مفهوم آزمون بین المللی برای تحصیل در خارج چیست؟

مفهوم آزمون بین المللی برای تحصیل در خارج چیست؟

آزمون بین المللی چیست؟ تا به حال هر وقت صحبت از ادامه ی تحصیل در خارج از کشور به میان آمده، همه ذهنشان به سمت آزمون های تشخیص سطح و مهارت زبان بین المللی همچون آزمون آیلتس و تافل رفته است اما به هر حال هر کدام از این دو آزمون از فلسفه ای خاص برخواسته اند. آزمون بین المللی در واقع تبدیل به یکی از مهم‌ ترین الزامات برای دریافت پذیرش تحصیلی دانشگاه ‌های خارجی شده است. ما امروز در الی گشت می خواهیم تا آزمون بین المللی را به عنوان یکی از ارکان اصلی راهنمای تحصیلی در خارج از کشور مورد بررسی قرار دهیم پس در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید.

مطالب مرتبط:
همه چیز درباره ویزای تحصیلی
شرایط پذیرش تحصیلی در آلمان
همه آنچه که باید قبل از مهاجرت تحصیلی بدانید

مدرک زبان انگلیسی بین المللی از مهم ‌ترین الزامات برای دریافت پذیرش تحصیلی دانشگاه‌ های خارجی است و عدم ارائه ی آن منجر به رد درخواست و بررسی سایر مدارک فرد متقاضی می ‌شود. از آن جایی که ارائه ی مدرک زبان یکی از مدارک اصلی برای دریافت پذیرش و ادامه تحصیل در خارج از کشور محسوب می‌ شود، اهمیت این موضوع این روزها به حدی رسیده است که شرط اخذ پذیرش در بسیاری از دانشگاه‌ ها و موسسات آموزش عالی کسب نمره ی ۸۰ درصدی در آزمون های زبان است.

همچنین امروزه شرایطی پیش آمده است که با توجه به اهمیت و رواج زبان انگلیسی در دنیای امروزی در همه کشورهای جهان رویکرد دانشگاه‌ ها و آزمون ‌های بین المللی معتبر به زبان انگلیسی است، در حدی که حتی در کشورهای غیر انگلیسی زبان نیز رشته‌ های تحصیلی مناسبی را می ‌توان یافت که کاملا به زبان انگلیسی ارائه می‌ شوند تا تحصیل در خارج از کشور را برای دانشجویان خارجی بسیار بیشتر از قبل ساده تر و در دسترس تر نمایند.

البته توجه داشته باشید که با توجه به تنوع این آزمون‌‌ ها، گستردگی منابع و همچنین هزینه‌ های مربوط به شرکت در کلاس ‌ها و همچنین این آزمون ها، این امکان وجود دارد تا داوطلبان دچار سردرگمی شوند. همواره متقاضیان با این سوال روبرو هستند که چرا مدرک زبان الزامی است؟ یا این که حتی مدرک کدام آزمون بیشتر مورد پذیرش است و معتبرتر است؟ تفاوت این آزمون ‌ها با یکدیگر چیست؟ کدام منابع باید مطالعه شوند؟

کدام مراکز مجاز به برگزاری آزمون هستند؟ سوالاتی از این قبیل همیشه ذهن بیشتر متقاضیان را درگیر خود کرده است. ما در دو مطلب جداگانه به صورتی کامل، آزمون های تافل و آیلتس را به وضوح برای شما توضیح داده ایم اما این که آزمون بین المللی به صورت کلی دارای چه جایگاهی است را امروز به اتفاق شما می خواهیم تا مورد بررسی قرار دهیم. در وهله ی اول به این موضوع توجه داشته باشید که مدرک زبان انگلیسی از این رو مهم است که کسانی که متقاضی تحصیل در خارج از کشور هستند باید زبان انگلیسی را همچون زبان مادری خود بلد باشند. متقاضیان باید در در ۴ حوزه ی شنیداری، گفتاری، نوشتاری و درک مطلب به دانشگاه مورد نظر خود اعلام آمادگی کنند و یکی از این راه ‌ها، ارائه ی مدرک زبان بین ‌المللی انگلیسی است.

قانون این است که بیشتر دانشگاه‌ های جهان، در اختیار داشتن مدرک زبان با حد نصاب نمره ی مشخص شده را به عنوان یکی از الویت ‌های پذیرش معرفی می ‌کنند و اگر دانشجویی نتواند این مدرک را به همراه مدارک مورد نیاز به دانشگاه مقصد ارسال کند، احتمال رد درخواست این فرد متقاضی اصلا و ابدا دور از انتظار نیست. اما در این بین برخی از دانشجویان هستند که از ارائه ی مدرک آزمون بین المللی زبان انگلیسی معاف هستند.

