انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر + تصویر

بررسی انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر

یکی از معروف ترین شرکت های هواپیمایی در ایران که نه تنها از سابقه ی بسیار بالایی در صنعت هواپیمای ایران برخوردار است بلکه در نوع خودش اولین هم می باشد، شرکت هواپیمایی ایران ایر است. این شرکت که نزدیک به نیم قرن است که در حال فعالیت و ارائه ی خدمات هوایی و پروازی در سطوح بین المللی و داخلی به صورت رسمی و با این نام است، دارای ناوگان هواپیمایی پربار و متنوعی از هواپیماهای مختلف است که ما در ادامه می خواهیم درباره ی آن ها یعنی انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر برای شما به صورت کامل صحبت نماییم و آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
معرفی شرکت هواپیمایی ایران ایر
میزان بار مجاز هواپیمایی ایران ایر چقدر است؟
معرفی انواع هواپیماهای مسافربری ایران + تصویر

در ابتدای بررسی بررسی انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر باید بگوییم که طبق آماری که هم اکنون هم در وب سایت رسمی این شرکت هواپیمایی و پرتال آن نیز برای شما قابل دسترسی است، این شرکت هواپیمایی قدیمی ایرانی در حال حاضر ۴۳ هواپیمای ساخت شرکت ایرباس، بوئینگ و فوکر را در آشیانه ی پروازی خود نگهداری می نماید که طیف مختلف انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر را تشکیل می دهند. البته ما حتما در انتهای این مطلب به صورت مختصری درباره ی شرکت هواپیمایی ایران ایر را به شما معرفی خواهیم نمود.

از انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر که در حال حاضر هم در حال فعالیت می باشند، باید به هواپیماهای ساخت شرکت ایرباس نگاهی ویژه داشته باشیم. در حال حاضر در ناوگان این شرکت هواپیمایی ۲۲ هواپیمای ساخت شرکت ایرباس وجود دارد که از مدل های ایرباس airbus a310-330،airbus a300 b2k، airbus a300-600، airbus 300-B4، airbus a300 b4-f و airbus a320 تشکیل شده اند.

مدل هواپیما

تعداد

airbus a310-300

۲

airbus a300 b2k

۴

airbus a300-600

۴

airbus 300-B4

۴

airbus a300 b4-f

۲

airbus a320

۶

  • هواپیمای ایرباس a310-300

یکی از هواپیماهای ساخت شرکت هواپیماسازی ایرباس که از سال ۱۹۷۸ میلادی ساخت آن آغاز شد، هواپیمای ایرباس a310 است که برای اولین بار در سال ۱۹۸۲ به پرواز درآمد. با این که ساخت این مدل از هواپیما از سال ۲۰۰۷ میلادی به بعد متوقف شده است اما هنوز هم این هواپیما در نقاط مختلف جهان به پرواز در می آید. هواپیمای ایرباس a310-300 که یکی از انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر است، از جمله هواپیماهایی است که در این سری از هواپیماهای ساخت شرکت ایرباس قرار می گیرد. مشخصات عمومی و کلی هواپیمای Airbus A310 این است که پهن پیکر هستند و بردشان هم متوسط است و هم بلند. این هواپیماها تا حداکثر ۲۲۰ مسافر را جا به جا می نمایند. برد این هواپیما تا ۸۰۵۰ کیلومتر است و هواپیماهای زیر شاخه ای هم دارد. هواپیمای Airbus A310-300 تنها فرقی که با هواپیمای Airbus A310 دارد این است که نسبت به همه ی مدل های این خانواده از سری تولیدات ایرباس، شباهت بیشتری با هواپیمای ساخت بوئینگ از سری ۷۶۷ دارد و عملکرد بهتری نسبت به دیگر سری های ایرباس A310 دارد. به هر حال ظرفیت این هواپیما از A310 کمتر است و در نهایت، ۱۹۳ نفر ظرفیت دارد. ۴ فروند از این هواپیما را در انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر می توانید پیدا کنید.

