنده شده است!
راز کلوت های اسرار آمیز کرمان

برای بازدید از باغ شاهزاده باید به شهر ماهان در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی کرمان بروید. قرار گرفتن در دامنه های چوپار و پلوار باعث شده تا ماهان آب و هوای خیلی خوبی را در بین مناطق مختلف استان کرمان داشته باشد. در مسیر جاده کرمان- بم در ۶ کیلومتری شهر بم در وسط کویر و در دامنه کوه جوپار باغ سرسبز شاهزاده از دور خودنمایی می کند. چون این مکان در مسیر جاده ابریشم و جاده اصلی قرار دارد به همین دلیل اینجا را برای ساختن این باغ اشرافی انتخاب کرده اند. این بنا در سال ۱۳۵۳ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت و از آن زمان بسیار مورد توجه قرار گرفت.

تاریخچه باغ ماهان

در قرن های اولیه هجری، شخصی به نام آذر ماهان در این ناحیه حکومت می کرد او در این مناطق، آبادانی هایی را به وجود آورد که یکی از آن ها شهر ماهان بود. این باغ توسط حاکم وقت کرمان در سال ۱۲۷۶ ساخته شد اما بنای درون آن توسط ناصرالدوله که به مدت ۱۱ سال در کرمان حکمرانی می کرد درست شد، بعد از مرگ او ساخت باغ به صورت نیمه کاره رها شد. خاک حاصلخیز باعث شده که درختان و پوشش گیاهی باغ به راحتی رشد کنند همچنین عواملی مثل آفتاب کافی، باد ملایم و آب هم به سرسبزی این باغ کمک کرده است. مساحت این باغ ۳.۵ هکتار است و شکل ظاهری آن به صورت مستطیل می باشد. در دور باغ حصارهای بلندی زده اند تا کاملا از مناطق کویری اطراف خود جدا شود. آب مورد نیاز برای رشد درختان باغ از رودخانه تیگران که سرچشمه آن کوه جوپار است می آید. تاکنون ۹ باغ ایرانی در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شده که این باغ هم یکی از آن هاست.

معماری باغ ماهان

در انتهای فوقانی باغ سکونتگاهی قرار دارد که صاحب باغ در آنجا زندگی می کرده است این عمارت به صورت دو اشکوب ساخته شده و معماری زیبای سردر آن باعث شده که از باغ های دیگر ایرانی متمایز باشد. در گوشه و کنار باغ، فواره هایی را می بینید که زیبایی و طراوت خاصی به باغ داده اند. به محض اینکه وارد باغ می شوید جوش و خروش آب، آبشارها و حوضچه ها نظر شما را به خود جلب می کند، اگر در فصل تابستان به این محل بروید درختان پر از میوه زیادی را هم در باغ می بینید. پارک، شاه نشین و حمام هم دارد، قسمت شاه نشین آن به رستوران تبدیل شده و بخش خصوصی اداره آن را بر عهده دارد. یونسکو در سال ۹۲ در اخطاری به ایران اعلام کرد که در صورت اینکه بخش خصوصی قسمت هایی از باغ را به تملک خود در بیاورد اسم باغ را از لیست خود خارج می کند.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