به طور مثال، افرادی که در مقاطع قبلی در دانشگاه‌ ها یا کشورهای انگلیسی زبان مانند کانادا، انگلیس، استرالیا، نیوزلند و سایر کشورهایی که زبان رسمی آن ها انگلیسی است، تحصیل کرده باشند و یا برای مدت زیادی زندگی کرده باشند از ارائه ی مدرک زبان به دانشگاه های این کشورها معاف هستند. حال این سوال پیش می آید که اگر فردی ساکن دیگر کشورهای اروپایی باشد و یا در آن ها تحصیل کرده باشد اما زبان آن ها انگلیسی نباشد فرد متقاضی باید چکار کند؟

باید در پاسخ این سوال گفت که؛ افرادی که به زبان انگلیسی تحصیل و یا زندگی کرده‌ اند، ولی زبان رسمی کشور میزبانشان غیرانگلیسی باشد مانند بلژیک و یا فرانسه باید برای کسب معافیت ار ارائه ی مدرک زبان انگلیسی از دانشگاه محل تحصیل خود نامه یا گواهی نامه MEDIUM OF INSTRUCTION ارائه کنند. در این نامه حتما باید قید شود که زبان رسمی آموزش در دانشگاه مذکور زبان انگلیسی است و این دانشجو دوره ی تحصیلی خود را به زبان انگلیسی با موفقیت گذرانده است. در ضمن در خاطرتان باشد که افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه ‌های غیر انگلیسی زبان مانند آلمانی، فرانسه یا هلندی را دارند نیز طبیعتا نیازی به ارائه ی مدرک زبان انگلیسی ندارند.

در این جا باید برای اظمینان بیشتر از نیاز به ارائه ی مدرک زبان دانشجو با دفتر ارتباط بین ‌المللی دانشگاه مورد نظر مراجعه کنند. نکته ی قابل توجه این است که برخی از بورسیه‌ ها و قبولی ‌های قطعی در اکثر دانشگاه ‌های جهان به افرادی داده می ‌شود که حد نصاب زبان بالا و بهتری در اختیار داشته باشند.

برخی از افراد این سوال برایشان پیش می آید که آیا می توان اول پذیرش را گرفت و بعد برای آزمون بین المللی اقدام نمود یا خیر؟ در جواب باید گفت که معمولا در اکثر اوقات، دریافت admission letter تنها بستگی به ارائه ی مدرک زبان دارد و در صورتی که عدم ارائه ی مدرک زبان با حد نصاب لازم شانس بررسی نهایی و قبولی مدارک کمتر می ‌شود. البته در صورت پذیرش نیز شانس دریافت بورسیه و صدور ویزای تحصیلی هم نیز کمتر می‌ شود.

البته هزینه ی شرکت در کلاس‌ های آمادگی آزمون ‌های زبان در خارج از کشور نیز بر اهمیت دریافت مدرک قبل از ارائه ی درخواست را دو چندان می‌ کند. حال به نظر شما، آیا با نمره ی زبان پایین تر از حد مجاز می ‌توان پذیرش تحصیلی از جایی را گرفت؟ واقعیت این است که؛ شانس موفقیت با نمره ی پایین ‌تر در آزمون زبان بسیار برای فرد متقاضی کمتر می ‌شود، ولی به هر حال برخی از دانشگاه ‌ها برای دانشجوی پذیرفته شده قبولی مشروط صادر می ‌کنند تا پس از یک دوره ی زمانی مشخص فرد متقاضی تحصیل بتواند حد نصاب زبانی لازم را در آزمون زبان و آرمون بین المللی مربوطه ی دانشگاه را کسب کند.

البته همه ی دانشگاه ‌ها حد نصاب یکسانی برای نمره ی زبان ندارند. برای مثال؛ برخی از دانشگاه ‌ها با نمره ی آیلتس ۶.۵ آکادمیک هم نسبت به اعطای پذیرش تحصیلی به متقاضیان اقدام می‌ کنند، در حالی که دانشگاهی دیگر به نمره ی آیلتس ۷ آکادمیک نیاز دارد. حال بیایید تا فرض کنیم که شما به عنوان یک متقاضی تحصیل در خارج از کشور، آزمون بین المللی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته اید؛ قدم بعدی برای شما ارسال مدارک خود به دانشگاه مقصد است.

