آیا واقعا می توان در زمان سفر کرد!؟

سفر در زمان

تکنولوژی سفر در زمان 

چه موضوعی مهیج تر از سفر به زمان را می شناسید که ذهن بشر را به خود معطوف کرده باشد؟ شاید اگر امروز بعد از خواندن این مطلب دقت کنید، متوجه خواهید شد که حداقل یک بار را در حرف هایتان متذکر این شدید که کاش می شد به عقب برگشت! حال این موضوعی که بیش از یک قرن است که درصد بزرگی از مقاصد علمی را به خود معطوف کرده، سفر در زمان چه گذشته و چه آینده است. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا به اتفاق هم بررسی کنیم که آیا بالاخره تکنولوژِی سفر در زمان به وجود آمده یا خیر؟

مفهوم سفر در زمان

مطالب مرتبط:
سوال و جواب هایی در مورد کاربرد تکنولوژی در سفر
مهمترین تاثیرات تکنولوژی در سفرهای هوایی

جا به جایی فراتر از مفهوم زمان برای انسان آن را به صورت فیزیکی یا در گذشته و یا در آینده می برد. مفهوم ساده و انتزاعی سفر در زمان این است. اگر بخواهیم ساده تر این مطلب را بیان کنیم، خواهیم دید که تا به امروزه به دور از تخیل فیلم های هالیوودی، بیشتر راه علمی سفر در زمان انجام شده و تا حدودی تا به الان سفر در زمان امکان پذیر می باشد اما دستگاه هایی که این فناوری را در حال حاضر ارائه دهند هنوز ساخته نشده اند. به طور مثال شما با هایپر لوپ آشنایی دارید؟ هایپر لوپ، مخزنی است که در مقیاس زمانی کمتر از کم هم قابلیت جابه جایی بار و انسان ها را دارد و به دست ایلان ماسک در حال ساخت است. درست است که این دستگاه صرفا کاهنده ی زمان است نه وسیله ای برای سفر در زمان اما در زمره ی دستگاه هایی به حساب می آید که بعده ها منبع الهامی برای ساخت ماشین های سفر در زمان به حساب می آید.

این که بشر دقیقا از این ماشین سفر در زمان چه انتظاری دارد برایش کاملا مدون است و حتی مهندسی هم شده است اما تا به حال حداقل ساخت ماشین و یا دستگاهی که این کار را صد در صد انجام دهد، رسانه ای نشده است. نظریه ی معروف نسبیت انیشتین را شنیده اید؟ این نظریه که در سال ۱۹۵۰ ارائه شد می گوید که، سفر در زمان در شرایطی که با سرعتی نزدیک به سرعت نور یعنی ۲۹۹۷۹۲.۴۵۸ کیلومتر بر ثانیه باشد، امکان پذیر است.

نور در خلا

یکی از اصولی که باعث شده است ۳ شرط سفر در زمان را دانشمندان بتوانند شناسایی کنند، سرعت نور در خلاء است. این سه اصل عبارتند از: در سرعتی کمتر از سرعت نور در خلا، اجرام چه در حالت سکون و چه در حال شتاب می توانند در زمان جا به جا شوند، در سرعتی برابر با سرعت نور، المان های فضا و مکان حذف می شوند و اجسام می توانند جلو و عقب روند و این در حالتی است که ما در جهانی زندگی می کنیم که زمان از پیش تعیین شده است  و از گذشته به آینده می رویم، امکانی برای سفر به آینده به حساب می آید، در سرعتی فراتر از سرعت نور، جسم فراتر از حالت سکون و شتاب قرار می گیرد و تنها می تواند دارای یک جرم مجازی باشد.

