کشف بازی ترسناک مایاها از روی نوشته های لوح سنگی ۱۴۰۰ ساله!

کشف بازی ترسناک مایاها از روی نوشته های لوح سنگی 1400 ساله!

اگر روزی از من بخواهند تا میان تمام قوم هایی که شناختم یک قوم که از همه عجیب و غریب تر است را نام ببرم، بی شک از تمدن مایا نام خواهم برد و البته حدس می زنم پاسخ خیلی از افراد دیگر نیز همین باشد. هر بار که مطلبی از قوم مایا منتشر می شود بی شک همه می دانند که قرار است یکی دیگر از ابعاد و رازهای شگفت انگیز این قوم را در دایره ی دانسته های خود در این قوم اضافه نماییم اما این بار می خواهیم رازی از این قوم و سرگرمی هایش را برای شما برملا نماییم که از یک لوح سنگی ۱۴۰۰ ساله استخراج شده است، بازی ترسناک مایاها! این بازی ترسناک مایاها باعث باز شدن افق های دیگری از حقایق این قوم برای جهانیان است که ما در ادامه در الی گشت آن حقایق را بازگو خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط:
مراسم وحشتناک بیرون کشیدن قلب در تمدن مایا!
کشف عجیب پنیر ۳۲۰۰ ساله در مصر! + عکس
مرگبارترین و سمی ترین گودال جهان که هزاران کشته داده است!

در ابتدا بگذارید برای یادآوری کمی درباره ی قوم مایا و حقایقی درباره ی این قوم برای شما بگوییم. مایاها، قومی باهوش از قاره ی آمریکای جنوبی هستند که به دلیل علوم پیشرفته و عجیبی که آن دوران در زمینه ی ستاره ها، ریاضیات و هنر و معماری داشته اند، در جهان مشهور شده اند. یکی از گفته هایی که مایاها را بسیار در جهان معروف کرد، پیش بینی پایان دنیا در سال ۲۰۱۲ بوده است که البته این اتفاق نیفتاد و ما هنوز هم در این جهان هستیم!

مایاها درباره ی تقویم جهان اینگونه گفته بودند که، جهان در روز ۱۱ آگوست سال ۳۱۱۴ قبل از میلاد مسیح به وجود آمده است. مایاها تقویم های مختلفی دارند که همگی با هم در ارتباط هستند. قوم مایا معتقد است که بیشتر بخش های جهان ناشناخته باقی مانده و در زیر خاک مدفون است. بسیاری از مکان هایی که مایاها از آن نام می برند در پالنکو در جنوب مکزیک و چیچن ایتزا در شمال، تا حدود بسیار زیادی حفاری شده است و برخی دیگر نیز مدفون باقی مانده است!

مایا از طرفداران سونا بوده است. مایاها از سونای خشک لذت می برده اند و به دلیل داشتن سوناهای زیبا در شبه جزیره ی یوکاتان شهرت فراوانی پیدا کرده اند. سونای مایاها که به آن ها خانه ی عرق نیز می گویند، یکی از محبوب ترین تشریفاتی است که مایاها داشته اند و امروزه هم در هتل ها و استراحت گاه های جهان برای مسافران ارائه می شود.

مایاها سونایشان را از سنگ سونا و یا گل ادوبی می سازند که هر دوی آن ها برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. مایا، آب را با سنگ آتش گرم نموده تا حدی که بخار زیادی تولید شود. در این فرآیند، از برگ درختان نیز بهره گرفته خواهد شد. بسیاری از افراد فکر می کنند که مایاها از بین رفته اند و یا ناپدید شده اند اما اصلا اینطور نیست.

فرهنگ مایاها هنوز پابرجاست و آن ها هنوز هم هستند. با توجه به تحقیقاتی که انجام شده، مشخص شده است که حدود ۶ یا ۷ میلیون نفر از مایاها در حال حاضر در قاره ی آمریکا زندگی می کنند. بعضی از آن ها توانسته اند تا خودشان را با زندگی جدید همراه سازند و همچون انسان های دیگر عصر تکنولوژی زندگی کنند اما خیلی از آن ها هنوز هم طبق فرهنگ و سنت هایشان عمل می کنند و زبان مایایی را به عنوان زبان اول برای خود انتخاب نموده و در ارتباطاتشان از آن استفاده می کنند.