  • هواپیمای ایرباس a300 b2k

این هواپیما از سری هواپیماهای ساخته شده به دست شرکت ایرباس و در خانواده ی هواپیماهای A300 است. ساخت این هواپیما در سال ۱۹۶۹ میلادی آغاز شد و اولین پرواز با آن در سال ۱۹۷۲ میلادی صورت پذیرفت. این هواپیما نسبت به دیگر هواپیماها در دسته ی هواپیماهای پهن پیکر و ۲ موتوره قرار می گرفت. طولی نکشید که این هواپیما تبدیل به یکی از مدل های محبوب ایرباس گشت و بسیاری از ایرلاین های وقت در جهان برای خرید آن سفارش خرید دادند. هواپیماهای این سری از هواپماهای ساخت ایرباس دارای بردی متوسط و حتی گاها کوتاه هستند. معمولا صندلی این هواپیماها به صورت متوسط ۲۶۶ صندلی است و معمولا توسط ایرلاین های مختلف در ۲ کلاس پروازی مورد استفاده قرار می گیرد. ساخت این هواپیما هم در سال ۲۰۰۷ میلادی منقضی شد. شرکت هواپیمایی ایران ایر از این مدل هواپیما ۴ فروند را دارد.

  • هواپیمای ایرباس airbus a300-600

این مدل از ساخته های شرکت ایرباس و مدل a300، به عنوان چهارمین مدل در سال ۱۹۸۳ میلادی برای اولین بار پرواز کرد. تغییری که این مدل نسبت به دیگر مدل های ایرباس در سری a300 دارد و از انواع مدل های مسافربری ایران ایر دارد این است که در بدنه و بال این هواپیما تغییراتی را اعمال کرده بودند. این هواپیما برای پروازهای اکونومی و فرست کلاس مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند تا بیش از ۲۶۰ مسافر را حمل نمایند. بدنه ی این هواپمیا ۵۳ متر و برد آن ۷۵۰۰ کیلومتر است.

همچنین دیگر ساخته های ایرباس از خانواده ی a300 با اسم های airbus 300-B4 با ۴ فروند و هواپیمای airbus a300 b4-f با دارا بودن ۲ فروند از این هواپیما را در آشیانه ی پروازی خود دارند.

دیگر نوبت به ساخته های شرکت هواپیما سازی بوئینگ رسیده است که انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر را که ساخت این شرکت است را معرفی و به مختصر، مورد بررسی قرار دهیم. بر طبق آماری که شرکت ایران ایر در پرتال عمومی سایت خود گذاشته است در حال حاضر این شرکت ۴ فروند هواپیما از ساخته های این شرکت را در ناوگان پروازی خود در کنار هم دارد. این هواپیماها عبارتند از: Boeing 747SP، Boeing ۷۴۷-۲۰۰، Boeing 747- f.

مدل هواپیما

تعداد

Boeing 747SP

۱

 Boeing ۷۴۷-۲۰۰

۳

Boeing 747

۱

  • هواپیمای Boeing 747

یکی از ساخته های شرکت هواپیمایی بوئنیگ، مدل ۷۴۷ این شرکت است که معمولا آن را با نام تجاری Boeing 747 می شناسند. از آن جایی که این هواپیما دارای ۴ موتور جت است به آن جمبوجت هم می گویند. این مدل از بوئینگ به همراه ایرباس A380 به عنوان بزرگ ترین هواپیماهای جهان شناخته می شوند. درباره ی این هواپیما جالب ایست بدانید که این مدل برای ۴۰ سال، به عنوان بزرگ ترین هواپیمای مسافربری جهان شناخته می شده است. این هواپیما دارای ۲ طبقه است و گنجایش حمل و جا به جایی حداکثر ۵۵۰ مسافر را در خود دارد. البته لازم به ذکر است که طبقه ی دوم این هواپیما مختص به قسمت جلویی هواپیما است. لقب هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ به عنوان یکی از انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر در نوع خود بسیار جالب است و به این هواپیما ملکه ی آسمان ها می گفتند. بیشترین استفاده از این هواپیما در مسیرهای بین المللی است. شرکت هواپیمایی ایران ایر هم در ناوگان پروازی خود از این مدل بوئنیگ، ۱ فروند را دارد.

