آلپاکا، گونه ای بامزه از ترکیب نژاد شتر و گوسفند

آلپاکا

در این مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره ی یکی از گونه های لاما که به طور متداول به آن شترچه گفته می شود صحبت کنیم؛ این گونه ی جانوری که در خانواده ی پستانداران قرار داره، آلپاکا نام دارد و محل زندگی آن آمریکای جنوبی است. این گونه ی جانوری در زمان حکومت اینکاها به وجود آمد و ترکیبی نژادی از شتر و گوسفند می باشد. لاماسانان ۴ تا ۵ هزار سال پیش، از گوآناکو در ارتفاعات آند پرو اهلی شدند و جز قدیمی ترین حیوانات اهلی در جهان هستند، البته لازم است بدانید که بین لاما و آلپاکا تفاوت هایی هم وجود دارد که ما در ادامه مطلب آشنایی با آلپاکا به آن ها خواهیم پرداخت.

مطالب مرتبط:
معرفی ۹ انجمن حمایت از حیوانات در ایران+ آدرس
آیا پرواز با حیوانات خانگی امن است؟
ذات نترس این حیوانات آفریقایی، شما را شوکه می کنند!

همانطور که در بالا اشاره کردیم، لاماها جز گونه های پستاندار و خانواده ی شترسانان می باشند. همانطور که می دانید شترها شامل دو گروه شترهای کوهان دار و شترهای بی کوهان هستند که شترهای بی کوهان یا لاماسان ها حدود ۴۰ میلیون سال پیش در دشت های مرکزی آمریکای شمالی زندگی می کردند و سه میلیون سال پیش، حیوانات شبیه لاما، از آنجا به آمریکای جنوبی پراکنده شدند. لاماسانان ۴ تا ۵ هزار سال پیش، از گوآناکو در ارتفاعات آند پرو اهلی شدند و جز قدیمی ترین حیوانات اهلی در جهان هستند که شامل لاما (Lama glama)، ویکونا (Lama vicugna)، گوآناکو (Lama guanaco) و آلپاکا (Lama pacos) می باشند. جالب است بدانید که آلپاکاها که کمی هم عجیب به نظر می رسند، ترکیبی از نژاد شتر و گوسفند هستند که در زمان حکومت اینکاها پرورش یافتند. در آن زمان قوم اینکاها یکی از عجیب ترین اقوام تاریخی بوده اند که پیشرفت های عجیب و شگفت انگیزی که آن ها در جهان داشتند نیز باورنکردنی بوده به گونه ای که عده ای اعتقاد داشتند این قوم با موجودات فرازمینی در ارتباط بوده اند داشته‌اند وگرنه نمی‌توانسته ‌اند تا این حد رشد کنند.

آلپاکا ها همانند لاماها هستند و جانواران اهلی به شمار می روند، تفاوت عمده آنها بیشتر ظاهری است و گوش آلپاکا برعکس لاماها صاف است در حالی گوش لاماها همانند موز می ماند. پشم آلپاکا از پشم لاما نرمتر است و بهای مرغوب ‌ترین پشم آلپاکا نزدیک به بهای کرک کشمیر معمولی است. همانطور که مشاهده می کنید این گونه ی جانداری بسیار ارزش اقتصادی دارد. از الیاف آلپاکا برای تهیه بافتنی‌هایی همچون پتو، جوراب، کلاه، دستکش، روسری و پونچو بهره می‌گیرند. الیاف آلپاکا در پرو در ۵۲ رنگ طبیعی، در استرالیا در ۱۲ رنگ طبیعی و در ایالات متحده در ۱۶ رنگ طبیعی طبقه‌ بندی شده‌اند. در صنعت نساجی واژهٔ آلپاکا بیشتر به یک روش پارچه‌بافی اطلاق می‌شود که در اصل در آن روش در آغاز از پشم آلپاکا استفاده می‌شد. امروزه در آن روش بیشتر از پشم‌های بز مَرغُز موسوم به موهر بهره می‌گیرند.

جالب است بدانید که گله های آلپاکا را برای چرا در بلندی های ۳۵۰۰ متر به بالا در کوهستان آند در اکوادور و جنوب پرو، شمال بولیوی و شمال شیلی برده می شوند. لازم به ذکر است که به دلیل این که آلپاکاها به نسبت لاماها کوچکتر هستند و از آن ها برای بارکشی نمی توانند استفاده کنند بلکه تنها از الیاف آن‌ها استفاده می‌شود.