در صورتی که ارسال مدرک زبان یکی از شرایط پذیرش دانشگاه مورد نظر باشد، دانشجو موظف است از موسسه ی برگزار کننده ی آزمون درخواست کند تا نسخه‌ ای از مدرک وی را به نشانی دانشگاه مقصد ارسال کند. البته به هنگام ثبت‌ نام از دانشجو خواسته می ‌شود تا نام ۵ دانشگاه مقصد را برای ارسال اتوماتیک و رایگان کارنامه ی آزمون زبان به موسسه ی برگزار کننده ارائه کند. همانطور هم که می دانید و بالاتر هم اشاره کردیم، ۲ آزمون بین المللی آیلتس و تافل معتبرترین و قابل قبول ترین آزمون های بین المللی زبان در سراسر دنیا هستند. البته نباید از آزمون زبان کمبریج یا CAE نیز گذشت. آزمون زبان انگلیسی کمبریج که در گذشته با نام آزمون‌ های ESOL دانشگاه کمبریج که یک سازمان غیرانتفاعی است که مدارک زبان انگلیسی را برای سطوح مختلف زبان ارائه می ‌کند، شناخته می شده است.

گواهی اول انگلیسی (FCE) همسطح با سطح B1-b2 تافل محسوب می ‌شود که متقاضی در صورت قبولی در این آزمون نمره ‌ای بین A تا C دریافت می‌ کند. این گواهی با نمره ی آیلتس بین ۵/۵ تا ۶/۵ قابل مقایسه است. گواهی پیشرفته انگلیسیCAE هم همسطح با C1-C2 تافل و برابر با نمره ی آیلتس بین ۶/۵ تا ۸ است که بسیاری از دانشگاه ‌های کشور انگلستان این مدرک را درخواست می‌ کنند. توجه داشته باشید که پیشرفته‌ ترین امتحان این آزمون هم گواهی تسلط بر انگلیسی CPE را اعطا می کند که همسطح با C2 در تافل و برابر با نمره ی بالاتر از ۹ در آیلتس است.

بر خلاف دیگر آزمون‌ ها، این آزمون مشتمل بر ۵ بخش خواندن، نوشتاری، کاربرد انگلیسی یا همان کاربرد گرامر است، شنیداری و گفتاری است. همانطور که گفتیم گواهی‌ های کمبریج عمدتا توسط دانشگاه‌ های انگلستان پذیرفته می‌ شود.

اگر چه برخی از دانشگاه ‌های دیگر در سرتاسر جهان هم آن را می ‌پذیرند، ولی در مجموع این آزمون به اندازه ی تافل و آیلتس رایج نیست. بر خلاف دیگر آزمون‌ ها، گواهی‌ های کمبریج تاریخ انقضا ندارند و از زمانی که گرفته می شوند تا برای همیشه دارای اعتبار هستند. آزمون های دیگر عبارتند از:

  • آزمون TOLIMO: این آزمون توسط سازمان سنجش آموزش کشور طرح و پیاده سازی می‌ شود. هدف از این آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی متقاضیان بوده و بیشتر متقاضیان را داوطلبان دکتری دربر می ‌گیرند زیرا، برای قبولی در آزمون دکتری داشتن یک نمره ی زبان تولیمو، تافل، MCHE الزامی است.
  • آزمون MSRT: یکی از آزمون های مورد قبول سازمان سنجش است و بیشتر متقاضیان آزمون MSRT را داوطلبان دکتری در بر می ‌گیرند، زیرا برای قبولی در آزمون دکتری داشتن یک نمره زبان بین ۴۵ تا ۷۵ الزامی است.
  • آزمون KET: این آزمون، مدرک سطح پایه برای افرادی است که به تازگی یادگیری زبان انگلیسی را آغاز کرده ‌اند و درک صحیحی از توانایی داوطلب را در چهار مهارت زبانی ارائه می ‌دهد.
  • آزمون CPE: نتیجه ی این آزمون، بالاترین مدرک زبان انگلیسى است که از سوى دانشگاه کمبریج انگلستان به متقاضیان اعطا می ‌شود.

مطالب مرتبط

جشنواره های کیش در طول سال

آشنایی با انواع سوغات کیش

بهترین شهربازی های ازمیر برای تجربه یک شب شگفت انگیز