  • هواپیمای Boeing 747SP

این هواپیمای ساخت بوئینگ در واقع بهبود یافته ی مدل ۷۴۷ این هواپیما است و بهترین مزیتش که در واقع برای آن هم طراحی و ارتقا داده شده است، پرواز در پروازهای بلند مدت و طولانی است. برد این هواپیما برای اولین بار در سال ۱۹۷۵ میلادی به پرواز در آمد و بیش از ۱۲ هزار کیلومتر برد دارد. جالب است درباره ی این هواپیما بدانید که با این هواپیما یکی از طولانی ترین پروازهای بدون توقف جهان بین تهران و نیویورک در دهه ی ۱۹۷۰ میلادی انجام پذیرفته شده است. شرکت هواپیمایی ایران ایر از این مدل هواپیما، ۱ فروند را در ناوگان خود دارد.

  • هواپیمای Boeing ۲۰۰۷۴۷

مدل ۲۰۰–۷۴۷ بوئینگ یکی از ساخته های این شرکت است که ۹۸۱ کیلومتر بر ساعت حداکثر سرعت دارد. مسافتی که این هواپیما می تواند بپیماید، ۱۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر است و نهایت تحمل وزن آن، ۱۷۴ هزار کیلوگرم است. در این هواپیما که قابلیت برگزاری پرواز در ۳ کلاس پروازی مختلف را دارد، بین ۳۶۶ مسافر حداقل و ۵۵۰ مسافر در حداکثری است. ۳ فروند از این هواپیمای ساخت بوئینگ در بین انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر قرار دارد که هم اکنون نیز پرواز می کنند.

بیشترین تعداد هواپیمایی که در حال حاضر در بین انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر وجود دارد بدون شک متعلق به هواپیمای فوکر ۱۰۰ که ساخته ی شرکت هواپیماسازی فوکر است، می باشد. از این هواپیما تعداد ۱۶ هواپیما در ناوگان پروازی این هواپیما وجود دارد.

مدل هواپیما

تعداد

Fokker 100

۱۶

  • هواپیمای Fokker 100

این هواپیما که شاید شما هم با آن به مسافرت رفته باشید، ساخت کشور هلند است. فوکر ۱۰۰ یک هواپیمای کاملا مسافربری است که از ابتدا هم برای این منظور طراحی و ساخته شده است. ارائه ی این هواپیما در سال ۱۹۸۸ صورت گرفت و از روی مدل قدیمی تر ساخت فوکر یعنی Fokker F28 ساخته شده است و از سال ۱۹۶۹ میلادی به بازار هواپیمایی بین المللی ارائه شد. از لحاظ بازار رقابتی و تجاری این هواپیما در ابتدا توانست تا فروش و درخواست ساخت بسیار زیادی داشته باشد اما به هر حال طولی نکشید که شرکت های هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس مدل های بوئینگ ۷۳۷، ایرباس A318 و ایرباس ۳۱۹ را ارائه دادند و این هواپیما را از گردونه ی رقابت به سادگی حذف کردند. به هر حال ساخت این هواپیما تا سال ۱۹۹۷ میلادی ادامه داشت و بعد از این سال دیگر هواپیمای فوکر ۱۰۰ تولید نشد. در مجموع تنها ۲۸۳ فروند از این هواپیما تولید و فروخته شد. اتفاقا شرکت هواپیمایی ایران ایر با در اختیار داشتن ۱۶ فرودن هواپیمای فعال فوکر ۱۰۰ به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت ها و اپراتورهایی در جهان است که از این هواپیما استفاده می کنند. این هواپیما ۲ موتوره است و در نهایت می تواند تا ۱۲۲ نفر را جا به جا کند. همچنین این هواپیما سرعت حداکثری برابر با ۸۴۵ کیلومتر بر ساعت را دارد. به جز ایران ایر، دیگر شرکت های هواپیمایی در ایران همچون ماهان ایر از این هواپیما در ناوگان هوایی خود استفاده می کنند.