بیشتر مایاها هنوز هم در کشور مکزیک و در شهرهای تاباسکو و کوئینتانا و بعضی از آن ها هم در کشورهای ناحیه ی آمریکای مرکزی مثل گواتمالا و هندوراس و ال سالوادور زندگی می کنند. حال می رسیم به موضوعی که در مقدمه درباره ی آن گفتیم، یعنی بازی ترسناک مایاها صحبت کنیم. داستان کشف لوح سنگی ۱۴۰۰ ساله مایایی ‌ها و از آن عجیب تر، کشف یک بازی ترسناک در آن مایه ی تعجب خیلی از افراد شده است.

بر روی این لوح ۱۴۰۰ ساله، قوانین یک بازی ترسناک روی آن حکاکی شده‌ است. مایه ی تعجب است این نکته اما در این بازی سر کاپیتان تیم برنده را از تنش جدا می ‌کردند! دیلی میل در این باره نوشته است که ۲ نقش حکاکی شده از سر قطع شده ی بازیکنان مایایی، اطلاعات جدیدی درباره ی این بازی وحشتناک به ارمغان آورده است و نشان می ‌دهد که این نوع بازی در برقراری ارتباط میان جوامع مختلف بسیار مهم بوده است.

کارشناسان می گویند که قدمت این لوح‌ ها به سال ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلادی باز می ‌گردد و در میان بقایای گمشده ی شهر تیپان چن یوتز در بلیز پیدا شده است. همچنین به نظر می ‌رسد که این لوح اولین نمونه در نوع خود می باشد. در کنار نوشته‌ های هیروگلیفی این لوح، تصاویری از بازیکنان نشان داده شده است که کمربندهای حفاظتی به تن دارند و اینچنین به نظر می ‌رسد که این بازی ۹ نفره بوده است و همچنین زمین بازی آن ها نیز از جنس سنگ بوده است.

به گفته ی باستان ‌شناسانی که این لوح را ترجمه کرده اند، این بازی به مدت ۲ هفته برگزار می ‌شده است و به عنوان جایزه، سر کاپیتان تیم برنده از تنش جدا می ‌شده است. شاید باورنکردنی باشد اما بر اساس اعتقادات مایاها، این کار افتخاری ابدی را نصیب کاپیتان تیم برنده می کرده است.

دانشمندان طی بررسی لوح سنگی به این نتیجه رسیدند که جوامع مختلفی در تیپان چن یوتز، شهر مایاها زندگی می کرده است. کریستوفر اندرس در این باره می گوید که: متون ترجمه شده بر روی این لوح، نشان‌ دهنده ی روابط پیچیده ی سیاسی بین حاکمان در سراسر مناطق مایایی است.

تمدن مایا به مدت ۳ هزار سال در آمریکای مرکزی حکومت نمود و به عنوان تنها قومی معرفی می شوند که یک زبان نوشتاری برای خود داشتند. مایایی ‌ها همچنان دارای هنر، معماری، ریاضی و سیستم نجومی بسیار پیشرفته ای نیز بودند.

تیپان چن یوتز در سال ۲۰۰۹ و در جنگل پیدا شد. این دو لوح سنگی در سال ۲۰۱۵ کشف شده است. در نقش هایی که بر روی این لوح کشف شده است، بازیکنان کمربند حفاظتی پوشیده‌ اند و چوبی به دست دارند که نوارهایی از آن بیرون زده است. طبق نوشته‌ های هیروگلیفی، نام این بازی ۹ دست، توپ چرخان است.

مطالب مرتبط

معرفی هتل های نزدیک به سفارت سریلانکا در تهران

تجربه ای تکرار نشدنی در هتل های کف شیشه ای مالدیو

نکات مهمی که باید درباره خرید بیمه مسافرتی بدانید!

۱ نظرات

هما 1400-05-27 - 6:24 ق.ظ
مایاها کاملا درست درباره پایان دنیا پیشگویی کردند و دنیای شناخته شده سه بعدی ما در آن سال به پایان رسیده و عصر جدیدی شروع شده پایان همیشه به معنای نابودی نیست و الان که در ۲۰۲۱ به سر میبریم تمام این تلخی ها و سختی ها برای تولد در عصر آگاهی به دور از خرافات و باورهایی است که سالیان دراز به خورد ما دادند. ترجمه های ساده الواح مایاها مثل درک شعر شاعران فارسی حافظ و مولانا نیاز به ریز بینی و نگاهی متفاوت دارد
افزودن نظر