تکنولوژی ماشین زمان

در حال حاضر پایه های علمی که برای ماشین زمان به قطعیت رسیده اند این است که سیاه چاله ها تا به الان تنها اجسام حاضر در طبیعت هستند که می توانند امکان سفر در زمان را فراهم کنند و  بشر در آن به قطعیت رسیده اند. اما باوجود این امکان و قطعیت، مشکلاتی در استفاده از ماشینی  به عنوان ماشین زمان به صورت قطعیت برای بشر وجود دارد. این مشکلات عبارتند از ؛ برای آزمایش سیاه چاله ها ابتدا به سیاه چاله های مصنوعی در محیطیئ آزمایشی نیاز است. علم بشری هنوز موفق به ساختن این سیاه چاله های مصنوعی نکرده است. علت دیگر این است که به علت نزدیکی زمین به سیاره ی خورشید، هیچ سیاره ی دیگری که به زمین هم نزدیک باشد وجود ندارد که این شرایط در آن شبیه سازی گردد. اثرات گرانشی سیاه چاله ها، حتی قبل از رسیدن به افق حوادث در گذشته و در آینده بسیار چشمگیر و زیاد پیش بینی می شود و بنابراین اندازه گیری به صورت جرم فیزیکی، احتیاج به  تکینکی مرکزی که اندازه ای به پهنای افق حوادث آن بستگی دارد کار آسانی نیست. تصور کنید که حتی یک خطای جزئی در محاسبات مربوط به تکینکی می تواند آزمایشگران فرضی را به داخل سیاه چاله های فضایی بیندازد و برای همیشه آنان را در این منطقه ی فضایی زندانی کند.

کرم چاله یا ماشین زمان؟

کرم چاله ها ضایعه های فضایی هستند که در سیاه چاله ها به وجود می آیند. کرم چاله ها مسافت وزمان مورد نیاز را برای رسیدن از یک نقطه ی فضایی به نقطه ای دیگر میسر می سازند. با یک مثال ساده اهمیت کرم چاله در سفر به زمان را برایتان تشریح می کنیم. کرم چاله حکم تا خوردگی یک ورق کاغذ را دارد که کمک می کند دو سر کاغذ به هم برسند. در واقع یک میانبر زمانی محسوب می شوند. به عقیده ی دانشمندان ناسا اگر بتوان وارد یک کرم چاله شد می توان به مکان و زمان دیگری سفر کرد. کرم چاله ها حکم ایستگاهی را دارند که ماشین های سفر در زمان در آن مستقر هستند. یکی از ایراداتی که به کرم چاله ها وارد می شود این است که این فض بسیار ناپایدار است و پس از تشکیل با کوچک ترین ارتعاشاتی فرو می ریزد. البته این را بادی بدانید که با استفاده از تکنولوژی ارتعاشات فضایی دانشمندان توانسته اند مقاوت کرم چاله ها را بالاتر ببرند.

یک قدم نزدیک تر به سفر در زمان!

به تازگی دانشمندان هنگ کنگی توانسته اند تا با انجام تحقیقاتی بر روی فوتون ها، مهر تاییدی بر روی نظریه ی انیشتین درباره ی سرعت نور در خلاء و احتمال سفر در زمان را داشته باشند. یافته های این گروه بیان می کند که هیچ چیز سریع تر از نور نیست. در واقع این گروه به صورت ساده تر بیان می دارند که اگر بتوان سریع تر از نور بود، امکان سفر در زمان به راحتی وجود دارد. نظریه ی نسبیت قدرت فوتون ها را رد می کند و دانشمندان هنک گنگی نیز با آن به قطعیت رسیده اند اما آزمایشات هنوز هم ادامه دارد!

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۴ نظرات

سارا 1397-08-23 - 6:40 ب.ظ
درسته طبق نظریه ی انشتین میشه تو زمان سفر کرد ولی هنوز اثبات نشده |:
محمد 1399-08-28 - 12:18 ب.ظ
اگه واقعا این کار بشه من میرم ب گذشته با عشق اولیم ازدواج میکنم
red programmer 1400-05-17 - 5:58 ق.ظ
اگه ممکن باشه من میرم گذشته و نسل انسان هارو منقرض میکنم :)))))
reza 1400-09-10 - 1:43 ق.ظ
اگه اين كار انجام بشه من ميرم دوران بچه گيم كه خاطراتم رو ياد كنم
افزودن نظر