این شرکت هواپیمایی در سال ۱۳۵۰ و با نام هما که اختصاری از هواپیمایی ملی ایران است، فعالیت رسمی خود را آغاز نمود. البته این شرکت در سال ۱۳۲۰ برای برگزاری پروازهای تجاری و بازرگانی تحت نام ایرانیان ایرویز نیز تاسیس شد ول یتنها در مسیر تهران مشهد و بعدها در شهرهای شیراز، اهواز، اصفهان، آبادان و بوشهر پروازهایی را برگزار می نمود. به هر حال و بدون توجه به برگزاری پروازهای جسته و گریخته، شرکت ایران ایر فعالیت رسمی و بین المللی خود را در ابتدای دهه ی ۵۰ آغاز نمود. در حال حاضر این شرکت هواپیمایی به بیش از ۶۰ نقطه ی پروازی در مسیرهای داخلی و خارجی پرواز برگزار می کند. بر اساس آمار رسمی که از این شرکت منتشر شده، ایران در سال در حدود ۶ میلیون نفر مسافر را جا به جا می نماید. فرودگاه مرکزی این فرودگاه در مسیرهای داخلی فرودگاه مهرآباد و در مسیرهای خارجی و بین المللی نیز در فرودگاه بین المللی امام خمینی قرار گرفته است.

درباره ی لوگوی این شرکت نیز باید بگوییم که یکی از بهترین نشان هایی است که تا به حال برای یک شرکت هواپیمایی تا به حال طراحی شده است که اتفاقا وجه تسمیه بسیار خوب و مناسبی هم با نام این شرکت هواپیمایی دارد! نشان این شرکت هواپیمایی همانطور که می دانید، مرغ همای افسانه ای است که توسط فردی به نام ادوارد زهرابیان نیز طراحی گردیده شده است. درباره ی این پرنده ی افسانه ای نیز باید بدانید که در تخت جمشید این پرنده ی افسانه ای با شکل و صورت سر عقاب، یال اسب و گوش گاو را دارد. درباره ی اولین پروازی که این شرکت در مسیر بین المللی انجام داد باید بگوییم که در مسیر تهران به بیروت بوده است. شرکت هما پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تغییر نام داد و در حال حاضر با نام های ایران ایر و هما هم نیز شناخته می شود. درباره ی کلاس های پروازی که در انواع هواپیماهای مسافربری ایران ایر ارائه می شود نیز باید بگوییم که ۳ کلاس؛ اکونومی با نرخ های N,M,Q,V,Y، کلاس ویژه ی هما در نرخ C و J و همچنین کلاس اکونومی مخصوص خانواده ی شهدا، جانبازان و معلولان سازمان بهزیستی در نرخ O را ارائه می دهد.

برای خرید بلیط هواپیما ایران ایر از سایت الی گشت روی لینک آن کلیک کنید.

مطالب مرتبط

دریاچه ارواح نوشهر کجاست؟

سفر به ییلاق شکر دشت گیلان

راه آهن شاهرود کجاست؟

۲ نظرات

خسرو 1400-07-25 - 2:50 ق.ظ
فرق۷۴۷باSP۷۴۷چیه؟
حسن 1402-02-30 - 12:41 ب.ظ
با سلام 747 sp دارای بدنه کوتاه تر و گنجایش مسافر کمتر می باشد برد این مدل نسبت به 747 بیشتر بوده و در قبل از انقلاب در مسیر پرواز یکسره و بدون توقف تهران به نیویورک پرواز می کرد
افزودن نظر