کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان (Etchmiadzin Cathedral)
یکی از اصلی ترین بخش های جدا نشدنی هویت و زندگی مردم ارمنستان، کلیسای اچیمیادزین است که در سال ۲۰۰۰ در فهرست میراث های جهانی یونسکو هم قرار گرفت. کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان، نگین شاهکارهای تاریخی، معماری و مذهبی ارمنستان، یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این کشور است که در سفر به آن نباید از دست داد، جایی نفس گیر که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. در ادامه این کلیسای دیدنی را بیشتر معرفی خواهیم کرد. با الی گشت همراه شوید:
مطالب مرتبط: یک هفته در ارمنستان کلیسای گغارت در ارمنستان + تصویر
کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان در واقع یک کلیسای جامع و یکی از مهم ترین و نفس گیرترین شاهکارهای معماری در این کشور است که برای مردم آن از اهمیت زیادی برخوردار است. وقتی که شما می خواهید به کشوری سفر کنید، قطعا دوست دارید تا راجع به آن کشور و دیدنی هایش بیشتر بدانید، پس اگر دوست دارید تا مردم ارمنستان را بیشتر و بهتر بشناسید، باید سراغ جاهایی که برای آن ها بسیار مورد احترام است را بگیرید که به جرات می توان گفت سمبل همه ی این مکان ها، کلیسای اچیمیادزین است. این کلیسا در فهرست میراث جهانی یونسکو هم قرار دارد و یک شاهکار جهانی است.
اطلاعات اولیه از کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان
این کلیسا یک جای بسیار منحصر بفرد در ارمنستان و یک بنای مذهبی و تاریخی و یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری آن جاست. این کلیسا در شهر اچیمیادزین یا وقرشاپات (Vagharshapat) که چهارمین شهر بزرگ ارمنستان است، در ۱۰ کیلومتری غرب ایروان قرار دارد.
چطور به کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان برویم؟
مسیر دسترسی به اچیمیادزین اصلا سخت نیست، از شهر ایروان که پایتخت این کشور است ، به طور مرتب اتوبوس هایی در پایانه ی Avtokayan به این کلیسا هست که مسافران را جابه جا می کنند و هزینه ای برابر ۲۵۰ AMD معادل ۱ دلار آمریکا که بسیار ارزان است، دارد. از طرف دیگر فقط ۳۰ دقیقه از این پایانه اتوبوس رانی تا این کلیسا راه است و در نتیجه هم هزینه ی بسیار پایین و هم کم بودن مسافت باعث می شود تا هیچ بهانه ای برای نرفتن نباشد!
ساعت های بازگشایی کلیسای اچیمیازین
- ساعت بازگشایی کلیسای جامع مادر: ۷:۰۰ صبح الی ۹:۰۰ شب
- سرویس های صبحگاهی: ۷:۳۰
- سرویس های غروب: ۱۷:۳۰
ساعت کارهایی که در بالا دیدید، ساعت کار خود کلیسا بودند، در پایین می توانید ساعت کار بخش های مختلف کلیسا را ببینید:
- موزه ی کلیسای جامع: ۱۰:۳۰ الی ۱۷:۰۰
- موزه ی قدیمی: ۱۰:۳۰ الی ۱۷:۰۰
- موزه گنجینه: ۱۱:۰۰ الی ۱۳:۰۰ و ۱۴:۰۰ الی ۱۷:۳۰
- موزه ی Ruben Sevak: ۱۰:۳۰ الی ۱۷:۰۰
- کتابخانه: ۱۰:۱۵ الی ۱۹:۰۰
لازم است بدانید که در روزهای یکشنبه، موزه ی کلیسای جامع بعد از ساعت ۱۳:۳۰ باز می شود.
