حقایق جالب از استانبول که نمی دانید
استانبول، این بزرگترین و شلوغ ترین شهر ترکیه، تاریخ کهن و دیدنی های زیادی دارد که با رسیدن تابستان و فصل تعطیلات، تور استانبول تبدیل به یکی از انتخابهای ما ایرانیان برای سفر می شود. اما واقعا فکر می کنید چقدر از آن می دانید؟ با حقایقی از این شهر تاریخی، همراه الی گشت باشید.
مطالب مرتبط: جشنواره گل لاله استانبول هتل کروانسرای استانبول
– استانبول تنها شهری در دنیاست که در ۲ قاره قرار گرفته است.
– استانبول را شهر مساجد می دانند. در این شهر، حدود ۳۱۱۳ مسجد معروف دارد که در صدر آنها می توان به مساجد معروف سلطان احمد و سلیمانیه اشاره کرد.
– در زمان های گذشته، ۳ امپراطوری بزرگ دنیا یعنی روم و عثمانی و بیزانس، به مرکزیت استانبول بوده اند اما امروزه پایتخت کشور ترکیه، آنکارا است.
– بیشترین آثار قدیمی و مشهور استانبول، در محله ی سلطان احمد قرار گرفته اند.
– مسجد ایا صوفیه که البته امروزه به موزه ای تبدیل شده است، در سال ۵۳۷ میلادی، به عنوان کلیسایی ساخته شد و تا ۹۰۰ سال هم بزرگترین کلیسای دنیا بود. ایا صوفیه، بعد از به قدرت رسیدن عثمانی ها به سرعت تبدیل به یک مسجد شد اما بعد از تاسیس کشور ترکیه به عنوان کشوری نوین، جای خود را به موزه داد. امروزه این جاذبه، یکی از برترین جاذبه های گردشگری استانبول است که به تنهایی حدود ۳ میلیون نفر را جذب می کند.
– جالب است بدانید سومین متروی قدیمی جهان در این شهر قرار گرفته است که در سال ۱۸۷۵ ساخته شده است. رتبه های اول و دوم به ترتیب متعلق به لندن در سال ۱۸۶۳ و آمریکا در سال ۱۸۶۸ است.
– یکی از قدیمی ترین و بزرگترین بازارهای سرپوشیده ی جهان در شهر استانبول است که قدمت آن به سال ۱۴۶۱ میلادی می رسد. در این بازار ۵۰۰۰ مغازه وجود دارد و هر روز حدود ۳۰۰ هزار نفر از آن دیدن می کنند.
– به نظر می رسد و دولت و مردم این شهر در حفظ آثار تاریخی، نهایت دقت شان را کرده اند چون تمام بناهای تاریخی به خوبی محافظت شده اند. به استانبول سفر کنید و امپراطوری های بزرگ آن دوران را با چشم خود ببینید.
– در این شهر، رودخانه ای به نام شاخ طلایی (The Golden Horn) وجود دارد که قسمت اروپایی را از قسمت آسیایی جدا می کند. در قسمت اروپایی، ویلاها و کاخ های بسیار مجللی وجود دارد اما در بخش آسیایی شهر بیشتر خانه ها، قدیمی و دوست داشتنی هستند.
– برج گالاتا که امروزه یکی از دیدنی های مشهور شهر است، در زمان های گذشته برای نگهداری زندانیان ساخته و استفاده می شده است اما امروزه به عنوان یکی از بهترین سازه های استانبول برای داشتن نمایی ۳۶۰ درجه از شهر کاربری دارد.
– در زمانهای گذشته نام استانبول، قسطنطنیه بود و بعد از اینکه نام آن به استانبول تغییر کرد، مقامات این شهر برای اینکه این نام را در بین مردم جا بیندازند قبل از تغییر نام، اعلام کردند که مردم نامه هایشان را باید به جای قسطنطنیه به نام استانبول بفرستند.
– این شهر در سال ۲۰۱۰، پایتخت فرهنگی اروپا شد.
منیع: weekendnotes.com
۱ نظرات
سفرنامه ها و راهنماییتون راجع به هر شهر یا کشور خیلی مفید و قابل استفادست.ممنون