آلپاکاها موجودات اجتماعی و کنجکاوی هستند و اغلب در گله های بزها و گوسفندها دیده می شوند. نکته ی جالبی که درباره این جانور پستاندار وجود دارد زمان هایی است که ناراحت یا مضطرب هستند و در این شرایط تف می کند. از دیگر مواردی که جالب است درباره ی آلپاکاها بدانید این است که آن ها در رقابت برای غذا یا سلطه گری برای شرایط با همدیگر درگیر می شوند و گاهی تا حد کشتن یکدیگر پیش می روند. نیازی نیست که از این حیوانات کوچولو بترسید چرا تا زمانی که برای آن ها تهدیدی محسوب نشوید بر روی شما تف نخواهند کرد و همینطور گاز هم نمی گیرند.

از دیگر عادت هایی که آلپاکاها دارند این است که در حالتی که در شرایط عادی هستند صدایی آرام و شبیه “mmm” از خود در می آورند، اما خدا نکند که خطری آن ها را تهدید کند درست در این زمان صدایی شبیه به نعره مردان در زمانی که در حال جنگ با هم هستند نیز از خود در می آورند.

قوت غالب این گونه ی جانوری گیاه است و همانند گوسفند و بز برای چرا آنها را به جنگل ها و مراتع سرسبز می برند تا از چمن ها، برگ درختان و ساقه ی گیاهان نیز تغذیه کنند. این حیوان برخلاف دیگر جانواران نشخوارکننده غذای کمی می خورد و مقدار غذایی که روزانه مصرف می کند حدود ۹۰۷ گرم است و تنها به اندازه ۱.۵ درصد از وزن خود غذا مصرف می کند.

جالب است بدانید که آلپاکا ها سالی یکبار تولیدمثل می کنند که در هر بار حدود ۲۴۲ تا ۳۴۵ روز طول می کشد تا فرزند آن ها به دنیا بیاید، مطابق با آنچه که کارشناسان جانورشناسی می گویند روند زایمان آن ها حدودا هفت ساعت نیز طول می کشد. به آلپاکا های کودک کریا (Cria) گفته می شود؛ عمر این گونه ی جانوری حداقل تا ۲۰ سال طول می کشد.

  • برخی از مردم در کشورهای مختلف جهان از گوشت آلپاکا ها نیز تغذیه می کنند و در رستوران های مجلل و لوکس از گوشت این جاندار بهترین غذاهای ممکن که در منو می تواند قرار بگیرد نیز طبخ می شود.
  • این گونه ی جاندار در قسمت بالای دهان خودشان دندان ندارند و در بخش پایینی دهان خودشان نیز دارا دندان هستند.
  • مطابق با گزارشی که Alpaca Ventures اعلام کرده نیز این گونه ی جانوری در ۲۲ رنگ دیده شده که این طیف رنگی از آبی سیاه تا قهوه ای و سفید نیز در نظر گرفته می شود.
  • جالب است بدانید که دو گونه ی آلپاکا و لاما می توانند تولیدمثل کنند که فرزند آن ها huarizo نام دارد.
  • لاماها دارای صورتی کشیده و درازی هستند این در حالی است که چهره ی آلپاکاها کمی به بیرون کشیده شده و خشن تر هم نشان می دهد.
  • در بالا هم اشاره کردیم که وزن آلپاکا ها نسبت به لاماها کمتر است، آلپاکا با وزن ۶۸ کیلو بسیار سبک و لاما با ۱۸۰ کیلو سنگین ترین حیوان در این گونه محسوب می شود.
  • آلپاکاها حیوانات اجتماعی هستند به طوری که بیشتر آن ها در بین گله های بزها و گوسفندان مشاهده می کنید، اما لاماها موجوداتی مستقلی می باشند و شما بیشتر آن ها را به صورت تنها مشاهده خواهید کرد.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز

۱ نظرات

حاجی بابا - رحمانیان 1401-10-15 - 5:22 ب.ظ
من با الباکا در استرالیا آشنایی دارم موجودات بسیار با صرفه ای از نظر اقتصادی میباشند در صورتیکه شرایط برای ب رورش آماده باشد با سباس از مقاله تحقیقی شما
افزودن نظر