معماری کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان
کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان همیشه در هسته ی اصلی معماری های این کشور بوده است و البته هسته ی اصلی تحقیقات دانشمندان! این بنای مذهبی، نه تنها یک کلیسا است بلکه یک موزه ی عالی و یک نمونه ی منحصر بفرد برای محققان هم هست.
ارتفاع کلیسای اچیمیادزین بیشتر از ۲۷ متر است و طول این کلیسای شگفت انگیز حدود ۳۳ متر و عرض آن هم به ۳۰ متر می رسد. یا توجه به تاریخ دانان ارمنی، اولین بار این کلیسا به عنوان یک مکان دگر اندیشی پیدا شد و بعد این کلیسا مانند دیگر کلیساهای ارمنستان در همان مکان تاسیس شد. اگر چه داخل این کلیسا در دوره های تاریخی مختلف تغییر کرده است، با این حال هسته ی اصلی این کلیسا هنوز هم همان است که در قرن پنجم بود. علاوه بر این، دیوارهای کلیسا با مقدار زیادی زیور آلات و تزیینات خاص پوشانده شده است.
معماری بیرونی اچیمیادزین
اگر چه کلیسای اچیمیادزین در طول قرن ها بارها و بارها تخریباتی دیده است و دوباره مرمت شده است، اما فرمی که امروزه از این کلیسای مقدس می بینیم درست شبیه به فرم اصلی آن است. معماری این کلیسا فوق العاده تحسین برانگیز است و شکل و شمایلی سمبلیک دارد. ساختمان آن در واقع ترکیبی از میراث ارامنه و معماری با سبک اروپایی است. از بیرون که به این کلیسا نگاه کنید شاید چندان لقب «لوکس» که به آن داده اند، برایتان معنا و مفهوم نداشته باشد، اما کافیست تا به داخل آن بروید و تحت تاثیر قرار بگیرید.
این کلیسا از سنگ های تیره رنگ ساخته شده است و مستحکم به نظر می رسد.
معماری داخلی اچیمیادزین
همین که پایتان را به داخل کلیسا بگذارید، از چشم اندازی که روبرویتان قرار می گیرد لذت خواهید برد، بخش داخلی کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان با نقش و نگارها و صحنه هایی از انجیل و افراد مقدس ارمنستانی ها توسط نقاشان معروف ارمنی تزیین شده است.
یکی از جالب ترین و بهترین میراث های معماری این کلیسا، در چوبی آن است که بسیار جلب توجه می کند. این در معروف با الگوهای ارمنی کنده کاری شده است و در سال ۱۸۸۹ ساخته شده است. در این کلیسا همچنین نقاشی هایی از قرن های مختلف نگهداری می شده است که البته گفته می شود که امروزه این نقاشی های از کلیسا بیرون آورده شده اند و در موزه های ارمنستان نگهداری می شوند.
تاسیس کلیسای اچیمیادزین
این کلیسا در سال ۳۰۱- ۳۰۳ توسط یکی از پادشاهان ارمنستان به نام تریدیتس سوم (Tiridates III) ساخته شده است و در نزدیکی کاخ سلطنتی Artashesyans قرار دارد. طبق تاریخ دانان قرن پنجمی ارمنستان، سنت جرج فردی بوده است که به او الهام شده است او این کلیسا را در این مکان بسازد، او هم این کار را کرد و نام کلیسا را اچیمیادزین گذاشت که به معنای «فرود تنها- متولد شده» است. بعد از آن ای کلیسا برای مردم ارمنستان بسیار مهم و با ارزش و مورد احترام شد و آن ها به این کلیسا، کلیسای جامع وقرشاپات و یا کاتوغیکه گفتند که البته از قرن پانزدهم به بعد، اسم اچیمیادزین بیشتر مرسوم شد و مورد استفاده قرار گرفت و اسم آن به کلیسای اچیمیادزین تغییر پیدا کرد. کلیسای اچیمیادزین در ارمنستان هر ساله صدها هزار نفر را به دیدن خود می کشاند.
منبع: armeniagogo.com